- 21 Ocak 2013
- 12.506
- 20.142
- 398
- Konu Sahibi filizfilizta
-
öğrencisin ne anneliği. aklınız fikriniz buna nasıl müsade ediyor anlayamıyorum. öğrenci olmanızı geçtim, 20 yaş çok erken evlilik için...
her yaşında kendi güzelliği vardır. bu yaşınızda bu yükün altına girmeyin..
kaçıncı sınıf? bölüm nedir?
bir insan üniversite hayatını yaşamak dururken neden 20 yaşında evlenmek ister ben hiç anlamıyorum
okuyun, mesleğinizi elinize alın ondan sonra evlenin
20 yaşında verilen kararların çok sağlıklı olacağını da düşünmüyorum açıkçası
yapanlar vardır. belki mutlu da oldular..Okurken anne olmayi dusunmuyorum sadece evlenip okul bitene kadar evliligimi oturtup ondan sonra genc anne olmak istiyorum. Isletme okuyorum 2. Sinif. Zaten dusuncem hemen bu yil evlenmek degil. Dediğim gibi daha söz nisan dugun hazirliklar falan var. Uzun bir surec var evlilige giden yani. Benimki sadece merak aynisini yasayanlar neler yasadi merak ettim
20 yaşındayım ve bunu düşünme sebebim daha cok kucuklugumden beri genc evlenip genc anne olma hayalim. Bu da kendi annemin beni dogurma yasindan kaynaklanan bir durum sanırım. Ben hep erken olsun istedim bundan dolayı
Buyrun benim
yarın kızlı erkekli ders notlarını konuşmak gibi basit bir eylem için bile bir kafeye gitsen senin için kabus olacak düşünsene.dimiyapanlar vardır. belki mutlu da oldular..
ama sadece bu çerçeveyle bakmayın olaya..
çok istiyorsan madem üniversite sonun ara tatilinde nişan yaparsın, okul bitince de evlenirsin..
şuan bunları düşünmene gerek yok yani..
25 yaşında anne olsanda yine genç anne olacaksın..
ayrıca, 20 yaşındasın evlenirsen çocuk sahibi hemen istemediğini söylüyorsun,
birincisi, ozaman ha okul bitmiş ha okul bitmemiş ne fark eder?
ikincisi, bu çocuk işleri öyle planlamayla olmuyor..
fikirlerimizi öğrenmen istiyorsan, okulunu bitir, mesleğini eline al ondan sonra evlen.. Hayatınızı neden bu yaşınızda bu kadar zora sokuyorsunuz anlamıyorum.
Evet hic beklemedigim bir zamanda kismetim cikti. Nasipmis demekki oldu. Ben okuyordum 2.sinifin sonundaydim. 21 yasindaydim. 2.sinif biter bitmez nisan yaptik. 1.5 yil nisanli kaldik. 23 yasimda evlendim. Bu sefer de 3.sinifinin basiydi evlendigimde. 3u ve dordu evliyken okudum. Ama ben sansliydim. Eve geldigimde temizlik yemek falan derdi yoktu. Cunku esimin durumu iyiydi sukur. Bi de evlendikten sonra hayatimi daha dolu yasamaya basladim. Cunku bekarken okul ile ev arasi gidis donus toplamda 6 saatimi alıyordu. Okuldan cik direk eve git durumu vardi. Fakat evlendikten sonra 20 dakikami aliyordu yol. Temizlige yardimci geliyordu. Yemek derdim zaten yoktu. Esim yemek sektorunde cunku restoranimiz var ve gec geliyordu. Ama ben kafama eserse yapiyordum, eve gec gidiyordum zaten esim gec geldigi icin, ben de arkadaslarimla geziyordum falan. Cunku 5 saatlik bir vaktim kaliyordu resmen bekar hayatimi goz onune alirsak. Bazen kayinvalidem cagirirdi yemek yapardi falan.
Cok sukur ben sansliydim. Ama eger boyle bir durum sende olmayacaksa tavsiye etmiyorum. Psikolojin bozulabilir. Pisman olabilirsin. Maddi imkan burda gercekten onemli..
Hakkinda hayirlisi olsun insallah..
yarın kızlı erkekli ders notlarını konuşmak gibi basit bir eylem için bile bir kafeye gitsen senin için kabus olacak düşünsene.dimi
tahminim sen bu nikahı kıyacaksın.sağlam destekler arıyorsun .yanlış düşünmüyorum değil miBenim üniversite hayatım biraz farkli cevre edinmeyi seven biri degilim ozelde okuyorum derslere gidiyorum geliyorum o kadar. Tek arkadasim sevgilim diyebilirim yani
Benim üniversite hayatım biraz farkli cevre edinmeyi seven biri degilim ozelde okuyorum derslere gidiyorum geliyorum o kadar. Tek arkadasim sevgilim diyebilirim yani
Peki aileniz destekledi mi okurken evlenmenizi
Sevgilinle nasıl tanıştın peki ? Yazdıklarından çıkardığım şu; sen evlenmeyi kafaya koymuşsun ailem nasıl tepki verir vs diye düşünüyorsun gibi geliyor bana.
tahminim sen bu nikahı kıyacaksın.sağlam destekler arıyorsun .yanlış düşünmüyorum değil mihakkında hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?