Olum ok hasta :(

Geçmiş olsun. ınş biran önce düzelir... Desteklerinize ihitiyacı var anlaşılan... önemli olan sorunun sebebini ve sorunun ne olduğunu öğrenebilmek... ona göre davranırsınız... Allah yardımcınız olsun

canım bişey diyeyim mii.bence?kanımca şizofren falan degil oglun...sadece tv ve internet dünyasına karşı bir boşluk yaşıyor şuanda...aklına sıgdıramadıgı şeyler var belliki...internetin yararı oldugu kadar zararı da var ve bunları gördügü için "ya benim de başıma gelirse" diye düşünüyor olabilir...
bazen bize de olmuyor mu?mesela ben bazen tv izlerken "bu ne yaaa " diyorum...ne anlamı var şimdi bu magazinel konuyu izlememin..gece programlarına bakıyorum mesela diyorum kendi kendime"ne kadar boş işler banane milletin hayatından"..
mesela bigün benim msn adresimi durmadan ekliyolardı nerden bulmuşlarsa anlamamıştım.hala da bilmiyorum.eşim ekleyenlerkle konuşmuştuu bi güzelÇok üzgünüm çoookherneyse yani bende ozaman öyle sacmasapan bi düşünceye düşmüştüm ki.ya sitelere düşersem ya hayatım kararırsa.bunlar kim niye beni ekliyolar falan....ama sonra tabi kendime geldim hemen.yani çocugunuzda net fobisi oluşmuş bence..belkide aklına türlü türlü şeyler geliyor?uzak durmak isyiodur o yüzdende..yani herşeyden korksa tamam dicem var bi sorun ama..

sordum oglum masus mu yapiyorsun staja gitmemek icin, eger masus yapiyorsan zaten gitmiceksin artik oglum diyorum, hem böyle seylerin sakasi olmaz dedim.
anne masus yapmiyorum diyor bazen yada alakasiz seyler söylüyor.
sonra bana kiziyor anne sen niye bukadar telas yapiyorsun biraz rahat olsana ben iyiyim biseyim yok diyor hatta babasi demis oglum üzülüyorum ben diye buda kizmis babasina ohooo sende böyle yaparsan olmazki güclü olman lazim korkmaman lazim demis:sm_confused:

olabilir , tek korkusu takip ediliyoruz devlet tarafindan, tv bana iyi gelmiyo deyip kapatiyordu , senin dedigin gibide olabilir bikac kez msn sinide caldilar
üsüldüm umarım düzelir
oğlunuz kaç yaşında
14 bir ay sonra 15 olucak 94 dogumlu:gitme:

Son düzenleme:
olabilir , tek korkusu takip ediliyoruz devlet tarafindan, tv bana iyi gelmiyo deyip kapatiyordu , senin dedigin gibide olabilir bikac kez msn sinide caldilar

14 bira ay sonra 15 olucak 94 dogumlu:gitme:

merak etme canım.oglun bu düşüncelerden kurtulacak Allahın iziniyle...sizde çok üstüne gitmeyim çok soru sormayın bence.doktor zaten yeterince konuşturmaya çalışıyordur.
:teselli:

Çok şaşırdım ve üzüldüm gerçekten.
Bir günde böyle bir sorunla karşı karşıya kalmışsınız ama ben geçici olduğu düşüncesindeyim okuduğum kadarıyla..
ınşallah en kısa sürede atlatırsınız..
Ne teşhiş konulursa konulsun şizofren bile olsa artık tedavi teknikleri çok çok gelişmiş , zaten imkanları güzel bir yerde yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla her şey yoluna girer inşallah..
Bir yandan duanızı edip bir yandan şifanızı arayın..
Güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah...

oğlunun tam olarak nesi var bilmiyorum ama kendimden bahsedecek olursam bazen bende çok ama çok bunalıyorum..çevremde başkalarının yaşadıkları beni hem çok üzüyor hemde acaba başıma gelirmi durumunu yaşıyorum..paranoyak oluyorum.)belki de çevresinde gördüğü şeyler ,okuduğu haberler vs sinirlerini bozmuştur..bazen gerçektende bir şeye çok maruz kalınca sene değişiyorsun..bir ara çok korku filmi izlerdim..her gün izlerdim..bir süre sonra el çırpmadan bile korkar oldum..hatta şiu anda zil çalsa ben yerimden sıçrıyorum ki 2 yıldan fazladır da izlemiyorum ama hala etkisi var..belkide biraz kafasını boşaltmaya ihtiyacı var..ne biliyim tatil ,yada spor ,yada oyun kulubü falan...umarım en kısa zamand aiyileşir

