Olmayan bebek

Rabbim gönlünüzdeki ni kucağınıza versin inşallah

Amin, Allah kimseye sevdiğinin acısını göstermesin hele de anne babalara.
Vardır Rabbimin bir bildiği, kimisi kayalara tırmanarak kavuşur kimisi de kumdalda yürür gibi akar gider.
Allah tüm isteyenlere en yakın zamanda nasip etsin hayırlı, sağlıklı evlatları inşallah.
Özellikle yazdım hayatında tek eksiği bebek gibi gorenlere anın da tadını çıkarmanın gerektiğini bir nebze olsun anlatabilmek için.

Evliliginizin kacinci senesinde hamile kaldiniz? Bu sorular benimde aklimda cunku. Ama engel olamiyorum
3 senelik evliyim 2 bebegim var.
Çok hızlı çıktım.
Asla evlenmem diyen ben, iki bebek annesi oluverdim biranda.
Hayatın tadını çıkarmak gerek, şuan tek çocuklu halimi özlüyorum, o zaman da çocuksuz halimi özlüyorum.
Gerçi o 1 senede fazlaca gezmisiz 12 kere tatile gitmişiz ama şuan 1 tanesi bile imkansız bizim için.
O sebeple doya doya yaşamalı herkes hem gençliğini hem evliliğini.
Gerçekten maddı manevi lüksmüs evde karı koca olarak yaşamak.
Her şeyi bırakın arabadan hop kapıyı kapatıp inmeyi özledim yahu.
Binmemiz 15 dk inmemiz yarım saat çünkü park ettiğiniz yer bile çocuklara göre olmalı, kapılar tam açılıp bebek arabası geçebilmeli.
En güzeli 4 5 sene evli kalindiktan sonra çocuk düşünülmeli.

Sağol canım. Har dakıkam bu sekılde defıl tabı kı normalde neşeli ve takmayan biriyimdir. Allahtan geliyor hersey ve saglık elimizde değil malesef ki. Ama bazen insanın kırılma noktası olur ya durum ondan ıbaret. Artık evliliğimizde oturdu bızde belli olgunluğa ulaştık. Evde pıtır pıtır yuruyen bir bebiş olsa kötü mü olur :)

Merak ettim peki siz neden yaptınız ? Nasıl oldu kazara mı nasıl korunuyordunuz.

Şimdiki nesil piti piti değil ama:))
O kadar zor 2 bebege sahibim ki görseniz bir daha düşünürsünüz bu isteği.
Elbette sevimlilikleri olmasa çekilecek gibi değil ama siz kafanıza takmayın, yıl olmuş 2018 her türlü teknoloji mevcut, oluruna bırakın Allah in yazdığı bir zaman var, gelecek o günler.
İşte o günlere gelene kdr hayattan zevk almak mesele.
Ve inanın annelik doğurmak değil.
Ben yolda yavru kedi gördüğümde ağlardım, meğer annelik duygum oradaymış, ondan hiç abarti düzeyde yaşamıyorum cocuklarimla çünkü zaten çoktan beri anneymişim.
Kendinizden güçsüz bir canliya beslediğiniz her türlü olumlu ve korumacı yaklaşım asıl annelik.
Yaşamın her alanında var görmek isteyene tabi.

Merak ettim peki siz neden yaptınız ? Nasıl oldu kazara mı nasıl korunuyordunuz.
Eşim korunuyordu ikisinde de.
Ama ikincisinde ertesi gün hapı bilr içtim gene oldu gene oldu.
İşte diyorum ya Allah büyük, ol dediğine dağ olsa durmuyor.
Herkesin bir zamanı var benimki de hayallerime adım atip kariyerime başlayacağım zamanmış.

yakmasin caninizi daha onunuzde var ayni yollardan gectigim icin diyorum sonradan bosa uzulmusum diyor insan verin agzinin payini iciniz de bi ferah olsun

Allah isteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah.

