Ölmek istiyorum ölmek !

ölmekniz çare olacak mı?
Yapmayın , güçlü olun eminimki çok zordur annein evladından ayrı düşmesi ama sabır inanın sabrın sonu selamete varacak.
Kayımvalideniz ciddi bir rahatsızlıkla pençeleşiyormuş anladığım kadarıyla ,
torununa bu kadar düşkün olması belkide ona doyamamaktan korktuğu içindir
Öncelikle Allah ona acil şifalar nasip etsin. Annesiniz tabiki yüreğiniz yanıyordur ama yavrunuzun sözlerine kulak asıp canınızı sıkmayın
Nihayetinde o küçük bir çocuk kimden ilgi görürse ona gitmesi , etrafından etkilenerek size böyel cümleler sarf etmezi mazur görülebilir.
Ne mutlu ki eşiniz destekçiniz , sanırım Ekimde orada ayrılacaksınız birazcık daha sabredin ekime ne kaldıki
Rabbim yardımcınız olsun.

EVRASUUUUUUUU SANA SESLENİYORUM BENİ DUYUYOR MUSUN!!!!!!!!!

BU SENİN İ-M-T-İ-H-A-N-I-N......ŞİMDİ BIRAK ÖLMEYİ :olmaz:İSTEMEYİ FALAN,SAVAŞ!!!!!!!

evrasu, geçmiş olsun öncelikle, inşallah çözersiniz durumu.
sizi okuyunca teyzem geldi aklıma. o da çalışan bayandı, oğluna bebekken hep kayınvalidesi baktı.
çocuk buna benzer tepkiler veriyodu. git, ben babannemde kalcam, seni sevmiyom, vs vs..
teyzem de çalışıyorum çocuğuma bakamıyorum diye zaten vicdan azabı çekiyodu, iyice katmerlendi.
Allah biliyo ya kayınvalidesinden de kıllanmışımdır hep, teyzemin de .çalışmasına laf sokarlardı en başta.
sonra nooldu biliyomusunuz, teyzem çocuğu aklı sıra kendine çevirmek için şımarttıkça şımarttı. tepemizden inmiyo herif 11 yaşına geldi, ve görüp görebileceğiniz en bencil çocuk.. babanne şımarttıkça anne şımarttı, anne şımarttıkça babanne şımarttı, işin tezeğini çıkardılar. çocuk 11 yaşında, hala minik bebek gibi istediği olmadımı tepiniyo mızmızlanıyo. laf da anlamıyo artık, oğlum bak biraz sık dişini biraz da sen bizim için fedakarlık et diyolar yok. bööle aval aval bakıyo yüzlerine. adam pohpohlanmaktan başka bişi görmediki??? şimdi annesine çok acımasız, yok nie çalışıomuş da bilmemne de minicikten beri bu laflar ağzında. onlar da borç ödüyo sizin gibi, teyzem de hobi olarak çalışmıyo yani. çocuğa kaç defa açıklama yaptı evladım bak ihtiyacımız var diye, yok.. her istediği alınacak, anne çalışmıcak.. annenin çalışıp çalışmamasını da umursamıyo, laf olsun diye. babanneler diyor ya.. sonuç bu, inşallah adam olur bundan sonra..

siz de aynı hataya düşmeyin derim.. şımartırsanız çocuklar daha da uzaklaşıyor sizlerden. adam yerine koymamaya lafınızı dinlememeye başlıyolar gördüğüm kadarıyla. ben bekarım, bu sadece gözlemim..

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten çok yardımcı oldunuz şimdi oğlumu alınca içim baya rahatladı evet gerçekten oğlumu çok seviyor bu onun en doğal hakkı ama ben zamanında çalışmak istediğimi söylediğimde ben çocuğa bakamam diyipte şimdi çocuğu benden alması sizce mantıklımı hemde gece bile vermiyor çocuğun yanında sen git o jkalsın diyor ya bize ne yapmaya çalıştığı ortada yani......

