Okulu bırakıp evlenmek istiyorum

Çok mantıklı.

Aynen, evlen çocuk yap, sonra bi sıkıntı çıksın konu aç çocuğum için duruyorum mesleğim yok ayrılmaya cesaret edemiyorum de. Klasik olacaklar

Herkes okusun mu, okumak istemiyorsa okumasın zart zurt falan tamam da, kadınlar okusun. Ne dersen de ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadın ve yalnızlık birleştiğinde korkunç şeyler çıkıyor ortaya bu toplumda. İster çalış ister çalışma ama mutlaka bir meslek edinmelisin.

Hadi evlendin, düzinelerce çocuk yaptın. Onun içinde okumalısın. “Okumayan cahil mi?” Hayır değil. Ama okul ortamın katacağı sorumluluk, mecburiyet, idare yönetimi, plan ve programlı yaşamıda bu yaşta başka bir şeyden sağlayamazsın.

Artık çocuklar 3 yaşında gezegenleri ezbere biliyor. İngilizce konuşuyor. Anne olarak ne vereceksin çocuğuna? Okula gitmeyen insanın araştırmaya bayıldığını da görmedim hiç.

Hepimiz hayatımızın bir noktasında karşımıza çıkan zorluklardan yılgınlık hissederiz.
Ne yapacağımızı bilemez ve saçma sapan kararlar alma gibi bir eyilim gösteririz.
O yüzden boşver sen aklındaki şeytanı at bir kenara.

Hayatının geri kalanını etkileyecek bir karar olacaktır bu o yüzden sen okumaya devam et.
Kendini motive edecek yöntemler bul.
Okulunu bitir, evlenmek çözüm değil inan.
Sonra "keşke okusaydım da falanca imkanlarım olsaydı" diye kafanı çok taşlara vurursun.

tabı arada kafayı peynır ekmekle yemekte lazım

Her final haftası aynı hayalleri kurardım,erkek arkadaşım (şuanki eşim) benden iki yıl sonra mezun olduğu için bi cacık yapamadık o ayrı,benim okul bittikten üç sene sonra evlenebildik hadi hadi doğru ders çalışmaya bi de konu açmış burda

Ben okulum varken evlendim hic guzel birsey degil okul hep aklinda hala bitirmeye calisiyotum cocugum da var . bence okulu bitir gonul rahatkigiyla evlen uzasin bosver kafan rahat olur en azindan . evlilik oyle sanildigi gbi brsey degil.

Boşver sen o parlak fikirleri kuzum senin yolun daha hayırlı. Okuluna bak işlerinde rastgitsin inşallah. Bu hayatta evlenince herkes çok mutlu olup bütün dertlerden sıyrılsaydı etrafı bu kadar boşanmalar sarmazdı dimi. sonra gelecekler buraya kocam beni sevmiyor beni aldatıyor dayak atıyor beni aşağılıyor daha neler neler. Herşeyin bir zamanı bir sırası var sen bu sırayı bozarsan hayatın alt üst olur dimi ama sen sağlam bi şekilde ilerle yolun açık olsun.

Sevgilin bile yok
Bende Bolu da okurken istanbul da okuyan bir kız öğrenci evine kaçıyordu çocuğun yanına bilmiyorum aradan 15 yıla yakın geçmiştir.
Okulu bırakmasa iş güç sahibi olurdu orda büyük ihtimalle dert sahibi olmuştur.
Sen hayatına sahip çıkmazsan kimse sahip çıkmaz.
Saygı görmek istiyorsan geleceğine yatırım yapmalısın .
Anlık sıkıntılar geçer

Ohooo sen daha okul hayatından bıktıysan kos koca hayatı nasıl üstleneceksin. Bak canım burda ki yorum yapan herkes bu yolu senden önce geçmiş demek ki var bi bildikleri. Okulu bırakmakta nedir yahu. Nasıl bir hayat beklentisi buldun kendine zengin koca bulurum da paşalar gibi bakar mı diyorsun. O zengin kocalar hayatı sana burnundan fitil fitil getirir. Burda konularda var bunla ilgili. Ha zengin koca değil normal bulayım desen. Sen okul hayatından yorulup bırakma düşüncelerine dalarken evlilikten de sıkılınca yorulunca boşanma düşüncelerine mi saracaksın. Şuan dersler okul hayatı zor gibi görünse de sana aslında hayatının en kolay zamanlarını yaşıyorsun bunu kafana iyice yerleştir. Okulunu bitir mesleğini al sonra ister evlen ister boşan ama önce kendi ayakların üzerinde kalabilecek gücün olsun. Hayat bu insanları herşey bekliyor.

40 yaşındayım iki koca eskittim faydasını görmedim ama şimdi üni mezunu olmama rağmen yine okuyorum baya faydasını görüyorum göreceğim de... demem o ki koş evlen amacin hayatini söndürmekse...

Şu attığınız başlıktan da anlaşıldığı gibi, bir kadının ufkunun ne kadar geniş ya da dar olduğu hayati önem taşıyor. Evlenip, bir adamın eline mi bırakacaksınız kaderinizi? Kendi ayaklarının üstünde duran insanın farklı bir kendine güveni, gücü vardır ve ilişkilerdeki her şeyi olmasa da, bir çok şeyi yoluna koyar bunlar. Eşe bağımlı yaşamaksa, kumar oynamak gibi... Kartlar kötü gelebilir. Peki bu durumda ne yapacaksınız? Hangi imkanlarla yeni bir başlangıç yapacaksınız mesela? Yoksa kendinizi kıstırdığınız kapanda zar zor nefes alarak yaşamaya mı çalışacaksınız? Şu forumdaki konuları gören gözlerle okuyun bence. İşi gücü olmadığı için, destek bulamadığı için, bir de çocuk yapmaktan geri duramadığı için cevapsız sorulara boğulmuş kaç kadının hikayesi var...

Hayata bakış açınızı daha mantıklı bir seviyeye getirirsiniz umarım, zira evlenmekle okulu bitirmeyi aynı terazide tartabileceğini sanan bir insanın geleceği bana pek iç açıcı gelmiyor ve bu feci üzücü. Hele bu bir kadınsa durum daha vahim.

Okumak gibisi var mi ?
O kalem, kitap silgi kokusu, gelecekte seni bekleyen guzel gunlerin umuduyla ders calismak..
Okuyun, okutun !
Evlilikte bir cacık yok iki gun sonra dayanamayip yeter diye bagirirsin.

Tebrik ediyorum hayatınızda verebileceğiniz en güzel kararı vermişsiniz, size ilerideki pişmanlıklarınızla mutluluklar dilerim.

Geleceğe dair yapılabilecek en güzel şey hemen hayata geçirmelisin bizde burdan kınanı yakarız.
Hey allahım yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…