Yok canım Allah gecinden versin annem hayatta ama ben evlendim ve başka şehirdeyim ... Görüşemiyoruz o yüzden ... Eşimle aralarında da bazı problemler var yanıma gelemiyorlar ... Nasıl içime batıp özlediysem ölmüş gibi bahsetmişim farkında bile değilim :26:
rabbim acil şifalar versin... haddim değil ama lütfen rabbime sığının dular kitaplarına bakın
elinizden geldiği kadar rabbime yakın olun inanın rahatlayacaksınız.....
rabbim günahtan uzak olan kulunu sever ama tövbe edeni dahada çok sever....
unutmayalım rabbim firevunun başını bile birkere ağırtmadıki yalvarmasın adını anmasın diye....
ve bence piskologluk olmadığınızı düşünüyorsanız, piskiyatriye gidin...bende piskologluk değilim dedim...ve öylede geti çok şükürrr
bendede olmustu bu durum .bende o topragın altında napıcam ustumde bır dunya böcekler gezıcek toprakta böcek olur sonucta karanlık yer yagmurlar yagıcak kıpırdayamıyosun yapcak bıseyın yok dıye dusundukce korkuyodum.bu sayede daha cok dıne yöneldım arastırdım durdum hep hatta bazen tam mesela bı arkadasa bısey anlatcam dedıkoduya gırermı yaptıgım gunah olurmu sonra mezarı dusun gıbı gelıyo aklıma susuyorum.bu duygu ınsanı gunahlardan uzaklastırıyo.kuran okuyunca rahatlıyosun.zıkır cek namaza basla hatta.ınan bana bu korku sayesınde daha ıstekle yapıyosun ve hafifliyosun doktor psıkolog fılan ıstedıgı ılacı versın gıtmez bence o korku.ılacın etkısı gecıncede korkun baslıycak tek caresı allahla konusurmus gibi namaz esnasında dua etmen yalvarman ona.sen ona dua ettıkce o seni korur.böyle ıstedıgın kadar mezarı dusun allah ısterse sen ıyı bırı olursan o mezar kötu olmaz.bir hoca demişti tv de iyi insanlar mezarda kıyamet gününe kadar evdekı yatagında uyurmus gıbı uyucak guzel ruyalar görücek.kötülerde o mezarda işkence cekicek.iyi ol kalp kırma dine yönel korkma.tövbe et bol bol.ben elimden geldiğince böyle olmaya calısıyorum tabi insanız hatasız olmuyo ama dua etmekten baska bısey yok hele ramazan ayının bıtmesııne sayılı gunler kalmısken duaların kabul oldugu bu ayı iyi değerlendirmek lazım.
Çok teşekkür ederim belki de gerçekten bana verilen bi mesaj, rabbim beni imanlı itikatlı bir kul yapmak için böyle bi kapı açıyo. Namaz kılmayı bilmiyorum öğrenmem gerek kısa zamanda ama onu bile öğrenemeyeceğimden korkuyorum ben. Ya yanlış yaparsam diye..
sen yeterki iste cnm ben ilk etapta bütün farzları sünnetleri kağıtlara yazdım 5 vakitide...daha sonra seccademin kenarına koydum takıldımda baktım...kimi dediki kabul olmaz kimi olur dedi...
bende dedimki rabbim sen benim niyetimi biliyorsun..doğrusu ile yanlışı ile kabul et dedim...şimdi kılıyorum çok rahat
ve herzamanda şöle diyorum allahım, senin yolunda daha düzgün,daha doğru ilerlemi nasip et diyorum...
rabbim yar ve yardımcın olsun cnm
Namaz kabrimize ışık olucak inşallah öğrenirsin Allah bilenlerden ve uygulayanlardan eylesin herşeyde bir hayır vardır eğer ölümden korkuyorsan dinimize daha çok sarılmalısın çünkü dünyada yaptığımız zerre kadar iyilik ve zerre kadar kötülük karşımıza ahirettte çıkıcak:) umarım gönlün ferahlar eğer öğrenmek istediğin şeyler olursa dinimizislam.com :) güzel bir site tavsiye ederim
Teşekkür ederim.. :)
Hayatımda hıc bırseyın ıyıye gıtmedıgı bır donemde yasamıstım olum korkusunu...O zamanlar olumu cok dusundum ve dusundukce delıye donuyordum...
