Ölmek istiyorum ölmek !

canim bencede cocugun sevdigi oyunlar vardir veya oyuncaklar, onlardan alip yada o oyunlari oynayalim diyerek yanina alabilirsin. O yastaki cocuklar boya, resim yapmaktan cok hoslanirlar, bence renkli boya kalemleri al beraber günes cizin, sonra bulut yapin ne bileyim, cocugunuz neden hoslaniyorsa onlari yapin, yaniniza daha kolay gelecektir...

sizin yerinizde olsam kitlerim kapimi alirim cocugumu iceri

istedigi kadar aglasn zirlasin ,kitlerim cocuguda odasina, susana kadar gikimi dahi cikarmam

kücük cocuklari cezalarla terbiye etmelisiniz

is mi yapiyorsunuz evde, yine kilitleyin kapiyi

onun ilgisini ne cekiyorsa onu yaparim yerinizde olsam

cocugumu eve alistirasiya kadar bu böyle sürer gider

sanirim sizdede biraz bosvermislik var ,cocuk yapisti falan diyorsunuz

ben kararli olduktan sonra isterse zincirle baglasinlr

o cocuk asagi incek mi incek O KADAR !

Küçük çocukları cezalarla mı terbiye edeceksiniz? Bu nasıl bir anlayıştır. Bahsedilen çocuk 3 yaşında. Ne cezasından bahsediyorsunuz kuzum siz. Bilip bilmeden konuşmayın. Hırslarımızın, kinlerimizin cezasını çocuklara mı çektiricez. Arkadaşın kayınvalidesi ile sorunları olabilir, kayınvalidesi kötü olabilir ama 3 yaşındaki bir çocuk babaannesini seviyor diye ceza mı verilirmiş. Bilip bilmeden konuşmayın. Aynını bende yaşadım diyorum. Bir arkadaşım da yaşadı. Olayı büyütmenin ne anlamı var. İçiçe yaşıyorsanız bunlara katlanıcaksınız. Çocuk sizin çocuğunuz biraz aklı ermeye başlayınca durum düzelir.
Sakın ceza falan vermeye kapıları kitleyip dışarıya göndermemeye, zorla almaya kalkmayın. Böylece yapacağınız tek şey çocuğu kendinizden soğutmaktan başka hiiiiççç bir işe yaramaz.

beni bugün de uyku tutmadı ve okudum baştan sona. bazı kişiler durumu anlamadan yorum yapmışlar. kayınvalidene ne denir bilmiyorum. hastaymış da!
nasıl bir anne zor durumda olan oğlunun evinden çıkmasını ister, nasıl bir anne torununu, bırakın gelinine oğluna karşı doldurur... yazık ya. insanlar yaşlanınca ölüm korkusundan daha fazla iilik yapmaya çalışırlar ama kusura bakmayın sizin kayınvalidenizde ölüm korkusu bile yok anlaşılan.
Çok zor cidden.kapını kilitleyemiyorsun bile. çünkü orası onun evi ve izin vermiyor. götürebilecek mi acaba o evi ??? ayy çok sinir oldum ya. söyleyecek şey çok da hasta die dilim de varmıyor işte.
Allah sana sabır versin canım.Hepimiz çokça sıkıntılar yaşıyoruz ama hepsi öyle ya da böyle geride kalıyor.Bugün mutsuz olabilirz ama yarın çoook mutlu olamayacağımızı söyleyemeyiz. bu yüzden de sabırlı ol. Ve unutma eden bulur. öyle ya da böyle.

anladığım kadarıyla (bu konuyu biraz geç idrak edebildim farkındayım) kayınvalidenin dublex diye tabir edebileceğimiz içten merdivenli bir evi var siz bu evde yaşıyorsunuz.bu evde size ait bir yatak odası var diğer kullanım alanlarınız ortak banyo mutfak salon gibi...
siz kendinize ait yeri iç dünyanızda o oda ile sınırladığınız için sanırım gününüzü odanın içinde geçirmeyi uygun buluyorsunuz.halbuki o evin ortak kullanım alanları size açık aşağıya iniyorum almaya , yukarı çıkıyorum vermeye gibi tabirlerinizden odanızı eviniz gibi gördüğünüzü çıkartıyorum.ee siz gerekmedikçe salonda oturmadıyınca mutfağa girmeyince balkona çıkmadıkça çocuğunuzla vakit geçiremiyorsunuz aksine onunda sizinle 4 duvar odada vakit geçirmesini orada kalmasını bekliyorsunuz.yaşı küçük şimdi bağlasan durmaz bi orada bi burada ev dar gelir ona bırakınki küçücük bir yerde zaman geçirsin..bence ne olursa olsun bırakın şimdilik eski hesaplaşmaları siz biraz eve karışın azıcıkda çocuğunuzla vakit geçirin..nasıl olsa zamanda kısıtlıymış zaten çıkacakmışsınız o evden..sıkacağına canını dişini sık daha iyi...çocuğunun en güzel zamanlarını böyle sebeblerle boş geçirme..

