• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olayları çok mu büyütüyorum ?

Ben evli değilim ve 22 yaşındayım.Sadece düşünerek yazdım bunları yaşadığım için değil.Aynı şekilde ben davranamazdım.Evime karısılmasını bende ıstemem bunu söylemesi felan yanlış değil.Kendi evi ve istedigi gibi yaşamak hakkı.Fakat bayanın tüm anlattıkları hep yaşam tarzlarıyla ilgili.Yoksa kayınvalidesinden yana kötü bir duruma maruz kalmamış.Bende o nedenle biraz kırıcı olduğunu dile getirdim.Sonuçta orası oğlunun evi ve gelmek istediği halde içeri alınmaması çok çok yanlış.Ben kesinlikle böyle düşünüyorum
Üzülme canım konu sahibi haksız çıkınca çekip gitti, cevap bile vermedi. Biz burda tartıştığımızla kalıyoruz.

Öyle söylemeyin gerçekten görülmüyor ben 3 sene flört ettim ve bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim,
bir de insan okuldan mezun oluyor çalışıyor ayakları yere basıyor o kadar karışacaklarını tahmin edemiyorsun,
ben hep derim benim eşimle kurduğum hayallerde ailesi ve akrabaları yoktu diye.
En basitinden zaten herşeyi kendimiz yapıyoruz, öyle bilezik altın istemiyoruz, düğünü kendimiz yapıyoruz,
bir bakıyorsun hayatında ilk defa gördüğün bir akrabası yapacağın şeye karışıyor o zaman fıttırıyorsun tabi.
Ayrıca içlerine girmeden kültür farkını anlamak zor, anlasan da nişanlanmışsın ayrılıyorsun niye diye soruyorlar aramızda kültür farkı var o yüzden saçma geliyor o yüzden insan sabrediyor.

kimse hayatina mudahele edilsin istemez tabiki.
ama kultur farkindan bahsedilirken okumamislik,yemek yeme bicimleri soz konusuysa bunlar zaten onceden farkedilebilecek seyler.

kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum

eğer sahiden kültürlü ve görgülü bir insansanız öyle bir ortamda arabadan inince kayınvalidenize hadi yukarı çıkalım bir çay içelim demeliydiniz ...sonuçta o saatte açığınızı aramaya gelmezdi sanırım, hatta siz teklif etseniz belki de yok geç oldu gelmeyelim derdi ...hatta belki kayınvalidenizin niyeti kendisini davet ettirmek değil de size yol yordam öğretmekti :)

Empati kurmayı başaramadığımız sürece, mutlu olmayı da başaramayacağız.
Eşinin ailesi, kültürsüz, cahil, okuma-yazma bilmeyen insanlar olabilir.
Kimileri şanslı doğar, kimileri şansını yaratır, kimileri de şanssızdır.
Tam tersi roller de olabilirdi.
K.validen ve görümcelerin okumuş, mektep yalamış, son derece kültürlü ve sosyal insanlar olabilir, senin ailen de tam tersi kendi halinde kendi yağlarında kavrulan bir aile olabilir idi.
Bu durumda eşin senin ailen için bu cümleleri kursa ne hissederdin?

Bırakın yerde yesinler, öyle rahat hissediyorlar kendilerini demek ki.
Sizin evinizde yere masa kurdurtmak, evinizi benimsediklerinden olabilir, ya da çatal-bıçak-kaşık üçlemesiyle çok rahat edemiyor olabilirler.

Ben de yerde yemek yiyemem mesela, ayaklarım uyuşur, belim ağrır, iki büklüm yemeğe çalıştıkça midem şişer.
Ancak eğer o anki ortam onu gerektiriyorsa uyum sağlayacağız arkadaşım.
Rahmetli anneannem derdi ki "biz yağsı demeyi de biliriz, yağı demeyi de biliriz"
Önemlli olan nerde hangisini dediğin!

Tüm bunların yanısıra 10küsür senelik kayınvalideme ben "yarın iş var evde de bir sürü iş beni bekler" diyerek kibarca gelişini reddetse idim, oyoyoyoy olacakları tahmin bile edemiyorum.
Cahil, kültürsüz olabilir kayınvaliden ancak şunu bil ki oldukça saygılı ve anlayışlı.

Ödün vermeden yürümez evlilikler.
20 günlük evliliğinin 20 sene sürmesini istiyorsan, biraz sen gideceksin onların suyuna, biraz onlar senin suyuna gidecek.

Yoksa zorrrr, çok zor....

Son düzenleme:
aman arkadaslar biz boşuna çene yoruyoruz konu sahibi -a canım haklısın onlarda ne kadar görgüsüzmüş sen boşver seviyelerine düşme evine alma tersle gitsin-
demedik diye terketti

Ben insan ilişkilerinde kültür farkına değil de insanlık farkına bakarım ve öyle değerlendiririm.
Siz şimdi bu durumda çok kulturlu oluyorsunuz kayınvalıdenız ve dıgerlerıde çok insancıl oluyorlar.

