Olayi normallestiren eşim

Ahlaksızlık ve sadakatsizliği ‘normalleştirme’ zamanla kişinin kendi hayatında da uygulayacağını gösterir daha doğrusu bu benim fikrim. Nice adamlar var eşlerini sevmeseler yuvalarında huzur olmasa dahi başka kapılara gidip bir taraflarının zevkleri uğruna ya da aşkı bahane edip sadakatsizlik yapmıyorlar. Bence bu kişinin ‘şerefi’ ile alakalı. Şerefi olmayan insanların bu tür şeyler yapmasını da ben normal buluyorum. Eşiniz de kendine şerefi olmayan insanların arkadaşlığını hak görüyorsa diyecek bir şey yok. Umarım kıymetinizi anlar ve sizi üzmez.

Peki size bir şey sormak istiyorum. Sizin eşini aldatmış bir arkadaşınız olsa kocanız onunla görüşmenize sessiz kalır mı?
Bilmiyorum öyle bir arkadaşım hiç olmadı. Ama şu var bizim lise'nin mezunları belli aralıklarla buluşur. Etkinlik düzenlerler, gece yatmalı gezi falan da yapıyorlar. Çoğu evli. Maalesef bir dekikodu çıktı bir arkadaş (benim çok samimi olmadığım ama bizim gruptan yani eski sinif arkadaşım) bu gezilerden birinde eşini aldatmış. Bunu tabi ki hiçbirimiz hoş karşılamadık. Ben bu günlük etkinliklere falan katıldım (o kadın da katıldı) ama gece yatılı gezilere hiç katılmadım fakat katılmak istesem eşim engel olmaz. Benim öyle bir şey yapmayacağımı bilir.

Ahlaksızlık ve sadakatsizliği ‘normalleştirme’ zamanla kişinin kendi hayatında da uygulayacağını gösterir daha doğrusu bu benim fikrim.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta arttıyorum ; çevresinde böyle ilişkiler yaşayıp ballandıra ballandıra anlatan arkadaşları olunca bence bu ihtimal %60-70 artar.

Konu gerçekten can sıkıcı sanki sizin tepkinizi ölçmus aklında bişey var sanki bak işte bundan gidiyo adamlar demeye getirmiş gibi geldi aklama çabaları falan hiç hoş degil.

Kesinlikle katılıyorum. Hatta arttıyorum ; çevresinde böyle ilişkiler yaşayıp ballandıra ballandıra anlatan arkadaşları olunca bence bu ihtimal %60-70 artar.
Katılıyorum ama yapıp şüphe çekmemek için kanayan insanlar da var onlar çooook tehlikeli :) Allah esirgesin. Kısacası insanın çevresi neyse zamanla kendisi de o oluyor.

Ahlaksızlığı, sadakatsizliği normalleştiren insan bunu zamanla kendi hayatında rahatça uygulanabilir diye düşünüyorum.

Aslında eşinizin arkadaşının yaptığı pisliği size söylemesi bir bakıma iyi olmuş, iğrenç zihniyetini öğrenmiş oldunuz. Böyle bir adam için kendinizi paralamayın hele hayatınızı ona endeksli hiç yaşamayın.

Neresi doğru? Ahlaksızlık dediginiz hanfendi. Erkek yapinca ahlaksızlık yok mu? Zihniyetinizden midem bulandı..
Ahlaksızlık değil demedim yaw ahlaksızlık tabi ki. Ahlaksızlığın dibi de. Bu ahlaksız erkekler kadın kafamı dırdır etti beni soğuttu diyorlar. Oysa biz kadınlar için adam kafamızda dırdır etti deyip yapmayız yani. O anlamda erkekler için doğru dedim bir de arkasından kusma emojisi yaptım.

ben size hak verdim konu sahibi. Bu tip seylerin normallesmemesi icin tepki verilmeli. Ayrica adam değil de eşi gitseymiş o masaja, eşiniz sizin o kadınla gorusmenize izin verir miydi acaba? Eşinizin tepkisi de bir acayip, onun da böyle şeylere gitmediğine emin misiniz?

Hayret birşeysiniz ya (pinkvanilla size demiyorum genel olarak konuşuyorum) şimdi sizin bir arkadaşınız mutlu sonlu bir masaja gitse eşini aldatsa gelip size ballandıra ballandıra anlatsa siz de "ooo ne güzelmiş ben de yapayım kocamı aldatayım" mı diyeceksiniz? Her koyun kendi bacağından asılır. O arkadaşla da görüşüp görüşmemeye de kendiniz karar verirsiniz herkesin bir aklı var.

