cık cık cık, bidem anadolu garısı olcen! kız osmanlı yimağa bu nası heç duymadın?
kız ben onu bi vakte kadar el basan tava diye biliyodumcık cık cık, bidem anadolu garısı olcen! kız osmanlı yimağa bu nası heç duymadın?
kız ben onu bi vakte kadar el basan tava diye biliyodum
etli bi yemek,üzerine yoğurtlu bi karışım dökülür hani sonna fırına verilir...tabi osmanlıda turbo fırın yoktu onnar tandır kullanırdı ama neyse...istersen tarifi veriim...ne bilim utandım şimdi:26:
etli bi yemek,üzerine yoğurtlu bi karışım dökülür hani sonna fırına verilir...tabi osmanlıda turbo fırın yoktu onnar tandır kullanırdı ama neyse...istersen tarifi veriim...
ya herkeş sahiplenmeye kalkışmış bunu kimisi elbistan tava der bu da ermenilerin b.k yemesi...has be has osmanlı mutfağı bu.ben yemekleri genelde osmanlı ve türk mutfağından yaparım ööle fransızı italyanı açmaz beni,bizim mutfak başlı başına bi sanattır çünkükız ben onu bi vakte kadar el basan tava diye biliyodum
kaybolma bi yere yaziim hemencik,sen de yanına ne yapabilirim onu düşün...ver banada arşivde bulunsun
kaybolma bi yere yaziim hemencik,sen de yanına ne yapabilirim onu düşün...
etli bi yemek,üzerine yoğurtlu bi karışım dökülür hani sonna fırına verilir...tabi osmanlıda turbo fırın yoktu onnar tandır kullanırdı ama neyse...istersen tarifi veriim...
temam yaz bekliyom bana akşama yemek bulun şöle hem pratik hem leziz
yok ya klasik ÜSYE teşhisi işte...slm kıslar ben yine geldimmm yemek yapıcam bi yandan da size bakem dedimm... flockem tatlı cadı nasıl oldu dr gitmişsin ben yokken ne dedi dr önemli bir şey yoktur inş...:94:
2-3 kişilik için:
yarım kg sotelik et,1 bardak un,2yumurta, 2kaşık yağ,1soğan,tuz karabiber.
tencerede yağı erit,soğanı küp doğra ve kavur,buna eti ilave et.kavurmaya devam et bi çay bardağı kadar sıcak su ekle,ocağı kısığa al ve etler suyu çekene kadar pişir.karabiber ve tuzu ekle,bi karıştır sonna hepsini bi tepsiye dök,ben kare borcam kullanıyom.başka bi yerde yoğurdu yumurtalarla karıştır unu ekle.topak olmamasına dikkat et. etten hafif su kalmıştır mutlaka,onu kaşıkla al yoğurtlu karışıma ekle.sonna bu karışımı borcamdaki etlerin üstüne dök. dilersen-ki orjinali ööle ama ben yapmıyom-kaşar rendele üstüne.orta derece fırında üstü kızarana kadar pişir.yoğurt yaklaşık bi subardağı kadar yeterli olur,az daha ekleyebilirsin ama.ben bi de bu karışımı üstüne döktükten sonna etlerin,aralarına da girsin diye etleri biraz sağ sola kaydırıyom bi kaşık yardımıyla.
bu kadar yani...zor bişi diil
2-3 kişilik için:
tencerede yağı erit,soğanı küp doğra ve kavur,buna eti ilave et.kavurmaya devam et bi çay bardağı kadar sıcak su ekle,ocağı kısığa al ve etler suyu çekene kadar pişir.karabiber ve tuzu ekle,bi karıştır sonna hepsini bi tepsiye dök,ben kare borcam kullanıyom.başka bi yerde yoğurdu yumurtalarla karıştır unu ekle.topak olmamasına dikkat et. etten hafif su kalmıştır mutlaka,onu kaşıkla al yoğurtlu karışıma ekle.sonna bu karışımı borcamdaki etlerin üstüne dök. dilersen-ki orjinali ööle ama ben yapmıyom-kaşar rendele üstüne.orta derece fırında üstü kızarana kadar pişir.yoğurt yaklaşık bi subardağı kadar yeterli olur,az daha ekleyebilirsin ama.ben bi de bu karışımı üstüne döktükten sonna etlerin,aralarına da girsin diye etleri biraz sağ sola kaydırıyom bi kaşık yardımıyla.
2-3 kişilik için:
valla tadı güzel oluyo,yumurta da zaten rengi verme amaçlı oluyo.düzgünce borcamda kesip çıkarabilirsen,görüntü de hoş oluyo benceyumurta tadı görüntüsü oluyo mu canım?ben yumurta konusunda takıntılıyımda
kıs ben evlendiğimde bi yumurta bilem kıramıyodum,zamanla öğrendim benflocke sen yemek yapmayı nezaman öğrendinnn yyaaaa banada bu akşama bişiyler bulun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?