Ben ölümü annemden öğrendim ; 24 yaşındaydım o zaman, kolon kanseri teşhisi konduğunda, İstiklal caddesindeki Vakko'nun önünde, diz çöküp başımı yere vura vura ağladım dakikalarca.
Eve döndüğümde, annem meraklanmıştı, noldu dedi, yok bir şey dedim. Yüzüme baktı, kime isyan ediyorsun ben sizi böyle mi yetiştirdim dedi. Yaşlarıma hakim olamadım ; ölme anne dedim. Öleceğim dedi, sende öleceksin ve ölüm sevdiğine gitmektir. İnsan sevdiğinden korkar mı, ben Rabbimi çok seviyorum dedi.
8 yıl bir kez bile isyan etmedi, tarifsiz acıları oldu gık demedi, hep bize destek oldu yattığı yerden. En sancılı zamanlarında dayanamadığında benim Allah'ım var diye haykırırdı. Benim annem gülerek öldü, solukları durduğunda, dişleri görünecek gülümsüyordu, gamzelerini dokundum. Ölmeden bir gün önce, yattığı yerden salonun kapısına doğru baktı ve dünya ne güzelmiş dedi, nasıl yeşil, nasıl ferah ben hiç görmemiştim dedi...
Ben ölümü böyle öğrendim, korkmuyorum o yüzden, sevdiğime ve bana merhameti annemden bile çok olan Rabbime gitmekten korkmuyorum. Elbet var günahlarımız ancak bağışlanma diliyoruz, dua ediyoruz. Öyle karanlık, kötü olmadığını biliyorum artık, bana bunu gösterdi. Sende inan, o kullarına kötülük etmez.
Başlıkta da yazdığım gibi, ölmekten çok korkuyorum. Aklımda binlerce soru dönüyo delirecek gibi oluyorum. Şu an her şeyin farkındayım şükürler olsun görüyorum duyuyorum ama ya ölünce ? O mezara gireceğimi hissiz kalacağımı düşünmek bile beni çıldırtıyo. Aklım almıyo nasıl olabilir böyle bi şey senelerce yaşıyorum sonra birden bitiyo . Karanlık bi odada bile duramıyorum mezardayım gibi sanki etrafım yılan çıyan dolu gibi. İnancımı sorgulamaya başlıyorum artık delirecek gibiyim çok korkuyorum gerçekten. Yardım edin
Sana hemen özelden yardım ediyorum :)))) bahse girerim o linki aldığında artık böyle korkun kalmayacak.
bana da yardım eder misiniz?:26:
hahatamam hemencik sana da yolluyorum :))))
Başlıkta da yazdığım gibi, ölmekten çok korkuyorum. Aklımda binlerce soru dönüyo delirecek gibi oluyorum. Şu an her şeyin farkındayım şükürler olsun görüyorum duyuyorum ama ya ölünce ? O mezara gireceğimi hissiz kalacağımı düşünmek bile beni çıldırtıyo. Aklım almıyo nasıl olabilir böyle bi şey senelerce yaşıyorum sonra birden bitiyo . Karanlık bi odada bile duramıyorum mezardayım gibi sanki etrafım yılan çıyan dolu gibi. İnancımı sorgulamaya başlıyorum artık delirecek gibiyim çok korkuyorum gerçekten. Yardım edin
hahatamam hemencik sana da yolluyorum :))))
mesaj attım ama kutun doluymuşş teşekkür ederim tekrar
Çok teşekkür ederim belki de gerçekten bana verilen bi mesaj, rabbim beni imanlı itikatlı bir kul yapmak için böyle bi kapı açıyo. Namaz kılmayı bilmiyorum öğrenmem gerek kısa zamanda ama onu bile öğrenemeyeceğimden korkuyorum ben. Ya yanlış yaparsam diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?