Okurken evlenen var mı

maddi imkanlar bence cok önemli ... sevgilinin maddi durumu iyiyse ve ailende maddi desteğini esirgemeyecekse evlenirsin tabiki.. Sevgilin kaç yaşında onun yaşı sen den büyük mü o yüzden mi biran önce evlenmek istiyorsun..

Bende ikinci üniversitemin son döneminde nişanlandım.. 4-5 ders vardı okulun bitmesine çalışıyordum ve okulum başka şehirdeydi.. Bırakmak istemedim ama o 4-5 ders bir dönem değil 1,5 dönemimi aldı çalışırken evliyken okumak zor oldu.. Zor mezun oldum..

Boğaziçi üniversitesini mi bıraktınız?

Benden 4 yaş büyük. 24 yaşında

Bir de bende acele etmemen görüşündeyim evlilik illaki olur daha cok gencsin . ben 27 de evlendim şimdi 28 im hamileyim .. Hiç te geç anne olacagımı düşünmüyorum.. Halimden memnunum eşimle mutluyum ..Maddi sıkıntımız yok çok şükür ama bazen hala bekar olup gönlünce gezen arkdaslarımı görünce bi acaba erken mi evlendim diyorum.. çünkü evlilik demek sorumluluk demek .. İyi düşün..

Dogru bildiniz :)
Ne kadar maaş alıyor?

Erkek arkadaşınızın ve sizin ailelerinizin düğün için tüm giderleri karşılayacaklarından emin misiniz? Karşılamayacaklarını söylerlerse ne yapacaksınız? Ortalama bir düğünün -ev eşyası, vs. ile- maliyeti 60.000 TL (Geçen Eylül'de evlendim). Maliyeti karşılarlarsa da hiçbir şey sizin istediğiniz gibi olmazsa, tüm kararlara müdahale ederlerse ne yapacaksınız? Kadınlar Kulübü bu içerikli yaklaşık yüz bin konuyla dolu.

Erkek arkadaşınızın maaşına ve yaşadığınız ilin büyüklüğüne göre bir yorum yapılabilir sonraki geçinme ile ilgili ama ya bilmiyorsunuz, ya da o kadar düşük ki söylemek istemiyorsunuz herhalde :) Pek çok kişi sormuş çünkü.

Neyi soylemedim anlamadim maas soran falan olmadi burda gizlenen bir sey yok. Erkek arkadasim da ortalamanin ustunde bir maasla calisiyor zaten belki bilirsiniz muhendislerin maaslarinin alt sınırı var belli bir ucretin altinin verilmesi yasak.

Ben de mühendisim. Ortalamanın üstündeden kastınız 2000'in üstü mü, yoksa 4000'in mi mesela? Hangi şehirde yaşayacaksınız? Ona göre tek maaşla zorlanıp zorlanmayacağınız ile ilgili yorum yapacaktım, onun için sordum.

O zaman daha da iyi bilirsiniz. Ise yeni girdi 2500 tl sanırım emin degilim. Henuz cok alamiyor tabi ama iddia ettiginiz gibi cok dusuk olup da söyleyememe durumu yok. Yeni mezunlara gore ortalamanin ustunu kastettim. Sehir izmir. Kira derdi olmayacak. Buyuk ihtimal sıkıntı yasariz diye düşünüyorum en buyuk derdim o zaten

Okurken calismadiysaniz olur. Yani sadece eşiniz calistiysa. Oyle miydi? :)
3 . Sınıftaydım evlendiğimde. Ankaraya yerleştim eskişehirde okuyordum zor oldu tabi git gel. Ama maddi açıdan zorluk çekmedik. O zaman 2500 maaş alıyordu ev kira artı mobilya taksitleri falan. Gül gibi gecındık takılarımız da vardı onların verdiği bi güven vardı ama hiç dokunmadık onlara. Esım kısa sürede yüksek zamlar aldı ve sonrasında daha da rahat ettik. Ama insan gördüğün den geri kalmak istemez derler büyükler hep. Ben fazlasını görmediğim için zorlanmadım şimdiki durumunuz ve eşinizin maddi durumu da önemli burda
Yoksa insanın ister istemez ruhu sıkılır

Peki düğün yapabildiniz mi ailelerin tepkileri ne oldu? Ev esyalari konusunda destek verdiler mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…