- 8 Ağustos 2011
- 11.808
- 9.528
- 448
Bakıcı teyzemiz tahlil sonuçları için bugün erken çıkmak istedi. 3 gibi çıkacak. Ben de bari yıkanıp paklanayım da belkim kocam bizi dışarı çıkarır. Olmadı kendime bi gexme kapısı yaparım. Du bakalım neler olacak :)))
odaklanmak ve üstüne düşmek lazım demekki..9 yıl falan oldu yahu. Ünvde bile yapmazdım :) sonra işte evlilik mecbyr bırakıyor
bi de kardeşine para ver valla en güzeli o. Biz küçük kardeşime öyle yapıyoruz
odaklanmak ve üstüne düşmek lazım demekki..
ben yaklaşık 4 senelik evliyim, geldiğim nokta aha bu işte
aklın yolu bir
annem sen naaptın beBöreği yaptım. Kocam beğendi. Aynı anneminki gibi olmuş dedi :) tarifi veriyorum. Bu daha az uğraştırıcı ama normalde bikaç parçaya ayrılıp kat kat açılanı da yapılabilir.
ALTÜST BÖREĞİ
1 fincan yoğurt
2-3 kaşık süt
Yarım fincan sıvı yağ
1 tatlıkaşığı sirke
Tuz
1 çay kaşıpı karbonat
1 su bardağı ılık su
1 paket oda sıcaklığında sana (cıvık)
1 yumurta(beyazı içine sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine
Una kadar olan malzemeleri karıştırıyoruz.
Sonra aldığı kadar unu eleyerek ekliyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye ayırıyoruz.
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Erittiğimiz (sıcak olmayacak) tereyağını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Ruloları gül böreği gibi katlıyoruz. Ve ikisini de buzluğa kaldırıyoruz (1-2 saatliğine).
İstediğimiz bir içi hazırlıyoruz bu sırada.
Dolaptan çıkıp yumuşayan hamurumuzun birini açıyoruz tepsimiz büyüklüğünde.
Harcımızı dağıtıyoruz güzelce.
Diğer hamuru da açıp harcımızın üstüne kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ile yağı karıştırıp güzelce sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
ben söylemesı ayıptır bugun dolapta kemıklı etım vardı onu kaynatıyorum suyuna da çorba yapacağım ama şöyle paça gibi bir şey yada sarımsaklı unlu yoğurtlu bır terbıye yapmayı planlıyorum.fikir olsun dıye söledım canım,kemık suyu çocuklar ıcın faydalıBecerirsin sen canım , benim kendim konusunda şüphelerim var yalnız
Maydonozlu şehriye çorbası iyi fikir sağolasın
Evet o minik elbiseler ne kadar şirin gerçekten amcası güzel seçim yapmış, hem işe yarar da , sağlıkla giyinsin inşaallah
Pembiş sahalardamenün güzelmiş, afiyet olmuştur inşallah.
Ben o efe ye bir el atacağım da dur bakalım ilk fırsatta:))
Efe'nin iğneci teyzesi gibi oldu:))
Bence de bebek görmeye çocukla gidilmez!
Kız çocuklarının zırlamayı ve tutturmayı tercih ettikleri bir gerçek. Bu daha bebekliklerinden başlıyor. Ağlayarak istediklerini yaptırmalarına izin vermeyin. İlgisini başka yöne çekme gibi taktikler kullanın.
Büyüdükçe manipülasyon yetenekleri gelişiyor. Anneyi babayı muhakkak denerler. Ağlarsan istediğini yaparım durumundan kaçınmalı. Kızları fazla prensesleştirme eğilimi var ki o da yanlış.
Senin yöntemlerin gayet iyi.. Zamanla bu huyunu bırakır canım, senden yüz bulamayınca:))
En zoru kötü komşu. Annemin eski evindeki, benim de bekarken yaşadığım ev, üst komşusundada aynı durum vardı. Bizimkiler taşındığında kadın hala yaptırmamıştı. Biz artık banyo başımıza çökecek diyorduk, Allah esirgesin. Hasedi bol bir kadındı, inat olsun diye yaptırmıyordu.
