- 25 Nisan 2022
- 2.339
- 2.907
- 83
Yahu siz yazmışsınız çocuk yapıp intihar etmekten korkuyorum diye, ona istinaden yazdım.Allah aşkına neden böyle bi düşüncem olsun ama geçmişte ciddi sorunlar yaşadım şuan depresyonda değilim aksine çok mutluyum gerçekten mutluyum hayatımda şuan her şey yolunda ama bu korkuyla yaşamak istemiyorum
Bütün isimler ölü birinin ismi.. ben öyle rahatsız olmam..Merhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Evleneceğim için iki isim ve iki soyadını taşımak zor olacak. Saçma mı düşündüğümü bilmiyorum. Siz olsanız bu ismi değiştirmeyi düşünür müydünüz?
Dedem ve babaannem halama çok düşkünmüş. Hala üzülüyorlar ve beni onun yerine koydular. Evleneceğim için onu gelin edemedik seni ediyoruz diye ağlıyorlar.
Babama ismi sildirmek istediğimi söyledim, ancak bana hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Babaannen üzülür dedi. Ben kardeşimi seviyorum onun ismini koydum sildirmek değiştirmez senin adın bu dedi. Yoruldum
Ay bu ne sacma bir konu. Benim de ismim de anneannemin ismi var. Kadin ben dogmadan 4-5 ay once olmus.Merhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Evleneceğim için iki isim ve iki soyadını taşımak zor olacak. Saçma mı düşündüğümü bilmiyorum. Siz olsanız bu ismi değiştirmeyi düşünür müydünüz?
Dedem ve babaannem halama çok düşkünmüş. Hala üzülüyorlar ve beni onun yerine koydular. Evleneceğim için onu gelin edemedik seni ediyoruz diye ağlıyorlar.
Babama ismi sildirmek istediğimi söyledim, ancak bana hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Babaannen üzülür dedi. Ben kardeşimi seviyorum onun ismini koydum sildirmek değiştirmez senin adın bu dedi. Yoruldum
Annem de Anneannemin ismini bana vermiş abim beğenmeyip önüne başka isim yazdırınca 2 isimli kaldım bende :) ve malesed anneannem hayatta değil.Merhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Hayır yapılmıyor e devlettenGeçen gün bir araştırma okudum, isimlerimizin enerjileri karakterimizi ve seçimlerimizi kesinlikle etkilermiş. Bunu az çok tecrübe ederek ve etrafımızdan biliyorduk zaten.
Kararliysaniz, sık sık gündeme getirin, sizin gencecik ölen birini yaşatma misyonunuz yok ve olmamalı, ki neden olsun ya? Ailen aşırı abartıyor. İyi hissetmiyorsan hissetmiyorsundur bu kadar basit.
İsim yaşatmayı bu kadar istiyorlarsa halanizin adıyla su kuyusu açtırsınlar.
İsim değişikliği de artık e-devlet üzerinden yapılabiliyor.
Başarısız olduğumu nereden çıkardın gayet iyi bir işim iyi bir hayatım varAy bu ne sacma bir konu. Benim de ismim de anneannemin ismi var. Kadin ben dogmadan 4-5 ay once olmus.
Bence hayattaki basarisizliginizi, kendinize yikmak yerine sacma bir isme yikmak daha kolayiniza geliyor gibi.
Bence hayatiniza odaklanip, bir ozelestiri yapip-sorunlarinizi cozme yoluna gitseniz daha mantikli gibi. Sacma sapan seylerle ugrasmak yerine
İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap deseBen de ailelerin bu hakkımı helal etmeyeceğim laflarına hastayım, istemediğiniz bir ismi zorla baskıyla hak helal etmemeyle tehdit ederek silmenize engel olmaları adil değil, kendileri sevmiş ölünce üzülmüşler diye bir bebeğe ölen birinin ismini koymayı şahsi düşüncemdir uygun bulmuyorum.
Benim de kardeşim vefat etti, ölümünden çok etkilendim uzun yıllar her ölüm yıldönümünde kötü oldum, evlendim hamile kaldım kızım olacağını öğrendiğimizde eşim beni mutlu etmek için kardeşimin adını koymayı teklif etti kabul etmedim çünkü hem kardeşimin ismiyle seslenmek beni, annemi, babamı üzecekti hem de kızımın şahsına münhasır ismi olsun istedim, bir de not düşeyim ölen kardeşim de sizin gibi 2 isimliydi ve isimlerinden bir tanesi ölen babaannemizin ismiydi, niye çocuğa zaten bir isim verilmişken bir de babaannemin ismini verdiler anlamıyorum, dediğim gibi herkesin kendi düşüncesidir ama ben ölmüş veya sağ aileden birinin isminin çocuğa verilmesine karşıyım.
Hayır minaİsmin enerjisine değil, kelimenin etkisine inanıyorum ben. Çünkü kelime beyinde çağrışım yapar ve etki alanı vardır.