cnm tamamen yanlış anlamışsın çünkü bu ev dublex değil ya karışıklıkta burda zaten iki ayrı daire ancak benim oturduğum yeri önceden iş yeri olarak kullandıkları için kapısı oda kapısı gibi basit bişey kendisi üst katta oturuyor ancak bu evede istediği gibi girip çıkıyor ben oğlumla vakit geçirmeyen bir anne olsam zaten içim yanmaz oğlumla ilgilenmeyi onu parka götürmeyi kapıda bisiklet sürmesine bayılıyorum hele ama gelin görünki tam onunla oyuna dalmışken geliyor istediği gibi oğluma mert hadi gel gidelim diyor oda anında onunla gidiyor yani çok sevdiğini gösteriyor çocuğa ev dublex değil ama oturduğum yerde odaaları var istedikleri zaman girip çıktıkları için kayınbabam ve kaynımda dahil istediğim gibi rahat gezemediğimden dolayı benim rahat edebildiğim sadece bir odam var dedim ...

Küçük çocukları cezalarla mı terbiye edeceksiniz? Bu nasıl bir anlayıştır. Bahsedilen çocuk 3 yaşında. Ne cezasından bahsediyorsunuz kuzum siz. Bilip bilmeden konuşmayın. Hırslarımızın, kinlerimizin cezasını çocuklara mı çektiricez. Arkadaşın kayınvalidesi ile sorunları olabilir, kayınvalidesi kötü olabilir ama 3 yaşındaki bir çocuk babaannesini seviyor diye ceza mı verilirmiş. Bilip bilmeden konuşmayın. Aynını bende yaşadım diyorum. Bir arkadaşım da yaşadı. Olayı büyütmenin ne anlamı var. İçiçe yaşıyorsanız bunlara katlanıcaksınız. Çocuk sizin çocuğunuz biraz aklı ermeye başlayınca durum düzelir.
Sakın ceza falan vermeye kapıları kitleyip dışarıya göndermemeye, zorla almaya kalkmayın. Böylece yapacağınız tek şey çocuğu kendinizden soğutmaktan başka hiiiiççç bir işe yaramaz.

cnm zaten bir kere zorla almaya kalktım çok ağladı babaanneside bırak sen git diyince çocuğummun önünde kötü oldum bir daha zorla almaya kalkmam ama gerçekten dün çok kötüydüm söyledikleri her zaman cnm yakıyor ondan uzak durayım komşu gibi diyorum ama bir yerden bişiler buluyor her zaman son bulduğuda oğlumu bana karşı durdurmak dün gece tam uyuyacağız odasından bişey alma bahanesiyle geldi oğlumuda aldı götürdü burdaki ark. hak veriyorum böyle yazmakla farklı anlamaları doğal ama gerçekten sorumsuz bir anne değilim...:((((sadece ne yapacağımı bilmeyen yapacağı bir şey olmayan bir anneyim sizin destekleriniz beni çok rahatlattı sağolun hepiniz....

evrasu,

git o çocuğu sürükleye sürükleye getir ordan ne demek ya madem çocuğu kullanıyorlar vallahi o kapıları külütler o çocuğu göndermem.Sen neden bu kadar pasif kalıyorsun çok iyi niyetlisin ama kendine zarar,Tek söyleyeceğim git o çocuğu gerekirse yapıştır bi tane poposuna al getir evine.Çocuğun üzerinde hakimiyet kuramayacak kadar aciz değilsindir heralde di mi.

hatta onların yanında o çocuğu sürükleye sürükleye al bakalım bidaha yapacaklar mı biraz psikopat olacan ki korksunlar senden.Gık diyemezler derlerse de o benim çocuğum ben doğurdum siz karışamazsınız de git evine.

tatlımm valla şaşırdım bendenn gidince oldu demek olaylarr :1shok:
o kadın iice cılkını çıkardı olayın aptal yaaa :kızgın:
al çocuğunu kesinlikle yollama yeni gördum konuyuu zten..
şuan sinirliim çok fenaa...
ne sanıor kendini..
sizi kovalamayı bilior siz taşınınca napacak ozaman..
hiç görmicek torununu gerizekalı ..