taaa stajin ilk günü dedi anne cok seyler anlattilar isle ilgili of kafam yoruldu, bana fazla geldi bu staj kaldiramiyorum demisti, hastalandiktan sonrada söyledi fazla geldi bana staj dedi. evet o hatayi yaptim sürekli sordum hatta durup durup soruyordum oglum simdi nasilsin daha iyimisin diye, doktorlar demisti halbuki kalabalik ortamda olmicak tv den pc uzak olucak, fazla konusmicak, bitek oglumun odasi sade ve beyaz geri kalan odalar rengaren oyun odasi tv odasi var cocuklar oynuyo filan hastane gibi degil, kafasinin dinlenmesi icin odasi sade ve tek renk olmasi lazim dedi doktor, beynini yorucak sinyaller almamasi gerekiyo dedi
aaa hatta ogluma sordum odanin rengini degistirelim diye yesil istermisin dedik, hayir sade beyaz olsun demisti, suanda üst taraf tavan beyaz alttarafi mavi
anne anlatamiyorum diyor sonra anlatmaya calisiyor anne anladinmi beni diyor, en iyisi hastanede kalip kafasini dinlesin, bende dayanamiyorum sürekli oglum simdi nasilsin daha iyimisin diyorum pesinde fir dönüyom nane cayi yapayimmi sütmü istersin yoksa
ya iste bende nasil davranacagimi bilmiyorumki , en iyisi profesonyel insanlarin yaninda bu durumu atlatmasi
zaten daha bisürü test ler yapilicak, EEG böyle kablolarla beynini ölcüyorlar sinyaller nasil calisiyo diye, EKG kalp atislarini ( tr dede aynimi bilmiyorum diye aciklamasini yazdim bu kisaltmalarin) ve kan tahlilleri yapilicak daha.

aynen bende bazen cok stress yaptigim zamanlar korkularim artiyor en cokta geceleri, cogu zamanda banyoda yalniz dus alamiyorum hep esimi cagiriyom o bekliyo, korku filmide pek bakmiyorum, ama insanlarin stress de korkulari artiyor bu dogru
hatta bosandigim dönemde evde oglumla yalnizdim geceleri cok korkar olmustum anne sesler duyuyorum gölgeler görüyorum demistim, yoksa ben carpildimmi demistimde annem de kizmisti bana sacmalama :mymeka:bosandin bunalimdasin ondan oluyo psikologa git demisdi

Allah şifa versin, inşallah basit bir sorundur ve hemen geçer gider. bütün sayfaları okudum çok ilgınç bı durumdasınız

Allahım acil şifalar versin,sakın kendini bırakma ve çocuğuna belli etme ayrıca ona hastaymış gibi davranma zor ama atlatıcaksınız hep pozitif ol canım..
Sınav diye düşün ve bu sınav biticek Allahın izniyle...

Gerçekten çok üzüldüm, ama en zor yaşında zaten oğlun ergenliiğe giriyor, şizofrense ki inşallah değildir drların dediği gibi tedaviyle halledersiniz inşallah.. anne çok önemli canım oğlun evdeyken bırak işini gücünü eğlenin dans edin müzik dinleyin resim yapın ne bileyim sıkıntı yaptığı şeyleri atmasına negatif enerjisini boşaltmasına yardımcı olur... Allah şifa versin canım oku bolbol, Allah dermansız dert vermez atlatırsınız inşallah kendini de çok yıpratmamaya çalış ki fiziksel ve manevi olarak ayakta durabilesin, oğlun güveni sadece sende bulur unutma beraber uyumayı da deneyin bi süre yalnız bırakma geceleri bence.. hatırlasana minicik bebekkende senin kokun ona güven veriyordu inan hala öyle canım.. .geçicek sabır arkadaşım

canim birde aklima geldi hani sizofreniyle alakali o tanidigim kisi ilk oldugu zamanlar mesela tv izlerken onlari yönettigini düsünüyordu mesela atiyorum o kisi haber sunuyor bir kelime diyor o kisi sey saniyordu ben istedim ben dedirttim gibi ama böyle biranda bu noktaya gelmedi tabi böyle dedigm gibi karanlikta oturma,icine kapiliydi falan filan sonra daha cok gösterdi ama cocugun dedigine göre 2-3 gün önce baslamis kesin onu rahatsiz eden birseyler var insallah hallolur..
ergenlik sorunuda olabilir bu arada babasiyla iliskileri nasil hani ona cok büyük özlem filan mi duyuyor yada babasi ilgili mi sen ilgili bir annesin babasi nasil belki babasindan dolayi böyle birsey olmus olabilir hani düsünecem diye bilemiyorum cok gecmis olsun

Şizofreni nedir?