Amiyane tabirle birine veya kendine bir şeyi/sıfatı 40 kere söylersen olur.
Benim ismimle annemin ailesinde erken vefat eden çok olmuş. Annemin anneannesinede koyup, sonra bu isim bizim sülaleye yaramıyor deyip değiştirmişler. İlk ismi güzel, ismimi seviyorum ama ikinci ismi çok minnoş. Annem ben ikinciyi sorunca anlatmıştı. 'Benim ismimin aile laneti var' derdim küçükkenBahsettiğim nine 1920'lerde doğdu. Yani ölenlerde 100 yıldan eski
Benimki büyük nineden sebep konmadı tabi.
Ailenizin halanızın hayatını ve hatırasını sizin üzerinizden devam ettirme çabasını tasvip etmiyorum. Ama arkadaşlarla aynı fikirdeyim siz önemsediğiniz için önemli hale geliyor bu konu. İsim üzerinden kader aktarımı gibi bir mevzuda yoktur.
Bence ailenizde sizde meseleyi fazla önemsiyorsunuz ama madem bu kadar huzursuzsuz ediyor sizi, sildirin ama kimseye söylemeyin.
Diğer isim için tahmin; Ceyla mı?
Evleneceğim ya duyulacak. Sadece söylemek istedim yoksa babam da bana kendi ismimi bile söylemez ya bıdık der ya yamyam ya cadı kızım ismimi kullanan babam değil sadece babaannem dedeö halam vs halamın ismini kullanıyorGerçekten çok kırıcı birisiniz. İsim sildirmek zor bir şey değil, etrafınızdakilere duyurmak zorunda değilsiniz. İki isminiz var kimse anlamaz bile. Kardeşi trajik bir şekilde ölmüş babanıza söylediğiniz şeyler çok kötü.
Bende var mı bilmiyorum açıkçası ama soyadında da ikisini kullan hatta artık koca soyadını almak zorunda değilsin diyor. Düğün sonrası sildircem sanırımbende iki soy ismi kullanacaktım ama ikisi birbirine uymuyordu eşimin soyadını kullandım. öyle soy ismimiz devam etsin yada ben kimsenin soyismini kullanmam takıntım yoktu ailem neden kullanmadın desede kulağıma daha hoş geldiği için eşimin soyadını kullanıyorum. sizinde yoksa böyle takıntılarınız eşinizin soyismide uzunsa sadece eşinizin soy ismini kullanın. yada ikisini de kullanacaksanız nüfustan sildirin halanızın ismini nerden bilecekler ki. istersenizde nüfusta iki isim dursun siz herkese istediğiniz ismi söyleyin. türkiye’de çok fazla insan var nüfusta bile yazmayan isimleri kullanan
Kendime isim belirlemeye gerek yok iki ismim var zatenÖnce kendi içinde bir isim belirle kendini o isimde olduğuna bağ kur anlamı güzel olsun sonra yavaş yavaş değiştirmek için adımlsr atarsın.
Koca koca insanlar sırf bu yüzden hakkımı helal etmiyorum tribine girerse bu onların sorunu kimse istemediği bir isimde yaşamak istemez.
Anladım. Ben ilk ismi direkt harf koyup kısaltıyorum. Daha olumsuz hiçbir yanını görmedim ölen birinin ismini taşımanın. Ben genel olarak o ismi sevmediğimden kullanmıyorum.Evleneceğim ya duyulacak. Sadece söylemek istedim yoksa babam da bana kendi ismimi bile söylemez ya bıdık der ya yamyam ya cadı kızım ismimi kullanan babam değil sadece babaannem dedeö halam vs halamın ismini kullanıyor
Yahu bu hak mevzusu nereye kadar peki? Sevdiğinle değil benim istedigimle evleneceksin yoksa hakkımı helal etmem dese evlenecek misiniz? Herşeyin bi sınırı var. Burada size bencil diyenler olmuş fakat, sizin huzursuzlugunuzu göz ardı edip kendi manevi rahatlığını gözeten kişi sizin babanız. Huzursuzsaniz kimseye bi açıklama yapmak zorunda değilsiniz. "Yaptım ama şu yüzden" ve demek zorunda bile değilsiniz. "Benim adım şu, bana böyle hitap etmeyen kimseye yanıt vermeyecegim" demeniz yeterli.Evet ama babam hakkını helal etmiyor
Her mevzuda hakkımı helal etmem lafının arkasına sığınılmasından nefret ediyorum cidden, ebeveynlerin her sıkıştığında ana baba hakkından dem vurmalarından da, madem çok biliyorlar çocukların da anne baba üzerinde hakkı vardır, siz ölmüş birinin adını taşımak zorunda bırakılıyorsunuz diye hakkımı helal etmiyorum deseniz ne olacak?İşte hakkımı helal etmem diyip duruyor. Keşke naparsan yap dese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?