İlahi nfk
Suzaaan ha
Ağlasa da babasını uğurlasın. Öyle öyle alışıyorlar.
Hadi hayırlısı, böylece ev sahibi olursunuz inşallah.
Oğlumda 2 yaşı yaşamadım. Hiç öyle şeyler başıma gelmedi. 4 yaşı zordu, 5 de orta halli. Bu aralar bana vuruyor, öf anne diyor ve sözümü dinlemiyor. Biraz sıkıntılıyız yani..
Yalnız şunu belirteyim çok uslu ve sakin bir çocuktur. Kreşe başlayana kadar 4 4 lüktü. Bütün kötü huyları ağlamayı, bağırmayı, vurmayı kreşde öğrendi. Ben burda ağladıklarında istediklerini yapmayın yazıyorum ama gönderiyorsunuz bir kreşe hem de iyi bir kreşe.. çocuk bakıyor hep bu ağlaanların istediği oluyor, onlar kucakta geziyor.. vuranların vurduğu yanına kar..yazık ki Türkiye'de kreşler velilerle bu anlamda karşı karşıya gelmek istemiyorlar.
Süper fikir pembişim ya.. Ben poşetleri işe dönmesi gereken bir arkadaşa verdim, pompa ile beraber..
En güzeli:))
:))))))
Süper süper. İnşallah çok güzel geçer her şey. Regl de gecikir inşallah.
Kesinlikle..
Bantlı telefon ha:)))
torunları da düşündük:)
Senin kızın erkek versiyonu da bizde.. Kafa çok yoruluyor büyüdüklerinde..
İlahi:))) çok iyiymiş
Evet hep beraber biiiy gii:)
Aa geçmiş olsun. Ben de iyileşmiştir inşallah diye düşünüyordum..
:)))
Valla büyüklerde aynı sorunlardan muzdaribiz.. Anlatır anlatır bir de ya anne dinlemiyorsun Der, bir daha
Çok geçmiş olsun. Lütfen kendini suçlama. Olacak olan evde de olur.
Anlat bakalım tatil nasıldı?
Kardeşim erkek..
Bizim beyefendi de kendi seçer. Yaz günü uzun kollu ve kışlık pantolon gibi kreasyonları var. En sevmediğim tshirt ü en sevmediğim şortla kombinleme başarısı ise yorumsuz:)
Kafayı yeme hakkını kullanmakla çook iyi ettin. Uyuduğun uykular da yarasın. Arada mini patlamalar yaşa bence, kocan baksın efeciğime:)Günaydınlar herkeseeeeee.
Bugün kafayı yeme hakkımı kullandım. Efe dün en uzun bir saat uyudu. 15dkda, 30dkda kalktı durdu. Karnı tok, altı kuru, terli değil, üşümüş değil, değil değil değil. Azıcık emdi geri yattı. Sabah da klasik 6 gibi hortladı ama benim şalter artık attı!! Emmek istemiyo , istiyo, mızıtıyo vs derken "ne istiyosun????!?!??!?!!!" Diye bağırırken buldum kendimi. Tabi bu ağlıyo bi yandan. Koydum yatağına ve "yeter artık!!!" Diyerek çıktım odadan. Tabi bunca sese baba uyandı. Biberona süt hazırladım. "Al bunu yoksa elimden bi kaza çıkacak; ben yatıyorum" dedim ve 7-9 arası güzelllll bi uyku çektim. Artık iyiyim :) manyamak candır ;D
Özlemcim hoş geldin. Bizimki de hastalandı dönüşte. Kapanış güzel olmuyo evet ama geçiyo boşver
Neyneysecim kardeşin kızsa nfknın dediği gibi en güzeli çanta. Erkekse direkt tshirt :) bişi anlamıyolar erkek milleti zaten!!! :)
Nfkcan bugün börek açar mıyım bilmem. Psikolojime bağlı :) ama tarifi inşallah yazıcam buraya...