ınsanların duygu, düşünce ve davranışlarında bozulmalara neden olan bir psikiyatrik hastalıktır.

Şizofreniye yakalanan kişiler gerçek dünyadan koparlar ve kendilerine özgü bir başka dünyada yaşamaya başlarlar. Alışılagelmiş algılama ve yorumlama şekilleri değişir.​

Nedenleri nelerdir?

Şizofreni birden fazla etkenin biraraya gelerek ortaya çıkardığı bir hastalıktır. Karşılaşılan önemli bir stres ya da zorlanma (boşanma, işsizlik, askerlik vb) genetik yatkınlığı olan kişide şizofreninin ortaya çıkmasına neden olabilir. Genetik yatkınlığı olmayan bir kişide yoğun stres ya da üzüntü şizofreniye neden olmaz. Dolayısıyla, yoğun stres ya da zorlanma hastalığın gerçek nedeni değil, yalnızca tetikleyicisidir.

Hangi yaşlarda görülür?

Erkeklerde kadınlara göre daha erken yaşta başlar. Sıklıkla erkeklerde 15-25 yaş

Belirtileri nelerdir?

Şizofreni aniden başlayabildiği gibi, kimi zaman sinsi bir şekilde de ortaya çıkabilir. Kişiyi yakından tanıyanlar onun davranışlarındaki değişimi farkederler. Toplumdan, yakın çevresinden uzaklaşır, kendi iç dünyasına kapanır, kabuğuna çekilir. Kendine bakımı azalır. Çalışıyorsa iş verimi düşer. Sosyal etkinliklerden uzaklaşır. "Sanrı" ya da "hezeyan" olarak adlandırılan "yanlış inanışlar" ortaya çıkar: Mafya tarafından takip ediliyordur. Evine dinleme cihazı yerleştirilmiştir. Televizyonda onunla ilgili yayınlar yapılıyordur
. Uzaylılar beynine çip yerleştirmiş, onu kontrol altına almaya çalışıyordur. Bu ve benzeri yanlış inanışlar mantıklı tartışma ya da açıklamalarla değiştirilemez. "Varsanı" ya da "halüsinasyon" olarak adlandırılan "algılama bozuklukları" da sık görülür. En sık işitme varsanıları ortaya çıkar: Komut veren, emreden, kötü sözler söyleyen, hakaret eden sesler duyar. Bu seslerle konuşur. Verilen komutlar doğrultusunda hareket edebilir. Dışarıdan bakıldığında kendi kendine konuştuğu görülür. Tuhaf, anlamsız konuşmalar ya da davranışlar sergiler.

Şizofreni iyileşir mi?

Erken tanı ve etkili bir tedaviyle hastaların önemli kısmında belirgin düzelmeler olur. Tedavi altındayken gündelik işlerini yapabilirler, çalışabilirler, sosyal ilişkilerde bulunabilirler. Ancak, performansları hastalık öncesine göre düşük olabilir.

Tedavisi nasıl yapılır?

Şizofreni tedavisi hasta-hekim-aile işbirliğiyle yürütüldüğünde başarı şansı artar. Hastalığın doğası gereği şizofreni hastası hasta olduğunu kabul etmeyebilir. Bu noktada aile hastayı kaderine terk etmemeli ve bir şekilde tedavi görmesini sağlamalıdır. Şizofrenide ilaç tedavisi çok önemlidir. Düzenli ve etkili ilaç tedavisinin şizofreni hastasının yaşamında belirgin değişiklikler yaptığı açıktır. ılaç tedavisi yaşam kalitesini ve iş verimini artırır. Aslında şizofreni tedavisinde en önemli nokta ilaç tedavisinin yaşam boyu devam ettirilmesi zorunluluğudur. ınsülin eksikliğine bağlı şeker hastalığı olan kişi nasıl yaşam boyu insülin kullanıyorsa, şizofreni hastası da yaşam boyu ilaç tedavisi kullanmalıdır

Dr.ıbrahim ATEŞ

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun,çok üzüldüm arkadaşım.Bence siz en iyisi oğlunuzuda alıp şöyle bir kaç haftalığına seveceği bir yere tatile götürün.Şuanki çevresinden uzakta ,kafasını boşaltıp eğlenmek isteyeceği bir yer ayarlayın.ıyi gelebilir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…