Olmuyor mu?

Zenginliği sadece maddiyat la degerlendiriseniz böyle düşünmeniz doğal.ama bence ben dünyanın en zengin insanıyım.laf olsun diye değil gerçekten öyle hissediyorum.sebebi dünya güzeli iki evladım var saglikkilar onları istediğim gibi yetistiriyorum.huzurlu sıcak bir yuvaları var mutlular.ben çocukluğumu hatırlamak bile istemiyorum babam yuzunden. ama onlar babalarını çok seviyorlar.yani maddiyat beklentisi hiç bitmez nekadar zengin olursak olalım hep daha fazlasını isteriz çünkü insan oğlu doyumsuz dur.mutlulugu parada değil maneviyat da ararsak mutlaka buluruz.
Ne güzel yazmissiniz. Benimde üc evladim var ve onlarda benim hazinem. Onlarin bir gülücüyü milyonlara bedel. Beraber gecirdiyimiz vakit onlarla oyun oynamak gülmek ve onlara mutlu bir aile verebilmek dünyanin en büyük hazinesi. Bana simdi dünya serverini verseler ne yapayim ben o serveti evlatlarimla mutlu olmadiktan sonra. Bazen yemek pisirdiyimde bile okadar mutlu oluyorumki, ay rabbim sana sükür tencerem kayniyor bu evin dumani tütüyor hepimiz bir cati altindayiz diye. Düsünün en basit sey yemek pisirmekten bile mutlu oluyorum cünki evlatlarim yicek ve bizim evde hayat var manadi tasiyor o tencerenin kaynamasi. Dediyiniz cok dogru insan mutlulugu parada aramamali.

Bazıları zenginlik bazıları yoksulluk icinde doğar ama yoksul doğuduğu için ilerde yoksul olacağı veya cocuklarinin yoksul olacağı anlamına gelmez okul iş falan filan derken kendini yükseklerde bulabilir yada ne bilim piyango tutar bi gece vakti yolda yürürken bi duvarın köşesinde para dolu bi çanta bulur. Kısaca, olmadı bi dal yakıp mutluluklar dileriz.

Ben bazen düşünüyorum da .. Çok zengin olmak istemezdim heralde .. Tabi bende meraklı değilim her ay 1000 lira kira verip oturmaya ama öyle bisey isteme şansım olsa bi ev bide araba isterdim . . Çok fazlası olsa eşimle bu kadar mutlu olamazdık diye düşünüyorum

Gezmeyi, tatile gitmeyi, kiyafet almayi herkes ister, kim istemez ki? Bir insan haftanin 6 gunu calisiyorsa buna hakki yokmudur?

Fark herzaman olacaktir ama gunumuzde bu farklar cok buyuk maalesef. Mesela bir kurumda bir calisan 1500 lira maas aliyorsa ve patronu 10 kat fazlasini kazaniyorsa bu imtihan degil, kapitalizmdir. Konu sahibinin istedigi sadece biraz daha rahat yasiyabilmek. Bu duzeni biz degistiremeyiz ama normallestirip imtihanimiz demek yerine bu duzeni kinamaliyiz.

3.500 Maaş var ev var araba var daha neyin isyanı bu ben pek anlamadım. Senin maaşın kredi faturaya gitse eşinin maaşı kalıyor kenara yanlış mi anladım? Benim tek evim var araba yok eşim asgari ücret alıyor hepsi bu ama her sene tatil için bi miktar ayırıp beni götürüyor. Hani çok imkansız birşey değil tatil. Çoğu insanında tatillerde yurt dışına gittiğini sanmıyorum. Ha bahsedilen hayat ünlü hayatı ise ona birşey diyemem tabi

Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...

Bunlarin hepsini baba evinde gormus biri olarak hayat bir var ederken bir uok ediyor bunu bilemeyiz zenginlik icinde yasarken birden iflas ettik evlerimizden olduk 0 a dustuk ama yinede isyann etmedik bu hayatin var olus sekli bisey diyemeyiz

Allah’ın rahmetini arzulayanlar. Allahtan gelen imtihanlara iyi sabretsinler. Rahmet meyvesi çile çekmeden olgunlaşmaz.

Nakşediyor yüreğime ilahi bir kudret. Diyor ki; ey kulum, bu senin imtihanın, Rabbin için sabret.

