Önce evlilik teklifi mi yoksa istememi

Evlilik teklifinden annenizin babanızın haberinin olmasına gerek yok yahu. O ikiniz arasında olan bir şey. Ama siz zaten evlenmeye karar vermişsiniz ne teklifi bekliyorsunuz?

Evlenme teklifini aranızda kararlaştırıp mı konuşcaksınız
O zaman teklifin amacı ne?
Ben hiç anlamıyorum, etmek istese ederdi ama gönlünüz olsun diye etmiş olcak, ben bu şartlar altında direk aileler tanışsın derdim, ortada bir süpriz vs yok ki

Öncelikle merhaba aranıza katıldığım için çok mutluyum. Erkek arkadasım evlilik teklif edicek annem babam ilişkimizi biliyor ama sadece biliyor birşey dedikleri yok. Neyse sizce aileler tanışsa isteme olsa öyle mi evlilik teklifi edilse
Yoksa evlilik teklif edilse babamın karşısına geçip x evlenme teklif etti kabul ettim desem sonra tanışmaya erkeğin ailesini çağırsa
Nasıl doğru olur bilemedim
Evlilik teklifi olsa arkası gelir diye düşündüm yani kolaya kaçmak istiyorum
Benim hiç yakınım yok bunlafı soramıyorum bilgi edinemiyorum
Yani yanlış anlamayın da evlilik teklifi hadi şu zaman et denilen bir şey değil değil tadı kalmaz artı size teklif edilmeden evet demeden kim neyi niye istemeye geliyor? Ailene illa ki gidip evlilik teklifi aldım evet dedim demene gerek yok ki istemeye gelecekler ya da tanışmaya bitti gitti

Durum ailenin bakış açısına göre değişir canım. Sen evlilik teklifine evet dersen baban ne tepki verir onu hesab et. Olumlu karşılayacaksa eğer başta teklif etsin, ama yok baban üzülür gücenir diye düşüyorsan önce isteme. Özetle bunun kararı sende biz ne desek boş gibi. Aileni en iyi sen biliyosun 🤷‍♀️

Şimdi burda arkadaşlar evlilik teklifi sürpriz olmalı demiş ama bence iki kişinin sevgililikte evliliğe dair konuşması gerekiyor şöyle ki erkek hazır olabilir ama kadın evliliğe hazır değildir sürpriz bir şekilde evlilik teklifi eder erkek, kadın ise belki de hazır değil iken sadece sürpriz yaptı sevdiği ve kırılmaması için kabul eder çevremde bir arkadaşım yaşadı bu durumu. Bence evlilik kararı iki kişinin de hazır olması durumunda edilmeli böyle bir şey de konuşulmadan olmaz. Sizin sorunuza gelecek olursak biz eşimle evlilik kararı aldıktan yaklaşık 1,5 ay sonra evlilik teklifi etti 1 hafta sonra aileler tanıştı ondan 3 hafta sonra da isteme oldu. İstemeden önce evlilik teklifi edilmesi daha doğru. Erkek arkadaşınız yine sürpriz yapabilir beklemediğiniz bir günde ansızın bu da bir sürpriz olur. En azından benim için sürpriz olmuştu.

Yani kız isteme bile yeterince gurur kırıcı aslında. Siz 'verildikten' sonra teklifin anlamı nedir? Hadi gelenek diyoruz geçiriyoruz da siz evlenmeye karar verir teklifi kabul edersiniz ailenize söylersiniz sonra olur isteme tanışma durumları. Aksi çok abes.

Evlilik teklifi dedigin supriz olur kadin sasirir falan🤷‍♀️ hatta erkekte alacagi cevaptan emin olmamali aksi halde zaten evlilik konusan ciftler icin bile oldukca sacma bir olay 🤦‍♀️ Hele senin sorun daha da tuhaf 🤷‍♀️bunun plani mi olur yahu evlilik konusuyorsunuz iste git ailene soyle gelsinler istesinler sonra nisan dugun bitti.

Valla önceden süpriz olurdu bu tür şeyler ama artık planlı programlı. Benim arkadaşım teklif mekanını organizasyonu vs hep söylemiş eşine video çektirmiş vs büyük süpriz :halay:Siz zaten konuşmuşsunuz bu konuları bence önce mi sonra mı diye sormak için geç olmuş biraz

benim eşim basit bir teklif yaptı bende olur dedim.düz insanlarız zaten sevmeyiz öyle şaşaalı şeyler. önce annenle tanışmak istiyorum deyip sonra evlenme teklif etseydi çok şaşırırdım, nasıl bi mal lan bu evlenmeye karar verdik hala ne teklifi, ben kime evet dedim, kendimi ne ateşlere attım derdim valla.

Önce evlilik teklifi sonra evlilige giden ilk adimlar atilir bana göre (isteme vs. gibi…).

Baska türlüsü bana cok komik geliyor.

Evlilik yoluna girdikten sonra teklif cok sacma bir sey.

Söz nisan yaptiktan sonra teklif alsam dalga mi geciyorsun derim. Tiyatro mu oynadik bunca zaman 🤷‍♀️

Öncelikle merhaba aranıza katıldığım için çok mutluyum. Erkek arkadasım evlilik teklif edicek annem babam ilişkimizi biliyor ama sadece biliyor birşey dedikleri yok. Neyse sizce aileler tanışsa isteme olsa öyle mi evlilik teklifi edilse
Yoksa evlilik teklif edilse babamın karşısına geçip x evlenme teklif etti kabul ettim desem sonra tanışmaya erkeğin ailesini çağırsa
Nasıl doğru olur bilemedim
Evlilik teklifi olsa arkası gelir diye düşündüm yani kolaya kaçmak istiyorum
Benim hiç yakınım yok bunlafı soramıyorum bilgi edinemiyorum
Teklifin öncesinin sonrasının önemi yok . Ama hadi ben sana evlenme teklifi ediyorum da demez insan öncelikle sürpriz olur bu sürprizin de zamanını siz belirlemeyin bence 😃

Back
X