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten çok yardımcı oldunuz şimdi oğlumu alınca içim baya rahatladı evet gerçekten oğlumu çok seviyor bu onun en doğal hakkı ama ben zamanında çalışmak istediğimi söylediğimde ben çocuğa bakamam diyipte şimdi çocuğu benden alması sizce mantıklımı hemde gece bile vermiyor çocuğun yanında sen git o jkalsın diyor ya bize ne yapmaya çalıştığı ortada yani......

Arkadaşım zaten siz haksızsınız demedik ki..
Siz çalışmaya başlayınca çocuğunuzu kreşe verirsiniz,yaşı uygun bence..
Gece kalma konusu ise eğer bırakmak istemiyorsanız alın çocuğunuzu kesin dille olmaz deyin.
Çocuk istediği kadar ağlasın,babasını öne sürün,baban özlemiş,baban üzülüyor vs. diyebilirsiniz..
Ama ağlamasını dinlemeyin,boyun eğmeyin..

Sen cocugnu egitmeye bak arkadasim...3 yasinda bir cocuk yavas yavas laftan anlamali bence...iylikle yeri geldimide otorite ile hayir dedigin vakit hayiri kabul edecek...

Kaynananin karismasina izin verme...birak kalsin dediginde Anne lüften ben hayir dedigimde sen evet deme...yarin öbür gün acisini ben cekecegim de...Esinlede konus gerekirse Annesinin müdahalesine oda tepki versin.

Çocuğunuzu babaannesinin yönlendirmemesi için elinizdenn geleni yapın bencee

çok karışık bir durum
çocuğunuz eğer babaannesinde kalmak istemeseydi sorunu daha kolay halledebilirdiniz ama şimdi işiniz daha zor
yinede mümkün olduğunca sınırı çizin çocuğunuza sık görüştürmeyin size alışmasını sağlayın ve en kısa zamanda evinizi ayırın çünkü aynı evde kaldığınız sürece bunları yapmanız zor
allah yardımcın olsun canım

arada çocuk olunca sorunlar katmerleniyor ne yazıkki
çok zor ama aşılmayacak bir sorun değil,oğlunuza onun yaptıklarının sizin üzülmenize neden olduğunu gösterin,bunu döverek bağırarak değil ama onun anlayabileceği şekilde anlatın
birlikte kaliteli zaman geçirin,benim oğlum o yaşlardayken yap boz yapmayı çok severdi,parmak boyaları alın elleriyle resim yapmayı sevecektir,şarkılar söyleyin,dans edin birlikte,babaannesinden asla zorla almayın inatlaşmayın kalmak istiyorsa bırakın kalsın,siz almayın eninde sonunda size ihtiyacı olacak
bizim yazdıklarımız sadece bir görüş öneri olabilir herkes kendi yaşadığını bilir başkasının anlaması çok zordur
gerçekten size büyük sabır lazım,ama eşiniz yanınızda madem onunla halledin bu sorunu,öyle sadece sorunu dile getirmesiyle yanınızda olamaz,bu iş eşinizde biter
ama onun işi sizinkinden daha zor çünkü hasta bir anne ve oğlu ne kadar isterse istesin yakalandığı hastalığın büyük olması elini kolunu bağlıyordur
ölme fikrine gelince,tavsiye etmem,ölümün nasıl bişey olduğunu anladıktan sonra alüceğinizi anlamaya başladığınızda geri dönmek için allaha yalvaracaksınız belki dönebileceksiniz belkide ilk istediğiniz olan karatoprakla buluşacaksınız...
size diğer arkadaşlar gibi saçmalama ne ölmesi demediğim için özür dilerim çünkü insan aklına koymuşsa er yada geç deneyecektir,öncelikle aklınıza hiç getirmemeyi öğrenmelisiniz
düşünün şimdi oğlunuz hakkında endişeleniyorsunuz sizden nefret edermi diye,ama en azından yanındasınız öpüp kokladığınızda arada da olsa iyi vakit geçiriyorsunuzdur.ya siz olmazsanız.....
hakkınızda kim ne derse ona inanacak,güçlü olun ve bunu öğrenmek için bişeyleri kaybetmeyi beklemeyin...

