Ölümüne Geyik Topiği :-))

canlarım bir iki gündür giremedim dün oğluşumuz sünnet oldu yapışıklık vardı mecburen oldu..bayağı heyecanlıydık..eşim ağladı benide strese soktu ben sakindim aslında..:44:

anammm adam oldu desene artık Allahh damatlığınıda göstersin cry sıkıntı yok dimi şimdi
aslında erken sünnet olması daha iyi kontrol sende pansumanında filan maşallah yiyenime benim

böyle bir şeye vesile olmak çok güzel canım inşallah hiç bırakmadan devam edersin ama senin içinde varmış zaten istek arzu o manevi huzuru hissedebilecek kadak hassas kalbin varmış ki kılıyorsun

hevukcum..Allah sıkıntılarını gidersin Tez vakitte...

MAndişim haklı sabır ve şükür çok önemli. Allah büyük her sıkıntının arkasından ferahlık verecektir.

Crycım Hayırlı olsun. Küçük olması bence de daha iyi. Bende küçükken sünnet edilmesinden yanayım. hem daha çabuk iyileşirmiş öyle derler.

Mandişim seni takip ediyorum sanırım ...

Hayırlı Cumalarınız olsun..

Hiç dua etmediğimi çok az şükür ettiğimi biliyorum. nedenini bilmiyorum ....
bende 5 vakit namazımı kılardım üniveristedeyken. 1 sene aksatmadan kılmaya gayret ettim. yine kıldım ama okul zamanındaki gibi değil. halende kılmaya çalışıyorum... ramazanda hep kıldım çok dua ettim.....

çalışma hayatına girince namazlarımı kılamadım... Allah affetsin ... tekrar nasip etsin

bu namaz konusunda geçen seneye kadar ben de yarım yamalak kılıyordum ..ama içim hep huzursuzdu ..hep içimde tam anlamıyla kılmak vardı ve hep dua ettim ALLAHA ne olur bana namaza devam etmem için güç ver diye..
biliyorsunuz bebek işimiz henüz olmadı ama bu süreçte ben namazı sürekli hale getirdim..
öyleki ramazaanda imsakta yiyp sabah namazı kılıp o halde işe geliyordum ..
iş yerinde de günde iki cüz öğlen mescitte okuyordum..
azmettim yani bırakmyacağım diye..
aslında olumsuz şartlarda kılmaya çalışmak bana daha çok zevk veriyor..
bazen işyerinde toplantı oluyor ya da bir igeliyor vakit geçmek üzere oluyor ,bekliyorsun adam gitsin diye son anda gidiyor ,10 dak .kala koştur koştur iniyorum aşağı ,bi yandan vakit geçti diye tedirgin olurken öte yandan 5 dakika da kalsa kılma isteğim ve kılmam beni acayip mutlu ediyor..
sabah namazına kalkınca diğerlerini kılmak daha da kolay oluyor şevk geliyor insana sabahın o saatinde
bebiş gelmedi ama ben namazı eksiksiz yarım yamalak olmadan kılmaya başladım..
bir taraftan olumsuzluk gib igörünse de bu süreç beni namaza çok bağladı ve çok şükür şimdi eksiksiz üşenmeden kılıyorum..
belki de bebiş olmaması bi yandan buna vesile oldu ..
o yüzden sanırım bunun en güzel tarafı bu ,bir olumsuzluktan güzel birşey doğması
namaz kesinlikle olmazsa olmaz bişey ,
gerçek anlamıyla huşu ile kılınca insanı tüm zorluklardan alıp başka bir dünyaya götürüyor,huzur veriyor ,herşeye bakışın değişiyor..
ALLAH hepimizi namaza devam edenlerden eylesin..
bu arada herkese günaydn ..yine çok konuştum galiba :)))
canlarım bir iki gündür giremedim dün oğluşumuz sünnet oldu yapışıklık vardı mecburen oldu..bayağı heyecanlıydık..eşim ağladı benide strese soktu ben sakindim aslında..:44:

ayyy ne güzel ..pipi gitti desene :))
maaşallah .atlatmışsınız olur öyle duygusal anlar ..sünnet olmakla ii olmuş o stresi de atmışsınız..
ALLAH ŞİFA VERSİN...

