Canım, herkes ölümü tadacaktır fakat kaçımız gerçekten yasayacaktir? Sen yaşayan ve bu dünyayı anlayan ol.. Önce boyle korkarsın iki seçeneğin vardır ya bi şeyleri anlama gayreti gösterirsin , sorgular sonuca ulaşırsın ya da işin içinden çıkamazsn. Allah'a sığın yaradılış nedenini anla , fark et . Sen insansın önce bunun manasını düşün , kitap oku halil cibran kitapları tavsiye ederim. Zaten bir süre sonra insan ölümü özler oluyor. Ölüm herkesin hakkıdır , korkma ölümden . . Ölüm kurtuluştur anlayana. Sen hakkı ile yasa hayatı simdi , seni yaradana borcunu öde insanlığın gerektirdiklerini düşün.
Bu dünya yalan dünya. Öteki dünya için çalışmak gerekiyor
Çok sağolun, Allah size de acil şifalar versin çabucak atlatın inşallah...15 yildir anksiyete bozuklugum var 32 yasindayim. Bu kaygi bozuklugu hayati zehir
Ediyor. Daha once 3 er aylik 3 tedavim oldu. 2-3 yil iyi oluyorum bidaha hortluyor. 3 ay once yine basladi ve simdilerde panik atakla birlikte. İnanin ilacsiz gecmiyor. Beyin bir kere stres hormonu salgilamaya basladiysa kendi kendini teskin edemiyorsun. Lustral basladi dr. B 12 im ve kanimda dusmus. Vucudumda karincalanmalar var. Dr b 12 den dedi psikiyatride stres hormonlarida uyusma yapar diyor. Ya b 12 den degilse ya baska kotu hastaligim varsa diye mahvoldum resmen. Esimle ve cocuklarimla ilgilenemiyorum. Yemez icmez kusar haldeyim. Allah im insaalla sifa versin dualar ve ilaclar vesilesiyle.
Bazen sevdiklerimi kaybetme bazen kaza bazen olum ...vs.. bir suru kontrol edileyen kaygilarim var. Hastalik hastasiyim hangi hastaligin belirtilerini okusam eyvah bendedemi var voksa diye alev atiyorum.
Allah dusmanima yasatmasin bu korkulari, endiseyi. Hangi dr gitsem daha muayene etmeden bu endise nedir diyor.
Allah cumlemize sifa versin.
Sana tavsiyem ilerlemeden at kendini psikiyatri ye ilac sa ilac terapiyse terapi hemen basla, butun yasamini esir almasina izin verme.
Ben ilk bunlari yasadigimda ailem bilincli olup teavi ettirseydi belki bu kadar ilerlemezdi. Allah beterinden korusunda. Daha sonrada suc bende cocuk istiyorum diye 3 ayda biraktim tedaviyi. Simdi siyirmazsam iyidir.
Teşekkür ederimÖlümü ben de düşünüyorum bazı zamanlar ve kafamdan kovmaya çalışıyorum hemen bu düşünceyi çünkü hiçbir faydası yok psikolojimizi bozmaktan başka... özellikle yatmadan önce düşünürüm bazen. Ölümün sonsuz olması ve bir daha bütün güzellikleri,sevdiklerimizi,hayatımızı yaşayamamak beni korkutuyor..
ama maalesef her canlı ölümü tadacak ne yapsak da kaçışımız yok. Bize düşen bu dünyada iyi bir insan olmak, görevlerimizi yerine getirmek ve hayatımızı olabildiğine güzelleştirmek.. fakat ben asıl yaşamın öbür dünyada olduğuna inananlardanım.. içinde bulunduğumuz dünya bi sonraki yaşamımız için sadece sınav bence... o yüzden en iyi şekilde yaşamamız lazım.
Allah için neler yapıyorum diye düşünüyorum bazen dürüst olmak gerekirse ramazan boyunca hiç oruç tutmadım. Çünkü irademe güvenmiyorum. İrade yok bende resmen... namaz öğrenmek istiyorum,dua etmek istiyorum çoğu zaman. Dinim için birşeyler yapmak istiyorumki içim rahat gideyim öbür dünyaya diyorum..
Ve bu hayatta Allah bana bağışladığı için şükretmem gereken o kadar çok şey var ki..
kafanızdan kovun o düşünceleri ben aklıma geldiği an öyle yapıyorum ve içinizi ferah tutun güzel şeyler düşünün ...
Şöyle düşün,uyumak çok güzel bir şey değil mi?Ölüme yarım uyku derler.Ayrıca ölüm bilinmeyenle karşılaşmanın yolculuğudur.
Ne kadar korksan da bir şey değişmeyecek herkes bir gün ölecek.Sadece şuanki hayatının tadını çıkart,gereksiz korkularla ömrünü ziyan etme.
Başlıkta da yazdığım gibi, ölmekten çok korkuyorum. Aklımda binlerce soru dönüyo delirecek gibi oluyorum. Şu an her şeyin farkındayım şükürler olsun görüyorum duyuyorum ama ya ölünce ? O mezara gireceğimi hissiz kalacağımı düşünmek bile beni çıldırtıyo. Aklım almıyo nasıl olabilir böyle bi şey senelerce yaşıyorum sonra birden bitiyo . Karanlık bi odada bile duramıyorum mezardayım gibi sanki etrafım yılan çıyan dolu gibi. İnancımı sorgulamaya başlıyorum artık delirecek gibiyim çok korkuyorum gerçekten. Yardım edin
Başlıkta da yazdığım gibi, ölmekten çok korkuyorum. Aklımda binlerce soru dönüyo delirecek gibi oluyorum. Şu an her şeyin farkındayım şükürler olsun görüyorum duyuyorum ama ya ölünce ? O mezara gireceğimi hissiz kalacağımı düşünmek bile beni çıldırtıyo. Aklım almıyo nasıl olabilir böyle bi şey senelerce yaşıyorum sonra birden bitiyo . Karanlık bi odada bile duramıyorum mezardayım gibi sanki etrafım yılan çıyan dolu gibi. İnancımı sorgulamaya başlıyorum artık delirecek gibiyim çok korkuyorum gerçekten. Yardım edin
ben öldükten sonra çıyan gelmiş ot bitmiş tepemde ne olacakBaşlıkta da yazdığım gibi, ölmekten çok korkuyorum. Aklımda binlerce soru dönüyo delirecek gibi oluyorum. Şu an her şeyin farkındayım şükürler olsun görüyorum duyuyorum ama ya ölünce ? O mezara gireceğimi hissiz kalacağımı düşünmek bile beni çıldırtıyo. Aklım almıyo nasıl olabilir böyle bi şey senelerce yaşıyorum sonra birden bitiyo . Karanlık bi odada bile duramıyorum mezardayım gibi sanki etrafım yılan çıyan dolu gibi. İnancımı sorgulamaya başlıyorum artık delirecek gibiyim çok korkuyorum gerçekten. Yardım edin
1 aylık ömrün olduğunu öğrensen ödün kopar da şimdi rahat olduğun için korkmuyorsun . Ölümden korkmuyorum diyen insanlara hiç inanmam .Ölümden korkmuyorum. Boşuna dememişler korkunun ecele faydası yok diye. sonuç olarak korksakta korkmasakta hepimiz bir gün öleceğiz
Ölümden değil de..nasıl olecegımden korkuyorum..inşallah kalpten gıderim..
Bogulmak,yanmak,doğranmak hiç bana göre değil..
Tarzım değil,mizacım böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?