günaydın pariscik,senin de kandilin mübarek olsun.....
günaydın pariscim
amin datlum inşallaholgun insan, imanı oturmuş insan senin dediğini yapar, müdahele etmez canım. sadece dua eder. ama bazı insanımız da varki peşin hüküm vermeyi dinin gereği sayıyor. bazılarıda dinine göre giyinmeyi çağdışılık sayıyor. ne diyelim allah herkeze güzel düşünüp güzel görmeyi nasip etsin.
konuşcak birşey var mı ki?zihniyete bak,sana yaklaşım tarzına bak....böylesinle ne konuşulabilir ki?allahın bir selamı var işte,günaydın ve ii akşamlar haricinde konuşulcak bişey yok bu seviyesiz yaratıklarla...
paris günaydın seninde kandilin mübarek olsun
amin.fikir yürütüp kin kusarken de,kıyametten önce allah adına konuşup cehennem faturası kesip şirk koşmaktan da korusun....sonuçta benim nereye gideceğimi bir tek o biliyor,fikir yürüten zavallılar da şirk koştuklarınla kalıyo...garip,allah şirk koşanları hiç affetmeyecekmiş,kuranda böyle yazıyo....olgun insan, imanı oturmuş insan senin dediğini yapar, müdahele etmez canım. sadece dua eder. ama bazı insanımız da varki peşin hüküm vermeyi dinin gereği sayıyor. bazılarıda dinine göre giyinmeyi çağdışılık sayıyor. ne diyelim allah herkeze güzel düşünüp güzel görmeyi nasip etsin.
bu arada benim sütyenin kopçası açıldı :26: ama içimde o kadar çok şey varki. badi, çıt çıtlı atlet. nasıl takacam ben . mdür yardımcısından yardım mı istesem acep:26:
amin.fikir yürütüp kin kusarken de,kıyametten önce allah adına konuşup cehennem faturası kesip şirk koşmaktan da korusun....sonuçta benim nereye gideceğimi bir tek o biliyor,fikir yürüten zavallılar da şirk koştuklarınla kalıyo...garip,allah şirk koşanları hiç affetmeyecekmiş,kuranda böyle yazıyo....
şirk büyük günahlardandır. peygemaber efendimizin amcası ebu talip. efendimizi himayesinde hep korumuş onun iyiliği için mücadele etmiştir. ancak allahın birliğini kabul etmediği için maalsef imanlı olarak ruhunu teslim edememiştir. ata dinidir diye puta tapmaktan vazgeçememiştir. peygamberimiz onun bu durumuna çok üzülmesine rağmen elinden bişey gelmemiş kendisi o şekilde ahirete intikal etmiştir. allah herkeze imanlı ölüm naisp etsin.
pek tuğçe kız sayende günün anlam ve önemine uygun sohbet ediyoz:86:
şirk büyük günahlardandır. peygemaber efendimizin amcası ebu talip. efendimizi himayesinde hep korumuş onun iyiliği için mücadele etmiştir. ancak allahın birliğini kabul etmediği için maalsef imanlı olarak ruhunu teslim edememiştir. ata dinidir diye puta tapmaktan vazgeçememiştir. peygamberimiz onun bu durumuna çok üzülmesine rağmen elinden bişey gelmemiş kendisi o şekilde ahirete intikal etmiştir. allah herkeze imanlı ölüm naisp etsin.
peh tuğçe kız sayende günün anlam ve önemine uygun sohbet ediyoz:86:
boşver öyle kalsın rahatsız etmiyorsa öyle akşamı çok ettiğim olurdu
:97::97::97:
anlat kız dinliyoz ne güzel:97:
şivlilik???:26:hiç duymadım ama ne hoş bir adetmiş bu böyle?güzel yurdumun hangi yöresine ait bu gelenek?Mandalina .... Aslında çapraz takıcaksın daha güzel oluyor açılsada çapraz olunca sıkıntı olmuyor...
KAndiliniz kutlu olsun hanımlar...
Günaydın...
Bizim şehrimizde 3 aylar başlangıçında Şivlilik yapılır....
Kapı kapı gezip şivlilik diyesim geldi..Bizim buralarda çocuklar ellerinde torbalar kapı kapı Şivlilik derler...Kapıyı açan ev halkı çocuklara şeker, kuruyemiş ve meyve verir...
Ne eğlenceleri olurdu ...çocukluk yaa... Bir sürü şeker kuruyemiş vb. dolardı torbamız ...
ay evet. manisada da evde ne varsa kandil günleri komşulara dağıtılırdı ya. bisküvi lokum. istanbulda da kandil simiti. ne güzeldi yaaaMandalina .... Aslında çapraz takıcaksın daha güzel oluyor açılsada çapraz olunca sıkıntı olmuyor...
KAndiliniz kutlu olsun hanımlar...
Günaydın...
Bizim şehrimizde 3 aylar başlangıçında Şivlilik yapılır....
Kapı kapı gezip şivlilik diyesim geldi..Bizim buralarda çocuklar ellerinde torbalar kapı kapı Şivlilik derler...Kapıyı açan ev halkı çocuklara şeker, kuruyemiş ve meyve verir...
Ne eğlenceleri olurdu ...çocukluk yaa... Bir sürü şeker kuruyemiş vb. dolardı torbamız ...
enem bi çaresine bak gari....biri büyük diğeri toplu,hakketten acayip bi görüntü çıkar ortaya...benimkiler eccük büyük öne doğru kayma ya başladıdayanabildiğim kadar dayanacam, yılmayacam
manisalımısın?kelebeğimin memleketi ora.....ay evet. manisada da evde ne varsa kandil günleri komşulara dağıtılırdı ya. bisküvi lokum. istanbulda da kandil simiti. ne güzeldi yaaaburda öyle bişey yok maalseef. akşama ben bişeyler dağıtsammı acep. ben çok seviyom böyle günlerin anlamlandırılmasını. kutlanmasını
manisalımısın?kelebeğimin memleketi ora.....
şivlilik???:26:hiç duymadım ama ne hoş bir adetmiş bu böyle?güzel yurdumun hangi yöresine ait bu gelenek?
ay evet. manisada da evde ne varsa kandil günleri komşulara dağıtılırdı ya. bisküvi lokum. istanbulda da kandil simiti. ne güzeldi yaaaburda öyle bişey yok maalseef. akşama ben bişeyler dağıtsammı acep. ben çok seviyom böyle günlerin anlamlandırılmasını. kutlanmasını
az kaldı birazdan kapıcımız viledasınla evime dalacak....apartmanı silerken sopasınla güm güm kapıya vuruyo...geçen işini savsakladığı için millet uyarıda bulunmuştu,şimdi sopayı vura vura siliyo yerleri,mesaj şu:geldim sildim,gidiyom,bilgin olsun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?