- 24 Şubat 2011
- 4.563
- 1.380
- 333
hoşçakalın kızlar
nasihatten pek yana değilim,bende bi işe yaramıyordu çünkü,etrafta örnekleri göstermek daha etkili bi yöntem gibime geliyo....geçen yaz okula gittim,yeni açılmışkene.sınıf öğretmenine ders kitaplarının dışına taşmasını söyledim,uyuşturucuyu arada bi tartışmalarını anlattım,he dedi geçti sadece...bunun üzerine eroin krizine girmiş bi kaç video buldum youtube'dan.oturtup onları izlettirdim oğlana.bak dedim,hepsi aciip cesur olduklarını kanıtlamak için arkadaşlarına bööle oldular!sanırsam baya bi etki yaptı üstünde...evet benimde aklıma bunlar takıldıkça gözlerim dolmuyo değil nasıl olacak diye bu konuda sadece rabbime güveniyor ve sığınıyorum o benim evladımı benden daha çok seviyor ve daha çok koruyacak bunu biliyorum... sadece dua edebiliyorum evlatlarım ve tüm evlatlar için rabbim doğru yoldan ayırmasın, aklını vicdanıyla beraber kullanmayı nasip etsin...
mandalina sen burdamıydın ki kıs?hoşçakalın kızlar
tuğçem,yoğundun bugün herhal....napıyonuz bakemm
bunu biz de anlatıyoruz ikisine,gizli saklı işler ve yalanlar asla gizli kalmaz.hem boşuna yorma kendini,suratından biz anında anlıyoruz ama sonuçlarını görmen için bazen bişey demiyoruz dedik hep.böölece yalan söylese bile acaba suratımdan anlaşılıyor mu?endişesine kapılıyor.bazen süper bi yalan söylediğinde ve biz bunu anlayamayınca,ortaya çıktığında sankim hep biliyorduk gibi yapıyoruz 'bu sefer çitten tebrik ederim,yalanın ortaya çıkması baya bi zaman aldı,gelelim işin ceza kısmına...'diip ekşını başlatıyoruz.kendisi de böylece ne denli komik duruma düştüğünü görüyo....şükür ki çok başvurmuyo yalanlara....bence nasihat çaktırmdan örnekler vererek yapılınca etkilinoluyor hatta en güzel nasihat onu bizzat kendinin yaşayarak çocuğa örnek olmandır.. bu örneği sigarayı bıraktığın için rahatlıkla verebilirim ki bi çocuğa sigaranın zararlarını anlatıp sonrada kendin içersen hiçbi işe yaramaz çünkü çocuklar sölediğimizi değil yaptığımızı yaparlar...
çocuğuma yalanlın insanları ne hale getirdiğini anlatırken şaka da olsa yalana başvurmamaya çalışırım oğullarıma yalan sölerken bin defa düşünmelerini bunun eninde sonunda ortaya çıkaağını ve daha çok rezil olacaklarını anlatmaya çalışırım.. yalanın şaksı olmaz bana göre...
tuğçem,yoğundun bugün herhal....
kıs ben bi yerde bunu biraz fazla tolere ettim ki otoritemi böölesi ayaklar altına almaya kalkıştı!evet flockem. şimdi sakin gibiyimsenin cüceleri okuyunca bayıldım çk hosuma gittiler
kaçmam gerek benim de kelebeğim....sofra hazırlamam gerek....bi boşlukta dalarım genem buraya.:80:hatunlar 10 dk izin bana perdelerimi ütüleyip çubuklarını geçirip yerlerine takmam gerek hemen döncem anacım bekleyin beni.....
kıs ben bi yerde bunu biraz fazla tolere ettim ki otoritemi böölesi ayaklar altına almaya kalkıştı!
bunu biz de anlatıyoruz ikisine,gizli saklı işler ve yalanlar asla gizli kalmaz.hem boşuna yorma kendini,suratından biz anında anlıyoruz ama sonuçlarını görmen için bazen bişey demiyoruz dedik hep.böölece yalan söylese bile acaba suratımdan anlaşılıyor mu?endişesine kapılıyor.bazen süper bi yalan söylediğinde ve biz bunu anlayamayınca,ortaya çıktığında sankim hep biliyorduk gibi yapıyoruz 'bu sefer çitten tebrik ederim,yalanın ortaya çıkması baya bi zaman aldı,gelelim işin ceza kısmına...'diip ekşını başlatıyoruz.kendisi de böylece ne denli komik duruma düştüğünü görüyo....şükür ki çok başvurmuyo yalanlara....
zor zanaat bir çocuğu yetiştirmek....
kaçmam gerek benim de kelebeğim....sofra hazırlamam gerek....bi boşlukta dalarım genem buraya.:80:
Flockem evde nasıl ses yoğunlugu olusmustur belki kimbilir
hayırdır kıs ne zaman geldin de gidiyonn sen yoksa görünmez mi oldun
tüh be canım nasılda mandalina çekiyo sabahta kulaklarını bi çınlattım ki sorma oku...
mandalina sen burdamıydın ki kıs?
profilini hep gezdim bulamadım anlat bakim ne dedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?