Yalnız benim anlam veremediğim bir durum var. Çocuk sahibi olmak bir başarı değil, ve herkesin çocuğu olmalı diye bir durum yok.Evet istersiniz çabalarsınız ama başkasının bebeği oldu/oluyor diye üzülmek çok kötü bir his. Siz bebek sahibi olmakla imtihan oluyorsunuz diye kimsenin mi olmasın? Bu noktada sizin sorununuz bebek sahibi olmamak değil düştüğünüz o negatif duygu durumu, sürekli kendinizi yiyip bitirmek, başkalarının mutluluğundan mutsuz olmak. Bu duygu zaten içinizdeki güzel şeyleri de alıp götürür. Mesela eltiniz için " Ay ne güzel Rabbim hiç uğraştırmadan nasip etti. İnşallah bize de eder. Darısı başımıza" diyebilecek bir psikolojiye girdiğinizde inanın hayatınızdaki bir çok şey değişecek ve bebek sahibi olmanız da kolaylaşacak. Siz bu negatif düşüncelerle vücudunuza nasıl bir kötülük , nasıl bir stres yüklediğinizin farkına varın önce. Nasıl ki kanser hastalarında moral , pozitif düşünce hayat kurtarıyorsa bu durumda da öyle. Bir kanser hastasının neden ben diye sürekli kendini yiyip bitirdiği bir durumda iyileşmesine ihtimal veriyorlar mı? Ya da kanser hastası , "ah herkes sağlıklı ben hastayım " dese sizce doğru bir psikolojide mi olmuş olur?.

Bu durumu bebek sahibi olmak isteyen çoğu annede görüyorum.Ve gerçekten çocuk sahibi olamamanızdan çok bu düşüncelere sahip olduğunuz için üzülüyorum. Bana çok korkunç geliyor.Tekrar söylüyorum çocuk sahibi olmak bir başarı değil, nasip işi. Kendinize iyi bakın, moralinizi iyi tutun. Gerekli tedavileri de olun ancak çocuk olsun diye yanıp tutuşmak yerine çocuk olduktan sonra yapmayı özleyeceğiniz şeylere odaklanın. İnşallah rabbim bir gün nasip edince o güzel duyguları da yaşarsınız.

hamilelğin doğal yolla mı olmuştu eşin sayı azlığı mı hareket fln mı hani aşılama olmaz bu değerlerle denmiş ya merak ettim

şu an okuduğum psikolojik kitap beni kendime getirdi çok güzel yazmışsın ..önce bilinçaltımızı değiştirmek gerek negatif düşüncelerden arınmak geerek..bnde çocuksuz hayatta neler yapılır onlara odaklandım her hafta sinema tiyatro konser..kendini kahretmenin bişeye faydası olmuyor zihinsel rahatlamayı başarırsak belki daha kolay olur herşey

hiçç takma kafana inan unutunca bir anda o seni buluyor nasibi varsa kendine meşkuliyet bul unut dinlendir kendini benim 20 seneden sonra hamileyim mucize deyilde nedir bol bol dua edicez birbirimize rabbim kucağını en kısa zamanda doldursun canım

Amin canım çok teşekkür ederim

Benim bi arkadaşım var Allah en sağlıklısından nasip etsin bebeği. Olmuyor ben bu süreçte hep yanındaydım ama sürekli bana sanki ona nispet yapıyormuşum gibi davrandı sanki senin bile oldu der gibi. Hatta dedi bile mutluluğumu paylaşmak yerine ve bende onunla görüşmeyi kestim çünkü çok kırıldım ama hala dua ederim Rabbim nasip etsin ona da herkese de

çocuğu olmayan tek insan siz değilsiniz. bu kadar yıpratmayın kendinizi
Allah hayırlısıyla size de nasip eder inşallah..

Amin canım çok teşekkür ederim
bide bişi dicem rabbimin vardır bir bildiği vermemekle seni sınıyor sabır edicekmi kulum diye isyanmı edicek bizim yapmamız gereken dua etmek sabretmek.Şöyle bi düşün çok istersin isterin allah korusun hastalıklı bir evlat verir ömrün gider üzülmekten nolur canım dua çok önemli ve sabır seni çok iyi anlıyorum bende evime girerken sesiz çok sesiz gelir yarabbim nolur evimi şenlerdir hayırlı evlatlarım çocuk sesleriyle dolsun derdim rabbim sesimi duydu şükür sanada dua edicem bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…