amin suskun inşallah tekrar kılmayı nasip eder Rabbim
aslında her isteğin kalbinden geçen aklından geçen hayallerin dualarınn olabilir her insanın dua kapılarının açık olduğu bir an vardır o anda ne istersen Mevladan kabul eder ama o vakit ne zamandır bilinmez o yüzden sık sık hayır dualarında bulunmak gerekli en zor zamanlarda kılmışsında kolay zamanlarda bırakmışsın suskun :))

ben oturduğum yerde kılıyorum koşturmaya gerek kalmıyor zaten mescit çakma onada gitmek için baya uzun bir yol kat etmek dışarı çıkıp yürüyüp diğer binaya geçip sonuna gidip aşağı inmek lazım en büyük sıkıntım abdest çoğu zaman tutuyorum abdestimi de bazen bozuldumu alabileceğim yer yok Allah affetsin bende kaçırıyorum böyle

duaya ben de çok inanıorum..kalpten gelen bir dua ile bir anda insanın hayatı değişebilir yeterki ALLAH ın rızası olsun..
ben oturduğum yerde kılamam kalabalık burası ..
bir de imkanımız var kışın sıcak su ayr ıabdesthane vs .
abdesti ben de peçete kullanarak tutuyorum ama bazen şeytanmıdır nedir tam namaz vakti geliyo çişim de geliyo :))
iice sıkışarak namaz kılmak mekruh mecbur yeniden abdest alıyorum ama imkanım olmasa tutardım abdestimi mecburen ..
senin işin de zormuş ALLAH kolaylık versin mandiş sana da hepimize de ..
ama ben işyeri hadineyse de sabah namazına kalkmanın bambaşka bir tadı olduğuna inanıyorum..
loş ortamı zaten ço kseverim :)
o saatte de loş oluyor heryer sessiz..insana ölümü hatırlatıyor sabah vakti ..
ALLAH hepimize ölümü unutmadan yaşamayı nasip etsin
FISTIKLI ÇİKO yiyen varmı bu arada

aklıma ne getirdin şimdi çocukluk yıllarımda ergenliğe yeni geçiyorum bir yerden duyduk amcamın kızıyla birşey sanırım hıdırellezdi o sabah namazından önce kalkıp yeşillik sessiz bir yerde namaz kılıp dua edersen ardından duanı kağıda yazıp gömersen tutarmı öyle bir şeydi sözleştik amca kızıyla sabah tavuklar bile uyurken biz kalktık abdestler alındı bahçenin en köşesine gittik bahçede baya büyük köydeyiz ozaman in cin top oynuyor orada namaz kıldık el feneriyle duaları yazdık gömdük tam dönerken bir parlaklık sonra ses meğer abim de bizi izliyormuş takip etmiş nasıl bir korku anlatamam loş ışıktan artık hoşlanmıyorum :)

evet ama mecburiyet bazen Allah kabul etsin abdestimi bozsam yenisini alamıyorum artık çok sıkışınca bozyorumda mecburen namaz kalıyor sonra yatsıda kaza yapayım diyorum yatsıda 13 rekat uzun geliyor kışın iyi ama erken okunuyorya tüm kazalrı kıl dur akşamla da arası çok çok seccadeden kalkmadan biraz Kuranı kerim okursam nasıl vakit geçiyor anlamıyorsun zaten
oruçla aran nasıl asıl sorunum orada benim herşeye eyvallahda oruçluken ölüyorum diriliyorum

çok değil yazacaktım yukarıda yanlış oldu :))

bu arada fıstıklı çikolata dedin bendede sticks var afiyet olsun

hey ALLAH SİZİ emi
o sessiz ortamda bir kaçırsa kimsenin ruhu duymayacak ..ALLAHtan abin varmış en azından sizi korumuş
evet kışın ii oluyor namazların arası kısa bir abdestle ben öğlen ilkindi ve akşamı kılıyorum işyerinde ..bazen sıkıştığım oluyor tutuyorum bazen bozup yeniden abdest alıp eve gidince eve girer girmez yatsıyı da kılıp aradan çıkartıyorum
oruçla aram çok ii hiç sorun yaşamam ..sadece ilk bir iki gün migrenim olduğu için migren tutar ondan sonra vucudum alışır..
ben çok iradeli biriyimdir oruçken önümde halil ibrahim sofrası olsa tık demem hiç etkilenmem..
ama geçen senelerden borcum var bi türlü tutamadım eşşekliğimden ..aslında haftaya tutasım var adet olana kadar iki hafta hafta içileri tutayım diyorum ama bakalım

çok değil yazacaktım yukarıda yanlış oldu :))

bu arada fıstıklı çikolata dedin bendede sticks var afiyet olsun

oo sticks de severim bana ben ülkerin ürünlerini alıyorum ve çok seviyorum

bende öyleyim işte bir ebdestle topyekün çıkıyor hafta sonları evde çok rahat diyorum bu kolaylık işyerinde imkan varken neden yapmazlar çile çekiyoruz resmen

