- 19 Aralık 2016
- 3.736
- 10.131
- 128
- 32
- Konu Sahibi esmergizmo
-
İyi hissetmek adında bir kitap var tavsiye ederim canım. İnşallah psikiyatrist iyi gelecekvalla biraz belli ettim
umarım toparlarım ya.
yarın psikiyatr a gideceğim bakalım ne diyecek. evet kitap alıcam bişeyler bakalım teşekkürler çok.
İyi hissetmek adında bir kitap var tavsiye ederim canım. İnşallah psikiyatrist iyi gelecek
Acaba tusa girmeden bi yerde kısa süreli çalışsan mı, hem eline biraz para geçer hemde kafanı dağıtırsıntamam bakacağım teşekkürler.
umarım iyi gelir hiç umudum yok ne yaparsam kendim yapacağım sanki
Acaba tusa girmeden bi yerde kısa süreli çalışsan mı, hem eline biraz para geçer hemde kafanı dağıtırsın
4,5 senelik iliskim var. Onun okulunda son donemi benim 1 senem daha var. Acikcasi ben bir 4,5 sene daha beklemek istemem. Komsular gormesin, akrabalar duymasin diye kacak gocek gorusmek bana zor geliyor. Durumu ailem biliyor, beraber kaldigimiz zamanlarda oluyor ancak sevgililik donemininde bir miyadi var. Insam artik level atlamak istiyor. Birde bu acidan bakin. Belki sevgiliniz 9 seneden sonra is hayatina atilmanizi ardindanda evlenip yuva kurmyi istiyordur ve sizden umidi kalmamistir.
Bence onu bi düşün, Benim öyle nöbet tutan arkadaşlarım oldu, sadece evden uzaklaşıp kafanı dağıtırsın.zorunlu yapmadan diplomamı vermedikleri için doğu hizmeti haricinde bi opsiyonum yok. aslında her gün önünden geçtiğim bi özel poliklinik var, orada ayda bi 5 gün nöbet tutarak anlaşma yapsam bana çok iyi gelirdi, paradan çok hastane ortamından kopmamak iyi gelirdi.
evet sanırım öyle oldu
komşular akrabalar umrum değil, ailemin de haberi var onun da bi sıkıntımız yoktu ama. evet ama işte insanın şartları istediği gibi olmuyabiliyor. benim tersim durumunda erkekelr var. erkeğin işi olmayınca evliliği ertelemesinde sorun olmuyor askerliği vs kadınlar bekliyor ama tam tersi olunca neden sorun oluyor? bence bu haksızlık.
9 yıllık ilişki mi eskimiştir. Evlilikde yok. Bence sen yeniden doğuyorsun, ölmüyorsun. Hayat karşına daha ne fırsatlar çıkaracak.kızlar sınava hazırlanıyordum asosyaldim arkadaşlarımdan kopmuştum ailem de sorunlu
9 yıllık sevgilim benden ayrıldı
ölüyorum. sürekli ağlama krizindeyim. 28 yaşındayım hayatım boşuna geçmiş gibi hissediyorum. bi hayatım yok. sıfırım. yaşasam ne yaşamasam ne yokum ki ben.
ben bittim. sıfırda bile değil eksideyim. nasıl çıkılır bu durumdan?
nolur yardım edin çok kötüyüm.... cevap yazamazsam bilin ki can acısından ölüyorum
Bence onu bi düşün, Benim öyle nöbet tutan arkadaşlarım oldu, sadece evden uzaklaşıp kafanı dağıtırsın.
Müstafi değilsen Doğuya gitmek bile belki sana iyi gelebilir mesela Van ve Diyarbakır da olup çok mutlu arkadaşlarım var
Aslında diğer arkadaşın söylediği de mantıklı, durumunuz ne bilmiyorum ama evlenip de tusa çalışabilirsin eğer sevgilinin istediği buysa. Ailen de sana rahat vermiyor anladığım kadarıyla
9 yıllık ilişki mi eskimiştir. Evlilikde yok. Bence sen yeniden doğuyorsun, ölmüyorsun. Hayat karşına daha ne fırsatlar çıkaracak.
Şimdi bilemesin. Bekle ve gör...müstafiyim
diplomam olmadığından çalışamam iş olarak. illegal kanunsuz bir iş onu yapanlar ben yapamam.
ailem bana hiç rahat vermiyo. az önce annemle babam bi konuda atışıyorlardı ben de kalktım yanlarından. arkamdan ablam "sorunu çözceğine çeker gider" diye söylendi. kendini müdürüm falan sanıyor pislik.
bilmiyorum
Şimdi bilemesin. Bekle ve gör...
