ölmek istiyorum artik..yeterrr..

umudumsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
2.475
1
0
Diğer
kizlar nerden baslayacagimi bilemiyorum..su an sinirden titriyorum..1.5 yillik evliyim...nisanlandigim andan bugune kadar kaynanamin ve ailesinin bir tek ufak hediyesi bile yoktur bana..dugunume bile zorla geldiler..ve tek bir altin dahi takmadilar..bunlarin hepsini gectim cunku esimi ailemin karsi cikmasina ragmen cok ama cok severek evlendim..ama aramizda inanilmaz kultur farki var ozelliklede aile ile..butun sulalem onlarla asla yapamayacagimi derken ben evlendim cok sevdigim icin..ya o kadar cok olay varki en sonunculari anlatayim..esimden kaynaklalnan problemden dolayi cocugum olmuyor.ve malesef bir tup bebek denemem var..bu yuzden zaten uzuntulerin en agirini yasiyorum...kaynanam butun koyde adimi kisira cikarmis..ve evine gittigimde oglunun beni bosayacagini ima etti..cocugu olmayan kadinlar bosanirmis..en sonunda dun dayanamadim senin oglunun cocugu olmuyor dedim..cunku doldum artik doldum...benim basim acik ve asla kapanacam demedim..tutturmus kapanacan kapacan ...oglumdan senin yuzunden yanacak..her zaman baskasinin geliniyle kiyaslanirim ozelliklede esimin yaninda..ya butun bunlara ragmen sustum...dunden sonra bugun ise..10 yasinda kizkardesim bana kalmaya gelecekti..esim bunu duyunca tavir yapti yok gelmesin falan diye cok kirildim tabiki...sebebini sordum neden boyle yapiyorsun..o 10 yasinda bir cocuk..aldigim cevap beni mafetti.esimin 3 ay once kardesi geldi bursadan..ki bu kardesi ne dugunume geldi nede benle konusmaz zaten..tutmus esime demiski tabi kaynanamda dahil; bak senin esin kizkardesini eve istemiyor..malesef ardimdam esimi doldurmuslar..dayanamdim bagirdim agladim..isyan ettim..o sirada kendi annemde geldi..agladigimi gordu..annem zaten tansiyon hastasi, rahatsizlandi...aradim kaynanami dedim yazik yazikkk ben bole biseymi dedim...bana bagirdi tabi bende dayanamdim bagirdim..pismanim dedim oglunla evlendigime ...oda bana ben belami buldum dedi bagirdi ve telafonu kapatti..sinir krizi gecirdim sonra ve suan kendime geldim..ne olur bana yardim edin...oyle caresizimki...oyleki..olmeyi bile dusundum..sonucta esimin ailesi..esimde onlardan vezgecemez..ama ben asla konusmam daha onlarla..zaten dedim ne cenazeme gelin nede ben sizin...kizlar neden neden....Allahim yardim et...ne yapayim ben...

Bir nedeni yok ki arkadaşım, model bu işte.
Hiç birşey sizden önemli değil, evlendiniz diye kendinizi tüketecek haliniz yok.
Malesef size de böyleleri denk gelmiş.
Sizi bu hale getiriyorsa birşeyler, görüşmeyin asla, eşiniz tek başına görüşsün.
Eşinizde size gereken anlayışı göstersin, gösteremiyorsa da, kendinizi bu evlilikte tüketecek haliniz yok.
Herşey yoluna girer inş, iş eşinizde bitiyor, eşinizin tavrı nasıl, yanınızda mı olaylarda?

canım ölüm bunu en son ihtimalde bile düşünme ..
madem bu kadar yıpratıyolar snei eşin ne yapıyo peki tamam ailesidir vazgeçsin onlardan demiyorum ama en azından seni koruyabilir sana laf getirtmeyebilir işin içini çok bilmiyorum belkide yanılıyorum ama büyük iş eşinde bitiyo ailesine senin eşin olduğunu ve hiç kimsenin hiçbirşeyine karısma hakkı olmadıgını svemek zoruda olmadıklarını ama saygı gostermek zorund aolduklarını yansıtması gerekıyodu taaa en basında
suanda yapacagın sey bence soylenılenlere mumkun mertebe kulak asmamaya calıs esıne engel olma ama en azından bır sure gorusme onun aılesıyle ve esınlede aılesı yuzunden tartısma canım helekı cok aılecı bı yapıya sahıpse kı sana sahıp cıkmıyosa aılesıne karsı ,aılecıdır demktır.

esim aslinda benim yanimda..ama bir yandanda ben arada kaldim diyor..ailesinden asla ve asla vazgecmez...anne bedduasi alamam ben diyor..ama benide hakli buluyor..kendimi bor bitkiden farksiz hiissediyorum..huzur yok mutluluk yok....

bana hak veriyor esim ama elestiriyorda...annesiyle kavga edince ben telefonda..eskiden yanlizdim simdi daha cok yanliz kaldim dedi..beni cok hakli buluyor ama asla anne bedduasi alamam diyor..arada kaldigini soyluyor..ama biliyorummi oda mutlu degil..oyle yiprandimki..nedir cektigim bilmiyorum..neyin bedeli bu gunahlar...cocugumun olmamasi derdiyle ugrasamiyorum bile...

