Ölü birinin ismini taşımak

Yahu siz yazmışsınız çocuk yapıp intihar etmekten korkuyorum diye, ona istinaden yazdım.

Benim ismimde ölmüs zibilyon insan vardir arap kökenli eski ama kaba bir isim degil

Siz tanidiginiz icin öyle düsünüyorsunuz hayatinizda olumsuz giden her isi isme baglayip duruyorsunuz

Ne degisecek acaba ismi degistirince

hangimizin ismi ölü birinin ismi değil acaba? bence baban haklı. insanları bunun için kırmayın. zaten kullanmıyormuşsunuz daha ne. kalsın kimliğinizde ne olacak?

Bütün isimler ölü birinin ismi.. ben öyle rahatsız olmam..

Ay bu ne sacma bir konu. Benim de ismim de anneannemin ismi var. Kadin ben dogmadan 4-5 ay once olmus.
Bence hayattaki basarisizliginizi, kendinize yikmak yerine sacma bir isme yikmak daha kolayiniza geliyor gibi.
Bence hayatiniza odaklanip, bir ozelestiri yapip-sorunlarinizi cozme yoluna gitseniz daha mantikli gibi. Sacma sapan seylerle ugrasmak yerine

Benimde halam 7 yaşında vefat etmiş. İsmi Aslıymış. Amcam kızına halamın ismini vermiş. Kuzenim ismini çok sever. Kendisi 40 yaşında gayet mutlu mesut yaşıyor. Eşimin ve görümcemin isimleri ölmüş dede babaanne isimleri hatta babaanne çok geçimsiz biriymiş. Ama görümcem çok uysal biri... İsimlere bu kadar anlam yüklemeyin. İsminiz değişince hayatınız değişmeyecek.

Geçen gün bir araştırma okudum, isimlerimizin enerjileri karakterimizi ve seçimlerimizi kesinlikle etkilermiş. Bunu az çok tecrübe ederek ve etrafımızdan biliyorduk zaten.

Kararliysaniz, sık sık gündeme getirin, sizin gencecik ölen birini yaşatma misyonunuz yok ve olmamalı, ki neden olsun ya? Ailen aşırı abartıyor. İyi hissetmiyorsan hissetmiyorsundur bu kadar basit.

İsim yaşatmayı bu kadar istiyorlarsa halanizin adıyla su kuyusu açtırsınlar.

İsim değişikliği de artık e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Ölen birinin ismini koyup o kişi yerine konmak bana çok absürt gelse de ismi beğendiğiniz için değiştirmeniz yersiz diye düşünüyorum. Kendi çevrenizde kullanmazsınız olur biter.

Açılın! Ben geldim. 40 yaşındayım ve 40 yıldır taşıdığım çilekeş babaannemin ismini, 13 yaşımdan beri kullandığım isimle değiştirmek için sadece birkaç saat önce dava açtım. Hayatta kafasına koyduğunu yapan biri olarak yaşıma başıma bakmadan bunu da yapacağım dedim. Ben isimlerin etkilediğine inanırım. Zavallı babaannem dünyada gün görmemiş. Eh benim de şahane bi hayatım olmadı. Bugün ilk adımı attım. Babam artık hayatta değil. Annem bana yine aynı isimle sesleneceğini söyledi. Hay hay dedim. Siz de istiyorsanız ailenizle düzgün bir dille konuşarak halledebilirsiniz. Eninde sonunda anlarlar bence.

Son düzenleme:
Annem de Anneannemin ismini bana vermiş abim beğenmeyip önüne başka isim yazdırınca 2 isimli kaldım bende :) ve malesed anneannem hayatta değil.

Ve evet bende enerjilere inanırım. Çocuklara isim koyarken dikkatli olmak lazım zaten iki isim çok ağır bide üstüne vefat eden yada geçmişi iyi olmayanların ismini koyunca daha da ağırlaşır o enerji taşıyamazsın.

Sen o ismi sildirsen de değiştirsende herkes sana öyle hitap ediyor olcak bilemedim. İstemiyosan değştir tabi

Hayır yapılmıyor e devletten

Başarısız olduğumu nereden çıkardın gayet iyi bir işim iyi bir hayatım var

İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap dese

Hayır mina

Evleneceğim ya duyulacak. Sadece söylemek istedim yoksa babam da bana kendi ismimi bile söylemez ya bıdık der ya yamyam ya cadı kızım ismimi kullanan babam değil sadece babaannem dedeö halam vs halamın ismini kullanıyor

Bende var mı bilmiyorum açıkçası ama soyadında da ikisini kullan hatta artık koca soyadını almak zorunda değilsin diyor. Düğün sonrası sildircem sanırım

Kendime isim belirlemeye gerek yok iki ismim var zaten

Anladım. Ben ilk ismi direkt harf koyup kısaltıyorum. Daha olumsuz hiçbir yanını görmedim ölen birinin ismini taşımanın. Ben genel olarak o ismi sevmediğimden kullanmıyorum.

Evleneceğiniz kişinin soyadı çok uzun değilse takmayın, resmi evraklar dışında hep kendi soyadımı kullanıyorum. Herkes öyle tanıyor, büyük mesele değil.

Evet ama babam hakkını helal etmiyor
Yahu bu hak mevzusu nereye kadar peki? Sevdiğinle değil benim istedigimle evleneceksin yoksa hakkımı helal etmem dese evlenecek misiniz? Herşeyin bi sınırı var. Burada size bencil diyenler olmuş fakat, sizin huzursuzlugunuzu göz ardı edip kendi manevi rahatlığını gözeten kişi sizin babanız. Huzursuzsaniz kimseye bi açıklama yapmak zorunda değilsiniz. "Yaptım ama şu yüzden" ve demek zorunda bile değilsiniz. "Benim adım şu, bana böyle hitap etmeyen kimseye yanıt vermeyecegim" demeniz yeterli.

İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap dese
Her mevzuda hakkımı helal etmem lafının arkasına sığınılmasından nefret ediyorum cidden, ebeveynlerin her sıkıştığında ana baba hakkından dem vurmalarından da, madem çok biliyorlar çocukların da anne baba üzerinde hakkı vardır, siz ölmüş birinin adını taşımak zorunda bırakılıyorsunuz diye hakkımı helal etmiyorum deseniz ne olacak?

Babanızın gönlünü kırmak istemeyebilirsiniz, altı üstü bir isim nüfusta yazar ama kullanmam diyebilirsiniz veya gider ismi sildirirsiniz, siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…