ön koltuk meraklısı dişi kuşlar...

bazi arkadaslar kisa mesafe oldugu icin daha az onlem alarak yolculuga ciktiklarindan bahsetmisler
ama istatistikler trafik kazalarinin yuzde 25 i evinizden sadece 2 kmlik mesafede gerceklestigini soyluyor.
o yuzden kisa mesafe uzun mesafe demeden her an bilincli yetiskinler olarak davranmakta fayda var.
Cocuk bebek degil arabamiza aldiigmzi her kisiyi emniyet kemeri takmasi konusunda uyarmaliyiz.
eskiden evet hepimiz cahilmisiz , bilinc yokmus ya da urunler yokmus.
ama artik forumlara girip cevap yazacak kadar interneti kullanmayi bilen yetiskinler olarak hic bir bahanemiz olamaz.

Araba koltugu olan arabada arka koltukta sadece 2 kisiye yer vardir . Bunu goren insanin sizden araba koltugunu sokun diye beklememesi lazim.
Amerika , Dubai gibi ulkelerde arabanizda bebek koltugu yoksa hastane bebeginiz vermiyor.
Bazi konularda yasalara ihtiyac duyulmasi bile sacma , polisin baska isi gucu yok mu da gidip senin emniyet kemerini kontrol etsin. kendin icin tak , polise bir faydan mi var.
Alkolu , hizi kontrol eder anlarim cunku maalesef o konularda sadece kendine degil baskasina da zarar veriyorsun.
Bu senin emniyetin , kemerini takacaksin
senin bebegin , cocugun , yegeninse o cocugu koltuga oturtacaksin .
Gerekirse bir yere gitmeyeceksin.
Cocuk yapmayi goze alan biri 9 ayda her ay 50 lira koseye atsa en kral koltugu alabilir.

Ben de oturanları anlayamıyorum.Kızım bi kaç aylıkken araba koltuğuna oturtamıyordum doğal olarak kucağımdaydı.Arka koltukta kasisten geçerken bile fazla zıplamasın diye daha sıkı tutmaya çalışırdım.Şimdi 8 aylık araba koltuğunda oturuyor ben de yanındayım.Ön koltukta çocuğuyla oturan kadın ya zır cahildir ya da çocuğu umrunda değildir.

bunun bir de otobüs minübüs versiyonu var ki akıllara zarar
koridorlarda dolaşan o çocuklar hareket halindeyken
töbe yarabbim bi kere fırlasın da akıllansınlar diyorum bazen
sonra çocuğa acıyorum
allah akıl versin

zaten bu çocuğunu çok sevenler ve peş peşe çocuk yapanlar için çocuk rızkıyla gelir
eceli gelen ölür
çocuk 3-5 lirayla da büyür
o çok sevdikleri çocuklarına pazardan kanserojen boyalı tişörtleri alıp giydirirler nasılsa çabuk büyüyor diye
arabanın lastiğine farına orasına burasına vermeye paraları her zaman vardır ama bir koltuk alamazlar
çocuklarının gelecekleri için çalışırlar ama bi kitap bi oyuncak almaya gelince ne gerek var bizim zamanımızda var mıydı derler
derler derler

Kaldı ki artık zorunlu ama kim takar yasayı bu ülkede

ağlamak çocuğu öldürmez ama kaza öldürür allah korusun
kaldı ki bugün ağlayarak bunu yaptıran çocuk gelecekte her şey için bu yöntemi seçecek
o zaman her ağladıklarında istediklerini yapalım

Allah Korusun Allah korusun Allah korusun...

bi de şöyle bişey var aklıma gelmişken sorayım, mesela diyelim ki arabaya 5 kişi binecek(çocuk hariç) o gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

Kendi adıma 5. Kişi diye birşey yok çocuğumdan arta kalan yere kim sığarsa o oturur. Koltuk asla çıkartılmaz.

cok haklisin

bizim bebis gelince ben heralde hep onunla arkada seyehat ederim diye dusunuyorum, o arac pusetinde ben de yaninda..

hele bi de umursamaz babalar var sozde sirinlik yapiyorlar araba kullanirken bebekleri (daha 2-3 yasinda bebek yahu ) kucaginda direksiyonu tutturuyorlar.. ne cahil cuhela ne dusuncesiz milletiz.....

