Ölü birinin ismini taşımak

Kendime isim belirlemeye gerek yok iki ismim var zaten
Ee tamam o zaman düğünü bekle sildir.
Hiç böyle bir sebepten helal etmiyorum diyemezler zaten doğan çocuğun sütü, bakımı olması gerekendir lütuf değil. Doğuruyorlarsa beslemek bakmak zorundalar.
Madem çok seviyorlardı kızlarını kardeşini farketselerdi psikolojik durumunu.
Onları üzmemek için değiştirdiğinizi söylemezsiniz aile arasında yine o isimle seslenirler.

Merhaba burayı çok iyi kullanamıyorum ama bana özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışayım

Yahu öyle degil. Hurafe konusu değil bu, replacement child sendrom konusu bu. Burda aile, ölen kardeşin yasını yaşamak yerine, yeni doğan çocuğa kaybettikleri çocuğun adını verio bi nevi onun yerine geçmesini bekliyor. Psikanalitikte yeri var bunun. Çünkü çocuk bilinçsizce ailenin hatrina ölmüş çocuğu yaşatma görevi yüküyle büyüyor. Dolayisiyla ben kimim kendi hayatimi mi yasiyorum yoksa halamin hayatini mi devam ettiriyorum psikolojisiyle depresyon ve kaygi yükleniyor. Üstünde baski kuruyorlar sadece o sayede acilari hafiflermis gibi. Hic geregi olmayan hatta tanimadigi ölü birinin gizli bir yas yüküyle yaşiyor, mutlu olmasi zorlasiyor. Kendi secimlerini yaparken de zorlanir insan, ailenin beklentilerine uyar mi diye düşünür hep geri planda.

Bu ismi degistirmek istemek adeta yillardir ustune yuklenilen haksiz yüke bir başkaldiri aslinda. Ailenin de kabul etmedigi sey o. Sana guvendik ciktik bu yola senin duygularin zerre umurumuzda degil varsa yoksa aklimiz yillar önceki kaybimizda, gibi adice bi cevap... Vucut bulsa da yüzüne tükürsek diyebilecegimiz cinsten :)

İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap dese

Her üç kuşakta bir isimlerin tekrar etmesi ve bunun dayatılması bana anlamsız geliyor. Sizin durumunuzda genç ve trajik vefat eden birinin misyonunun size yüklenmesi dahada yanlış. Ama bir kere konmuş, önemsemeseniz çokta mesele değil. Fakat önemsiyorsunuz. Kendinizi halanızla özdeşleştiriyorsunuz. Kararınızı da vermişsiniz aslında sizi engelleyen ve huzursuz eden baba hakkı şuan.

Ebeveyn açısından isim üzerinde aranacak tek hak manası güzel ve dalga geçilmeyecek bir ad vermesidir.
Kulağınıza üflendiği için kullanmak zorunda değilsiniz.
Hakkını helal etmeme gibi bir durum söz konusu değil. Ortada hak yok zaten.

Sekuler halan bu yobaz aileye 20 sene iyi bile dayanmış valla. Inadi da muhabbeti de kes bence.

Başarısız olduğumu nereden çıkardın gayet iyi bir işim iyi bir hayatım var
Bir tek hayatta is icin basarisiz olunmaz. Isiniz iyidir ozel hayatiniz sikintilidir. O iyidir baska birsey sikintilidir. Siz de sorunu sebebini kendinizde aramak yerine kiytirik bir isme takilip butun sucu ona yikma pesindesiniz gibi geldi bana yazdiklarinizdan. Kullanmazsiniz olur biter. Benim de iki ismim var. Anneannemin ismini koymuslae. Is hayatimda kimse bilmez o ismi. Bir tek ailem kullanir.

Özel hayatımda gayet yolunda mutlu bir ilişkim var arkadaşlarım var

Sekuler halan bu yobaz aileye 20 sene iyi bile dayanmış valla. Inadi da muhabbeti de kes bence.
Ailem yobaz değil ya hatta dedem eski solcudur klasik alevi ailesiyiz ama anne babam ailemden farklı biraz. Yoksa ben babamla dedemle oturup içki içerim istediğiö gibi konuşurum dedem beni sever hatta babamla tartışınca sevgilim konusunda bana arka çıkar. Gerçekten sevilen bi çocukmuş sayısız fotoğrafı var ailede okuyan tek kız

Eskiden takılmazdım ama genetik her şey zaten. Psikolojik olarak pek iyi değilim ona yormaya başladım. Ama babaannem dedemden çok duydum onu gelin edemedik seni Edeceğiz vs zaten babaannemle ne zaman konuşsak konu halama gelir

Bilmiyorum bir şekilde kabul edecek çünkü cidden rahatsız olmaya başladım ama araştıracağım

E baya bildiğin hurafe işte Kızcağız baya inanıyo bu yüzden başına kötü şeyler geldiğine. Ailenin niyetinin saçmalığı zaten tartışılmaz. Ama onların niyeti ne olursa olsun kızımız bunun kaderini değiştirdiğine inanıyorsa baya bildiğin dümdüz hurafe

yahu konu sahibi neye inanıyorsa inansın kendi tercihi, konu niye bağlamından koparılıyor?

Ay göz kırptın orada bitti haklısın hemen bırakıyorum. Ayrıca inançların çoğu hurafedir her inanca çık hurafe de

Kız ben ne alakayım sorunlu musun sen

sildirin gitsin. aileniz nereen görecek? çok istiyorlarsa sizi öyle çağırsın yaşlılar. zaten az zamanları var onların kalbini kırmayın. babanızla da oturup tane tane konuşmalısınız bene. baba ebn kendim olamıyorum üstümde yükünü hissediyorum. ölmüş birisinin kaderini yaşayacağım diye korkuyorum diyin. gerekirse abartın. kabus görüyorum içim kötü oluyor diyin.

Bunu daha önce bir kaç kişide daha gördüm. Mesela Ahmet minguizi var annesi babası erken öldü diye ismini oğluna koymuş babasının öldüğü yaşta oğlunu kaybetti
Sen yirmiyi geçmedin mi bu ne evham bu kadar bir isme takılıp kalınmaz ayrıca fala inanacak durumda olman üzücü
Bende bir ölü adiyim rahmetli iyi bir insanmış keşke onun kadar iyi olabilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…