cnm zaten bir kere zorla almaya kalktım çok ağladı babaanneside bırak sen git diyince çocuğummun önünde kötü oldum bir daha zorla almaya kalkmam ama gerçekten dün çok kötüydüm söyledikleri her zaman cnm yakıyor ondan uzak durayım komşu gibi diyorum ama bir yerden bişiler buluyor her zaman son bulduğuda oğlumu bana karşı durdurmak dün gece tam uyuyacağız odasından bişey alma bahanesiyle geldi oğlumuda aldı götürdü burdaki ark. hak veriyorum böyle yazmakla farklı anlamaları doğal ama gerçekten sorumsuz bir anne değilim...:((((sadece ne yapacağımı bilmeyen yapacağı bir şey olmayan bir anneyim sizin destekleriniz beni çok rahatlattı sağolun hepiniz....

bazen zorlamak gerekiyor arkadaşım şimdi zorla ki sonra huzurun olsun.Senden izin almadan çocuğu almamalı kimse bırakın duygusal yaklaşmayı o çocuk nasıl alışırsa nasıl yetişirse öyle gider bugün çocuğa annesini kötülerler yarın çocuk kin duyar annesine baksanıza daha şimdiden sevmiyorum diyormuş bu nasıl iş ya

evet cünkü agac yasken egilir

bahsettigim cezalar asmak ,kesmek, dövmek degil elbette

yazdiklarimdan bunu mu cikardiniz allah askina ?

bugun böyle alistirilan bir cocuk

yarin ne anneyi takar ne babaanneyi

sorun babaanenesini sevmesi yada sevmemesi degil

annesinden uzaklasmasi onun sözünü dinlememesi

ve bu arada cezadan anlamayan cocuk sogunmaktan mi anlicak orasida tartisilir...

ya cnm benim oturduğum katın kapısı kilitlenmiyor isteyen istediği gibi girip çıkıyor çünkü kayınvalidemin eviydi bütün eşyalarını almadı benim sadece bir yatak odam var diğer oda onlara ait ya çok karışık bir durum kilit olsa keşke kilitlerim çıkmaz çocuk ben oğlumla vakit geçiriyorum çıkmıyor benimle güzel güzel oyunlar oynuyoruz ama bu seferde kapıdan giriyor ve oğluma gel gidelim diyor ozaman da tut tuta bilirsen ben onu dövemem ama ceza veriyordum buraya gelmeden önce kirada oturuyorduk bir hayırımdan anlardı oğlum kesinlikle bişey istediği zaman ağlamazdı markete rahatça giderdik ama şimdi tamamen bana ve babasına cephe aldı yapabileceğimiz hiç bir şşey yok ekime kadar sabretmem gerek ama gerççekten hayatımdan vazgeçmekten çok korkuyorum her şeyi burda yazılara dökemiyorum .....kapı taktıralım dedim eşime ama gerek yok çünki izin vermezler dedi zaten bizim burdan çıkıp gitmemizi istiyorlar dedi kaldım öylece ....isteyen istediği zaman giriyor çıkıyor benim değil ev benim olan sadece bir oda var oraya kimse giremniyor..

ah be güzelim hem onlarin borcunu ödeyin

hem sizin evden cikmanizi istesinler

hemde kilit takmaniza dahi izin vemesinler

dua ve sabir et canim ekime kadar

bende sandim ki borcun bitmesine yillar var

surda ne kaldi ki ekim ayina canim ya

kendinden vazgecmek ne demek böyle bir sacmalik asla düsünme

ekim ayindan sonra, kocanla ve cocugunla (insallah) gelicek olan mutlu günlerin hayalini kur

insallah kurtulursun arkadasim :teselli:

evet cünkü agac yasken egilir

bahsettigim cezalar asmak ,kesmek, dövmek degil elbette

yazdiklarimdan bunu mu cikardiniz allah askina ?

bugun böyle alistirilan bir cocuk

yarin ne anneyi takar ne babaanneyi

sorun babaanenesini sevmesi yada sevmemesi degil

annesinden uzaklasmasi onun sözünü dinlememesi

ve bu arada cezadan anlamayan cocuk sogunmaktan mi anlicak orasida tartisilir...

Kör cahil değilim, yazıklarınızı sizin dediğiniz anlamda anlamadım. Amaaaa 2 tane çocuk büyüttüm yetiştirdim. Cezayla bir yere varılmayacağını deneyerek öğrendim. Kaldıki çocuk psikologları ve pedegoglarda cezayla ancak çocuğu başka yalanlara iteceğinizi onaylarlar. İsterseniz size kaynakta verebilirim.
Çocuk cezayla eğitilmiz bunu öncelikle öğrenin. Ceza ancak çocuğu o işi başka yöntemle halletme yolunu açar ve gün gelir yalanlarla başetmek zorunda kalırsınız.
Şimdi arkadaş çocuğuna ceza verdi yada başka arkadaşların dediği gibi zorla alıp evine getirdi. Ne olacak. Kendinizi çocuğun yerine koyun bakalım. Anne kötü babaanne iyi olur. Başka hiiiiççç bir şey olmaz.
Yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız, benim de başıma geldi diyorum. Neler yapmadım (ceza dahil) çocuk benden nefret etti. Bırakın kendi haline mutlaka düzelecektir.
Karar konu sahibi arkadaşın, ben tecrübemi aktarırım gerisi ona kalmış. Unutmayınki yasaklar her zaman insanı cezbeder. Siz ne kadar yasaklarsanız çocuk o kadar yasakladığınız yöne eğilir.
2 çocuk büyütmüş bir anne olarak tavsiyem budur.

