ön koltuk meraklısı dişi kuşlar...

yine aynı şeye devam ediyorsunuz....sizinde çocuğunuz yok anlasılan olsun ozaman konusun ....

Ne alakası var arkadaşım çocuğum olup olmamasıyla ?
Savunduğunuz şeyin korkunçluğunun farkında mısınız ?
Bir hata ediyorum demek yerine bu durumu savunuyorsunuz ölümüne.
Allah kazadan beladan korusun evlatlarınızı.

şehirler arası otobüste bilet alırken uyardı firma ,ben düşünememeştim ama sonra hep arakadan aldım kızımla.kendi arabamızda kızım yalnız öne oturmayı çok istiyor ama izin vermiyoruz.sadece kısa ve rahat yollarda.Arkada oturmak özel araçta çok sıkıcı ya.Ama öndede hep bir kaza paniği yaşıyorum.izledikçe.
küçük bebekler arkada annesiz araba koltuğu ile paşa paşa gidiyorlar.Alışıyorlar.

Araba aldığımızda hemen oto koltuğu aldık,inanın parası aldığımız arabanın parasına yakındı ama almak zorundayız.Bilinçli bir anne babaysak bunu yapmalıyız.olacağı ne varsa olur cümlesi türk insanının kıramadığı,olayı direk kadere bağlayıp vicdanını rahatlatanların cümlesidir.Allah bize aklı vermiş,2 ton ağırlığındaki arabayı da vermiş,geriye kalmış elin adamının binbir zahmet ve testlerinden geçerek hazırladıkları oto koltuklarını almak.Bizim 25 kilo olan bir çocuğun çarpma esnasında 250 tona ulaşıp anne babadan önce ön camdan fırladığına inanamama olasılığınıda düşünüp internete çarpışma videolarını koymuş. Şimdi biz kalkıp olacağı varsa olmuş dememiz tamamen hastalıklı ruhlara sahip olduğumuzu gösterir.Çin malı koltukları lütfen avmlerde inceleyelim.Plastik üstü kauçuk.sadece polisten ceza yememek için yapılmış olan bir uydurma.Koltuğun sırrı isofix li olmasıdır.Memlekete gittiğimizde biz üstüste binerken onun koltuğuna hiç dokunmayız,işte biz o zaman bunu vicdanımız için yaparız.

Ben de ön koltuk meraklısı bir dişi kuşum maalesef...
psikolojik midir nedir arka koltukta midem bulanıyor, kusacak gibi oluyorum.
Bizde dünya para verip isofikli iyi bir koltuk aldık ama ben kızımı koltuğa oturtup kendim yine önde oturuyorum.

Son düzenleme:
böyle bi konuya rastlamam çok garip oldu. pzt günü şehir dışından döndük. arabayla eşim, oğlum ve ben. doğumdan beri arka koltukta oturuyorum. ön koltuğa oturduğum zaman garip geliyo hatta.. yolda gelirken de ben de senin gibi diğer arabalara bakıyodum. tek başına adamlar yolculuk ediyomuş gibi görünse de bir sürü arabada farkettim ki arkada bi kadın ve bi çocuk oturuyodu. ön koltuktan arka koltuğa terfi etmiş kadınlar kulübü diye bişey olduğunu düşünerek geldim yoldan. senin aksine sadece bir arabada önde kucağında çocukla oturan bi kadın gördüm. o arabada da arkada başka 3 adam oturuyodu.
neyse yalnız bi de şöyle bişey var ki benim tontik kesinlikle oto koltuğunda oturmuyo malesef. bu sorunu nasıl çözcez bilmiyorum. yüreğim ağzımda yolculuk yapıyorum sürekli.

Benim kızımda koltukta ağlaya ağlaya bir hal oluyordu bebekken ama ben hiç ağlamalarına aldırmadım şimdi gayet iyi alıştı oturmak zorunda olduğu biliyor hala daha oturmamak için ortam gözlüyor o ayrı bir konu tabi...

Bu konuyu açtığınız iyi olmuş,hiç rastlamamıştım,çocuğum da yok ama farkındalık yaratılabilir.Küçük çocuk varsa annesi veya babasıyla arkada oturmalı.Ne anne ne de baba bu durumdan gocunmamalı.

arkadaş sen böyle yapıyor olabilirsin. ve bu yanlış bir şey bunu kabul etmek zor mu?

hani şunu demek zor mu..''aa kızlar evet bende böyle yapıyorum ama haklı olabilirsiniz artık bende dikkat ederim'' çok zor bir şey mi böyle düşünmek?

herşeyin Allahtan olduğunu biliyoruz...ama sen önlemini al tevekkülünü et yine bu engel değil...