Sonuna kadar katılıyorum.Ben birde babasının kucağında oturup diraksiyonu tutan bebekler görüyorum trafikte.Nasıl anne baba ki evladını hiç düşünmüyor.

ben seni anladım...
şimdi çocuğun ağlamasın diye her istediğine evet mi demelisin?

çocuk ağlamayı zaten size bir kere kabul ettirirse her istediğini ağlayarak elde edecektir..çocuk ağlasa da zırlasada yasak olan yasaktır...
unutma ki o çocuk, sen yetişkinsin çocuk ağlıyor diye isteklerini kabul etmemelisin...
kuralları sen koyarsın o uyar...

canım sadece kaza sizden kaynaklanmaz gelir bir araba sıze çarpar kısa mesafe uzun mesafe farketmez kaza bu adı üstünde bak 1.5 yaşında bebek öldü yaa...annesının vıcdan azabını düşünebiliyor musun?

sonuçta canım benım çocuğum yok olursa sana olur bizde vah vah deriz iki dakika sonra unuturuz peki sen unutabilir misin?

kendin çocukken her istediğini elde edebiliyor muydun?

birde bebeğin 6 aylıkmış 6 aylık çocuk nesne devamlılığını bile kazanamamış.
hareket eden bir nesneyi takip edemez gözleri...daha refleksif hareket döneminde çocuğun...hareketleri bile bilinçli değilken nasıl ön koltukta oturmak ıstedığın kanaatine varabildin...

çocuğun henüz senden ayrı bir varlık olduğunun farkında değil.
kendini hala senın bir parçan gibi hissediyor onun ağlaması senden ayrılmak istememesinden
sende arkada otur birşey olmaz...

Son düzenleme:
sonradan farkettim vallahi 6 aylık çocuk nasıl yolu izliycek yaa

gelişim psikolojisi bilen arkadaşlar ben yanılmıyorum değil mi duyu hareket dönemi çocuğu nesne sürekliliğinden yoksun olduğu için hareket eden nesneyi takip edebilir mi?

ben edemez diye biliyorum el insaf 6 aylık bebek yolu izlemek istiyor de

ya acaba ön koltukta oturmak isteyen sen olabilirmisin?

bak meraklı diyince kızıyorlar

kendi bilgimden şüphe ettirdin bana...

kusura bakmayın ama size tek bir şey diyeceğim "ben ömür boyu ağlıyacağıma çocuğum ağlasın daha iyi" yazıyı yazan arkadaş önyargısında çokçokçok haklı kim ne derse desin.....

Piaget'e göre nesne sürekliliği 4. ayda başlar...

Son düzenleme:
6 aylık bebek ön koltuğa oturmak falan istemez muhtemelen annesi ön koltuğa oturduğu için onu istiyordur, çocuk doğduktan sonra ön koltuğu unuttum ben. 2 yaşına kadar arabamız vardı ve arka koltukta benimle beraber hep oto koltuğumuzla seyahat etti en kısa mesafede bile, 3 yaşından sonra da emaneten bindiğimiz arabalarda oto koltuğuna oturmaz oldu, bu yüzden otomobille olan seyahatlerde inanılmaz geriliyorum. Şu an da yaşına göre yükseltici ile kemeri bağlı oturması lazım. Ama ön koltukta hiç bir zaman seyahat etmedi bir kaç kez tutturduğunda, kısa mesafe birşey olmaz diye ısrarlara da kulağımı tıkadım 12 yaşına kadar ön koltuk yasak. Kardeşimle bende o yaşa kadar ön koltuğa hiç oturmadık.