Seçimlerinizin bedelini ödüyorsunuz lafını ben doğru bulmuyorum. İnsanın sevdiği için değil parası var diye biriyle evlenmesi seçim değil rezilliktir. Bazı insanların zengin bazılarının fakir olması da imtihan filan değil eşitsizliktir. Ve insan elbette bundan şikayet edebilir hatta etmelidir de. Yine de konu sahibinin gündelik hayatında şu anki geliriyle daha mutlu olmasını engelleyen hataları var bence. Bazı tatlı Amerikan filmlerinde küçücük derme çatma evlerde düzensiz mutfaklarda mutlulukla yemek yapan insanların sahneleri vardır ya bence insanın evinde mutlu olmasının lüksle ilgisi YÖK. Mutfak dolaplarınız yetersiz tezgahınız eskidir ama duvarlara orayı özel yapan resimler ucuz seramikler yapıştırırsınız mesela. Araba sizin içi zorunluluk ama bu yaşta ev alacaksınız diye bi zorunluluk yok belli ki sigortanız var gelecekten deli gibi korkmayın akışına bırakın biraz. Hemen ev alacağız diye kendinizi bi borçtan diğerine neden sokuyorsunuz? Orada diğer arkadaşlara katılıyorum hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz ya gençliğinizi ev alacağım diye harcarsınız ya da paranız elinizde kalır gençliğinizde güzel anılar biriktirirsiniz. Hem o hem o olmuyor bu sistemde birini seçeceksiniz. Ayrıca tatil çok parayla değil vizyon sahibi olmakla ilgili. Çıralı da pansiyonlar iki kişi oda kahvaltı taş çatlada 120 liradır günlük. Yeme içmesi ucuzdur oranın deniz dünya çapında güzeldir. Yılda bi hafta gidilir yani ne olacak. Yurtdışında tatil bile çok çok ulaşılmaz değil artık kiralık ev sistemlerine bakarsınız ucuz bilet kovalarsınız marketlerden yemek yersiniz azıcık paraya yapılır. Ben gelirim uygun olmasına rağmen tatile çok para harcamayı görgüsüzlük kabul ederim. En fakir aile bile kampinglerde tatil yapıyor maksat canı istesin.

Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Klişe ama en önemlisi sağlık. Bir tanıdığım var evladı rahatsız ve cidden maddi durumları çok iyi belki kaç ev parası harcadilar ama evlatları sağlığına malesef kavuşamadı... Çok şükür diyelim halimize. Şükretdikçe sahip olduklarımız artıyor işin sırrı burda şükret ver dikkat et gözlemle arttığını farkedeceksin inan...

Seçimlerinizin bedelini ödüyorsunuz lafını ben doğru bulmuyorum. İnsanın sevdiği için değil parası var diye biriyle evlenmesi seçim değil rezilliktir. Bazı insanların zengin bazılarının fakir olması da imtihan filan değil eşitsizliktir. Ve insan elbette bundan şikayet edebilir hatta etmelidir de. Yine de konu sahibinin gündelik hayatında şu anki geliriyle daha mutlu olmasını engelleyen hataları var bence. Bazı tatlı Amerikan filmlerinde küçücük derme çatma evlerde düzensiz mutfaklarda mutlulukla yemek yapan insanların sahneleri vardır ya bence insanın evinde mutlu olmasının lüksle ilgisi YÖK. Mutfak dolaplarınız yetersiz tezgahınız eskidir ama duvarlara orayı özel yapan resimler ucuz seramikler yapıştırırsınız mesela. Araba sizin içi zorunluluk ama bu yaşta ev alacaksınız diye bi zorunluluk yok belli ki sigortanız var gelecekten deli gibi korkmayın akışına bırakın biraz. Hemen ev alacağız diye kendinizi bi borçtan diğerine neden sokuyorsunuz? Orada diğer arkadaşlara katılıyorum hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz ya gençliğinizi ev alacağım diye harcarsınız ya da paranız elinizde kalır gençliğinizde güzel anılar biriktirirsiniz. Hem o hem o olmuyor bu sistemde birini seçeceksiniz. Ayrıca tatil çok parayla değil vizyon sahibi olmakla ilgili. Çıralı da pansiyonlar iki kişi oda kahvaltı taş çatlada 120 liradır günlük. Yeme içmesi ucuzdur oranın deniz dünya çapında güzeldir. Yılda bi hafta gidilir yani ne olacak. Yurtdışında tatil bile çok çok ulaşılmaz değil artık kiralık ev sistemlerine bakarsınız ucuz bilet kovalarsınız marketlerden yemek yersiniz azıcık paraya yapılır. Ben gelirim uygun olmasına rağmen tatile çok para harcamayı görgüsüzlük kabul ederim. En fakir aile bile kampinglerde tatil yapıyor maksat canı istesin.
Aynen katılıyorum bi tatili bu kadar abartmamak gerek. Çıralı dediğin yerde sakin kafa dinlemelik güzel yer. Yaşam tarzı farkındalıkla ilgili birşey olabilir.