Hersey nasıl bıtebılırdı bır anda ? Orada nelerle karsılasacagım ? Henuz hazır degılım ? ve daha bırcok sey hıssetmıstım...
Sonra bırgun bır yerde yazı gordum ''Kız Kur'an kursu kayıtları baslamıstır'' hemen gıttım yazıldım...1 hafta sonra Kur'an'a gectım ve aradan 1 yıl gectı ben camııde hocalık yapmaya basladım...O gecen 1 yıl ıcınde herseyı atlatmıstım...
Demem o kı bu vesvese canım...Allah'a sıgın,dua et ve hepımızın bırgun olecegıne kendını ınandır...
Zor bır donemdı sımdı hatırladım da Allah yasatmasın bır daha:18:
öldüğünde ruhun bedenden ayrıldığı için o karanlık ortamı börtü böceği görmeyeceksin bile çünkü bir bedenden ibaret olacaksın.ölümden sonraki hayata ilşkin pek bilgi olmadığı için herkes bişeyler sallamış vakti zamanında, ama asıl iş şudur ki ölüm bir uykudur ve kıyamete kadar geçecek zaman ölenler için bir uyku süreci kadardır.çünkü kitapta 'kıyamat koptuğu zaman ölüler dirildiğinde şaşkınlıkla''bizi kim uyandırdı uykumuzdan''diyecekler'.der.hiç birşeyin farkında bile olmayacağımızı kuran söylüyor zaten.düşünki öldün ve bir uyku süresi geçirdin gözünü açtığında kıyamet kopmuş olacak zaten.o yüzden kabirde geçireceğin günleri değilde asıl yaşamımızı sürdüreceğimiz günleri düşünüp Allaha yakınlaşmanı tavsiye ederim.saygılar
Çok uzun süre ben de yaşamıştım bunu ... uyuyamıyordum çünkü uykumda öleceğimi düşünüyordum ... Banyoya giremiyordum çünkü nefessiz kalıp öleceğimi düşünüyordum ... boğazım ağrısa gırtlak kanseri , başım ağrısa beynimde tümör , öksürsem verem olduğumu sanıyordum daha neler neler ... kesinlikle yalnız kalamıyordum ... ama ne doktor tedavisi ne ilaç ... Annem sayesinde geçti ... Ah annem
Öyle deme ana gibi diyar olmazİnşallah en kısa zamanda aranızdaki buzlar erir ...
Aklına ölüm korkusu geldiği zaman hemen bişeylerle uğraş dua et , yemek yap , temizlik yap .. Üstünde düşündükçe çıldırcak gibi oluyor insan ... Ben ortada kanser oldum ölüyorum , uyursam ölürüm uyumamam lazım, ya merdivenlerden inerken yuvarlanırsam , ya karşıdan karşıya geçerken ezilirsem ya yolda yürürken kafama bi şey düşerse vs diye dolaşırken annem hiç konuyu uzun uzun konuşmaz hemen hadi sana masal okuyayım ( buarada o dönemde 20 küsür yaşındayım yani ) hadi başını ovayım gel bio-enerji yapalım diye diye o düşüncelerden uzaklaştırırdı beni ... Lütfen korkuların seni esir almaya başladığında hemen uzaklaş ... Bende yeniden nüksetmek üzere aynı şeyler bu defa annem de yok bir girersem hiç çıkamam o psikolojiden o yüzden üstünde hiç durmuyorum hemen kafamı dağıtıyorum ... dua et namaz kıl çok iyi gelecek inşallah
annen nasıl ikna etti seni aynı durumu ben de çekiyorum hala var azıcık bir yerim ağrısa deliye dönüyorum hasta olsam hastalıktan değil korkudan ölecem o derce ayruıca ben hiç geceleri uyuyamıyorum hem de hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?