Allah kolaylık versin canım.Böyle olayarda iş eşte biter ama anladığım kadarıyla eşin ses çıkartmıyor pek durumlara.Orta yolu bulması gereken eşin.Sana eşinin yanında laf ediliyorsa onları susturmasıda eşine düşer.Şimdi gördüm yazdığını.Orta yolu bulmak bir birayin aile iiçine karışılmamsını istemek ya da yanlış gördüğünü söylemesi anne bedduası alacağı anlamına gelmez.Huzur en büyük hazine o olmadan hiç birşey olmuyor malasef.Çok yıpranmışsın ben böyle insanları anlamıyorum zaten.Allah yardımcın olsun canım.

Son düzenleme:
esim aslinda benim yanimda..ama bir yandanda ben arada kaldim diyor..ailesinden asla ve asla vazgecmez...anne bedduasi alamam ben diyor..ama benide hakli buluyor..kendimi bor bitkiden farksiz hiissediyorum..huzur yok mutluluk yok....

Sizi görüştürmesin o zaman ,madem sizi anlıyor.
Uzak kaldığınızda olaylardan, toplarsınız kendinizi inş.
Eşinizin annesidir o görüşecek tabi ki, ama siz görüşmeyin.
Kimse sizden daha önemli değil, uzak kalın bence.
Allah yardımcınız olsun.
Bu büyüklere de akıl fikir versin, büyük dediğinin büyüklüğü toparlayarak olur,
yıkarak değil.

amin..amin..benim hayatim bitti zaten..hicbirseyden umudum kalmadi...yasiyorum oylesine..

canım o sekılde düşünme.RABBİM büüyük sıkıntılarının mükafatını alırsın inşallah.kayınvalıdenle cokmu sık gorusuluyodu canım yakın mı oturuyosunuz yada esının kardeslerı falan cok sık mı gelıp gıdıyolar

zaten gorusemem karari aldim..o kadar canim yandiki hakkimi bile helal etmeyecem onlara.ama biliyorum,ki her zaman esimi dolduracaklar..nasil hayatimi duzene sokacam inan bilmiyorum....

kayinvalidem koyde oturuyor..cok fazla gorusuyoruz diyemem ...ama esim arar cok..ama ne zaman evine gitsem inanki dayanamiyorum artik..kep laf sokma hep kiyas...dusunsene bana ne dedi komsulari ona diyomuski gelinin bebegi varmi buda utaniyomus boynunu bukuyomus...benim kadar kim uzuluyo bebegimin olmayisina ve zaten bir basarisiz denemem var..esimin kardes iliskileri ise asla abilerini arayip sormazlar hatta dugune bile gelmediler...ama dusun kizkardesi senede bir kere annesine geldi bursadan..yok ben demisimki kizkardesine evime gelme...ya bole birseyin konusu bile olmadi...cildiracam ya...

Arkadasim anlattiklarina cok üzüldüm cok zor bi durum,ama öncelikle su ölüm lafini kafandan sil-at.ölmek hic biseye care degil daha gencsin seni böyle bunaltanlardan uzak durman lazim özellikle kaynanandan.Esin onlarin etkisinde kalan biri demekki vazgecsin ailesinden diyen yok ama dengeyi kurmak erkegin isi.Bebek meselesine üzüldüm ama Allah neyi ne zaman verecegini bilir kesme ümidini zaten öyle bi ortamda bebek sahibi olmak icinde bence acele etme,annene durumun yansimasi kötü olmus esinle karsilikli oturup ciddi bi konusma yapman lazim sen esinin kusurunu dillendirmiyorken kaynana noluyo?öpsünde basinda gezdirsin seni oglunun durumunu bilirken sen hala yanindasin diye.baskilara boyun egme dik ol gerekirse aile büyüklerin girsin devreye kimsenin kimseyi böyle yipratmaya hakki yok.sana bol sabir diliyorum canim...

