- 19 Kasım 2013
- 18.810
- 33.916
- 798
Ne diyebilirim bilemiyorum. Okuyorsun sanıyorum,yaşında küçük. Benden sana bir abla tavsiyesi ne yap ne et okulunu başarıyla bitirmeye,kendi ayakların üzerinde durabilmeye odaklan. Aileni değiştirme şansın yok ama okuyup,başarılı olup kendi kendine yetebilme şansın var. Ne olur buna odaklan. Kolay olmayacak böyle bir ortamda eminim ama yapabilirsin. Kendin için yapmalısın.bende anlamıyorum bazen düşünüyorum acaba evlatlık mıyım ne o zaman annem neden bu kadar çok üzülüyo babam dövdüğünde beni. kardeşim için bi fikrim var ama öylemidir bilmiyorum babam bebekleri çok sever annem de sanırım artık evde kavga çıkmaz belki babam kardeşimle ilgilenirse bile fazla uğraşmaz ya da mutlu olur falan diye olabilir ama bilmiyorum. hani bi kaç kere kaçmayı da denedik evden ve şimdi bi kardeşim oldu anlamiyorum.
Canım benim var böyle despot babalar maalesef.Benim de tanıdığım böyle aileler oldu.Senin yapman gereken bütün aile bireylerini toparlamak babanıza karşı cephe almak.Emin ol hepiniz birleşirseniz başedemez sizinle.Dayak olduğunda da polis çağırın.Sen zaten daha çocuk yaştasın 18 bile olmamışsın.Sizi bu şekilde ezme hakkı yok.Benim babam da sizinki kadar olmasa da despot bir adamdır.Ama annemi de kendimi de diğer kardeşlerimi de ezdirmem.Gerekirse polis çağırır ya da savcılığa gider şikayet ederim.Bence artık ezdirmeyein kendinizi yasal yollara başvurun.Kim bu yani Allah mı allahaşkına elbet onun da korktuğu kişiler vardır.
Yaa cnm annen bu adamdan bu kadar cocuk niye yapmis Allah hepinize uzun omurler versin de cnm adam kotu belli yaa neyse sen git artik kizarlarsa da canim cok yaniyordu dayanamadim deanneni ya da seni dövmeye kalkarsa polis cagir bak ciddiyim çağır
Ne diyebilirim bilemiyorum. Okuyorsun sanıyorum,yaşında küçük. Benden sana bir abla tavsiyesi ne yap ne et okulunu başarıyla bitirmeye,kendi ayakların üzerinde durabilmeye odaklan. Aileni değiştirme şansın yok ama okuyup,başarılı olup kendi kendine yetebilme şansın var. Ne olur buna odaklan. Kolay olmayacak böyle bir ortamda eminim ama yapabilirsin. Kendin için yapmalısın.
Kolaylıklar dilerim
Zaten hata annende ,bu kadar kocasından korkmasa baban da bunları yapamaz.Anneni çok seviyorsun farkındayım onu kırmak da istemiyorsun ama böyle baba başınızda olmasa daha iyi olur bence.Annen boşansa nafaka da alır.Sen de kardeşlerin de nasılsa şimdide çalışıyorsunuz ,o zaman da çalışırsınız.Allah yardımcınız olsun zor bir durum inşallah tez vakitte huzura kavuşursunuz.Ama seni çok iyi anlıyorum emin ol.Başka böyle hayatları olan insanlara da şahit oldum.Abla zaten babam beni en son dövdüğünde 1 ay falan olmuştur bende ona bağırdım sen ne biçim babasın konuşarak anlatamazmısın çocuğunuz biz niye dövüyosun dedim daha çok dövdü sus diye eve kovdu. yine de etrafıma bakıyorum daha kötü babalarda vardır. polisi falan karıştıramayız annem üzülür nolursa olsun babanız o siz susun sinirli cevap vermeyin diyo. bide polis çağırsak annem çok kızar üzülür babamdan daha çok korkar.
Hadi bakalım,inşallah güzel bir bölüm kazanırsın canım. Sen okuluna odaklan,iste yeterki başarırsın. Başarmak zorundasın zaten hayatının geri kalanında o dükkanda olmak istemiyorsun.çok teşekkür ederim işte bunları duymak umutlandırıyo beni okulumu gerçekten çok seviyorum. bu sene 3 seneye 4 sonra üniversite kurtulucam babamdan her gün kavga bağırıştan işte o zaman yeniden doğucam ben
Hadi bakalım,inşallah güzel bir bölüm kazanırsın canım. Sen okuluna odaklan,iste yeterki başarırsın. Başarmak zorundasın zaten hayatının geri kalanında o dükkanda olmak istemiyorsun.
Hakkında hayırlısı olsun
Zaten hata annende ,bu kadar kocasından korkmasa baban da bunları yapamaz.Anneni çok seviyorsun farkındayım onu kırmak da istemiyorsun ama böyle baba başınızda olmasa daha iyi olur bence.Annen boşansa nafaka da alır.Sen de kardeşlerin de nasılsa şimdide çalışıyorsunuz ,o zaman da çalışırsınız.Allah yardımcınız olsun zor bir durum inşallah tez vakitte huzura kavuşursunuz.Ama seni çok iyi anlıyorum emin ol.Başka böyle hayatları olan insanlara da şahit oldum.
sizin aileniz gibi sorumsuz ailelerden cocuklari aliyorlar burda. cok da iyi yapiyorlar.
aileniz sizi kole olarak dunyaya getirmis.
gidin sosyal hizmetlere basvurun 18 in altindaysaniz.
yillarca disi agriyan bir cocugu dr a goturmeyen aile olmasa da olur.
kusura bakma ama annende de hata var. cocuklarina cektiren bir adamla kalan her anne hatalidir.benim sorunum ailem değil babam olucak adam
kusura bakma ama annende de hata var. cocuklarina cektiren bir adamla kalan her anne hatalidir.
O konuda cnm haksizsin aglamayan bebege memw vermezler anliyorum onemsenmek istiyorsun burdayim diyorsun ama gormeywnin gozune sokmak lazim gercek hayattayok dişimi kimseye göstermedim dünden beri biri fark edene kadar da sesimi çıkarmicam sonra ben haksız oluyorum.
O konuda cnm haksizsin aglamayan bebege memw vermezler anliyorum onemsenmek istiyorsun burdayim diyorsun ama gormeywnin gozune sokmak lazim gercek hayatta[/QU
Demin bi çok yakın bi kız arkadaşım geldi ağzını aç bişey var sende dedi fark etmiş dişlerimin düştüğünü. O kız hemen fark edebiliyosa ailem nasıl dünden beri edemedi. zaten fark etselerde pazar ve pazartesi günü doktor tatilde. demek ki beni bu kadar önemsemiyolar daha ne sölicem ki ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?