Bir de ön koltuğu geçin 3 çocukla maaile motorsikletle seyahat edenleri gördüm.

ağlama deyince ben kızım da arabayı tümden sevmez, daha oturunca ağlardı şehir içi şehirlerarası hatta on saati bulan yolculuk yaptık (birbuçuk yaşındaydı)... hiç öne almadım, alınca susar mıydı denemedim, bilmiyorum...

güzelce konuşuruz anlamazdı, en sonunda kesin bir şekilde ağlarsan ağla, yapabileceğimiz bir şey yok derdik, yorulur öyle susardı...

kolay mıydı, hayır... eşimle ikimizin sinirleri feci şekilde yıpranırdı...iki yaşına ulaşmadan bitti şükür araba eziyetimiz...

ağlıyor diye öne alsaydım, muhtemelen şu anda önde tek başına oturmak için benle savaşıyor olurdu... en azından şimdi öne bir güzelce kuruluyor, keyfini çıkarıyorum...

ee sabreden derviş muradına ermiş....

Y açocuğunu kucağında direksiyona geçirip, çocukla beraber araba kullanmaya çalışan babalara ne dersiniz. Ne yapmaya çalışıyor bu babalar, hangi egonun yada hangi merakın tatmini anlamadım. O erkek çocuğu zamanı gelince araba kullanmasını da öğrenecek ehliyetini sonra arabasını da alacak.

çocuk koltuğu var işte ama 5 kişi ve 1 bebek binecek. yani çocuk koltuğunu bagaja koyup çocuğu kucağınıza mı alırsınız yoksa bizim arabanın kapasitesi 4 kişi, 1 kişi gelmesin mi dersiniz?

aynı durumu yaşadım.5 kişi ve kızım 1,5 saatlik bir yolculuk yapacaktık.karşı taraf tek arabayla gidelim dedi ama ben kabul etmedim.koltuk arabaya monte edildi ve bir daha yerinden çıkmadı.sonuç 2 kişi gelmedi,keyifleri bilircimrilik yapmak yerin kendi arabalarıyla gitsinler beni alakadar etmez

kızım olduğu için anne-bebek gruplarına tkılıyorum biraz.bir grup yöneticisi (kim olduğunu açıklayıp rezil edesim bile var) 15 aylık kızıyla ön koltukta giderken radara(evet radara girecek kadar hızlılar) yakalndıklarını,polisin durdurduğunu,ceza yazmasın diye çocuk hasta,acile götürüyoruz şaşkınlıktan buraya oturmuşum falan dediğini,bunun üzerine polisi yolu açtığını yalnız doktor raporu istediğini,kendilerinin de durumu kurtarabilmek adına doktordan bunu rica ettiklerini ve doktorun da kırmadığını övüne övüne gülücükler içinde yazmış.gruptan ayrıldım tabiki:))şu zihniyetteki insanların bana ne faydası dokunur.

çok yerın de bır konu olmus .şahsen benım de cok sınır oldugum bır durum .
ben de anlayamıyorum kucucuk cocukların anne kucagın da ön koltukda ne işi var .
"cocuk arka koltuk da durmuyor mecbur kalıyoruz"diyen üyeler de olmus .
ama kucucuk cocuk ılla ben on koltuk da oturacagım dıye sızlanmaz .
annesı on koltuk da oturursa evet o zazaman sızlanır ,ama anne ıle bırlıkde arka
koltuk da oturdugun da o cocugun problem cıkarması olanaksız .
ben de anlamıyorum bu annelerı ,nasıl rıske atıyorlar cocuklarını sasırıyorum .
hem de on koltuk sevdaları yuzunden .
kucucuk cocugun ön koltukda oturulmamasının gerektıgını bılmeyen oldugunu sanmıyorum .
bu kadar da bılıncsız bır toplum degılız herhalde.bence bılmedıklerınden degıl de
bırazcık gorugusuzlukden kaynakanan bır durum sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…