aslina bakarsaniz anneden kaynaklaniyor birazda cocuklarin bu sorunlari yasamalari dayimda boyleydi kizini hicbiryere cikartmadi kiz sokagin basini bilmezdi ogullarida aksam 5 den once eve girceklerdi ona gore ve dunyanin hicbir kotulugunu bilmeden yetisti cocuklari evlendiklerindede ilk hamlede yuzustu dustuler diger dayimda aynisi yapmaya kalkti ama yengem o adam olana kadar terk etti evi dayimi pasa pasa kivama getirdi onun cocuklari ise daha guclu tutundular hayata anneniz buna son vermeli o dislerini bir cikarsa babaniz hicbir sey yapamaz
bizim sahipsiz olmamızı istemiyo.
Canim dukkani kacta aciyosun? Mesela dukkani acmadan once erkenden 8 -8.30 gibi doktora kendin gitsen olmaz mi? Hem dukkanda da tek duruyomussun baban dukkani gec actigini nasil ogrenecek?
bosver boyle seyler insani guclendiriyor. Benim babam da bunun bi degisik modeli. Kendisi en ufak bi grip olsa arabayla en iyi hastanelere gider. Ama ben bi kere hastaliktan yataklara dusmustum ve beni doktora goturmemisti, dolmusla kendi gitsin demis anneme.. Cogu insan cekiyor ailesinden zaten bpsveeerr. Kirtasiye dukkaniymis zaten cok yogun olmaz, bos kaldigin zamanlarda derslerine calis bol bol. Kurtar kendini.
Buna sahip çıkmak mı diyorsunuz? Annenin çoktan bu adamdan ayrılması gerekirken, ayrılmayı bırak birde çocuk yapmış. Siz çekiyorsunuz zaten. Bu durumdan nasıl kurtuluruz? Çocuğuma daha iyi bir hayatı nasıl sunarım diye düşüneceğine bu adamdan bir çocuk daha yapıp, o günahsıza da böyle bir hayatı reva görüyor. Gerçekten aklım almıyor.
Canım senin suçun yok. Baban ruh hastası evet ama bu yaşadıklarınızda annen de baban kadar suçlu. Siz zaten çalışan insanlarsınız. Kendi kendinizi geçindirebilirsiniz. Bence sen anneni ikna edip bu adamdan kurtulmaya bak. Sen başka bir şehirde üniversite yazabilirsin (tabii dükkandan dakika ayrılmana izin vermeyen baban buna nasıl izin verir bilmiyorum ama) Sen şehirdışına çıkıp kurtulduğunda aklın annenle küçük kardeşinde kalmayacak mı?
Sinirlerim bozuldu konunu okurken. Bir arkadaş demiş, ben de katılıyorum. Böyle sorumsuz ailelerden çocukların alınması gerekiyor. Yıllarca süren diş ağrısı, o dişleri çürütüp döktürecek kadar diş hastalığı kaç yıl umursanmamış, var mı böyle bir şey? Abd'deyim, burada olsa hepinizi alırlardı ailenden. Tr'de nasıl bilmiyorum, ama ben bunun vatandaşlık görevi olarak şikayet edilmesini istiyorum sosyal hizmetlere. Ortada 5 aylık bebek var, kimbilir neler çekecek o evde... hastalanacak umursanmayacak.Kazen , Mune bu konuda yapabileceğiniz bir şey var mı acaba?
Bu konuya çok başka bir yorum yazacaktım, ama okuduklarım senin diş probleminin buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu düşündürdü. Yazık sana ve kardeşlerine. Böyle bir hayatı kimse haketmez. İnsanlar döverek, aşağılayarak, hastalıklarıyla ilgilenmeyerek çektirdiği halde niye çocuk doğururlar anlamıyorum. Sen saniyor musun ki baban seni üniversiteye gönderecek, hem de başka şehire? Hayır canım. Çocuğunu doktora bile götürmeyen, hiç olmazsa 1-2 saat kendi gitmesine izin bile vermeyen, 'kızlar çalışmaz' diyen biri seni okula da göndermez.
