Yok canım o hata zaten. Allaha şükür bugune kadar neden onun var benim yok vs diye isyana düşmedi .Benim bi arkadaşım var Allah en sağlıklısından nasip etsin bebeği. Olmuyor ben bu süreçte hep yanındaydım ama sürekli bana sanki ona nispet yapıyormuşum gibi davrandı sanki senin bile oldu der gibi. Hatta dedi bile mutluluğumu paylaşmak yerine ve bende onunla görüşmeyi kestim çünkü çok kırıldım ama hala dua ederim Rabbim nasip etsin ona da herkese de
bize de dua edermisin evimiz çok sessiz ve boşbide bişi dicem rabbimin vardır bir bildiği vermemekle seni sınıyor sabır edicekmi kulum diye isyanmı edicek bizim yapmamız gereken dua etmek sabretmek.Şöyle bi düşün çok istersin isterin allah korusun hastalıklı bir evlat verir ömrün gider üzülmekten nolur canım dua çok önemli ve sabır seni çok iyi anlıyorum bende evime girerken sesiz çok sesiz gelir yarabbim nolur evimi şenlerdir hayırlı evlatlarım çocuk sesleriyle dolsun derdim rabbim sesimi duydu şükür sanada dua edicem bol bol
çevredeki insanlar zaten insanı mahvediyor sen bi şekilde alışıp mutlu olmaya bakıosun ama her girdiğin ortamda bebek yok mu daha nie yok bu ne yaaaSu cevredeki insanlar hic ilgilenmese keske. Benimde 10. Senemde oldu. Bir komsumuz vardi mutemadiyen her gordugunde karnin sismis sanki hamilemisin derdi. Bende icimden sinir olurdum kismet deyip hemen onun kizini sorardim. X ne alemde o hamilemi derdim. Hani kendi kizina bak der gibi. Simdi 8/9 yil oldu o kizinda olmuyor. Cok uzuluyorum sanki beni rencide ettigi icin Allah onada ayni derdi vermis gibi hissediyorum. Kendimi sucluyorum. Ama asla oyle dusunmemistim
Rsbbim kimseyi bekletmesin. Isteyen herkese versin. Sizinde kucaginizi bks birakmasin insallah
Aynen. Tam kafama takmayacagim vakti gelince olur diyorum. Densizin biri gelip olmadik laf ediyor ve en basa dönüyoruz.çevredeki insanlar zaten insanı mahvediyor sen bi şekilde alışıp mutlu olmaya bakıosun ama her girdiğin ortamda bebek yok mu daha nie yok bu ne yaaa
Allah isteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah.
Yalnız benim anlam veremediğim bir durum var. Çocuk sahibi olmak bir başarı değil, ve herkesin çocuğu olmalı diye bir durum yok.Evet istersiniz çabalarsınız ama başkasının bebeği oldu/oluyor diye üzülmek çok kötü bir his. Siz bebek sahibi olmakla imtihan oluyorsunuz diye kimsenin mi olmasın? Bu noktada sizin sorununuz bebek sahibi olmamak değil düştüğünüz o negatif duygu durumu, sürekli kendinizi yiyip bitirmek, başkalarının mutluluğundan mutsuz olmak. Bu duygu zaten içinizdeki güzel şeyleri de alıp götürür. Mesela eltiniz için " Ay ne güzel Rabbim hiç uğraştırmadan nasip etti. İnşallah bize de eder. Darısı başımıza" diyebilecek bir psikolojiye girdiğinizde inanın hayatınızdaki bir çok şey değişecek ve bebek sahibi olmanız da kolaylaşacak. Siz bu negatif düşüncelerle vücudunuza nasıl bir kötülük , nasıl bir stres yüklediğinizin farkına varın önce. Nasıl ki kanser hastalarında moral , pozitif düşünce hayat kurtarıyorsa bu durumda da öyle. Bir kanser hastasının neden ben diye sürekli kendini yiyip bitirdiği bir durumda iyileşmesine ihtimal veriyorlar mı? Ya da kanser hastası , "ah herkes sağlıklı ben hastayım " dese sizce doğru bir psikolojide mi olmuş olur?.
