- 29 Kasım 2017
- 1.528
- 689
- 43
- Konu Sahibi Childgirlss
-
Dur yahu ne ölmesi. Anneler ölmemeli. Evet haklısın çok zor yaşadıkların. Ama en zoru değil. Mesleğin var bir kere. Oğluna gayet bakabilirsin. O bir sene daha devam edecek olan borç neyin borcu? Satın alınmış herhangi bir şey ise, onu elden çıkarıp borç olayından kurtulun eğer mümkünse.
Oğlunuzu hiçbir koşulda sakın bırakmayın. Ben avukatın, oğlunun düzenini bozma demesini anlamadım pek. Yüksek maaşlı iş ve ev imkanı sağlıyorsa oğlunu neden almıyorsun yanına?
Ölmek üzereyim ne ya? Saçma saçma konuşmuşsunuz. Hasta misiniz? Kötü hücreler vücudunuza mi yayıldı? Neden ölüyorsunuz durduk yere?
mutsuzluktan , kalp kırıklığından ölünseydi koca ülkede sağlam adam kalmazdı.
Başlıktaki soruya gelirsek: merak etmeyin,
Böyle depresif depresif hallerde yaşayan , intiharı dile getiren bir anne olsanız da çocuğunuz eksik büyür.
Sizin yapmanız gereken artık evladinizi düşünmek.
Aileniz iyi insanlar değiller,sizi de istemiyorlar demek ki. Çocuğu o istenmediği eve sokmak zorunda mısınız? Her gürültüsünde azar mi isitsin, en bağlanmaya ihtiyaç duyduğu zamanlarda sevilmediğini mi hissettin??
Zaten zor bir süreçten geçiyor. Sizin yapmanız gereken onun yanında güçlü görünmeye çalışmak, neşeli davranıp herşey yolunda rolü yapmak..
Ben ölsem...
Sanki sen ölünce ailen 'torunummm' diye kol kanat gerecek, eşin senin kadar iyi bakabilecek.
Sen o çocuğun her seyisin. Böyle şeyleri düşünmen bile hata. Tam tersi 'allahim bana sağlık ver çocuğum büyüyene kadar' diye dualar etmen gerekir.
Mesleğin varmış. Avukatın sana güzel maaşlı bir iş bulacağını söylemiş.
Sarilsana bu umuda.
İşten çıkarken çocuğunu ver bir kreşe , akşam da al. Kendi duzeninizi sıfırdan kurun. Ona güçlü bir rolmodel olun.
İlla ki kalacak yere ihtiyacın varsa şu süreçte Asdep basvurusu yap , her ilçede var. Durumunu anlat. Hem belki sana geçici ödeme yaparlar, hem belki çocuğuna kreş hizmeti sağlarlar ücretsiz, hem de belki sana ve cocuguna psikolojik destek hizmeti verirler.
Bunlarin hepsini yapabilecek bir devlet kurumu, bakarsın hayatını kolaylastirir.
Ha olmadı mı, sizi bu hizmetleri alacak özelliklere sahip bulmadılar mi?
En azından kendi hayatınız için birşey yapmanın gururu olur içinizde . Hem hicbirsey yapamasalar bile sizi başka yere yönlendirirler....
Herşey zamanla çok güzel bir hal alabilir...
Hiç mi mücadeleci tarafınız yok?
Madem hiç mücadeleci bir tarafınız yok neden bosanmaya cabaliyorsunuz?
Kıyamam ben sana. Sakın sakın ölümü aklından bile geçirme. Şimdi çocuğun için en güçlü olman gereken zaman. Boşanmamak gibi bi seçeneğin yok mu? Biraz daha sabredip borçlar bitince boşansan. Avukatın işi yine ayarlasın sana. Bırakma ama çocuğunu. Olmadı borçlar bitene kadar sığınma evi gibi bi yer ayarla. Belediyeye kaymakamlığa ne bikeyim her kapıyı çal. Öğrenci evi veya ev arkadaşı arayan kişileri ara. Allah yardımcın olsun.
Esiniz tekirdagli mi
Ailen nerede yaşıyor? Işın nerede? Ben kendi öz evladına çocuğunu bırak gel diyenleri anlamıyorum ya,bu kadar mi gaddarsiniz? Küçücük bir çocuk mu size yük geliyor ki o çocuk torununuz. Bir çözümü vardır, insallah Allah o kapıyı açar size. Lütfen güçlü olup o çözümü bulun,asagilik bir babasi olan ve kendisini istemeyen anneanne dedesi olan bir bebenin annesiniz, intihar gibi bir hakkınız yok. Gerekirse 1 yıl dişinizi sıkın,yüksek maasli ise girip para biriktirin.
Orada kaldiginiz muddetce hicbir sey odemiyor mu bu yaratik? Borçlar,gecim sadece sizde mi? Borçlar bitince bosandiginizda nafaka ödemek zorunda zatenYarın eğer bu geceyi atlatabilirsem sağlim kafa ile önce avukatımla konuşacağım zaten bana acilmiş gibi baskı kurmasın diye ben oğlumı bir yere bırakıp gidemem , boşanmadan gerekirse dururum burda bir sene daha ama o zaman da avukat bana senle mi uğraşacam twrzı gelirse hiç böyle imkanlar gösterebilecek biri de olmayabilir ama bir çaresi bulunur mu ki acaba ? Mesrla ben gittim diyelim , tamam 2500 maş 1000 tamamı kira ve fatıralar diyelim 1500 kalıyor 500 ü aylık harcama desem kalan 1000 tl si ile de bir ay birini bir ay birini geç ödeyerek kapatsam olmaz mı bu borçların allahım 500 ile de ne yapılır ki dimi ayda bu pahalılıkla çocuğun illaki okul sonrası ve sırasında servisi yemeği var sonrasında ben gelene kadar bir etkinlik merkezi ücreti var of çıkamıyorum işte içinden olmuyor
Orada kaldiginiz muddetce hicbir sey odemiyor mu bu yaratik? Borçlar,gecim sadece sizde mi? Borçlar bitince bosandiginizda nafaka ödemek zorunda zaten
Su anki durumunuzda butun evlerden guzeldir siginma evi..oglunuzada otelde kaliyoruz falan dersiniz olmazmi..birakin elalem ne der diye..bu zamaninizda yaninizdalarmi hayir.o zaman sallayin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?