- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi azimli anne
-
cok haklisiniz. Ne diyeyim umarim gönlünüzce bir cozum gelir sizi bulur.umarım hayat akıp gidiyor insan yaşamak istiyor biraz da en azından ayagını uzatıp faturayı düşünmeden çayını içmek istiyor
devlet suriyeliye yada çalşımayıp evde oturana yardım ediyor komşularımızın şimdiden kömürleri dagıtıldı mesela oysa ben daha zor durumdayımŞu adaletsizlik insanı isyan ettiriyor.
Devlet adam gibi herkese yardim sağlasa kimse zor durumda kalmasa keske.
Ama ütopik bir şey üzerine fazla yazmicam.
Allah kolaylık versin.
Bence 2+1 ev daha mantıklı. 450 doğalgaz faturası verip rutubet içinde yaşayacağınıza 200 tl fazladan kira vermek ve rahat bir evde yaşamak daha sağlıklı.
Oğlunuzu kreşe verip sizde bir işe girseniz belki daha iyi olur her sey? Hoş burdan söylemesi çok basit oluyor.
Hemen ise gir, kreşe ver, evden bir şeyler yap sat demek.. kimse içine girmeden bilemiyor.
Umarım halledersiniz.
Büyük ev daha iyi bir fikir.
inşallahcok haklisiniz. Ne diyeyim umarim gönlünüzce bir cozum gelir sizi bulur.
haklısınız inanın hiç kolay degilben de dahil çoğumuz çalış diyoruz ama bu ülkede bazı gerçekler var.
üniversite mezunlarına bile asgari ücret teklif edilen bir ülkede yaşıyoruz.
bugün istanbulda orta sınıf bir kreşin tam gün fiyatı 1000 tl civarı.
devlet kreşi falan demeyin hem 3 yaş altını almıyor hem en geç 5 de çıkış yapıyorlar, hangi özel sektör çalışanı 5 de işten çıkmış çocuğunu almaya gitmiş olabilir.
ben bile şimdiden düşünüyorum ilkokulda ne olacak, en azından yarım gün bir yardımcı tutmam gerekecek diye.
asgari ücretle ve bakacak kimsesi yoksa eline çok bişey kalmıyor çalışan annelerin.
kesinlikle bu ülkenin en ciddi sorunlarından biri bu, kadınların pasivize edilme politikasının sonucu olarak, çalışmaları zorlaştırıldıkça zorlaştırılıyor.
devlet suriyeliye yada çalşımayıp evde oturana yardım ediyor komşularımızın şimdiden kömürleri dagıtıldı mesela oysa ben daha zor durumdayım
Aksarayda misin? Aslinda aksarayda heryere ulasim kolaydır biraz kenar mahallelerden daha ucuza bulabilirsin sanki.umarım
merkezi sistem benim evin o konuda çok rahatız tavsiye ederim..toki de bakabilirsiniz oralarda da oluyor merkezi sistemevet sorum bu...
evim 1+1 çatı katı ve çok soguk ısınması için çok fazla dogalgaz faturası ödüyoruz.Ev soguk oldugu için rahatsızlıgımı tetikliyor oglum da tüm kışı hasta geçiyorson 1 yıldır ev arıyoruz ama ya daha büyük bir eve geçip açlık sınırında yasayacagız sırf hasta olmamak veya üşümemek için yada bu evde kalıp bu çatı katına 500 tl kira+450 tl dogalgaz faturası verecegiz ki eve artık sıgmıyoruz
eşime de üzülüyorum ama oglumun huysuz ve yaramaz oluşundan dolayı kimse bakmayı kabul etmiyor işede giremiyorum bazı nedenlerden ötürü ...
çok gerginim 1 kışı daha bu soguk , rutubetli ve heray kiranın vaktıinden 2 3 gün önce eziyete başlayan ev sahhibiyle ugraşarak geçirmek istemiyorum şaşırdım artık
sahi biz nasıl yaşayacagız ? çocuklarımızı nasıl büyütecegiz ?
ev sahibi olanlara insaf diliyorum çünkü kalmamış...
1+1 eve 700 tl isteyenlerimi istersiniz yoksa 2+1 eve 850 900 tl isteyenleri mi biz elektiği suyu nasıl ödeyecegiz market vs yi ya çocugun bakımı ?
ilk 2 yıl çocuk yapmadık zaten geçim sıkıntısıyla 2 yılda ilk bebegimi kaybettikten sonra ara verdik hiçmi çocugumuz olmayacak geçinemeyecegiz diye asgari ücretle yaşamaya çalışanlara sabır diliyorum
Büyükşehir'de yaşam zor allah kolaylik versinevet büyük şhirdeyim canım 3+1 eve baktık gecen ay eski bina 900 tl istediler
bizim burdada tokiler var 400 ve 500 tl ye ama ulaşım çok zor eşim merkezde çalışıyorHangı ildesın bızde buyuk ıldeyız İzmizdeyız tokıde 300tlye oturuyorum hemde merkezı sıstemlıydı bu sene dogalgaza gectı ıkı artı bir ıkı tuvaletlı sadece bıraz ulasımı uzak ama kırası normal evlere gore cok ıyı
çok uzak eşimin işine ama akşam bir daha konuşayımmerkezi sistem benim evin o konuda çok rahatız tavsiye ederim..toki de bakabilirsiniz oralarda da oluyor merkezi sistem
canım burdada var uygun fiyata ama çok uzak şehir dışında gibi dolmuş la 50 dk sürüyor mesela ama en son çare oralara bakacagız mecburazimli anne nerde oturuyorsunuz bilmiyorum istanbulun sehir merkezine uzak yerlerinde sıfır daireler 750 800 tl bulabilirsiniz 2+1hemde. Gecenlerde bir tanidigimiz buldu sizde arastirin mis gibi sıfır daire. Sizi cok iyi anlıyorum bende su anda calismiyorum tek maasla zor maalesef. Allah herkesin evine huzur bereket versin inşallah
Bebegin için canım... temiz sıcak bir eviniz olsun. Boşver uzak olsun biz bazı seylere katlanabiliriz herşey çocuklarımız için...canım burdada var uygun fiyata ama çok uzak şehir dışında gibi dolmuş la 50 dk sürüyor mesela ama en son çare oralara bakacagız mecbur
galiba benim oturdugum şehir ya çok pahalı yada ev sahipleri çok insafsızHangı ildesın bızde buyuk ıldeyız İzmizdeyız tokıde 300tlye oturuyorum hemde merkezı sıstemlıydı bu sene dogalgaza gectı ıkı artı bir ıkı tuvaletlı sadece bıraz ulasımı uzak ama kırası normal evlere gore cok ıyı
ben katlanmaya razıyım zaten sosyal hayatım yokki gezip tozayım bakalım eşimle konuşacagımBebegin için canım... temiz sıcak bir eviniz olsun. Boşver uzak olsun biz bazı seylere katlanabiliriz herşey çocuklarımız için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?