- 19 Mayıs 2025
- 425
- 2.133
- 28
- 27
Ee tamam o zaman düğünü bekle sildir.Kendime isim belirlemeye gerek yok iki ismim var zaten
Merhaba burayı çok iyi kullanamıyorum ama bana özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışayımMerhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Evleneceğim için iki isim ve iki soyadını taşımak zor olacak. Saçma mı düşündüğümü bilmiyorum. Siz olsanız bu ismi değiştirmeyi düşünür müydünüz?
Dedem ve babaannem halama çok düşkünmüş. Hala üzülüyorlar ve beni onun yerine koydular. Evleneceğim için onu gelin edemedik seni ediyoruz diye ağlıyorlar.
Babama ismi sildirmek istediğimi söyledim, ancak bana hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Babaannen üzülür dedi. Ben kardeşimi seviyorum onun ismini koydum sildirmek değiştirmez senin adın bu dedi. Yoruldum
Yahu öyle degil. Hurafe konusu değil bu, replacement child sendrom konusu bu. Burda aile, ölen kardeşin yasını yaşamak yerine, yeni doğan çocuğa kaybettikleri çocuğun adını verio bi nevi onun yerine geçmesini bekliyor. Psikanalitikte yeri var bunun. Çünkü çocuk bilinçsizce ailenin hatrina ölmüş çocuğu yaşatma görevi yüküyle büyüyor. Dolayisiyla ben kimim kendi hayatimi mi yasiyorum yoksa halamin hayatini mi devam ettiriyorum psikolojisiyle depresyon ve kaygi yükleniyor. Üstünde baski kuruyorlar sadece o sayede acilari hafiflermis gibi. Hic geregi olmayan hatta tanimadigi ölü birinin gizli bir yas yüküyle yaşiyor, mutlu olmasi zorlasiyor. Kendi secimlerini yaparken de zorlanir insan, ailenin beklentilerine uyar mi diye düşünür hep geri planda.Yavrum ne dert etmişsin kendine ya. Bu kadar düşündüğün için seni etkilediğini zannediyorsun. Ama aslında hepimiz ölü birilerinin adını taşıyoruz bakacak olursanBu ismi taşıyan ilk insan değiliz sonuçta. Hiç insanı etkiler mi böyle bi enerji menerji ya, 70 yaşındaki neneler gibi hurafelere mi inancan.
Ailenin yaptığı saçma, hatta bunca yıl kafana kazimislar yani o daha da saçma. Ama sen de gencecik insansın, he deyip geçilir bazen büyüklere bilmiyon mu. Oturup da kafanda kurar durursan kendi psikolojini kendin bozarsın. Ben sana söylüyorum bak o ismi daha önce taşıyan kişiyle senin hiçbir alakan yok. Sana olumsuz Bi etkisi olamaz. İsim lan bu
İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap dese
YolladımMerhaba burayı çok iyi kullanamıyorum ama bana özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışayımr
Sekuler halan bu yobaz aileye 20 sene iyi bile dayanmış valla. Inadi da muhabbeti de kes bence.O konuda da sıkıntı işte soyun bizden diyorlar kocanın soyadını alma diyor babam ben ölünce mezardan beni babamın adıyla çağıracaklarmış kocamın soyadıyla değil. Soyadını da tut diyorlar zaten değiştirmek istemiyorum ama ilerde çocuk vs yaparsam diye onun soyadını da alacağım
Ahahhahahhahha başka uyusturucu içsin diyen de benimSjdjdjdjsjsjsksksksksksks o sigorta yorumunu da ben yapmıştım
Bir tek hayatta is icin basarisiz olunmaz. Isiniz iyidir ozel hayatiniz sikintilidir. O iyidir baska birsey sikintilidir. Siz de sorunu sebebini kendinizde aramak yerine kiytirik bir isme takilip butun sucu ona yikma pesindesiniz gibi geldi bana yazdiklarinizdan. Kullanmazsiniz olur biter. Benim de iki ismim var. Anneannemin ismini koymuslae. Is hayatimda kimse bilmez o ismi. Bir tek ailem kullanir.Başarısız olduğumu nereden çıkardın gayet iyi bir işim iyi bir hayatım var
Özel hayatımda gayet yolunda mutlu bir ilişkim var arkadaşlarım varBir tek hayatta is icin basarisiz olunmaz. Isiniz iyidir ozel hayatiniz sikintilidir. O iyidir baska birsey sikintilidir. Siz de sorunu sebebini kendinizde aramak yerine kiytirik bir isme takilip butun sucu ona yikma pesindesiniz gibi geldi bana yazdiklarinizdan. Kullanmazsiniz olur biter. Benim de iki ismim var. Anneannemin ismini koymuslae. Is hayatimda kimse bilmez o ismi. Bir tek ailem kullanir.
Ailem yobaz değil ya hatta dedem eski solcudur klasik alevi ailesiyiz ama anne babam ailemden farklı biraz. Yoksa ben babamla dedemle oturup içki içerim istediğiö gibi konuşurum dedem beni sever hatta babamla tartışınca sevgilim konusunda bana arka çıkar. Gerçekten sevilen bi çocukmuş sayısız fotoğrafı var ailede okuyan tek kızSekuler halan bu yobaz aileye 20 sene iyi bile dayanmış valla. Inadi da muhabbeti de kes bence.