Canim madem biraz eğlenmek gezmek tatil yapmak istiyorsun öyleyse butçeni ona gore ayarlicaksin.
Bu söylediğin sey o kadar zor degil ki.
Kredi bitince 6 ay yeni bir krediye bulasma. Suan 4 bin tlye akdenizde ultralux bir otelde 1 hafta tatil yaparsin. O bir hafta tatil bence seni oldukça rahatlatir . Bunu yilda bir kez tekrar etsen daha mutlu olursun.
Haftasonlari arabanin ardina koyun mangalinizi kömürünüzu etinizi sakin huzurlu bir yere gidin yakin mangalinizi..
Tatil xamanlarinda binin arabaniza gidin egeye günubirlik pansiyonlarda kalin gezin.
Araştirin bulun. Kendi icinizde olsun yaşama sevinci.
Bu yazdiklarim pahali seyler degil ama insani cok mutlu eden seyler.
200 binlik arabaya 10 yil kredi odeyecegime 30 binlik arabayi pesın alir o arabayla hayatin keyfini çikaririm.
Ben suan ayni senin gibi kredi odeyip birikim yapiyorum . Ama ben bunu zevkle yapiyorum. Neden cunku senin istedigin seyleri bol bol yasadim. Artik kucucuk seyler beni mutlu ediyor. Haftasonu ailece mangal keyfi gibi..
Hayati yasamak istedigin gibi yasa erteleme. Aklin yasayamadiklarinda yapamadiklarinda kalmasin..

Maalesef dünya böyle birazdan imtihan dünyası diyenler olacaktır şu parayla imtihanı bende yaşamak istiyorum :27:
Öyle deme bibi, bak şimdi:

Çoook paranız olsa, eşinin peşine bir sürü genç , para avcısı kız takılsa...

Biiiir sürü paranız olsa, çocuğunu kaçırsalar fidye için.

Biiiir sürü paranız olsa şükretmeyi umutsanız

Biiir sürü paranız olsa ama hastalıktan başınızı kaldıramasanız

Biiir sürü paranız olsa ama engelli çocuklarla sınansanız.
( açmadım hiç birini ama mıtsuzluktan ölür insan maazallah)

Hiç birini para ikame etmez. Allah sağlık versin huzur versin. Gördüğümüz günden geri koymasın benim tek duam bu.

Ne insanlar var para içinde yüzüyor ama tatmin olmuyor intihar ediyor.

Bunca güzel şeye özellikle sağlığa sahipken en pis şeye paraya tamah etmeyin. Varsın gitmeyiverin kapadokyaya varsın iki sene tatil yapmayıverin.

Gerçekten imtihan dünyası, 80-100 yıl sürüyor en çoğu. Allah gözümüzü gönlümüzü doyursun.

olmuyor ne yazıkkı, yalnız ıkı kısıde calısıyorsa bence herseyı cuzı olcude yapabılırsınız.. kıyafet ve kısısel bakım harcamalrını kısın ıhtıyac dahılı alınsın.. araba olmasada olur şart değil zaten borçla alacaksanız hiç almayın çünkü masrafı bitmez..
herkesin evi var ama çğu kredi ödüyor yıllarca en azı 5 gerisi 10+ yıl..
bebek desen dogdumu bır sekılde bakılıyor herseyın kalıtelısını almana gerek yok yedıklerı guvenılır gıdalar olsun kıyafet carsı pazardanda alınır zaten ıkı gun sonra olmuyor ..
tatılı de taksıt yaptırın 5 yıldızlıda kalmayın pansıyonda kalın yıen yapın bız her yıl yapıyoruz sonra bır yıl borcunu oduyoruz ama en azından kafamızı dınlıyoruz bır hafta bıle olsa arada da kaçamaklar yapıyoruz dunyaya bır kez gelıyorsun sonucta ,bırıkım kısmındada kenarda olsun uc bes lıra ama bırıkım yapacagız dıye kasmayın , bızım hıc bırıkmısımız yok zorda kalsak tek sahıp oldugumuz benım bır ıkı takı setım bır ıkı ceyrek altın o kadar...
nasıl egcınıyorsunuz dersen kartlar full hesaplar eksıde belkı ama hayattan da kopmadan hayata devam edıyoruz odeyebılecegımız borcumuz olduktan sonra gerısı sorun degıl..

