- Konu Sahibi Rapunzelea
hemen anlatayım :)Cehalet fışkıracak şu an benden ama yine de soracağım. Numaralarının silinip silinmediğini nerden anlıyor bu insanlar? Whatsap fotosundan falan mı? Hiç böyle şeylere kafa yormamışız çok şükür![]()
whatsappta rehberinizdeki kişiler ve rehberinizde kayıtlı olmayan kişilere profil resminizi vs gösterip göstermeme seçenekleri var. mesela profil resminizi kimler görebilirsin? ''kişilerim'' , ''herkes'' gibi iki seçenek var. eğer kişilerimi seçerseniz profil resminiz sadece sizin telefonunuzda kayıtlı kişilere gözüküyor, kayıtlı olmayana gözükmüyor. bu durumda eğer bu ayarı kullanıyorsanız numarayı silip silmediğiniz şu şekilde anlaşılıyor: sizin bilmediğiniz bir numara olan telefona sizi kaydedip whatsapptan bakıyorlar. eğer profil resminiz o telefondan bakınca gözükmüyor ama birbirinizde kayıtlı olduğunuz kişiden bakınca gözüküyorsa silip silmediğiniz anlaşılmış oluyor.
ama eğer whatsappı kullanan kişi profil resmini herkese açık gözüksün diye ayarladıysa üstte bahsettiğim yöntemle anlamak imkansız oluyor tabii.
benim zamanında tartıştığım kişi bana dedi ki sen tartıştıktan sonra numaramı sildin. hayır silmedim ne alaka dedim. foton gitmişti dedi. halbuki ben o gün resmimi birkaç saatliğine kaldırıp sonrasında değiştirmiştim. ama foto gidince onu sildim sanmış mesela. ne olduğunu anlatsam da inanmadı