Cüzdan da olabilir.çanta, ayakkabı, cüzdan, parfümkünye, kolye, kıyafette alabilirsin olmazsa değişim kartları var nasıl olsa.. kardedlerim bana saat alsa mesela yada en kalitelisinden bi güneş gözlüğü Hayır demem
Canım tekrar başın sağolsun.. Üst üste gelmiş. Mümkünse bir fakire veya bu zor durumdaki insanlara ulaştırmak üzere yardım toplayan derneklere sadaka verin, derim. Belaları def eder Allah'ın izni ile..kızlarrrr ben döndüm
bugün iş başı yaptım
hepiniz merak etmişsiniz beni sağolun
tüm başsağılığı dileyen arkadaşlarıma teşekkür ederim sizler sağolun
herşey bizler için ölüm de doğumda insan yavaş yavaş alışıyor tabi zaman her şeyin ilacı biraz zor oluyor ama oluyor
allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin ama eninde sonunda bu acıları tadacağız allah gecinden versin elden ayaktan düşürmesin hayırlı ölümler nasip etsin:26:
melisada iyi allaha şükür hastanede iğne yaptılar o şişini indirdi 5 günlük de birkaç ilaç verdi onları kullanıyoruz inşallah tamamen geçer:26:
arabamızıda bugün servise bıraktı eşim eksperi bekliyoruz onun onayına göre müdail bir araba veriyormuş kasko ama bakalım eksper gıcıklık yapmaz inşallah işe gidip gelişlerim zor olacak yoksa hayırlısı
rabbim hepimizi daha büyük kazalardan belalardan korusun inşallah:26:
hepinizi tek tek öpüyorum malum ilk iş günü ve işler birikmiş beni bekliyor
birkaç güne anca düzene girerim herhalde yani bu arada pek giremeyebilirim
kendinize iyi bakın
NOT: bu arada sevgili nfk cım aradı sordu sağolsun sizlere de haber iletmemi sağladı tekrar teşekkür ederim kendisine
Nfk bunun bir de bisküvilisi vardı portakal'da.. Ama her ikisi için de sarma kısmından çekiniyorum ben.. İnşallah sen rahat sararsın.inş eşim, mahsus yaptığımı düşünmez..
ama şunu yaptım az önce..:101:
portakal ağacı: Yalancı Tavuk Göğsü Rulosu
biraz zeytinyağlı barbunyam var. şimdi çorba yapıcam. akşama doğru da güzel bol domatesli bi bulgur pilavı,ooh mönüm tamam
Aaa bunlar çok güzel. Tam deniz kıyafeti işte, iyi aklına gelmiş.geçen sene amcası tatil dönüşü ayşeciğe hediye getirmişti.
ne olacak bunlar kii, demiştim. şimdi bavul listesi yaparken aklıma geldiler. paketleri karıştırdım, çıkardım.
iyiki almış diyorum. ayşeciğin incecik tülbentten deniz kıyafetleriii
Eki Görüntüle 788023 Eki Görüntüle 788024 Eki Görüntüle 788025
Hımm aslında zor bir tarif değilmiş. El açması deyince ürküyoruz haliyle:)Böreği yaptım. Kocam beğendi. Aynı anneminki gibi olmuş dedi :) tarifi veriyorum. Bu daha az uğraştırıcı ama normalde bikaç parçaya ayrılıp kat kat açılanı da yapılabilir.
ALTÜST BÖREĞİ
1 fincan yoğurt
2-3 kaşık süt
Yarım fincan sıvı yağ
1 tatlıkaşığı sirke
Tuz
1 çay kaşıpı karbonat
1 su bardağı ılık su
1 paket oda sıcaklığında sana (cıvık)
1 yumurta(beyazı içine sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine
Una kadar olan malzemeleri karıştırıyoruz.
Sonra aldığı kadar unu eleyerek ekliyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye ayırıyoruz.
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Erittiğimiz (sıcak olmayacak) tereyağını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Ruloları gül böreği gibi katlıyoruz. Ve ikisini de buzluğa kaldırıyoruz (1-2 saatliğine).