Eşimin liseden bir arkadaşı var normalde eşimle alakası olmayan biri , ortak tanıdıklardan adamla ilgili duyduğum şeylerden sonra eşimle konuştum, niye böyle biriyle arkadaşlık ediyorsun diye, belli bir yaştan sonra tanışsaydık yakın arkadaşlık kuramazdık belki ama liseden beri arkadaşım, özelinde yaptıklarına bakarak arkadaşlığımı kesemem dedi. Ondan etkilenecek değilim , yaşadığı şeyleri de uluorta anlatmaz zaten diye ekledi. Bende bu cevabından sonra birşey demedim ayda bir görüşüyorlar. Telefonla de iletişim halindeler sürekli, arada adını duyunca gıcık olsamda ses etmiyorum eşimle aramızda geçen konuşma 8 yıl önce olmuştu, eşim aynı adam.

Arkadaşı öyle diye etkilenmemesi normal olan bencede ama bu konudaki adam arkadaşının ahlaksızlığını normalleştirip gayet rahat bir şekilde eşiyle paylaşmış.

Son düzenleme:
Eşinizin boyle birseyi size soylemesi yanlis hatta sizi o adamla ayni ortama sokmasi da yanlis. Bunu istememissiniz zaten
Konunun başını okumussunuz da sonlarini okumayi unutmussunuz. Eger oyleyse bu yorumu yazmaniz normal. Ancak tamamini okuyarak bu yorumu yazdi iseniz çok yazik.

Konu sahibine trip yapıo diyenlerin evlilik hayatını gözden gecirmeleri gerek.
Zira kölelikle evliliği karıstırmıslar.
Karı milleti nedemek?
Adam resmen yolunu yapıyor,nabız ölcüyor aldatmak icin.
Cok cirkin seyler bunlar.
Normallestirmeyin lütfen.

Hem konusahibinin eşi böyle yerlere gidiyor olsa gelip de arkadaşının gittiğini anlatır mı? bunu gizli tutar.
Eşiniz konusunda sizi tebrik ediyor, mutluluğunuzun devamını diliyorum. Şimdi bu konusahibinin eşinin durumu nasıl aktardığını, ne düşündüğünü bilmiyoruz. Konusahibi eşinin bu konuda yorum yapmadığı için olayı normalleştirdiğini düşünmüş olabilir ama adamın bunu normal görüp görmediğini ahlaksızlık olarak görüp görmediğini bilemeyiz. Yani bunu onaylıyor ahlaksızlık olarak görmüyor çıkarımında bulunamayız. Böyle bir şey yapmaya niyeti olduğu veya hali hazırda yaptığı çıkarımında da bulunamayız. Gerçekten de adam böyle bir şey yapmaya niyeti olsa, ya da yapıyor olsa gelip de normal ya da anormal bir şekilde eşine anlatır mı bunu? gizli tutar yani. Dur bizimkinin bir nabzını yoklayım mı der? Ne bekliyor yani konusahibi "heee gayat normal bişeymiş git sen de yaptır" mı diyecek? Tamamen gizli tutar yani.

Bence arkadaşının böyle birşey yaptığını eşine gayet normal birşey gibi söylemesi çok enteresan. Durduk yere insan eşine, hemde yüzyüze görüştükleri arkadaşının yaptığı böyle birşeyi söylemesi size de garip gelmedi mi? Tartışma sırasında söyledikleri de zihniyetinin bu olayı çokta anormal karşıladığını gösteriyor aslında.

Mutlu sonlu masaj deyimini forumdan öğrendim ismi çok komikmiş Madem bu son onları böylesine mutlu ediyor niye evde eşleriyle mutlu olmuyorlar diye düşünüyorum Bekar olsa neyse diyeceğim mutluluğu dışarda bulamamış

Eşiniz arkadaşıyla görüşmeye devam etmek istiyormuş. Üstelemeyin bence. Rahatsız olurum böyle biriyle aynı ortamda bulunmaktan ama senin arkadaşın sonuçta diyin kapatın konuyu. Karı milleti muhabbeti için de özür dilemeli kesinlikle. Öküzlük etmiş. Trip atmaya devam edin. Nen var kuzum derse arkadaşınla görüşmen sorun değil ama şunu şunu demene kırıldım dersiniz.

Yani eşler arasındaki ilişkiyi bilemeyiz bazen eşler aralarında dedikodu da yapabilir şu bunuyapmış şunu demiş diye birbirlerine anlatıyorlar. Genelde de kadınlar yapar ya mesela ben ablama hiçbir şeyimi anlatmam artık çünkü ablam ona anlattıklarımı (özelimle ilgili) gidip eşine de anlatıyordu, halbuki ben ona anlatmışım eşinin bilmesini istemiyorum. Neyse enteresan gelebilir bilmiyorum. Şimdi tanımadığım bir insanın hem de bilip bilmeden günahına girmekten hiç hoşlanmam onun için zihniyeti böyle o yüzden o lafları söyledi demek bana doğru gelmiyor. Adam o anda yapmadığı /yapmayacağı bir şey ile ilgili suçlandığını veya aşağılandığını hissedip sinirlendiği için de bunları söylemiş olabilir. Zaen sonradan özür dilemiş galiba anladığım kadarıyla.

Bende adamın eşine söyledi sandım
Sen niye bukadar büyüttün ki onu anlayamadım
Eşinin son söylediğinde haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…