Ölümüne Geyik Topiği :-))

senin misafirler noldu hevuk-can?

Gelicekler Eşimin restouranı var yemekler ordan zahmet etme dedi..Saolsun Sitresliyim diye bir buket karışık çiçek yaptırmış canım ya şimdi geldi acayip mutlu oldum.. Çok güzeller not iliştirmiş her keşesine bide canım, ömrüm ,yüzüm seninle güldü ne olur senimde senin yüzünü güldürmeme izin ver gül canım yazmış..

ne güzel bir sürpriz olmuş...çok sevindim senin adına...

senin duyduğun kazıklı voyvoda olmasın sakın?

Vampır adı araştırdım öyleydi voyvodada olabilir Hafızam çok kötü..Evet arkadaşımın eşi resimlerini getirmişti müze halindeymişş.. bende bi siteden bakmıştım..

valla o kazıklı voyvoda gibime geldi bana...hafıza bende de hak getire.geçmiş ya da öğrendiklerim değil de,yeni yaşanmışları tutamıyom pek aklımda....fitamin lazım bana

yakın bi zamanda belgeselde görmüştüm ben de...yannız onnar gerçek insanlar değil.tarihin felaketine uygun olarak alçıdan yapılmış temsili figürler...

yakın bi zamanda belgeselde görmüştüm ben de...yannız onnar gerçek insanlar değil.tarihin felaketine uygun olarak alçıdan yapılmış temsili figürler...

hayır bacım gerçek. bunlar lavların altında kalırken üzerlerine dökülen lavlar bu şekilde kuruyo. pompeideki dağın lavlarında özel bi madde vardı diğer yanardağlarda pek olmayan, ondan dolayı bunca sene sonra günümüze kadar gelmiş. içindeki insanlar ölüp bedenleri çürüyüp gidince bu içi boş lav kuruntuları kalıyo geriye. üniversitede hocamız anlatmıştı. öle şehir efsanesi değil yani.

yo yo, şehir efsanesi demedim zaten.bu olay hakketten yaşanmış,kanıtlarla da sabit ve tartışmaya kapanmış durumda.yannız ben onnarı aslına uygun olarak gerçek insan boyutunda alçıdan yapılarak oralara yerleştirildiğini,çünkü zamanın ışığın ve havanın etkisiyle çoğu gerçek yapının bozulmaya yüz tuttuğu için oralardan kaldırılıp daha emniyetli yerlere taşındığını duydum.bu firavunlara yaptıkları gibi yani...

Gerçek hayatım bunlar kalıplaşmışlar verdiğim linkten bakarsan...

Neyse kopamıyorum burdan ya bi türlü kocamla ilgileniyim birazda öpüyorum sizleri busefer geçekten gidiyorum...

kıs uydurma demiyom ki...anlatamadım ben herhal...

Anladım canım ama zamanla deforme olmuş sanırım o boşlukları deforme olan yerleri kalıplamışlar düzeltmişler..Arkadaşın eşinede rehberler olayı böyle anlatmışş..

Anladım canım ama zamanla deforme olmuş sanırım o boşlukları deforme olan yerleri kalıplamışlar düzeltmişler..Arkadaşın eşinede rehberler olayı böyle anlatmışş..
hah işte ben de onu diyom...çok beter olanları da kaldırıp yerine aslına uygun olarak alçıdan koymuşlar...burdaki amaç orjinalini korumak yani...

hah işte ben de onu diyom...çok beter olanları da kaldırıp yerine aslına uygun olarak alçıdan koymuşlar...burdaki amaç orjinalini korumak yani...

Hıh anlaştık bu sefer :13: Canlı görmeyi çok isterdim ama haa.Bazen geçmişe çok eski çağlara gidip görebilsem çok istiyorum gelecegi hiç merek etmiyorum ama geçmişi çok merak ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…