canım bu küçücük çocuk neden bu kadar babannesinde kalmak istiyor. zamnında çocukla azmı vakit geçirdin kaynanan ilgilendide senden sogudumu bu çocuk.
bence sen anne olarak çok vakit geçir oglunla.
çünkü herne olursa olsun çocuklar annesinden ayrılamaz. benim bildigim 10 dakika sonra anneyi isterler hemn sıkılırlar. senin durum bence çok vahim:((

sizin yerinizde olsam kitlerim kapimi alirim cocugumu iceri

istedigi kadar aglasn zirlasin ,kitlerim cocuguda odasina, susana kadar gikimi dahi cikarmam

kücük cocuklari cezalarla terbiye etmelisiniz

is mi yapiyorsunuz evde, yine kilitleyin kapiyi

onun ilgisini ne cekiyorsa onu yaparim yerinizde olsam

cocugumu eve alistirasiya kadar bu böyle sürer gider

sanirim sizdede biraz bosvermislik var ,cocuk yapisti falan diyorsunuz

ben kararli olduktan sonra isterse zincirle baglasinlr

o cocuk asagi incek mi incek O KADAR !

sen benim oğlumu aldın ben de seninkini alırım düşüncesinde sanırım
bizde aynı şeyi yaşadık burda oğlunuz ben oluyorum evlerimiz altlı üstlüydü babaannemlerle
ve bende ağlardım gitmicem diye babaannemde kalmak isterdim hep
babaannem hasta diye kalırdık sonra evleri ayırdık annemi ve babaannemi tanımaya başladım
şuanda babaannem çok uzak bir akrabamız annemse hayatımın göz bebeği herşey hallolur sabredin...

Ah canım benim seni öyle iyi anlıyorumki benimde kaynanam çoçuk doğunca nüfusunu benim üzerime verin diye tutturmuştu. Yetmezmiş gibi oğluma beni kötülüyordu birgün oğlumun ağzı yara oldu sebebini bulmaya çalışırken kaynanamın oğluma kendi göğsünü emzirmeye çalıştığını öğrendim:1shok: şok olmuştum. o gün çocuk öyle acı çektiki bidaha onu sevmedi ve gitmedi... şimdide pek sevmez. Sen sabırlı ol Allah öyle bir sebep verirki o çocuk ondan nefret eder. ayrıca yılan deliğini tanır merak etme hiç kimse senin yerini tutmaz ama asla gece yatmaya yanında ayırma oğlunu... allah yardımcın olsunn... :kahve:

sizin yerinizde olsam kitlerim kapimi alirim cocugumu iceri

istedigi kadar aglasn zirlasin ,kitlerim cocuguda odasina, susana kadar gikimi dahi cikarmam

kücük cocuklari cezalarla terbiye etmelisiniz

is mi yapiyorsunuz evde, yine kilitleyin kapiyi

onun ilgisini ne cekiyorsa onu yaparim yerinizde olsam

cocugumu eve alistirasiya kadar bu böyle sürer gider

sanirim sizdede biraz bosvermislik var ,cocuk yapisti falan diyorsunuz

ben kararli olduktan sonra isterse zincirle baglasinlr

o cocuk asagi incek mi incek O KADAR !

ya cnm benim oturduğum katın kapısı kilitlenmiyor isteyen istediği gibi girip çıkıyor çünkü kayınvalidemin eviydi bütün eşyalarını almadı benim sadece bir yatak odam var diğer oda onlara ait ya çok karışık bir durum kilit olsa keşke kilitlerim çıkmaz çocuk ben oğlumla vakit geçiriyorum çıkmıyor benimle güzel güzel oyunlar oynuyoruz ama bu seferde kapıdan giriyor ve oğluma gel gidelim diyor ozaman da tut tuta bilirsen ben onu dövemem ama ceza veriyordum buraya gelmeden önce kirada oturuyorduk bir hayırımdan anlardı oğlum kesinlikle bişey istediği zaman ağlamazdı markete rahatça giderdik ama şimdi tamamen bana ve babasına cephe aldı yapabileceğimiz hiç bir şşey yok ekime kadar sabretmem gerek ama gerççekten hayatımdan vazgeçmekten çok korkuyorum her şeyi burda yazılara dökemiyorum .....kapı taktıralım dedim eşime ama gerek yok çünki izin vermezler dedi zaten bizim burdan çıkıp gitmemizi istiyorlar dedi kaldım öylece ....isteyen istediği zaman giriyor çıkıyor benim değil ev benim olan sadece bir oda var oraya kimse giremniyor..

