Ölmekten çok korkuyorum

Ben ölümü annemden öğrendim ; 24 yaşındaydım o zaman, kolon kanseri teşhisi konduğunda, İstiklal caddesindeki Vakko'nun önünde, diz çöküp başımı yere vura vura ağladım dakikalarca.

Eve döndüğümde, annem meraklanmıştı, noldu dedi, yok bir şey dedim. Yüzüme baktı, kime isyan ediyorsun ben sizi böyle mi yetiştirdim dedi. Yaşlarıma hakim olamadım ; ölme anne dedim. Öleceğim dedi, sende öleceksin ve ölüm sevdiğine gitmektir. İnsan sevdiğinden korkar mı, ben Rabbimi çok seviyorum dedi.

8 yıl bir kez bile isyan etmedi, tarifsiz acıları oldu gık demedi, hep bize destek oldu yattığı yerden. En sancılı zamanlarında dayanamadığında benim Allah'ım var diye haykırırdı. Benim annem gülerek öldü, solukları durduğunda, dişleri görünecek gülümsüyordu, gamzelerini dokundum. Ölmeden bir gün önce, yattığı yerden salonun kapısına doğru baktı ve dünya ne güzelmiş dedi, nasıl yeşil, nasıl ferah ben hiç görmemiştim dedi...

Ben ölümü böyle öğrendim, korkmuyorum o yüzden, sevdiğime ve bana merhameti annemden bile çok olan Rabbime gitmekten korkmuyorum. Elbet var günahlarımız ancak bağışlanma diliyoruz, dua ediyoruz. Öyle karanlık, kötü olmadığını biliyorum artık, bana bunu gösterdi. Sende inan, o kullarına kötülük etmez.

gözlerim doldu ,allah rahmet etsin annecine nurlar ışıklar içinde uyusun inşallah.

canım inancın varsa yılanların çiyanların içinde olmayacağını tamamen farklı bir boyuta geçeceğini bilirsin. Orada şimdi yaşadığın gibi öyle yatıp durmayacaksın ki. Dünyadaki günahlarımıza sevaplarımıza göre orası bize ya cennet olacak ya cehennem. Elinden geldiğince inancının gerektirdiği gibi yaşa gerisini düşünmene gerek kalmayacak inşallah.

benzer bır durumu bende yaşıyorum.
başım agrısa tümör var vs. gibi durumları.
yaklaşık 9 aydır yasıyorum bu durumu ve ölümden çok korkuyorum.
sanırım günahlarımın çok oldugunu düşünuyorum ve o yuzden korkuyorum.
sevdiklerimden ayrılmaktan korkuyorum.
daha çok sayarım bitmez yani......

ben Allah a yöneldim ve o kadar rahatlıyor ki insan.
bol bol dua okuyorum.
okudukça rahatlıyorum ve hafiflediğimi hissediyorum.
şimdi de ölmekten değil de günahlarımı affettirmeden ölmekten korkuyorum.

Allah ölümün bile hayırlısını nasip etsin.

Sana hemen özelden yardım ediyorum :)))) bahse girerim o linki aldığında artık böyle korkun kalmayacak.

bazen bende koruyorum nasıl kalcam orda diye allahım daraltmasın

zaman zaman herkeın böyle dönemlerı oluyor snaırım ama çokta bartmamak gerek tabı elde değil ölüm bukadar korkulacak bişi değil ölüm yenı bı başlangıç asıl korkmamız gerekn gunahlarımız ALLAHIN rahmetıyle belkide burdan çok daha ıyı bıyerde olucaz
bolbol dua edin ALLAH ferahlık versın daha uzun surerse u durum bı uzmana görunun belkide panık ataksınızdır

" Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber ?.. "

Ölüm inancli insanlar icin bir mukafattir.. daha önce ölen sevdiklerine kavuşmaktir ..

yaşadığın hislerin psikolog yada psikiyatrinin değil senin içinde çözebileceğin birşey olacağını düşünüyorum