3.500 Maaş var ev var araba var daha neyin isyanı bu ben pek anlamadım. Senin maaşın kredi faturaya gitse eşinin maaşı kalıyor kenara yanlış mi anladım? Benim tek evim var araba yok eşim asgari ücret alıyor hepsi bu ama her sene tatil için bi miktar ayırıp beni götürüyor. Hani çok imkansız birşey değil tatil. Çoğu insanında tatillerde yurt dışına gittiğini sanmıyorum. Ha bahsedilen hayat ünlü hayatı ise ona birşey diyemem tabi
Yanlış anlamışsın canım evim yok 1000 lira kira ödüyorum..araba var kredi ile alinmiş onu da ödüyorum ek olarak..

Konu sahibi unutmayın ki hepimiz kiracıyız şu dünyada.yalı da yaşasan da kirada yaşasan da günü geldimi terk ediceksin bu dünyayı.

Ne instagrammis arkadas. Bu sekil oraya bakip bakip biz de niye yok diyenler ne cok. Benim yokmus iyi ki. Ben bekarim, tatilimi de yapiyorum ama keske kardesim yanımda olsaydi da param olmasaydi. Ölüme care yok gerisine var. Sevenleriniz yaninizda en azindan.

Ne instagrammis arkadas. Bu sekil oraya bakip bakip biz de niye yok diyenler ne cok. Benim yokmus iyi ki. Ben bekarim, tatilimi de yapiyorum ama keske kardesim yanımda olsaydi da param olmasaydi. Ölüme care yok gerisine var. Sevenleriniz yaninizda en azindan.
Vay arkadaş....ne çok kişi benim hayatimdan dem vurmuş..şu an için konum buydu bunu düşündum yazdim..sevdiklerimin hepsinin yanımda,hayatamın mükemmel,benim ve tüm ailemin sağlığinin yerinde olduğunu nerden biliyorsunuz..hayatımdaki tek sorun para gerisi mükemmel ben öyle mi yazdım ..şu an için bunu düşündüm ve yazdım bu benim başka sıkıntim yok anlamına mi geliyor..

4 yıldır lojmandayim. Evi adam etmiş haliyle bile ev demezsin. Iyi tarafından bakıyorum kalıcı değilim ve istanbulun göbeğinde 200 tl kira veriyorum. Hani böyle bi temizlik yaparsın ev mis olur resmen temizim diye bağırır ya yeni evlerde. Hah benim elim çamaşır suyundan çıkmaz. Ama ev yeni değil. Napalım dimi. Lojmanda oturup da söylenmek olmuyo.
Simdi iyi bisey mi dedin kotu bisey mi ;)
Kimse sarayda oturmuyo tatlim.. kimi sikayet eder ama kimininde sesi cikmaz

Vay arkadaş....ne çok kişi benim hayatimdan dem vurmuş..şu an için konum buydu bunu düşündum yazdim..sevdiklerimin hepsinin yanımda,hayatamın mükemmel,benim ve tüm ailemin sağlığinin yerinde olduğunu nerden biliyorsunuz..hayatımdaki tek sorun para gerisi mükemmel ben öyle mi yazdım ..şu an için bunu düşündüm ve yazdım bu benim başka sıkıntim yok anlamına mi geliyor..
Para skntin varsa zaten muhtemel bu sknti baska skntilarida beraberinde getiriyodur.. siz konu acmissiniz insanlar dusunce duygularini aktariyolar..

Buarada bende kiraciyim 10 yildir calismama ragmen uzayip kisalma yok :) coknsukur ne diyelim

Back
X