Icinde bulundugun sartlari ancak anlattigin kadariyla biliyorum dolayisiyla seni anlamamis olabilirim. Ablan ve annenle anlasmanin hicbir yolu yok mu? Onlara ulasabilirsen en azindan kostek olmazlar diye dusunuyorum. Cunku mesela ben de annemle 2 sene oncesine kadar surekli kavga ederdim, her lafimdan bir sey cikarirdi. Bana nefretle bakiyordu hatta, ciddi uzuluyordum. Biraz anlasmaya calistim onunla, zamanla ogrendim. Simdi bana gece uyumadan once sut getiren birine donustu, oysaki beni hic sevmedigini dusunurdum. Biriyle ayni evde yasiyorsan onunla anlasamamak o evi cehennem gibi yapiyor, biliyorum o hissi.evet tus.
o kadar yıprattılar ki beni
özgüvenimi yok ettiler değiştirdiler mutsuz sevimsiz bi insan oldum
insanlara dertlerimi anlatmaktan bıktırdım. kime uzansam kaçıyor benden hissediyorum.
moralim sıfır. moralim yok. herkese herşeye sinirliyim en çok da kendime. neden bu insanlara hayatımı mahvetmelerine izin verdim diye.
3 gün insan rolü yapamadılar. 3 gün ya.
Icinde bulundugun sartlari ancak anlattigin kadariyla biliyorum dolayisiyla seni anlamamis olabilirim. Ablan ve annenle anlasmanin hicbir yolu yok mu? Onlara ulasabilirsen en azindan kostek olmazlar diye dusunuyorum. Cunku mesela ben de annemle 2 sene oncesine kadar surekli kavga ederdim, her lafimdan bir sey cikarirdi. Bana nefretle bakiyordu hatta, ciddi uzuluyordum. Biraz anlasmaya calistim onunla, zamanla ogrendim. Simdi bana gece uyumadan once sut getiren birine donustu, oysaki beni hic sevmedigini dusunurdum. Biriyle ayni evde yasiyorsan onunla anlasamamak o evi cehennem gibi yapiyor, biliyorum o hissi.
Insanlar da bir dinliyor, iki dinliyor bikiyor sonra. Ben cok uzun zamandir insanin kendinden baskasi olmadigini dusunuyorum ve kimseye derdimi anlatmam asla. Cunku anlatsan da anlamiyorlar zaten.
Psikoterapiste gidecegini okumustum onceki sayfalarda, eger duzenli gidersen bu dusuncelerden kurtulacagini dusunuyorum. Senin bir hatan yok, bazi insanlar sikintililar iste. Ya uzak duracaksin ya da uzlasmaya calisacaksin(bu bayagi zor, ama neden olmasin).
Ben sana güveniyorum sen o sınavın da canına okuyacaksın o çocuğun da
Tek bir soru soracagim, ablan seni kiskaniyor mu?annemle biraz iletişimimiz düzeldi ama ablam bozuyor yine. arkamdan sürekli suçluyor beni. fısır fısır hep kötülüyor hiç bitmedi şu huyu. tavla oynamaya gittik hile yaptı izin vermedim diye tüm oyun surat astı eve gelince de hakaretler küfürler ağlamalar ortalığı yıktı. hani 5 yaşında çocuk gibi artık bıktım. ondan uzak olursam annemle ayrı bi ilişkim olursa sanırım biraz daha sağlıklı olabilir ilişkimiz yoksa annem ablamın tarafını tutuyorhep suçlu benim.
insan gocunuyor ya. ettiği beddualar hala kulağımda. yeter ben de insanım onun yüzünden huzur bulup tusu kazanamadım sevgilime kavgalarımızı anlatmaktan adamı bıktırdım. ne günahım var benim ya... onun gibi çirkef bi abla olsaydı onun başında görürdüm onu da..
off.
Peki sana gel nisan yapalim sonra sinava hazirlan ben senin yanindayim gibi bir teklif. Muhtemelen sinavdan dolayi istemezdin de ama merak etdim.
