Okurken evlenen var mı

Yaşıtın bir öğrenci olarak asla yapma diyorum. Ev hanımı olacak, birinin karısı olacak yaşta ve durumda değiliz biz. Evlilik için 20 yaş ne yahu, bismillah. Mezun olunca evleniver bekle 2 sene, koca kaçıyor mu?

Yüksek lisans olursa ;

Gerçi tezdeydim. Çalışıyordum. Hepsi birden zor oldu. Tabi eşimin annesi ev hanımı olunca bu erkek işi değil yapmam derdi. Yemek konusunda sıkıntı yapmadı. Dışardan vs yedik. Sonra alıştı yardıma sağolsun.

Birde evlenmeden önce tezine yardım edecekti. Hayal oldu

Belki haklisinizdir hayir ben hazirim diye bir sey iddia edemem. Ama insanlar neden evlenir ki sevgililik dönemi yetersiz geldiginde evlenilmez mi

Pembe gözlüklerin hala gözünde. İnsanlar sevgililk yetersiz geldi diye evlenmez. Bir insanı sever, tanır, ömrünü onunla geçirebileceğine karar verir, şartlar da olgunlaşmıştır evlenir. Senin beklentin romantik film tadında bir evlilik ki dünya üzerinde öyle bir evlilik yok.

Okulunu ailen ödeyecek, nişanını düğününü ailen yapacak, çeyizini ailen alacak, evini ailen düzecek sen evleneceksin öyle mi? Ne kadar mantıklı bu sence? Ya da bir ton borçla evlenip yıllarca onları ödemek için sıkıntı çekeceksiniz. Bu da o hayallerindeki romantizm dolu evliliğin temeline bombayı koymak demek.

Belki haklisinizdir hayir ben hazirim diye bir sey iddia edemem. Ama insanlar neden evlenir ki sevgililik dönemi yetersiz geldiginde evlenilmez mi
kendini hazır hissettiklerinde, maddi koşullar ve şartlar sağladıklarında evlenilir.. Sevililik dönemi yetersiz kaldı birazda evliyken mi tanıyayım diyorsunuz?
ne kadar süredir berabersiniz. düğünü neyle yapacaksınız
dipnot: hani önemli olan yan yana olmak, ben birşey istemiyorum diyorsanız bile düğün bu masraf olacaktır

Sevgililik döneminin yetersiz gelmesi ??? Hiç böyle bir düşünceyle evlenmedim, evlenen varsa merak ettim nasıl bi yetersizlik? Cinselliği mi kastediyorsun? Zamanı geldiğini düşündük, evimizi kurabilecek düzeyde olduğumuza inandık evlendik.

Yaşın küçükmüş. Özelde okuyorsun. İlk sene okulu boşlarsın. Bebek istiyorum Da diyorsun. Özele verilen paraya yazık. O saatten sonra da ailen artık okuluna para vermez. Paşa paşa oturur ev kadını olursun.

Merhaba hepinize, sorum başlıktaki gibi erkek arkadaşı çalışırken kendisi okurken evlenen var mı aranizda?

Ben oyle evlendim ustelik esim de ogrenciydi. Lay lay lay kol kola girip okula giderdik:) hey gidi gunler be.

Nasıldı dersen? Bugünkü aklimla cevap vermem gerekirse büyük riskti derim. Cok sukur esim yuzumu kara cikarmadi o ayri. Erken ve okurken evlenmekten oturu yasadigimiz bir olumsuzluk olmadi. Ama kimse senin de hos olmayan seyler yasamayacaginin garantisini veremez maalesef.

var eşim aman diyeyim o erkek haliyle çok zorlanıyor sen birde bayansın hayatının hatasını yaparsın haberin olsun

Acikcasi ben zaten ister 2 sene ister 4 sene sonra da olsa ayni adamla evlenicem. Hayatimi onunla geçirmek istedigime sonuna kadar eminim. Ve sizde adet nedir bilmem ama bizde evlenenlerin evini aileler kurar ortaklasa. Dugunu erkek nişanı da kiz tarafi yapar. Bu okulum bittiginde de degismiycek bir duzen. Benim sorunum evlenince tek maasla yasamak. Evlenmenin maddi tarafi degil

Nasil gecindiniz peki maddi olarak ikiniz de ogrenciyken? Aileler nasil tepki verdi?

Kardeşim evlendi ama sağlıkçı zaten, kendi bölümüne devam etti iki yıllık. Mezun oluyor bu yıl 4 aylık hamile.

Okula sık gitmiyorsanız, dersleriniz yoğun değilse zorlanmazsınız saniyorum. Ama okulun tadını çıkarmak daha cazip değil mi?

Yok hayir cinsellik açısından sıkıntı yok sadece ikimize ait hayata baslamak istiyoruz. Zamani herkese gore farklidir zaten kisiye gore değişir.

Neden okul varken evlenmeyi düşünüyorsunuz? Daha doğrusu düşündüğünüz için mi sordunuz?

Neden okul varken evlenmeyi düşünüyorsunuz? Daha doğrusu düşündüğünüz için mi sordunuz?

Evet dusundugum icin sordum yapan varsa tecrube ogrenmek icin. Erken evlenmek bir an once sevdigim kisiyle kendi hayatima baslamak ve okul bitince de hemen anne olmak istedigim icin. Kucuklugumden beri hep erken evlenmek istedigim icin beklemek istemiyorum ama hata da yapmak istemem tabi

20 yaşındayken ben de o zaman hayatımda olan adamla evlencem sanıyordum. Hatta söz nişan bişeyler yapalım bile demiştik, ailem karşı çıktı. İyi ki karşı çıkmışlar dört senelik ilişkiden sonra ayrıldık. Onunla evlenseymişim hayatımın hatasını yapacakmışım. İnsan olgunlaştıkça anlıyor.

Yine aynı yaşlarda aile evlilik işlerine yardım eder diye düşünürdüm. Nişanı bizimkiler düğünü onunkiler yapar biz de ohh geçer evimize borçsuz harçsız otururuz, musmutlu oluruz derdim. 27 yaşımda evlendim. Çok şükür ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hediyeler dışında beş kuruş almadık. İki çalışan ayaklarının üzerinde duran insan olarak kendi yuvamızı kendimiz kurduk. Yetmediği yerde kredi çektik borçlandık, eşyamızı taksitle aldık ama sonsuz keyifle ödedik. Adet böyle ailem evlendirsin diyen kafa zaten bana çok uzak. Bunu diyebiliyorsan da olgunluk namına bişey yok şu an sende.

Tek maaşla yaşamak maaşa göre değişir. 3-4 bin ile yaşanmaz. Hele ki büyük şehirde hiç olmaz. Kira derdi de girerse işin içine kördüğüm olursunuz. Sonra yine ailelerden yardım beklersiniz.

Tekrar söylüyorum iki yetişkin insan yuvasını kendi kuracak, ayakları üzerinde duracak seviyeye gelmeden evlenmemeli. Aileden bekleyerek yuva kurulmaz.

Ne kadardır berabersiniz yaşınız kaç?

Ablam 26 yasinda evlendi ikisi de calisiyordu ve ev esyalarini tamamen aileler bolustu. Esinin ailesi onlara ev bile aldi. Dedigim gibi herkeste duzen farkli. Benim erkek arkadasimin zaten evi de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…