İstediğimiz bir içi hazırlıyoruz bu sırada.
Dolaptan çıkıp yumuşayan hamurumuzun birini açıyoruz tepsimiz büyüklüğünde.
Harcımızı dağıtıyoruz güzelce.
Diğer hamuru da açıp harcımızın üstüne kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ile yağı karıştırıp güzelce sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
O işaret parmağının kilidi buluş anını hayal ettim de:) yaradana kurban ya:)ay ben bu kızı n'apim yaaa?!
iki günde dokunmatik telefonu çözdü.
tuş kilidi kapalı alıyor eline.
itinayla işaret parmağını kilit işaretinin üzerine koyuyor açıyor.
az önce yine birilerini aramış
İvit, kocan kovalar seni:))vuhuuu!!! yaptın yani, kocacığın da beğenmiş, ellerine sağlık bacıııım
bi de foto olaydı.. ama tarifteki anlatım gayet sarih.
dolaptan çıkardığımız gül şeklindeki hamuru, o haliyle açıyoruz di mi?
tek tek açmak kimisine zor ve zahmetli gelebilir. bu çok pratikmiş yaa..
pamuk helva, deneyelim mi bacım? yarın nenedeyiz, cuma bavul hazırlığım var.
ben tatilden dönünce deneyelim, bugün de olmaz. eşim hamur açtığım oklavayla beni kovalamasın sonra
Süper olmuş, heytt be maşallah.eneeeeem!! bu neeeee?!
Eki Görüntüle 788045
neli bu bacım? kıymalı yakışır heralde..
dönüşte hemen yapmak istiyorum.
var mısınız?
Nfk ; elinde oklavayla seni kovalayan enişteyi hayal ettim de bi anhaber ver merdanemle yardım kuvveti olarak geliyim ben de
Aynennn..Yok kız olur mu hiç, biz aynı saftayız
Eşler bu hanımlar bize kilo aldırmaya kastetti diyerek oklavayla biz de onlara mardaneyle
Bi ara şikayet ediyordu bizim bey beni , ona kilo aldırıyormuşum, sanki zorla ağzına koyuyoruz yemekleri , yeme sen de kardeşim aa
Pembiş bir ara yazmıştı aile ne kadar ilgilenirse ilgilensin arkadaş mühim diye.. Bizimkilerin yaş grubunda da diğer çocuklar mühim. Çocuk 3-4 yaşına kadar hep anne babasını izliyor, örnek alıyor. Sonra dışarı açılmaya başlıyor. Sorun burda değil. Sorun bizdeki anaokulu, kreş vb kurumlarının bizim evde gösterdiğimiz hassasiyeti " müşteri" kaybederiz korkusuyla göstermemesi. Velinin bir tanesi gelip paramla değil mi kardeşim demesin diye daha fazla bağıranın, daha fazla ağlayanın dediği oluyor. Bu benim oğlumun evde hiç görmediği bir şeydi. Ama şimdi senin tabirinle ota b.. Ağlıyor. Sen bana diş macunu alaacaktın almadın, ühü ühü.. Veya durup dururken bağırıyor. Yaptıklarımın çöpe gittiğini düşünmüyorum. Ben evde yine aynı çizgideyim. İçim de parçalansa ağladığı için istediğini vermem. Bağırırsa veya vurursa istediği olmaz. Merkez'den sapsa da doğruyu bulacağını düşünüyorum. Önemli olan çocuklara doğruyu bulmasını öğretebilmek, kendi doğrularını empoze etmek değil. Neyse bu konu uzun:) sizinkiler ufak daha, büyüdüklerinde elifnaz, pamuk helva ve ben iyice tecrübe kazanmış oluruz inşallah:))) hala bir platformda görüşüyor olursak yardımcı oluruz:))bacım, bu nasıl bi alıntı? başım döndüüü:111:
ben de ona uğraşıyorum işte. ağlamayı istediğini yaptırma aracı yapmasın. inş zamanla azalır bu.