Kayınvalideniz cahilin önde gideni bunu kabul edin önce... Ve sinirlerinizi bu "cahil" insan yüzünden yıpratmamayı aklınıza sokun.... Ne demek ölmek istiyorum.. Bu kendini bilmez insan yüzünden mi hayatını yok edeceksin... Duymamış olalım

Anladığım kadarıyla, tüp bebek deneme sürecinde sinirleriniz oldukça yıpranmış.. Ve duygusal olarak çökmüşsünüz... Bunu anlayabiliyorum... Bir defa tüp bebek denemişsiniz.. burada tüp bebek bölümündeki konuları okursan, defalarca... defalarca!!! deneme yapıp en sonunda herşeyi bir kenara bıraktıklarında, kendiliğinden! hamile kalan arkadaşlar var... Umut hep var... Umudunu kaybetme bu konuda... Henüz bir kez deneme yapmışsınız... psikolojini sağlam tutmaya çalış oldu mu

Bir de evliliğin tam olarak rayına oturmadan... Çocuk fikrini biraz ertelemeyi düşünmez misin? Ne bileyim sanki henüz taşlar yerine oturmamış gibi ne dersin?

ama gereksiz olmuş annesini arayıp kavga etmeniz.. Bırakın konuşsunlar arkanızdan.. hiiiiç görüşmeyin muhattap olmayın.. eşiniz dolduruşa gelmişse de onla güzellikle konuşun, madem eşiniz sizi haklı Buluyor, gerisinin önemi yok, herkes konuşur arkamızdan, Bırakın o arkamızdan konuşanlar arkamızda kalsın, Biz önümüze Bakalım.. her lafa cevap verecek olsak ooooo, Bazen duymamak gerekiyor insanları işte.. gereksiz gereksiz konuşuyolarsa Bırakın anca arkanızdan konuşsunlar, siz telefonla arayip hesap sorunca kendilerini Bişey sanarlar.. hesaBa almayın ki kudursunlar

önce bir sakinleş.

hepimizin başına gelenburada da sıkça gördüğümüz şeyler...

hoşgörülü olmak şart. aileler yeni kurulan aileyi artık bağımsız kabul edip. benim oğlum senin kızın yapmamalı.
evlennice herşey değişiyor.

eşinin kardeşin konusunda ki tavrından hiç hoşlanmadım.

ben kim bana taş atarsa hep ekmek attım. canımıçok çok sıkıncaya kadar böyle yaptım. ve onlar kendi veballeri altında ezildi üzüldü...
hoşgörmek,affetmek haketmediğini bile düşünerek de olsa saygı duymak en büyük erdemdir.
ve mesafeyi güzel ayarlamak.

eşine ne yapmamız gerek. nasıl evliliğimizi kurtarabilirz.

ailen konusunda ben ne yanlış yaptım deyip sorgulamalısın.

hiçbirşey için geç değil. en azından elimden geleni fazlasıyla yaptım dersin.

Allah razi olsun kizlar..icimi oyle rahtlattinizki..esimle tek sorunum sadece bu ..esimin ailesi yani..tek kavga nedenimizde bu..malesef olayin annemede yansimasi cok cok kotu oldu..

dediginiz gibi kaynanam nasil cahil hemde asiri.bu hayatta en zor seyde cahil insanlarla bas etmek..

tup bebek sureci beni cok yipratti cokkk..ve ben sikintilarimi asla disari aktarmam..sadece icime atarim...sizle paylastim ve inanin kendimi daha iyi hissettim..cok sagolun kizlar...

biraz eden sorunlardan uzaklaşmak adına kursa yada başka bir etkinliğe katılsanız.

cahil insanı hoşgörmek ve boşvermekten başka çaren yok ki...

o seni kısır ilan ettiyse bunu eşşinle paylaşıp onun izah etmesini sağlayacaksın.
olaylara birebir karışma.

sinir oldum suan gercekten kendi cokmu iyi gelin olmusta seni kotuluyor cazgir kari
akli basinda kadin olsa sana destek olurdu ama bosver boylelerinden bise olmaz sen esini kendine cek kendine bagla gerisi bos

Hatta sana çok uçuk bir fikir olarak gelebilir ama ... Kayınvalidenle eğlenmeye ne dersin :)) Seni kıyasladığında başkalarıyla... sen de onun hiç beklemediği cevaplar versen...?? Eğer bir ömür eşinle birlikte geçirmeyi düşünüyorsan, bir yolunu bulmalısın... Bu da bir fikir :))) Ciddiye alındıkça kadın bundan bilinçsizce haz duyuyor olabilir... Sen de gülümse.. tiye al... salla :))) Kolay olmayabilir ama imkansız da değil :) Eşinle başka sorunun yoksa denemeye değer... Hasta olmaktan, sinirlerini yıpratmaktan iyidir

yok be canım cahillerle uğrasmak mıııı boşwer arkadasım sen onlarla muhatap olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…