Biraz benzer bir durumun kiyisindan dondum. Toparladik gibi. Bu kadar yil buyuk problemler yasamadan ve mutlu olarak geliyosun ardinsan bir turlu duzenini kuramiyosun is vs. Ve cabaliyosun da... bunu gorup olmadiginda vardir Allahin bir hikmeti dedim ve sustum. Belki erkek arkadasinda ben onu bekliyorum o cabalamiyo beni sevmiyo vs demistir.
Şuan çiplak gibisin hatta elsiz kolsuz. Ama sabret hersey olacagina variyor. Sen yapman gereken birsey varsa yap iliskim icin fazlasina gerek yok. Umarim sinavinda basarili olup istedigin dala yada alana ( sizde nasil bilmiyorum :)) yerlesirsin. Basarilar dilerim
Tek bir soru soracagim, ablan seni kiskaniyor mu?
Anladim, ablanin genel karakteri bu yani. Simdi ben de bir ablayim, ama ablani anlayabilmem mumkun degil. Ama kendimi senin yerine koydugumda cok yorucu oldugunu anlayabiliyorum. Evde surekli bir savas var, insanin zihni cok yoruluyor ve senin ozel bir durumun var. Bu sinavda istedigin puani alabilmen icin hem cok calismalisin hem de manevi destege ihtiyacin var. Bu yuzden ablanin seni kiskanip kiskanmadigini sordum, yani sinavin ozellikle kotu gecsin diye boyle davraniyor da olabilir. Anlattiklarina bakinca sorunlu bir tip gibi geldi cunku bana. Bir de mesleginden oturu kiskanabilir diye dusundum, ablan ne is yapiyor, ne mezunu bilmiyorum ama. Cunku toplumumuzda niyeyse iyi universite, fakulte, bolum mezunlari ve okuyanlarina karsi bir asagilik kompleksi var. Hayat okulu meselesi. Sen tip fakultesi mezunusun, yani hangi universite bilmiyorum ama, dusuk puanli bir tanesine gitmis olsan bile ortalama ustu bir ogrencilik hayati gecirdigin acik. Ablan bu durumundan dolayi sana karsi bir yenilgi hissediyor olabilir, bundan dolayi kafasinda seni asagi cekmek istiyor gibime gelmisti. Ona karsi yapacagin bir sey yok, ya onu hayatindan olabildigince sileceksin ya da iyi anlasmaya calisacaksin. Babanla aran nasil?sanırım ya. bilmiyorum. o kıskanma yaftasını ben kimseye yapıştıramam somut şeyler görmedikçe. sanırım huyu öyle. bana özel değil. kendini kıyaslar hep onla bunla.
geçen gün kahvaltıya çıkmıştık annem ananeme tost almış sever diye ablam kendi simit almış efendim annem neden ablama tost almamış diye trip attı mesela. her an her durumda herkesle bi kıyaslama halinde kendini. benden daha çok şey hak ettiğini düşünüyor çalıştığı için.
Anladim, ablanin genel karakteri bu yani. Simdi ben de bir ablayim, ama ablani anlayabilmem mumkun degil. Ama kendimi senin yerine koydugumda cok yorucu oldugunu anlayabiliyorum. Evde surekli bir savas var, insanin zihni cok yoruluyor ve senin ozel bir durumun var. Bu sinavda istedigin puani alabilmen icin hem cok calismalisin hem de manevi destege ihtiyacin var. Bu yuzden ablanin seni kiskanip kiskanmadigini sordum, yani sinavin ozellikle kotu gecsin diye boyle davraniyor da olabilir. Anlattiklarina bakinca sorunlu bir tip gibi geldi cunku bana. Bir de mesleginden oturu kiskanabilir diye dusundum, ablan ne is yapiyor, ne mezunu bilmiyorum ama. Cunku toplumumuzda niyeyse iyi universite, fakulte, bolum mezunlari ve okuyanlarina karsi bir asagilik kompleksi var. Hayat okulu meselesi. Sen tip fakultesi mezunusun, yani hangi universite bilmiyorum ama, dusuk puanli bir tanesine gitmis olsan bile ortalama ustu bir ogrencilik hayati gecirdigin acik. Ablan bu durumundan dolayi sana karsi bir yenilgi hissediyor olabilir, bundan dolayi kafasinda seni asagi cekmek istiyor gibime gelmisti. Ona karsi yapacagin bir sey yok, ya onu hayatindan olabildigince sileceksin ya da iyi anlasmaya calisacaksin. Babanla aran nasil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?