- Konu Sahibi KIRMIZIdonluKIZ
-
haaa şimdi aklıma geldiii
biliyormusunuz dünyaca ünlü bir matemetikci var adını unuttum şimdi..adam sizofren hastasıı aynı zamnda profösör
adamın hayatı filme cekildi.filmin adı AKIL OYUNLARI..cocogunuzun hareketlerinin aynısını adam filmde yapıyordu..sakın bu filmi izleyip etkilenmiss ve onun gibi davranmaya calsııyo olmasınnn
cünkü davranıslarının bire bir kopyasıı..belki izlemiştir filmi dikkat cekmek için taklit ediyodur
aklınızda olsun derim!
olabilir , tek korkusu takip ediliyoruz devlet tarafindan, tv bana iyi gelmiyo deyip kapatiyordu , senin dedigin gibide olabilir bikac kez msn sinide caldilarcanım bişey diyeyim mii.bence?kanımca şizofren falan degil oglun...sadece tv ve internet dünyasına karşı bir boşluk yaşıyor şuanda...aklına sıgdıramadıgı şeyler var belliki...internetin yararı oldugu kadar zararı da var ve bunları gördügü için "ya benim de başıma gelirse" diye düşünüyor olabilir...
bazen bize de olmuyor mu?mesela ben bazen tv izlerken "bu ne yaaa " diyorum...ne anlamı var şimdi bu magazinel konuyu izlememin..gece programlarına bakıyorum mesela diyorum kendi kendime"ne kadar boş işler banane milletin hayatından"..
mesela bigün benim msn adresimi durmadan ekliyolardı nerden bulmuşlarsa anlamamıştım.hala da bilmiyorum.eşim ekleyenlerkle konuşmuştuu bi güzelÇok üzgünüm çoookherneyse yani bende ozaman öyle sacmasapan bi düşünceye düşmüştüm ki.ya sitelere düşersem ya hayatım kararırsa.bunlar kim niye beni ekliyolar falan....ama sonra tabi kendime geldim hemen.yani çocugunuzda net fobisi oluşmuş bence..belkide aklına türlü türlü şeyler geliyor?uzak durmak isyiodur o yüzdende..yani herşeyden korksa tamam dicem var bi sorun ama..
14 bir ay sonra 15 olucak 94 dogumlu:gitme:üsüldüm umarım düzelir
oğlunuz kaç yaşında
olabilir , tek korkusu takip ediliyoruz devlet tarafindan, tv bana iyi gelmiyo deyip kapatiyordu , senin dedigin gibide olabilir bikac kez msn sinide caldilar
14 bira ay sonra 15 olucak 94 dogumlu:gitme:
taaa stajin ilk günü dedi anne cok seyler anlattilar isle ilgili of kafam yoruldu, bana fazla geldi bu staj kaldiramiyorum demisti, hastalandiktan sonrada söyledi fazla geldi bana staj dedi. evet o hatayi yaptim sürekli sordum hatta durup durup soruyordum oglum simdi nasilsin daha iyimisin diye, doktorlar demisti halbuki kalabalik ortamda olmicak tv den pc uzak olucak, fazla konusmicak, bitek oglumun odasi sade ve beyaz geri kalan odalar rengaren oyun odasi tv odasi var cocuklar oynuyo filan hastane gibi degil, kafasinin dinlenmesi icin odasi sade ve tek renk olmasi lazim dedi doktor, beynini yorucak sinyaller almamasi gerekiyo dedioğLun şizofren değiL canım büyük ihtimaL.psikoLojik bişey olmasından korkuyodum ama okudukça o ihtimal gitti bu beyninde biten bişey,yani oğlunun o anormal durumları bozuk psikolojiden kaynaklanmıyo beyninden kaynaklanıyo beyninde birçok şey üretiyor,ama tabi psikolojik tedavide şart,
hani mesela bazen rüya görürsün ama o rüyayı gerçek hayatta oldu sanırsın onun gibi,rüyanda arkadaşın sana küfreder uyandığında ona kin duyarsın gider hesap sorarsın onun gibi.tabi oğlunun hastalığıyla bunun ilgisi yok ben örnek verdim.oğlunun başını çok ağrıtmışlar,ve beyni neye öncelik vereceğini nasıl mantıklı davranacağını şaşırmış durumda.nasıl desem..mesela benim bir tanıdığım vardı,ona selam verince sana cewap vermiyordu.veremiyordu.çünkü beyni söylenilen şeyleri kafasında önem sırasına göre koyuyo ve önemli olandan önemsiz olan şeye doğru tek tek cevap verebiliyordu.beyninde bir önemi yoksa cevap veremiyordu.
yani bunun çok özür dilerim delilikle şizofrenlikle alakası yok,çok karışık anlattım ama umarım anlayabilmişsindir
(arkadaşımın babası bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında doktor,onla sohbetlerimizden ve felsefeden öğrendiğim şeylere göre yazdım bu yorumu.)
bu arada çocuğunuzun derin muhabbetler içine girmesine izin vermeyin mümkün olduğunca yüzeysel düşündürün ona yüzeysel anlatın herşeyi basit cümleler kurun.çok üstüne gitmeyin noldu ne var diye çünkü o anlatacak kelime bulamıyor bu durumu,durumu anlatmak için düşündükçe düşünüyo yine ve bu onun için oldukça kötü birşey..
oğlunun tam olarak nesi var bilmiyorum ama kendimden bahsedecek olursam bazen bende çok ama çok bunalıyorum..çevremde başkalarının yaşadıkları beni hem çok üzüyor hemde acaba başıma gelirmi durumunu yaşıyorum..paranoyak oluyorum.)belki de çevresinde gördüğü şeyler ,okuduğu haberler vs sinirlerini bozmuştur..bazen gerçektende bir şeye çok maruz kalınca sene değişiyorsun..bir ara çok korku filmi izlerdim..her gün izlerdim..bir süre sonra el çırpmadan bile korkar oldum..hatta şiu anda zil çalsa ben yerimden sıçrıyorum ki 2 yıldan fazladır da izlemiyorum ama hala etkisi var..belkide biraz kafasını boşaltmaya ihtiyacı var..ne biliyim tatil ,yada spor ,yada oyun kulubü falan...umarım en kısa zamand aiyileşir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?