Hangisi daha değerli hayatta ?
birde o kayınvalıde sıze ıkı beden buyuk gelmiş, size daha kulturlusu gerekıyordu , şansızmıssınız yazık ..

anlattığınız "basit" örnekler canınızı sıkıyor olabilir, sonuçta bir şeylere kafayı takmak hiçbirimizin elinde olmayan şeyler. benim anne babamın ailesi arasında da fark vardı, biz iki taraftan da aldık bir şeyler. insanların hayatını şekillendiren her şey, yetişmelerine, anılarına şahitlik ettiği için yaşam tarzı olmuştur diye düşünüyorum. benim annem klasik müzik, babam türkü dinler, bu aralarında çok sorun olmuştur senelerce; ama sonra alıştılar bir şekilde yalnız ne yazık ki bizim ülkemizde türkü dinleyenler "tahsilli" insanlar tarafından kolayca aşağılanırken, klasik müzik dinleyenler el üstünde tutulur. oysa bir insan ne öğretildiyse, neyle büyüdüyse onu sever. köyde kimse kimseye vivaldi dinletmiyor, şehirde yetişmiş biri de, ailesi yedi göbek asilzadeyse, türkü bilmiyor, bu noktalardan insanları aşağılamanın ne gibi bir mantığı var hiçbir zaman anlamış değilim. ben de iki kültürün harmanlandığı bir ailenin çoğcu olarak her şeyi dinleyebilirim zevkle, altta var çünkü temeli, biliyorum, şansıma duydum. kitap ve film konusu ya da masada mı yeriz, yerde mi yeriz konusu da buna benzer bir şey bence. ben mesleği olan biriyim, şu an da avrupa'da burslu olarak master yapıyorum. yerde yemek yemeğe bayılırım, her insanla her şeyi konuşamayacağımı da bilirim ve bu benim için önemli değildir. erkek arkadaşımın annesini çok dikkatli dinleyebilirsem anlıyorum, çünkü şivesi değişik; ama ben onunla Nuri Bilge Ceylan hakkında konuşmak için almıyorum hayatıma, sevdiğim adamı yetiştirdiği için, onun kıymetlisi olduğu için, onu benden daha fazla sevdiğini bildiğim için, en önemlisi de yaşı benden byük, bir anne olduğu için alıyorum. Siz de eğer böyle görmeye çalışırsanız durumu, her şey daha kolay olur diye düşünüyorum.
Bırakın kayınvalideniz eve gelsin, ister yeni evli olun, ister kırk senelik, isterse evinizde yığınla işiniz olsun, kusur aramaya geldiğini düşünmediğiniz sürece, bir çay ikram etmek zor bir şey olmasa gerek, mesafe koymak kalp kırmakla olmaz bence. yine de affola sözlerim, davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, evli değilim, bilmeden atıp tutma diyen ablalarım olursa, tekrar kusuruma bakmasınlar... konu sahibine de canınızı sıkmayın diyorum.

saygı anlayış hoş görü..herşeyin başı..
nabza göre şerbet vermeyi bilmek(tabiri caizse)
bütün bu sorunları çözer aslında

siniflandirmayi yapan hep bol kulturlu insanlardir
tabii okumusla okumamis bir olmaz ama
yasanmis bir hayati var herkesin
gorduguyle yetinmek zorunda kalmis insaninlarin
hosgoruleri vardir
bunu sizin gibi ust siniflar nedense takdir etmiyorlar
cahil diye gordugumuz insanlar
olduklari gibi gorunup size sofralarini acmislar
iyi hos siz evlenmeden once
restorasyon kulturu almis alafranga takilip
birden kaka koylumu oldular?
tuh bu soktan nasil kurtulacaksiniz :(

kültür farkından benin anladığım hayat tarzı farklılığı, insanların kültür farklılığı ya da eğitim düzeyi farklılığı yüzünden, ya da herhangi bi farklılık yüzünden hor görülmesi hoş değil, önemli olan insanlık, karşılıklı kişisel tercihlere saygı duymak
bi japonla evli olunsaydı o zaman kültür farkı uçurum olurdu ama kimse ailesi çok kültürsüz görgüsüz çıbıkla yemek yiyolar ıyygk demezdi sanırım
:27:

Son düzenleme:
siniflandirmayi yapan hep bol kulturlu insanlardir

bol kültürlü insanlar değil bol kültürlü olduğunu sanan insanlardır bence
bu tip insanlar görünmeyen bilinmeyen bi kulubun üyeleri gibidir zaten, onlar süper diğerleri tü kaka, onu yansıtırlar pek kimsenin umrunda olmasada:27:
başlık sahibi arkadaş için demiyorum yanlış anlaşılmasın genel bi yorumdu bu

Son düzenleme:
bence kayınvalidenizle sınırı koymak isterken bıraz kırıcı olmuşşsunz.onların sizde soluklanmak ıstemesı normal bi durum .fakat siz işe gitceksnz gelmıym dedi de neden yenı ewlısnz gelmym dedı dıorsnz .ne fark eder sonuçta gelmedi.oğlu çağırmş ve gelmemiş.bence eşnizle konşmalsnz bi sure yatıya mısafır ıstemedgnzı.sonçta çağıran o.
bu kadar buyutupte sorunlara takılmayın ne kadar güzel gunlerdesnz şuan tadını çıkarn ..mutluluklar dilerimn..

bu tip insanlar görünmeyen bilinmeyen bi kulubun üyeleri gibidir zaten, onlar süper diğerleri tü kaka, onu yansıtırlar pek kimsenin umrunda olmasada:27:

evet montaigne'nin bir benzetmesi vardır çok da hoşuma gider : "İnsanlar başaklara benzer, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.."

evet duzeltiyim :)

tavrını en baştan koymakla çok çok iyi yapmışsın.yalnız bir kural koymuşsan bu kural her iki aile içinde geçerli olursa ciddilik kazanır.aksi halde aileni çağırırsan taraf çekmek olucak,iki taraf arasında zıtlık olucak.sen kendi aileni yuvanızın içine çok sokmaki eşinin ailesine rahatsız olduğun yerde dur diyebilesin.

Back