suskunum çok geçmiş olsun anneciğine..
mandişim saç tokası geldi şimdi aklıma,minik bozuk para cüzdanı,makyaj çantası..
selam kısçeler;
çitlembikim geçmiş olsun anneciğine rabbim acil şifalar versin...
mandişim ve deli kız hayırdır ne çekilişi yaptınız ??? fransız kaldım yahu...
burcum miyaba sanada
suskunum çok geçmiş olsun anneciğine..
mandişim saç tokası geldi şimdi aklıma,minik bozuk para cüzdanı,makyaj çantası..
evet evet toka ve makyaj çantasııııı mucuks cry
kızlarr malum aşure ayındayız içimden aşure yapıp dağıtmak geldki hayatta mutfakla aram olmadığını biliyorsunuz bana kolay yoldan lezzetli becerebilme ihtimalim olan bir tarif verebilirmisiniz. 20 kişilik en fazla varmı tarifiniz kepelek cry hanımlar sizde kesin vardır birşeyler
Ana nire gittin canım bu saate kalmıyorsun ama sen kalmazsın diye düşündüm
O nedenle yanına bburaya gelmedim geldim aama yoktun ..
Neyse müsait oldugunda görüşelim Benim etrafına mutluluk saçan güzel KELEBEĞİM
hevukummmmmm
bende aşure tarifi yok be canımcım kafadan atıyorum göz kararı koyuyorum canım ne isterse onu ekliyorum... çıkan kaç kişilik oluyor belli değil seni derhal cry'a yönlendireyim...
alo ,alo ,deneme bir ki kimse yokmuuuu :)))
evet evet toka ve makyaj çantasııııı mucuks cry
kızlarr malum aşure ayındayız içimden aşure yapıp dağıtmak geldki hayatta mutfakla aram olmadığını biliyorsunuz bana kolay yoldan lezzetli becerebilme ihtimalim olan bir tarif verebilirmisiniz. 20 kişilik en fazla varmı tarifiniz kepelek cry hanımlar sizde kesin vardır birşeyler
aşurenin tarifi tektir canım. basidi kolayı yoktur. ilk yapacaksan zorlanırsın biraz ama illada basit istiyom dersen hazır paket aşurelerden al derim. 3 -5 paket al üstünükendin süsüle. ben bi kere yapmıştım güzeldi
aşure tarifine gelince karşınızda bi aşure ustası duruyo
bi gece öncesinde yarma , nohut, fasulye ayrı ayrı ıslanır. yarmayı ıslamam sebebimiz kolay haşlanması için. önce yıka güzlece sonra ısla . ertesi gün ıslanmış olan yarmayı suyunu süzmeden haşla. vitaminler kaçmasın bi yere . clipso düdükülülerle kolayca haşlanıyo . fazla koyma düdüklüye dibine tutuar . haşlandıktan sonra kocaman bi kapa haşlanmış yaramayı. ayrı ayrı haşladığın fasulye ve nohutu kat. yarma suyu çok götürürü . bol bol katabilirsin. ay anlatmaklada omuyok i kız. illa yapan birni seyretmen lazım. onlar haşlanırken içine ıslanmış üzümünü, kat. sonra kayısı ve inciri . bi güzel pişsinler. öenmeli olan aşurelik buğdayın çok güzel pişmesi. pişerken mutlaka karıştırmalısın ara ara dibine tutatr. sonra içine allah ne verdiyse kat. portakal kabuğu. pirinç. ocaktan almaya yakın şekerini ve sütü ilave et. süt beyaz olmasını sağlar. kaplara böl. üzerini süsüle. ben kavrulmuş susam katarım. tarçın. fındık yada çeviz. bu arada çine ceviz atmayın sadece süsülemekte kullanının. yoksa karartır. nar. afiyet olsun
bu arada günaydın herkeze
heh böyle işte dadlum kepelek az daha çorap bile attırcaktı içine herşey diyince aklıma oda geliyor
şeker ayarını nasıl yapaacaz birde nohur buğday filan koyduktan sonra bunlar suyu çektikçe ilave su koycam dimi clipso düdüklü mü alayım evdeki yetmezmi markasını bilmiyorum benide içine koysan alacak bir varil var evde
malzemeler prinç nohut fasülye yarma üzüm portakal incir kayısı içinde olacaklar
birde sütü ne oranda nasıl katcaz yani azmı çokmu bir kasemi bardakmı
delü
bak şimdi. malzemeler. saydıkların. sende bilirsin aşurede 10 saysısı inancı vardır . saydıkların 8 ediyor. iki üç çeiştte üstüne koydunmu fındığı susamı narı eder 11 artar bile.
dediğin düdüklüde de olur tabi. ne kadar geniş olursa okadar iyi. katı olmasın. sulu sulu olsun. aşurenin özü ona kıvam verir. sütü göz kararı koy. pek kimse bilmez bunu. püf noktası olsun. maksat rengi beyaz olsun. şekeride ağız tadına göre yap. ben şekerli severim. bazısı şekersiz seviyo . sen nasıl seviyosan öyle yap.
10 sayısını bilmiyordum başka neler koyabilirim içine mandalina mevsimi atayımmı içine
aşure pişerken düdüklüde pişirmiycem dimi ikide bir karıştır diyon şunu koy bunu koy diyon kapak açılmazki nohutu filan haşlayım sadece düdüklüde dimi
sulu olur kesin ben ona kimbilir nasıl su eklerim
göz kararı süt ortalama nedir şimdi kalkıp 5 kilo süt eklersem benim kararım budur desem olurmu hadi nohutu filan uydurabilirimde süt azmı çokmu çay bardağımı bir kilo civarımı ortalama nedir rengi beyaz olacaksa sütçü bir gün bana çalışmalı :)
bende şekerli severim dağıtacaklarımda zehirlenmediğine dua etsin ve şekerli sevsin :)
duası filan varmı daDLUM Yasin okuduklarını duydum sanırım pişerken varmı böyle duaları filan
insanın böyle hamarat arkadaşları olması çok güzel teşekkürler dadlum
teşekkürler kepeleğim
teşekkürler cry
mandlina atmasan daha iyi olur.
haşlama kısımlarını düdüklüde yapacan. pişirme kısmını geniş bi tencerdee. suyuda abartma . katı olmasın yeter. süte gelince bi tencereye bi bardak kadar kafi gelir. duası varmı bilşmiyom. bilidğim kadarıyl ayok. ama sen bildiğin tüm duALARI OKU.yiyecek olanlarda okusun
şaka bi yana niyetin halis olduktan sonra allah kabul etsin demek düşer.
aben öyle duymuştum pişerken ocağın başına sandalye koyup oturup Yasini Şerif okuyorlarmış
heh süt işinide hallettik hafta sonu alayım malzemesini gerçi çoğu varda bir kaç eksik var yapayım önce az yapıp denesemmi tutturabilimiyim ki konu komşuya rezil olmayım
püf noktanı benimle paylaştığın için teşekkürler havamı basarım şimdi sevgimi kattım ondan rengi böyle diye bizim buralarda sütü bilen yoktur sanmıyorum bildiklerini akşam yan odada çalışan bayanada sordum sütten söz etmemişlerdi ben bu işi başarabilecekmiyim dadlum
aman kimssye söyleme ozaman.
dediğin gibi önce normal yap . ne az olsun ne çok. yarım paket yarmayla mesela.
bence başarısırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?