senin misafirler noldu hevuk-can?
ne güzel bir sürpriz olmuş...çok sevindim senin adına...Gelicekler Eşimin restouranı var yemekler ordan zahmet etme dedi..Saolsun Sitresliyim diye bir buket karışık çiçek yaptırmış canım ya şimdi geldi acayip mutlu oldum..Çok güzeller not iliştirmiş her keşesine bide canım, ömrüm ,yüzüm seninle güldü ne olur senimde senin yüzünü güldürmeme izin ver gül canım yazmış..
senin duyduğun kazıklı voyvoda olmasın sakın?
yakın bi zamanda belgeselde görmüştüm ben de...yannız onnar gerçek insanlar değil.tarihin felaketine uygun olarak alçıdan yapılmış temsili figürler...
yo yo, şehir efsanesi demedim zaten.bu olay hakketten yaşanmış,kanıtlarla da sabit ve tartışmaya kapanmış durumda.yannız ben onnarı aslına uygun olarak gerçek insan boyutunda alçıdan yapılarak oralara yerleştirildiğini,çünkü zamanın ışığın ve havanın etkisiyle çoğu gerçek yapının bozulmaya yüz tuttuğu için oralardan kaldırılıp daha emniyetli yerlere taşındığını duydum.bu firavunlara yaptıkları gibi yani...hayır bacım gerçek. bunlar lavların altında kalırken üzerlerine dökülen lavlar bu şekilde kuruyo. pompeideki dağın lavlarında özel bi madde vardı diğer yanardağlarda pek olmayan, ondan dolayı bunca sene sonra günümüze kadar gelmiş. içindeki insanlar ölüp bedenleri çürüyüp gidince bu içi boş lav kuruntuları kalıyo geriye. üniversitede hocamız anlatmıştı. öle şehir efsanesi değil yani.
yakın bi zamanda belgeselde görmüştüm ben de...yannız onnar gerçek insanlar değil.tarihin felaketine uygun olarak alçıdan yapılmış temsili figürler...
kıs uydurma demiyom ki...anlatamadım ben herhal...Gerçek hayatım bunlar kalıplaşmışlar verdiğim linkten bakarsan...
kıs uydurma demiyom ki...anlatamadım ben herhal...
hah işte ben de onu diyom...çok beter olanları da kaldırıp yerine aslına uygun olarak alçıdan koymuşlar...burdaki amaç orjinalini korumak yani...Anladım canım ama zamanla deforme olmuş sanırım o boşlukları deforme olan yerleri kalıplamışlar düzeltmişler..Arkadaşın eşinede rehberler olayı böyle anlatmışş..
hah işte ben de onu diyom...çok beter olanları da kaldırıp yerine aslına uygun olarak alçıdan koymuşlar...burdaki amaç orjinalini korumak yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?