Başlığı görünce bunu yazmaya gelmiştimfake it till you make it
mesela şöyle bir örnek vereyim, ben normalde hızlı konuşan konuşurken kelimeleri yutan birisiyim ama daha tane tane konuşmaya çalışıyorum artık, veya normalde duygularıyla hareket eden birisiyim ama mantığını ön plana alan birisini gözlemledim ve bana çok özgüvenli geldi ben de artık böyle olmak duygularımı mantığımın gerisinde tutmak istiyorum.Biraz örneklendirebilir misiniz? Mesela normaldeki selly64 ile olmak istediğiniz kişinin bir durum karsisindakini değişimini yazarak somutlastirir misiniz?
bu doğru aslında biraz, ama davranışlarının benimle alakası yoksa onaylamadığım tutumları varsa ve ben sırf başkalarının onayı için öyle olmaya çalışıyorsam bence bu yapaylık. ama ben zaten olmak istediğim özellikleri canlı birinde görüp ondan örnek alıyorum, bu olabilir bence.Ben yaptim bunu.oldum da.ama kaldiramadim.cunku o kisi olacak.kadar olgun degildim,onun gectigi yollardan gecmemistim,onun kadar cakal degildim ve o isi elime yuzume bulastirdik.ha vazgecmedim.yine yapacagim.ondan da iyi olacagim sadece biraz daha zaman
yani aslında tanıyabilecekleri biri değil diye düşünüyorum ama denk gelip bir yerde izlerlerse belki olabilir:) evet dediğiniz gibi utanç verici olur. benim sorunum şu, kendimde beni mutsuz eden kullanılmaya açık tabiri caizse biraz ezik hissettirebilecek davranışlarım var ve bunları istediğim özellikleri olan birini model alarak çözmeye çalışıyorum diyebilirim. kendim gibi olduğumda mutlu olabiliyorsam zaten çok iyi ama ben kendim gibi olduğumda pek adam yerine konulmuyor gibi hissediyorum. Belki benim kuruntum ama bana mutluluk vermiyor kısacası tamamiyle kendim olmak. Ama o sorunlarımı böyle yaparak aşarsam daha mutlu olurum gibi.Bence evet...copy paste yaparsın oldurursun da ama birileri fark edince cok gülünç ve ruh hastası durumuna düşersin haberin olsun
Kendin olmaya çalış hal tavrinla,tarzınla uslubunla kabul eden böyle etsin...
Varsa eksiğin elbette tamamla ama 'kendince'
Bu anlattıklarınız kişinin kendini kandirmasi değil aksine kendini geliştirmesidir bence. Mesela konuşmanizda birkaç noktayı beğenmeyip başka birinin konuşmasını örnek almak kişinin konuşmasını geliştirmesidir. Bu kendimizi kandirmaksa diksiyon kurslarına gitmek de kendimizi kandirmak oluyor bu bakış açısıyla. Bu arada konuşma konusunda diksiyon kursunu öneririm, kursa gideceginiz süre zarfina kadar da internette bu tarz videolara bakabilirsiniz.mesela şöyle bir örnek vereyim, ben normalde hızlı konuşan konuşurken kelimeleri yutan birisiyim ama daha tane tane konuşmaya çalışıyorum artık, veya normalde duygularıyla hareket eden birisiyim ama mantığını ön plana alan birisini gözlemledim ve bana çok özgüvenli geldi ben de artık böyle olmak duygularımı mantığımın gerisinde tutmak istiyorum.
normalde özgüven problemleri olan bir şeyleri bilmiyosam bunu hemen söyleyip sonra da bu konu yüzüne verilen birisi oldum, ama yine şunu gözlemledim kendi bildiği şeyleri bilmediklerinden daha ön plana çıkaran birisi daha özgüvenli hissediyor daha ciddiye alınıyor. kısaca benim kişiliğimde biraz özgüvensizlik biraz travmaya bağlı içine kapanma gibi durumlar var ve ben bunu başka birisini model alarak çözmeye çalışıyorum, biraz kendimi mi kandırıyorum bilmiyorum.
Kendine bu kadar duvar örme bence,belki diğerlerinden sadece biraz fazla sabirlisinyani aslında tanıyabilecekleri biri değil diye düşünüyorum ama denk gelip bir yerde izlerlerse belki olabilir:) evet dediğiniz gibi utanç verici olur. benim sorunum şu, kendimde beni mutsuz eden kullanılmaya açık tabiri caizse biraz ezik hissettirebilecek davranışlarım var ve bunları istediğim özellikleri olan birini model alarak çözmeye çalışıyorum diyebilirim. kendim gibi olduğumda mutlu olabiliyorsam zaten çok iyi ama ben kendim gibi olduğumda pek adam yerine konulmuyor gibi hissediyorum. Belki benim kuruntum ama bana mutluluk vermiyor kısacası tamamiyle kendim olmak. Ama o sorunlarımı böyle yaparak aşarsam daha mutlu olurum gibi.
şöyle söyleyim, tamamiyle benimsemediğim davranışlar değil ama öyle olsam daha mutlu daha özgüvenli hissedeceğim ve daha sağlıklı ilişkiler kurabileceğim özellikler. kendim gibi olduğumda biraz saf bir tarafım olduğu için şu cümleleri duyuyorum "bak şunu bilmiyosundur ben sana söyleyim "aa sen onu biliyor muydun" veya işte ben insanlardan aşağıdaymışım gibi bakışlar. kısaca özsaygı problemim var ve bu karşımdakine de hissettirdiğim bir şey oluyor artık. ama örnek aldığım kişinin tavrını çok beğeniyorum, bu yapaylık olabilir çünkü ben öyle biri olmadım hiç ama öyle olsam daha mutlu olacağım sanırım ki isteğim o yönde. anlatabildim mi bilmiyorum.İnsanlar zaman icerisinde degisir ama birisini ornek alip hic benimsemediginiz davranislarini da kopyalarsaniz bu sahtelik olur. Hissetmediginiz, dogru bulmadiginiz hicbir sekilde davranmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?