Bu durumu bebek sahibi olmak isteyen çoğu annede görüyorum.Ve gerçekten çocuk sahibi olamamanızdan çok bu düşüncelere sahip olduğunuz için üzülüyorum. Bana çok korkunç geliyor.Tekrar söylüyorum çocuk sahibi olmak bir başarı değil, nasip işi. Kendinize iyi bakın, moralinizi iyi tutun. Gerekli tedavileri de olun ancak çocuk olsun diye yanıp tutuşmak yerine çocuk olduktan sonra yapmayı özleyeceğiniz şeylere odaklanın. İnşallah rabbim bir gün nasip edince o güzel duyguları da yaşarsınız.
gerçekten böyle mi düşünüyorsun haziranda 5 senelik evli olucam nerde akşam orda sabah yaşamak aşırı hoşuma gidiyor anlık plan yapıp 10 dk da bavul hazırlayıp tatile gitmek..sabahlara kadar eğlenmek, konser vs ..sayısız yurtdışı yurtiçi tatiller ..eşimle de hiç bir problemimiz yok çok şükür başbaşa olmak haftada bir sinema tiyatro yapmak..yani herşey bu kadar iyiyken densizin biri gelip çocuk yok mu çocuksuz evlilik mi olur diyerek senin bunca keyfinin içine etmesi boş hayat yaşadığını ima etmesi..yani inan sorunsuz hayatımın içinde depresyonun eşiğinden döndüm insanlar yüzünden3 senelik evliyim 2 bebegim var.
Çok hızlı çıktım.
Asla evlenmem diyen ben, iki bebek annesi oluverdim biranda.
Hayatın tadını çıkarmak gerek, şuan tek çocuklu halimi özlüyorum, o zaman da çocuksuz halimi özlüyorum.
Gerçi o 1 senede fazlaca gezmisiz 12 kere tatile gitmişiz ama şuan 1 tanesi bile imkansız bizim için.
O sebeple doya doya yaşamalı herkes hem gençliğini hem evliliğini.
Gerçekten maddı manevi lüksmüs evde karı koca olarak yaşamak.
Her şeyi bırakın arabadan hop kapıyı kapatıp inmeyi özledim yahu.
Binmemiz 15 dk inmemiz yarım saat çünkü park ettiğiniz yer bile çocuklara göre olmalı, kapılar tam açılıp bebek arabası geçebilmeli.
En güzeli 4 5 sene evli kalindiktan sonra çocuk düşünülmeli.
densizler !14haftalık gebelik kaybıma basın sağolsun /gecmiş olsun diye gelen 3 arkadaştan birtanesi hamileymiş, diğer arkadaş ta dediki ayy müjdemi vereyim esra da hamilee
canım aşılamada zaten tutma oranı tüp bebeğe göre çok daha düşükmüş, tüp bebekte %70 ise aşılamada %30 lardaymış arkadaşım da tüp bebek tedavisine başlayacak şimdi, rahim filmi çektirdin mi canım hiç, kürtajlardan sonra bir tkanıklık olabilir, rahim filminden sonra hemen hamile kalıyorlar, ben de bu ay kalmadıysam diğer ay doktora gideceğim bakalımAynı durum. Denemek lazımmı acaba verecek olan rabbim.
izmir'de misiniz kızlarAynen benımde ve doktor lara derdimi anlatmaya da bıktım
İnşallah canım bizde herhalde 2-3ay sonra tup bebek deneyeceğiz. Hayırlısını versin rabbim. Benımde eşimin değerleri sıkıntılı aşılama yapmadı bu sebeple doktor direk tüp bebek çözüm dedi. Kemık suyu cok iyi diye okudum. Onu yapmaya karar verince forumda bir arkadas da o sekılde hamile kaldıgını söyleyince bi umut oldu bana da. Sende yap eşine. Ben kemıkleri kaynamaya baslamadan altını kısıyorum en dusuk derece de 12-13saat pişiriyorum. Altını kıstıgım zaman içine 2 3 kasık elma sirkesi damlatıyorum. 10saat sonra sarımsak soğan tane karabıber tuz havuc defne yapragı koyuyorum. Sogudunda karton bardaklara koyup buzluga kaldırıyorum hergun esıme içiriyorum ısıtıp.
Millete ne bakiyorsunuz evlenir evlenmez banada baslamislardi yap cocuk evde sıkılmazsin diye onlarin hayattan anladiklari bu cocugu oyuncak gibi goruyorlar ve evlenen herkes sanki cocuk sahibi olmak zorunda ben kimseye sormam cocuk dusunuyormusunuz diye yani birinin cocuk yapmasi veya yapmamasi beni neden ilgilendirsinki sizde sorulanlara Allah ne zaman kismet ederse ozaman olur deyin gecin olmadi delirtirlerse sizene bakin isinizede diyebilirsiniz:)
Bizim de 11 aydır denememize rağmen olmadı. tabi bu dönemde annem meme kanseri öğrendin tedavi süreci vs. bende yıprandım. o iyi suan kafam ancak yerine geliyor. Bu konuda hiç test yaptırmadık.
sormak istediğim tedavi görüyorsanız süreleri neler?
Yani tüp bebek olayına kadar neler yasadınız? ne zaman tüp bebek deneyelim diyor doktor?