üslubumla kimseyi kırmak üzmek gibi bir niyetim yok onu belirteyim...

Bende cevap vereyim anneyim ve çocuğunu önde oturtanın anneliğini sorgularım. Uğruna ölecek kadar severiz ama alır öne koyarız , kazada ilk o ölsün diye.

Bırakın yeni koltuğu 2. el alınır gene alınır. Bir arkadaşım demiş araba alan koltuk alamıyor mu diye süper bir tesbit.

Tabi insanlarda haklı önce oturunca kocayı kaçırmıyorlar, karısıda bir karış büyüyor. Ya döt kadar arabaların önü arkasımı olur. Ön koltuktakide arkada koltuktaki de aynı yere gidiyor merak etmeyin arka koltuk bir durak önce inmiyor.

Benim herif eğer ben arabayı kullanıyorsam arkada koltukta terse bakarak oturur, sıkılıyor yapacak birşey yok.

Son düzenleme:

canım benimki 9 aylık. koltuğa koyunca ağlamaktan içi çıkıyo çocuğun, susmak bilmiyo kesinlikle. alıştırcam ama nasıl bilmiyorum.:44:

kızımın araba koltuğu olmasına rağmen bende onunla beraber arkada oturuyorum.hatta dalgınlığımıza gelir ne olur olmaz arka kapıyı açar korkusuyla arabamızı değiştirip 3 kapılı almamıza rağmen bende arkada oturuyorum..ve bu konuda size hak veriyorum çok güzel bir konuya değindiğiniz içinde teşekkürler..bende önde giden çocukları gördükçe sinirleniyorum.

ben bu yazıyı yazarken önkoltukta kendisi oturanlara demedim meraklı diye

çocuğuyla oturanlara dedim..

ki zaten çocuk koltuğu artık yasal bir zorunluluk...cezası var...polise ne diyecek ki bu insanlar ay biz bebemizi çok seviyoz ama herşey Allahtan kardeş mi diycekler...

bazı şeylerin telafisi münkün olmayabilir...zaten bilinçli bir anne etini kessen çocuğuyla oturmaz...

En doğrusu bu,ya şimdi aklıma geldi çocuk arabanın kapısını açamasa bile gelip başkası açıp alsa gitse ne olacak ,Allah korusun ya.Normalde çantanı bilgisayarını bile arka koltuğa bırakamazsın.Bir de küçük bebek bu.Aman arkadaşlar dikkat edin küçük bebeklerinize.Biraz büyüyünce de çok sıkmayın ama küçücük bebeklerde olay farklı.

İyi de canım çocuk kilidi diye birşey var ona basınca o kapı içerden açılmıyor zaten.3 kapılı arabaya gerek yok.

canım benimki 9 aylık. koltuğa koyunca ağlamaktan içi çıkıyo çocuğun, susmak bilmiyo kesinlikle. alıştırcam ama nasıl bilmiyorum.:44:

azcık ağlasın...biliyorum bir anne için çocuğunun ağlaması dayanılması zor bir şey ama Allah korusun bir kaza olsa ömür boyu vicdan azabı ve dinmeyecek gözyaşınız...düşünmek bile kötü...

Herkes hata yapabilir mi?
Kusura bakma da anne olduktan sonra böyle bilinçsiz ve kaderci davranmak hata olmuyor.
Önlem almazsan her türlü şeye hazırlıklı olmalısın.Bu hata dediğin şey evladının canına mâl olucak türden bi cehalet.
Cehalet de değil aslında,ön koltuk da oturunca ne oluyor ki bi anlasam.
Hem bir arkadaşa''anne değilsiniz herhalde,olunca konuşalım''demişsin.
Anne olmadığı halde böyle konularda bu kadar duyarlı ve tepkili olan birinin,
olduktan sonra senin bu düşünce yapınla konuşacak pek de bir şeyi olmaz kanımca.
Ne diyim Allah herkesin evladını korusun.anne-babasına bağışlasın.

İyi de canım çocuk kilidi diye birşey var ona basınca o kapı içerden açılmıyor zaten.3 kapılı arabaya gerek yok.

biliyorum,bir önceki arabamızda çocuk kilidi vardı,sonralarında çocuk kilidinde problem oldu ve bir kapısı kilitlenmemeye başladı en iyisi 3 kapılı dedik ve değiştirdik..

Allah Korusun Allah korusun Allah korusun...

bi de şöyle bişey var aklıma gelmişken sorayım, mesela diyelim ki arabaya 5 kişi binecek(çocuk hariç) o gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…