Konu tam olarak nedir anlamadım ama sadece ve sadece söyleyeceğim
Hayatta hiç kimse ve hiç birşey ölmeye değmez.
Sizden önemli bir şey yok bunu unutmayın.

bu konuda esiniz ne diyor 3 yasindaki cocuk artik terbiye edilmezse bu düzen gider yani bence caresine bakin..alin cocugunuzu gidin parka hergün gidilecekse hergün götürün ama yetr ki sizle vakit gecirsin

Konu baştan yanlış aktarılınca çok insafsız yorumlar yapılmış. Önce çocuğun sizden kaçırıldığını yazmışsınız ama daha sonradan anlaşılıyor ki çocuk babaanneyi sevdiği için gelmek istemiyormuş.
Buna benzer bir durumu bende oğlumda yaşamıştım, oğlumda 3 yaşındanken 10 günden fazla annemde kalmıştı. Ne yaptıysam kabul etmemiş hatta beni kovmuştu. Dayısı kandırarak evime getirmiş ve kaçıp gitmişti. Oğlum 13 yaşında hala beni affetmez, o onları nasıl hatırlıyor bilmiyorum ama beni zorla eve aldın anneannemden ayırdın der durur. Kaldı ki her gün gider anneannesine ama hala dayısıyla yaptığımız oyunu söyler bana.
Bence çocuğunuzu zorlamayın bu tip olaylar malesef özelliklede çalışan annelerin başına çok geliyor. Bırakın çocuğu, annesisiniz mutlaka size dönecektir. Zorlarsanız yıllar sonra bile bilinçaltında bu yer ettiğinden suçlayabilir sizi.

Çok şaşırdım okuyunca hakikaten ya. Küçük bir çocuk bence dayakla cezayla terbiye edilmez. Ama kayınvaldeniz almaya gelince göndermiyceksiniz bence tutacaksınız kolundan, yemek yiyecek, banyo yaptıracağım, uyutacağım v.s. Ayrıca kadın sizi evden kovuyor, siz hala iyi davranıyorsunuz. Aklım almadı

anladığım kadarıyla (bu konuyu biraz geç idrak edebildim farkındayım) kayınvalidenin dublex diye tabir edebileceğimiz içten merdivenli bir evi var siz bu evde yaşıyorsunuz.bu evde size ait bir yatak odası var diğer kullanım alanlarınız ortak banyo mutfak salon gibi...
siz kendinize ait yeri iç dünyanızda o oda ile sınırladığınız için sanırım gününüzü odanın içinde geçirmeyi uygun buluyorsunuz.halbuki o evin ortak kullanım alanları size açık aşağıya iniyorum almaya , yukarı çıkıyorum vermeye gibi tabirlerinizden odanızı eviniz gibi gördüğünüzü çıkartıyorum.ee siz gerekmedikçe salonda oturmadıyınca mutfağa girmeyince balkona çıkmadıkça çocuğunuzla vakit geçiremiyorsunuz aksine onunda sizinle 4 duvar odada vakit geçirmesini orada kalmasını bekliyorsunuz.yaşı küçük şimdi bağlasan durmaz bi orada bi burada ev dar gelir ona bırakınki küçücük bir yerde zaman geçirsin..bence ne olursa olsun bırakın şimdilik eski hesaplaşmaları siz biraz eve karışın azıcıkda çocuğunuzla vakit geçirin..nasıl olsa zamanda kısıtlıymış zaten çıkacakmışsınız o evden..sıkacağına canını dişini sık daha iyi...çocuğunun en güzel zamanlarını böyle sebeblerle boş geçirme..

Back
X