oruca hiç alışamadım

ülkerin ürünleri daha güzel hele şu beyaz paket entap fıstıklı damak hımmmm

aslında evde daha zor geliyor bana üşeniyorum işim oluyo farkında olmadan vakit geçebiliyor ama işyerinde mecburen ona konsantre oluyorsun
orucu ben çok seviyorum başka bir ruha haline bürünürüm ben ramazanda
hatta oruçtayken zorlarım kendimi iice KURAN okuyordum işte 2 cüz öğlenleri ,başım ağrıyordu ,susuz kalıyorsun ,okumak yoruyo ama bi taraftan da acayip bi mutluluk ,bu kadar zorluğa rağmen dayanabilmek beni çok mutlu ediyor
bende ondan var işte fıstıklı ama damak nestlenin ben ülkerinkini aldım bu sefer damakla aynı hem de fiyatı çok ucuz ülkerin

işte dediğim bu bunu seviyorum ben biirde yumurtaları

maşallah diyim küpeli sana ozaman oruç hususunda maşallahh

evde daha rahat aslında evimin tam karşısında cami var ezan sesini duydummu koşuyorum abdest almaya bir olay vardır kim dedi hatırlamıyorum yada eksikte anlatabilirim belki de biliyorsundur

iki komşu var ikiside beş vakit namazında öldüktan sonra birine güllerdn yapılma mis kokulu seccade veriliyor diğerine kızın levhadan seccade neden diye soruyorlar ikimizde kılıyorduk biri ezan okunur okunmaz elindeki tüm işi bırakır namaza gidermiş diğeri ise işleri bitirdikten dizilerini izledikten sonra aralarındaki fark bu vaktinde kılınmanın önemini küçüktüm hoca anlatmıştı bu hikayeyle birlikte o kadar etkilenmişti ezan sesini duyunca eğer imkanım varsa koşarım tabi manazı topyekün kılamadığım da oluyor ama şartlar malum

geçmiş olsun canım. namaza başlamanada çok sevindim. allah kabul ve devamını nasip etsin inşallah. dua etmeyi unutma

evet benim dediğim de bu çikodan :))
sağolasın mandalina oruç konusunda
ALLAH oruç tutanlara yardım etsin..
ne güzel ben de ezan vakti gitmek istiyorum ama bizim burda erkekler cemaatle kılıyor mecbur uyman gerekiyor ,yavaş kılıyorlar her zaman uyamıyorum işim oluyor ,bir de herkes vakitte toplanıyor mescide ,girip çıkarken erkeklerle karşılaşıyorsun hoş olmuyor ,namaz bitince de onlar çıksın diye bekliyorsun vakit olmuyor her vakitte o kadar ,bi de ben gizli ibadeti çok severim ..
mesela yıllardır burda namaza inerim kimse bilmez ,farketmez ..
ani bişey olsa da beni arayıp bulamasalar geldiğimde işim vardı bi arkadaşın yanına gittim derim
namaza gidiyorum deyip gitmek bana sevabını azaltıyor gösteriş gibi geliyor ..
hatta odada bi adam var bu beni kılmıyorum sanıyormuş hep gizli kıldığım için..
bi gün mescidden çıkarken yakalandım
yukarı odaya çıktım
odada başkası da varken ALLAH KABUL ETSİN dedi bu bana ,bir bozuldum sinir oldum ..
adama dedimki teşekkür ederim ama lütfen herkesin içinde söylemenize gerek yok ben hoşlanmam böyle şeylerden,sonuçta ben gizli kılıyorsam bi sebebi var neden deşifre ediyorsunuzki ,yalnız bi zamanda söyleyebilirdiniz dedim ..
kendisi her giderken borazn gibi söylerdi namaza iniyorum diye..
şimdi benim tepkimden sonra o da söylemiyor inerken ya da aşağı iniyorum ben diyor
adamı da korkuttum

hayırlı cumalar kısçeler...

Rabbim hepimizin dualarını ve namazlarını kabul etsin ve rızasını kazanmayı da nasip etsin inşallah...

crycım erken sünnet olması çok iyi olmuş aslında bizde ufaklığı küçük sünnet ettirmiştik 15 aylıktı o kadar rahat atlattı ki anlatamam
ama büyük böcük 6 yaşındaydı ve acımasa da korkusundan 1 hafta yataktan çıkmadı Rabbim damatlıklarını da göstersin inşallah... Bu pasta da Taha'mız için...

İşe başlayınca 5 dk boş vaktim olmadı. O zamanlar. namaz kılacak mescit vb. şey yoktu. Çok yoğundu birde mağazaydı. iş yerinde yeniydim. derken akşam eve geliyordum nereyi bulursam orda uyuyordum ... ondan sonra da kılmayı bırakınca uzun süre kılamıyorsun... 3 kez böyle oldu... SOnra da devamlı kılamadım.

Allah tekrarını nasip etsin diyelim...

Deli kız sen nerede çalışıyorsuuun ...sormuştum fekat geride kalmış konu...

inşallah devamı gelir suskun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…