Allah size de isteyen herkese de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Sakın umudunuzu kaybetmeyin bakın ben oğlumu 14sene bekledim dile kolay koskoca 14 yıl ve Rabbim sabrımın sonunda mükafatlandırdı çok şükür bin şükür
Denemeniz gereken ne varsa arkasından gidin sakın ama sakın umudunuzu kaybetmeyin
Üç tüp denemesinden sonra kavuştum yavruma
Çevrenizdeki insanlara kulaklarınızı tıkayın görmeyin duymayın gerektiğinde laflarını verin ezilmeyin karşılarında verende allah alanda
Aminn amin teşekkür ederimne güzel allah yavrunuza hayırlı ömür versin. . bizede umut oldunuz. .
3 yıldır bekliyorum 14 yıl dile kolay maşallah ne güzel sabretmissiniz. .
3 yılda piskolojim alt üst oldu insanlardan kaçıyorum. . Bu derdi bitek çeken anlar. .
size sorum şu neden 14 yıl beklediniz neden hemen tüp bebek tedavisine baslamadiniz. .
biz 3 yılın ardından bu yaz ilk tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz erken mi acaba? ??
bizim bütün değerlerimiz normalin üstünde gittigimiz bütün doktorlar şaşırıyor. . eşimin 150 milyon Sperm değeri benim yumurtlama günlerim belli ve kaliteli herşeye bakıldı ama bi kere bile hamile kalamadim. . sebebsiz infertilite. .
Ben olda bilhaklısınız ama muhtemelen bu duyguyu bilmiyorsunuz
Mevlana demişki BEN OLDA BİL. ..
çok farklı bişey bu anlatılmaz sadece yaşanır zaten toplum yüzünden kötü bir psikoloji ile savaşıyoruz bizim derdimiz bize yetmezmiş gibi bide insanlar çok yipratiyor. . anlatsam roman olur. .
bizimki kıskançlık cekememezlik fln değil çok farklı bişey bu Rabbim dusmanima vermesin. ..
Kadınlar biraraya geldimi tek konuştuğu doğum hikayeleri çocukları arkasından daima kurban siz olursunuz. ..
+NOLDU KIZ HALA TIK YOKMU BECEREMEDINMI
+ANAM BU BİR DOGURANA KADAR BEN 3 DOGURURUM
+BAK AYŞE SENDEN SONRA EVLENDİ 4 AYLIK HAMİLE
+ SEN NEREYE KOSUYON MİLLETİN ÇOCUĞU OKULDAN ÇIKIYOR KOŞUYOR SEN NASILSA BOŞSUN
+ KIZ NİYE HİÇ ARAYİP SORMUYON BENİM MESGALEM VAR COLUK ÇOCUK SENİN NEYİN VAR
+ BİRDIN İKİ OLDUN BİR ÜÇ OLAMADIN SENDE HAAA
+ BAK TEYZESI BENİM OĞLUMA KIZ HICMI HEVES ETMIYORSUN
daha yazayimmi sabaha kadar yazarım inanın lütfen bilmediğiniz acılar hakkında yorum yapmayın. .
evet bi kısmın da haklısınız ama yaşamayan asla ama asla anlayamaz. ..
Hsg cekıldım canım. Rahımde sekıl bozuklugu için histeroskopi oldumcanım aşılamada zaten tutma oranı tüp bebeğe göre çok daha düşükmüş, tüp bebekte %70 ise aşılamada %30 lardaymış arkadaşım da tüp bebek tedavisine başlayacak şimdi, rahim filmi çektirdin mi canım hiç, kürtajlardan sonra bir tkanıklık olabilir, rahim filminden sonra hemen hamile kalıyorlar, ben de bu ay kalmadıysam diğer ay doktora gideceğim bakalım
Sperm testiBizim de 11 aydır denememize rağmen olmadı. tabi bu dönemde annem meme kanseri öğrendin tedavi süreci vs. bende yıprandım. o iyi suan kafam ancak yerine geliyor. Bu konuda hiç test yaptırmadık.
sormak istediğim tedavi görüyorsanız süreleri neler?
Yani tüp bebek olayına kadar neler yasadınız? ne zaman tüp bebek deneyelim diyor doktor?
Rabbim oğlunuza güzel sağlıklı ömür nasip etsin. Beraber güzel seneleriniz olsun inşallahAminn amin teşekkür ederim
Bu 14 yılda çok kez tedaviler oldum ve üç tüp denedim
Üçünde de tuttu ama dışgebelik ve düşükle sonuçlandı ben çok pes ettim ama yinede peşini bırakmadım
Birazda kafadan bebek fikrini atmak gerekiyor ne kadar becerebilirseniz artık çok zor çok
Benden iyi kimse anlayamaz sizi
Aminn inşallah çok teşekkür ederimRabbim oğlunuza güzel sağlıklı ömür nasip etsin. Beraber güzel seneleriniz olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?