ön koltuk meraklısı dişi kuşlar...


kusura bakmayın ama ön koltuğa çocuğu ile oturmanın hiç bir mazereti olamaz, diyelim ki bir başkasının arabası ve çocuk koltuğu yok, arkaya otursun, bir zahmet...

allah yazdıysa olur, doğru ama ön koltukta oturup, çocuğumuza zarar verirsek, dünyada vicdan azabı, ahirette sorumsuzluk cezası alırız, ne diyeceğiz rabbimize sen öyle yazmışsın mı... ben san akıl verdim, fikir verdim niye kullanmadın demez mi... (ayrıca çocuğum var, arkadaşlara sormuşsunuz ya peşin peşin cevap vereyim)

benim kızım da ilk başlarda çok ağlıyor, arabayı hiç sevmiyordu... yanında oturuyordum o zamanlar... ne zaman öne geçtim, ağladıkça müzik açtım, ümidini yitirdi ve alıştı... şimdi rahatız çok şükür.. (gerçi bir buçuk yaşına kadar devam etti)
 
Allah Korusun Allah korusun Allah korusun...

bi de şöyle bişey var aklıma gelmişken sorayım, mesela diyelim ki arabaya 5 kişi binecek(çocuk hariç) o gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

çocuk koltuğu yok 5 kişi ve bir bebek mi olacak?
 
çocuk koltuğu yok 5 kişi ve bir bebek mi olacak?

çocuk koltuğu var işte ama 5 kişi ve 1 bebek binecek. yani çocuk koltuğunu bagaja koyup çocuğu kucağınıza mı alırsınız yoksa bizim arabanın kapasitesi 4 kişi, 1 kişi gelmesin mi dersiniz?
 
seneler önce oğlum 1 yaşındayken araba aldık ve memlekete gitmeye karar verdik.arka koltuğa oğlum için yer hazırladım.(o zamanlar araba koltuğu yokmuydu,yaygın değilmiydi hiç fikrim yok.)oğlum uyanıkken ikimizde arkada yolculuk yaptık.uyuduğunda eşim durdu yanına oturmamı istedi.uyanınca tekrar arkaya geçtim.yolculuğumuzu böyle tamamladık.oğlum o zamanlar öne oturmayı hiç akıl etmedi istemedi de.biz ona hep çocuklar arkada oturur uyarısı yaptık.hatta amcası öne oturtmak istemiş ama oğlum itiraz etmiş,çocuklar arkada oturur.diye.12 yaşından sonra oğlum önde oturmaya başladı.eğitimin etkili olduğunu düşünüyorum bazı konularda
 
çocuk koltuğu var işte ama 5 kişi ve 1 bebek binecek. yani çocuk koltuğunu bagaja koyup çocuğu kucağınıza mı alırsınız yoksa bizim arabanın kapasitesi 4 kişi, 1 kişi gelmesin mi dersiniz?

çocuk koltuğunu sökmem sıkışmak.isteyen buyursun gelsin...

arkaya 3 yetişkin sığacak kadar geniş bir araba yoksa maalesef 1 kişi diskalifiye olmalı... doğrusu bu.

hani öne 2 yetişkin biniyoruz ya çoğu zaman o da yanlış...

ama bende öne 2 yetişkin kişi binmişlik yapmışımdır...

bu soru bana zor geldi yaaaa

başka fikri olan var mı?
 

Karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakıyorsunuz değil mi?
 

ohooo ben arabanın bagajında yolculuk yaptığımı bilirim çocukken, cehalettt. ama kısa mesafe tabi
 
çocuk koltuğu var işte ama 5 kişi ve 1 bebek binecek. yani çocuk koltuğunu bagaja koyup çocuğu kucağınıza mı alırsınız yoksa bizim arabanın kapasitesi 4 kişi, 1 kişi gelmesin mi dersiniz?

O bir kişi binmeyecek.
Bebeğimin canından kıymetli değil ki onun yolculuğu. Masrafını karşılarım başka yol bulur.
Bunu da yolculardan en nazım geçene söylerim. Olmadı bizim araba 4 kişilik derim.
 

ay bak şimdi aklıma geldi. arkadaşım söylemişti. bi arkadaşının çocuğu arka koltukta yatarken tam başının olduğu kapı tarafından başka bi araba çarpmış. çocuk boyundan aşağısı felç olmuştu. çok korkuyorum. zaten çok korkarım trafik kazasından, çocuk olunca daha çok korkuyorum.:18:
 

bizim zamanımızda araba koltuğundan bihaber olduğumuz için anca okadar tedbir alabiliyordukallaha şükür ki kazasız belasız büyüttük çocukları ve biz sık sık yolculuk yapardık
 
Bende küçük çocukların ön koltukta veya şoförün kucağında yolculuk yapmasına karşıyım, zaten malesef trafik kurallarına riayet etmeyen, sürati aşırı seven, yersiz zamanlarda olmadık yerlerde sollama ve makasa girme gibi gereksiz atraksiyonları seven bir toplumuz, birde çocukların hayatının tehlikeye atılmasının alemi yok.

