Okuldaki sorun

sen söylemesen ben söylerdim falan dediler.
Gaza gelmeyin.Bizde de kimya hocasından herkes şikayet ediyordu.Bence kadın gayet güzel anlatıyordu.Birini gaza getirdiler şöyle arkandayız böyle yanındayız diye,bu arkadaş derste konusunu açtı “Hocam biz sizin anlattıklarınızdan pek bir şey anlamıyoruz” dedi.Hoca da “Kimler böyle düşünüyorsa el kaldırsın” dedi.Sadece o konuyu açan arkadaşla 2-3 kişi el kaldırdı.O gaza getirenler kımıldamadı bile.Sene sonunda da o el kaldıranları ortalama yükseltme sınavında gördüm girdikleri derslerden biri de kimyaydı.

Konunun tamamini okumadim bile.
Senin derse katilmanin faydasi ogretmene mi??? Derse katilip sanki ogretmenin faydasina buyuk bir iş yapmişsin gibi hak etmedigin notu vermedi diye bir de ogretmene hakaret ediyorsun. Gecmek istiyorsan oturup calisacaksin.

Dersi gercekten ogrenene sorularin nereden ciktiginin bir önemi yok, soru ezberlemek yerine yine ders calissan hangi kitaptan soru gelirse gelsin çözersin ve o kitabi almanda da yapardin.

Daha fazlasini okumadim sacmaliklarinin

Özel okuldami okuyorsun ne bu rahat tavirlar.Karsinizda ki ogretmen bilmem farkındamısınız?
Ya özel okulda olsam sınıflar küçük olur hoca bütün öğrenciler ile ilgilenir falan. Ama kırk kişilik sınıf ve hoca tek o öğrenci ile ilgilenirse ne olur. Hoca okulda çok şikayet alan bir insan yaklaşık müdüre iki yüz kişiden şikayet gitmis. Üniversite sınavım var benim anlamam şart

Üniversitede yap bakayım bu yaptıklarını ne oluyor...
45 almasaydın geçme notunu alamadığın için devreye öğretmen ve keyfinin kahyası giriyor...
Çalışıp alsaydın bu kadar basit daha çok çalış...

senin gibi bir öğrencim olsaydı derse katılmasını önemsemeden düşük verirdim sözlüsünü

yüksel al bırakma sözlüye işini

Bu düşüncedeysen öğretmeninin odasına gidip sıkıntını anlatmalıydın. Benim şu an üniversitede öyle bir hocam var, kendisine bayılıyorum çünkü çok donanımlı bir adam. Ancak çok ters, bazen soru sormak için izin istiyorum "soramazsın" diyor. Yılmıyorum gene peşinde dolanıyorum.
O öğretmenin bilgiye ihtiyacı yok, senin onun bilgisine ihtiyacın var. Saygılı yaklaşarak hem akılda kalırsın hem de azimli kızmış der arkandan.
Peşinde dolandığım hocam şimdi soru yazdırırken bile bana söylüyor sen oku bana diye.

Çok iyi bir öğrenci olup okulda denemelerde birinci olup fizikten nasıl 45 aldın onu anlamadım hakkını araman güzel. Ancak karşındakinin öğretmenin olduğunun farkında olarak daha usturuplu daha düzgün ifade etmelisin kendini. Gerekirse öğretmeninle birebir görüşüp rahatsız olduğun şeyleri uygun şekilde anlatabilirsin. Bundan sonra en azından böyle davranmanı tavsiye edebilirim bir öğretmen olarak

Ya sınıfta anlattığı ile alakası yoktu formül yazdım geçtim bir iki soru cozdum. Denemeler daha kolay geliyor bana

Teşekkür ederim bu arada. Yarin gidip konuşmayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim bu arada. Yarin gidip konuşmayı düşünüyorum.
Konuş tabiki. Ben içinde tutman taraftarı değilim. Bize özgüvenli hakkını arayan kendine inanan nesiller lazım. Ama buradaki çizgi çok incedir. Saygı ile aramalısın hakkını. Aksi halde bu sana zarar verir

Şikayetlerinde haklı olabilirsin ama üslubun yanlış. Hakkında konuştuğun kişi öğretmenin büyüğün. Salak herif hiç hoş bir tabir değil bir öğretmen için.

Çok iyi yapmışsın. Bı daha senin parmağına bakmazsa git hocanın önünde dur parmak kaldır.

Bı hoca vardı ay aklıma nerden geldi. Ben yazları selektif markalarda çalışırdım, 15 günlük olurdu en az kampanya, ay bu hoca ile karşılaştık. Doldurdum tester parfümlerden hepsi birer kullanımlık, kremler neler neler. Ay o hoca o sene beni teneffüs de bile görürdü.

haklı olduğun noktalar olabilir ama üslup önemli.çok iticisin bu şekilde kime davransan ters tepki alırsın.hoca ne dediyse dedi belki sonradan sınıfın tavrını beğenmedi ve iyi niyetli davranmaktan vazgeçti.çok çalışkansan bir dahakine 65 alırsın geçersin bu kadar dert etmen saçma.derste kaldırmıyorsada kaldırmasın sen dersi geçtikten sonra ne önemi var?soruyu çözebildiğine göre anlamışsın sınav kağıdına da bunu yansıtırsan zaten hoca da görür.parmak kaldırmaya devam et ısrarla hatta cevabı direkt söyle madem kaldırmıyor ve sana bunu öneriyor.üniversiteye gidince görürsün hocalar geçircem der geçirmez,şuradan çıkacak der çıkmaz...kendi kitabını aldırır okursun yine kalırsın...herkes şikayetçiyse hocadan zaten idare gerekeni yapardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…