canım eşinde senin yanındaymış bu konuda ne olur eşine destek ol..ama çocuk konusunu anlayamadım doğrusu..biraz sabret nasıl olsa çıkıcakmışsınız...
birde o ne yaparsa yapsın sen takma kaynananı duyma görme aldırma kendini üzme..

ben ekimi kasımı bekleme derim tatlım çık git tut kendine bir ev kayınvalidende yaptıklarının cezasını çeksin ödesin borcunu tek başına. sen hem ona destek ol hemde sıkıntı stres çek olacak iş değil canım. taşındıktan sonrada gösterme bir daha çocuğunu anlasın yaptıklarını o kadında. hayret ya... artık işin cılkını çıkardı bu kayınvalidelerde.

Madem durum böyle ozaman sabretmekten başka çaren yok canım, zorla alamam diyorsun, kapıyıda kitleyemiyorsun, e başka yerede taşınamıyorsun, ya bu deveyi gideceksin yada bu diyardan gideceksin maalesef canım, yada kaynana diş göstereceksin..

offffffffff çok üzüldüm yaaa

insanlarda vicdan diye bişey kalmadı artık

herkez herkeze göz göre göre eziyet çektirmeye çalışıyor özellikle

eylüle kadar çıkamayız diyorsunuz bu evden, az kalmışl aslında
bence biraz sabredin çünkü bişey yapamıyorum diyorsunuz
Allahtan eşiniz sizin yanınızda, birde o sorunlarla uğraşmıyorsunuz
çocuğunuzu oyalama yöntemleri bulun derim bende diğer arkadaşlar gibi

ben ekimi kasımı bekleme derim tatlım çık git tut kendine bir ev kayınvalidende yaptıklarının cezasını çeksin ödesin borcunu tek başına. sen hem ona destek ol hemde sıkıntı stres çek olacak iş değil canım. taşındıktan sonrada gösterme bir daha çocuğunu anlasın yaptıklarını o kadında. hayret ya... artık işin cılkını çıkardı bu kayınvalidelerde.
aynen katılıyorum bu fdüşüncelere ama eşiniz arada kalıyor sanırımve belkide yeni bir eve çıkmanın getireceği maddi zorluklardan korkuyor.Eşiniz çok pasif geldi bu olayda bana.
Ahh şu paranın gözü çıksın derlerya aynen..

Aklıma takıldı, kapıya kilit takmak o kadar zor bir iş değilki taktırıverin bir kilit olsun bitsin. Böylece rahat edersin sende.

cocugunun dikkatini evde onun sevdigi seylere cek..
boylelikle unutacaktir zamanlaa.
bende kucukken babaannem buna benzer seyler yapmisti..bende kacip giderdim onlara..
ama babaannemi hic sevmedim sevgisizdi cocuk halimle bile anlardim.dedemi cok severdim..
anneme bak cocugun seni dinlemiyor,sevmiyor evde ne yapiyorsun ona bize kaciyor dermis..
sen benin sevmiyorsun kardesimi seviyorsun dermisim nedeni babanem tabiki..
ben dedemi cok sevdigim ve onunla cok eglendigim icin onlara gidiyordum..
cocugun simdi anlaamaz iki arada kalir.sakin ona kizmaa,bagirma seni asla affetmez..
sabirli davran..sevgi dolu ve cok ilgili ol..ileride de sen soyle yapiyordun deme..
tabi eger kaynanan kiskirtiyorsa..ama sen gidiyor ona anne diyor diye rahatsiz oluyorsan o ayri..
onlarin mulkundeysen ve garez yapmak istiyorlarsa sonuna kadar yaparlar..bu arada biran once baska eve cik hayatini kur..
(bu tarz seyleri yazmayi sevmiyorum cunku burada biriyle biraz sorun yasasan hemen mesaj atip yuzune vurup inciltmeye calisirlar..)
yazmak icimden cok gecti..cunku cok cektikk bu konudaa..sen ileride bunlari atlatirsin ama olan cocuguna olur bunlar yillarca aklindan cikmaz..

Son düzenleme:
Back
X