Bildiğim kadarıyle arabalarda çocuk koltuğu zorunluluk haline getirildi ve kullanılmaması halinde cezası var lakin ne kadar uygulanıyor muamma, şu emniyet kemerleri takmadığınızda ikaz sinyali vermek yerine direk dolansa ya bedenimize, böylece en azından kemer takmayı öğreniriz
 
Güzel bir konu olmuş. Aynı dertten bende muzdaribim. Ama ben ısrarla bu pozisyonda gördüğüm tüm kadınları uyarıyorum. Tabi bazen zılgıtı yiyorum. Sana ne diyen de var, kocamda gözün mü var diyende. Olsun ben yüzsüzleştim. Ön koltuk ve koca yanı meraklısı bu tür kadınlara sinir oluyorum.
Evladının sağlığını hiçe sayan kim olursa olsun gırtlağına sarılasım geliyor adeta.
 
biraz önyargılı bir yazı olmuş araba koltuğumuz var eşim zaman zaman araba kiralar velhasıl sorun ş uki her çocukta araba koltuğunda huzurlu birşekilde oturmaz benmki durmuyor aarkyaa geç orda otur diyosunuz bi müddet duruyo yine sıkılıyo hiçmi gezmeyelim sürekli evd edursan çocuk huysuzlaşıyor trenle otobüsle git çcouk bunalıyo kalablıklardan zaten tıklım tıklım biz dayanamıyoruz yavrucakalr nasıl dayansın sırf onun için araba kiralıyoruz rahat etsin diye bizimki illa önde benle yolu izlicek sen alıştımrışsın demeyin hemen daha 6 aylık yani kimse çocuğunu riske atmaz emin olun o giderken diyorum bu fren yapsa allah korusun çocuğa bişey olsa ne yaparım diyorum bu yüzden sadece kısa mesafelere gidip dönmyee çalışıyoruz elimden geldiğince arkada oyalamaya çalışıyorum annem varsa anneme veriyorum ben nekdim geçiyorum yani kimseyi eleştirmeden önce biraz düşünmek gerekir daha bugün şahit oldum çocuk bas bas bağııryordu trende inene kadar susmadı oda can bunada bişey diyelim ozaman çocukları kapının önünde yürüme mesafesinemi götürelim siz şimdi bunadat epki verirsiniz ama tek açıdan değil her açıdan bakın olaya diye analtıyorum herkesin olduğu gibi buda benim düşünce yapım yani kısacası ben bu durumu yaşıyorum herzaman olmasada ara sıra geliyor başıma
 

Arkadasim Ben aglarsa falan diye dusunmem nitekim dusunmedim de...canindan onemli ne var...oglum da koltugunda aglardi hem de ne aglama... AMA 2 yasina dogru alisti simdi kizim ayni AMA o da alisacak... Ki Ben Tr.de degilim burda trafik canavarlari yok desem yeri ama tedbiri elden birakmam... Ha su da var Ben amerikadayim ve kanunlar cok Kati kucakta cocuk olmasi sana 900 dolara patkiyor ehliyetine ne olur bilmiyorum ayrica child abuse diyorlar yani cocuga zarar veriyosun ki polisin elinden cocugu alma hakki dogabilir... Bu da. Beni tistirdi AMA simdi tatile Tr.ye gelecegiz AMA oto koltuklarini da getirecegiz
 
Allah'ın insana verdiği en büyük nimetlerden biri akıl ama bazı insanlar neden bunu kullanmamakta ısrar eder işte bunu benim aklım mantığım almıyor. Sıkışınca da herkesin sığındığı züğürt tesellisi Allah korur bize bişey olmaz. Sen önlemini alma aklını kullanma sıkışınca Allah korur de korumaz korumuyorda görüyoruz onlarca trafik kazasında ölenleri. Sen önlemini al işin gerisini sonra Allah'a bırak.
 


Mutlumusun gelecek yazıları tahmin ederek yazmışsın çünkü altbeyninde hata yaptığını biliyor.Bu yazıda kesinlikle bir önyargı yok.Her yazıda olabilir ama bunda yok.6 aylık çocuk önü arkayı nerden biliyor anlamış değilim,hadi bildi diyelim şimdiden ipleri onun eline vermişsin.Sen annesin doğruyu sen bilirsin.Çatlasada arkada otuması gerektiğini biliyorsun.Kimse çocuğunu riske atmaz deyip önde gitmen asıl riski oluşturuyor.Senden ricam burdaki insanların düşüncelerini gelecek yazıları merak etmenden ziyade lütfen 2 dakikalığını çarpışma testlerini izle,eminim sen de ben ne yapıyormuşum diyeceksin.
 
Allah Korusun Allah korusun Allah korusun...

bi de şöyle bişey var aklıma gelmişken sorayım, mesela diyelim ki arabaya 5 kişi binecek(çocuk hariç) o gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

ben söyliyim,kardeşimin ufak kızı birde büyük oğlu var kızın arkada koltuğu var kardeşim kızının yanında oturuyor oğlu önde.tabiiki gittiğimiz yerlerde denk geliyoruz
kardeşimin yanına bir kişi biner diğerleri taksiyle gider. iki tarafında teklifte bulunmaması gerekir.
 

Kusura bakmayın ama size hak veremiyorum. Benim çocuklarda ön koltuk diye küçükken kendilerini yırtarlardı. Ama ben asla ve asla taviz vermedim. Ya arkada otururlar yada eve döneriz. Kendileri bilir. 6 aylıkkende 6 yaşındaykende bu düzen böyledir. Çocuğumu riske atmaktansa bas bas bağırıp kendini parçalamasını yeğlerim. Sonuçta ağlar ağlar bir müddet sonra susar. Haaa illaki öne mi oturmak istiyor, gitmem efendim hiç bir yere. Çocuğumdan kıymetli mi? Allah korusun bir kaza olsa ne olacak.
Bu konuda bence siz biraz daha düşünün. 6 aylık çocuğunuz illaki önde sizinle oturmak istiyorsa, arabayla bir yere gitmeyin. Çocuğunuzun canını riske atmaktan daha önemli değildir herhalde ön koltuk.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…