Eskiden takılmazdım ama genetik her şey zaten. Psikolojik olarak pek iyi değilim ona yormaya başladım. Ama babaannem dedemden çok duydum onu gelin edemedik seni Edeceğiz vs zaten babaannemle ne zaman konuşsak konu halama gelirYahu öyle degil. Hurafe konusu değil bu, replacement child sendrom konusu bu. Burda aile, ölen kardeşin yasını yaşamak yerine, yeni doğan çocuğa kaybettikleri çocuğun adını verio bi nevi onun yerine geçmesini bekliyor. Psikanalitikte yeri var bunun. Çünkü çocuk bilinçsizce ailenin hatrina ölmüş çocuğu yaşatma görevi yüküyle büyüyor. Dolayisiyla ben kimim kendi hayatimi mi yasiyorum yoksa halamin hayatini mi devam ettiriyorum psikolojisiyle depresyon ve kaygi yükleniyor. Üstünde baski kuruyorlar sadece o sayede acilari hafiflermis gibi. Hic geregi olmayan hatta tanimadigi ölü birinin gizli bir yas yüküyle yaşiyor, mutlu olmasi zorlasiyor. Kendi secimlerini yaparken de zorlanir insan, ailenin beklentilerine uyar mi diye düşünür hep geri planda.
Bu ismi degistirmek istemek adeta yillardir ustune yuklenilen haksiz yüke bir başkaldiri aslinda. Ailenin de kabul etmedigi sey o. Sana guvendik ciktik bu yola senin duygularin zerre umurumuzda degil varsa yoksa aklimiz yillar önceki kaybimizda, gibi adice bi cevap... Vucut bulsa da yüzüne tükürsek diyebilecegimiz cinsten :)
Bilmiyorum bir şekilde kabul edecek çünkü cidden rahatsız olmaya başladım ama araştıracağımHer mevzuda hakkımı helal etmem lafının arkasına sığınılmasından nefret ediyorum cidden, ebeveynlerin her sıkıştığında ana baba hakkından dem vurmalarından da, madem çok biliyorlar çocukların da anne baba üzerinde hakkı vardır, siz ölmüş birinin adını taşımak zorunda bırakılıyorsunuz diye hakkımı helal etmiyorum deseniz ne olacak?
Babanızın gönlünü kırmak istemeyebilirsiniz, altı üstü bir isim nüfusta yazar ama kullanmam diyebilirsiniz veya gider ismi sildirirsiniz, siz bilirsiniz.
E baya bildiğin hurafe işteYahu öyle degil. Hurafe konusu değil bu, replacement child sendrom konusu bu. Burda aile, ölen kardeşin yasını yaşamak yerine, yeni doğan çocuğa kaybettikleri çocuğun adını verio bi nevi onun yerine geçmesini bekliyor. Psikanalitikte yeri var bunun. Çünkü çocuk bilinçsizce ailenin hatrina ölmüş çocuğu yaşatma görevi yüküyle büyüyor. Dolayisiyla ben kimim kendi hayatimi mi yasiyorum yoksa halamin hayatini mi devam ettiriyorum psikolojisiyle depresyon ve kaygi yükleniyor. Üstünde baski kuruyorlar sadece o sayede acilari hafiflermis gibi. Hic geregi olmayan hatta tanimadigi ölü birinin gizli bir yas yüküyle yaşiyor, mutlu olmasi zorlasiyor. Kendi secimlerini yaparken de zorlanir insan, ailenin beklentilerine uyar mi diye düşünür hep geri planda.
Bu ismi degistirmek istemek adeta yillardir ustune yuklenilen haksiz yüke bir başkaldiri aslinda. Ailenin de kabul etmedigi sey o. Sana guvendik ciktik bu yola senin duygularin zerre umurumuzda degil varsa yoksa aklimiz yillar önceki kaybimizda, gibi adice bi cevap... Vucut bulsa da yüzüne tükürsek diyebilecegimiz cinsten :)
Ay göz kırptın orada bitti haklısın hemen bırakıyorum. Ayrıca inançların çoğu hurafedir her inanca çık hurafe deE baya bildiğin hurafe işteKızcağız baya inanıyo bu yüzden başına kötü şeyler geldiğine. Ailenin niyetinin saçmalığı zaten tartışılmaz. Ama onların niyeti ne olursa olsun kızımız bunun kaderini değiştirdiğine inanıyorsa baya bildiğin dümdüz hurafe
Kız ben ne alakayım sorunlu musun sen152 astroloğa bir kişinin doğum bilgileri ve hayatına dair detaylı bilgiler verilerek doğum haritasını doğru şekilde seçmeleri istendi. 1000 dolarlık para ödülüne rağmen hiçbirinin yanıtı tesadüfen verilen yanıtlardan daha başarılı çıkmadı. Astroloji tamamen bir safsatadır.
Eki Görüntüle 3638790
Ben K Kamrhan , @kivircik2005 (@heybenkimmmm ) , @Aysenimi onlarıda biliyorum
Kamurhan hacca bebekle gitmek istedi, kayın ailesinden kocasının parasını kıskandı
Kivircik birkaç yıldır mezuna kaldı odasında hayal dünyası sorunu yaşıyor; odasından çıkınca dayısı ve büyük ebeveynlerinin düşüncelerine takılıyor
Onlarada mı takıntılıyım
Sen yirmiyi geçmedin mi bu ne evham bu kadar bir isme takılıp kalınmaz ayrıca fala inanacak durumda olman üzücüBunu daha önce bir kaç kişide daha gördüm. Mesela Ahmet minguizi var annesi babası erken öldü diye ismini oğluna koymuş babasının öldüğü yaşta oğlunu kaybetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?