Annen 4 çocuk sahibi olmuş, ve anlaşılan bütün bunlar ona normal geliyor. 5. çocuk da gelir. Üzgünüm ama psikolojisi bozuk insanların elinde hayatlarınız heba oluyor. İnsallah site olarak bir şey yapabiliriz ve çare bulunur.
o dişleri yapıştırmak 5 dk . yani her yerde yaparlar kendi hekimin olmasına gerek yok en fazla da 20 tl alırlar . kendine ayıracağın bi yarım saatin yok mu gun içerisinde
Allah yardimcın olsun benzer modelin bizdede oldugunu yazmıştım daha once
Canim bende universiteyi kazanmistim ama babam yollamamisti hatta yurt ve burs konusunda yardimci olmak isteyenler vardi beni onlarla tehdit edince elimden birsey gelmedi ama sen her ne olursa olsun benim düştüğüm hataya dusme cok calis kazan ve izin vermese dahi git oku gerekirse ogrenci halinle temizlige git ama yinede oku kendin icin annen icin kardeslerin icin yoksa bu esir hayatını omur boyu yasamak zorundasin
En fazla dovecek sovecek ama her gun ayni seyleri yasamaktansa bir kere gozunu karart ve hayatını onun elinden kurtar ben korkup yapamadim benim hayatim zindan seninki olmasın bari
İnşallah basarirsin bu kotu gunler ilerde aklına gelmeyecek bi mazi olarak kalırçok geçmiş olsun. üzüldüm size evet ben kararlıyım yapıcam. teşekkür ederim.
İnşallah basarirsin bu kotu gunler ilerde aklına gelmeyecek bi mazi olarak kalır
Allah yardımcın olsun canım belliki bu adam ölmeden size rahat yok...
bende sevmiyorum beddua etmeyi ama..yani bilemiyorum ki canım senin babanda nasıl bi etki yaratır denemekten de zarar gelmez aslında.... sonucta baban normal değil gerçekten rahatsız arıza bi tip kusura bakma amaa tutamıyorum kendimi... herşeye rağmen şükrediyosun sabrediyosun bu çok güzel. Rabbim ferahlık versin kurtulmayı nasip etsin...Beddua da edemiyorum ki be ablam. Alıştık artık bizde nerde ne zaman neye kızıcağını biliyoruz. Herkesin derdi var . Ben bu halime şükrediyorum. çok şükür açta açıkta değiliz. Ne kadar sıksa da bizi bi babam var iyi yönden düşünmeliyim belki de. Geçende kuaföre gittiğim bi ablamdan tavsiye almıştım. Onunda babası öyleymiş. sürekli babana yağ çek ne derse onu yap. o bişeye kızdı mı haklısın babacım bi da olmaz de diyo. bak ilerde nasıl rahat edersin ben öle yaptım şuan karışmıyo çok güveniyo bana diyo. Öyle mi yapmalıyım ?
bende sevmiyorum beddua etmeyi ama..yani bilemiyorum ki canım senin babanda nasıl bi etki yaratır denemekten de zarar gelmez aslında.... sonucta baban normal değil gerçekten rahatsız arıza bi tip kusura bakma amaa tutamıyorum kendimi... herşeye rağmen şükrediyosun sabrediyosun bu çok güzel. Rabbim ferahlık versin kurtulmayı nasip etsin...
Rahat ol gidecegini zannetmiyorum gitse bile senin oldugunu nerden bilecekİNŞALLAH BİLİYORUM O GÜN GELİCEK. PEK DENİCEĞİMİDE SANMIYORUM AMA. TAM BÖLE ARAMIZ BİRAZ İYİ OLUYO HEMEN BİŞEYE Bİ MANZERET BULUYO BAĞIRIYO. BİŞEY SORABİLİR MİYİM YA BURDA YAZDIKLARIM BAŞKA YERLERE GİTMEZ DİMİ SOSYAL MEDYA YÜZÜNDEN ÇOK TARTIŞTIK ZATEN BABAMLA.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?