Bir dönem bende senin hissettiklerini yaşadım sonrasında ani bir kararla tesettüre girmiştim çok hızlı herşeyi öğrenme duygusu

ya hiçbirşey yapmadan ölürsem benim kılmam gereken namazlar yapmam gereken ibadetler var şeklinde bir korku bir telaşla

bu yola girdim.. Zaman içerisinde o korkular volümünü düşürüyor.. bu yoğunlukla kalmıyor.. Çünkü beynin artık olması gereken şeylerle

meşgul.. ve tabi yüreğinde huzurla :)

Korktukça uzaklaştığını söylemişsin sadece bir süre kendini zorla ve inancının gereğiyle meşgul ol.. mesela namaz için 40 gün kıldığında vazgeçemezsin diyorlar.. bir süre sonra bu korku ve tedirginliğini üzerinden atacaksın çünkü inanıyorum ve eminim senin ilacın ve hepimizin ilacı Kuran-ı Kerim .. ve inancımızın gereği olan tüm ibadetler...

Ben de ara ara ölmekten korkarım..
O düşüncelere daldığım zaman kendimi çabucak çıkarıveririm.
Çünkü bu düşünceler beni çok etkiliyor ve fazla düşünürsem de bunu bir hastalık haline dönüştüreceğimi bilirim.

canım inançların nasıl bilmiyorum ama ölümü yok olmak sanmak evet ciddi psikolojik sorunlar yapabilir insanda bu yüzden zaten inançlı olduğumuz için şükrediyoruz yok olmayacağımızı ve hayattayken yaptıklarımızın karşılığını alacağımız yeni ve sonsuz bir hayata başlayacağımızı gömülenin sadece bize ait olmayan bir beden olduğunu biliyoruz, mutlaka psikoloğa gitmelisin ama sadece psikoloğa gitmek bir sürü para harcamana neden olur kendinde aşmak için dine yönelsen ölümden sonra ahireti cenneti okusan yada dinlenmesi gereken hocalardan dinlesen belki yardımcı olur...

Doktora gitmeni tavsiye edeceğim ve bol bol dua oku.İslami bilgiler edin.

ögrenırsın korkma yanlıs yapsan bile onu melekler düzeltiyomus.sen yeterkı ögrenmek ıcın cabala.nıyet et ve kıl.bılmeden yaptıgın yanlıs gunah olmuyomus.hem sonunda duada edersın namazda allahım bılmeden hata yaptıysam kılarken hatamı affet dogru sekılde kılmayı nasıp et dıye hem kısa surede ögrenıyosun ben 2 gunde ancak ögrendım hep sasırıyodum burda ne okucaktım egılcekmıydım oturucakmıydım gıbı ama ögrenmek ıcınde pratık yapıp kılman lazım öyle kıtaptan okuya okuya olmaz unutuyosun.hatta kardesıme de kandılde bı kere ısrar etmıstım gel yatsı namazını kıl bak ısteklerın gercek olur sıkıntın gecer dıye o da bılmıyom nası kılcam dedı.serdım seccadeyı abdest al gel ben anlatcam sana dedım koltuga oturdum ben onun arkasında sen hiç konusma ben sana sunu yap dıcem sen yapcan dedım.ona sımdı sunu söyle dıyodum tekrarla dıyodum tekrarlıyodu ne desem. sonra ayaga kalk dıyodum kalkıyodu egıl hafıf sunu söyle 3 kere dıyodum söyluyodu.bılmedıgı dua vardı. ben tane tane okuyodum o tekrar edıyodu seslı sekılde öyle öyle yatsıyı kılmıstı dılek dılemstı ve kısa sure sonra ıstegı oldu.sende sana kıldırıcak bırını bulabılırsn belkı.

anksiyete belirtisi canım..bence ilaç tedavısıne başlaman gelmiş de geçiyor.cunku sosyal hayatını etkılıyorsa kendını artık dünyadan geri çekmeye başlamışsan durum vahim demektir..bi an önce bir uzmandan destek almayı dene.emın ol şu halınden eser kalmayacak.ayrıca dua..en etkılı sılahtır o...geçmiş olsun.rabbım şifa versın

Tek tek cevap veremedim kusura bakmayın. Herkese çok teşekkür ederim kendimi doktorlara hapsetmek istemiyorum bu yüzden ibadet daha iyi olacak sanırım. Bunu yaşayan tüm arkadaşlara da Allah acil şifalar versin diyorum. Umarım kısa sürede atlatırız ve hayırlara vesile olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…