ben de uğurlasın istiyorum, ama babasının gönlü dayanmıyor muşmuuuuş
o ne kadar kötü bi şey yaa?! çocuğun fıtratında yok, yetiştirmede öyle bi şey yok.
okula gidiyor, onca sene yaptığın her şey boşa mı gidiyor?
inş bacım innnnşaallah
aynen, canavar gibi cihazım var. ama eşimin bantlı telefonunu kullanıyorum
eee, anne olunca torunları da düşünmeye başlıyor kadın
aradığınız kişiye şuan ulaşılamıyor
öğrenci mi kardeşin? benim 20 yaşında bi erkek kardeşim var üniversitede.
ona doğumgününde hediye değil de parasını versem, ellerimi öper
emlakçı aradı bahsettıgı evde kıracı varmış kıracıyla ev sahıbı mahkemelikmiş,kiracı evden cıkmıyomus adam da evı satamıyomuş
mahkeme sonuçlandığında benı arayacakmış.ben napıyım sımdı kıralık ev mı arayayım yoksa bu evde oturmaya devam mı edeyım
bizim ev sahıbının de umrunda değil,baksana ne kıracılar var,ben çekmece ve dolaplar ıcın guvenlık şeyisi aldıydım baktım kı onların vıdalanması lazım adamın dolaplarını delmıyım boşver dedim vazgeçtim
of ya bu kaçıncı
ne zaman o siteden ev almaya niyetlensem hep bir aksilik çıkıyor,bir şeyi cok istemiceksin
annem sen naaptın be
okurken bi hoş oldum artıkın yerken nasıl olurum bılemıyorum,hemen tarıflerıme ekledim ılk fırsatta yapacağım,bunu yapmam ıcın annemın gelmesı lazım yoksa ceylın bana açtırmaz böregi
ben söylemesı ayıptır bugun dolapta kemıklı etım vardı onu kaynatıyorum suyuna da çorba yapacağım ama şöyle paça gibi bir şey yada sarımsaklı unlu yoğurtlu bır terbıye yapmayı planlıyorum.fikir olsun dıye söledım canım,kemık suyu çocuklar ıcın faydalı
kız nasıl bır alıntı bu ne yazacağımı unuttum valla
çocuk yetiştirmek cok zor bır sey mükemmel cocugu yetıstırmek mumkun degıl,zaten okula bı başladılar mı kontrol elınden gıdıyor.bir çok verdiğin şey yrele yeksan oluyor
zor zor
Kafayı yeme hakkını kullanmakla çook iyi ettin. Uyuduğun uykular da yarasın. Arada mini patlamalar yaşa bence, kocan baksın efeciğime:)
Kardeşim erkek. Muhtemelen tshirt alacağım ya da sonbahar geliyor, baharlık biraz kalın uzun kollu bir şey. Baharlıklar var sanırım mağazalarda.. Ona farklı bir pasta mı yaptırsam:)
Cüzdan da olabilir.
Saat iyi fikir ama ona bakacak zaman bulabilir miyim, bir de marka ne olabilir kararsızım.
Canım tekrar başın sağolsun.. Üst üste gelmiş. Mümkünse bir fakire veya bu zor durumdaki insanlara ulaştırmak üzere yardım toplayan derneklere sadaka verin, derim. Belaları def eder Allah'ın izni ile..
Nfk bunun bir de bisküvilisi vardı portakal'da.. Ama her ikisi için de sarma kısmından çekiniyorum ben.. İnşallah sen rahat sararsın.
Aaa bunlar çok güzel. Tam deniz kıyafeti işte, iyi aklına gelmiş.
Hımm aslında zor bir tarif değilmiş. El açması deyince ürküyoruz haliyle:)
Eline sağlık canım.
O işaret parmağının kilidi buluş anını hayal ettim de:) yaradana kurban ya:)
İvit, kocan kovalar seni:))
Süper olmuş, heytt be maşallah.
Aynennn..
Pembiş bir ara yazmıştı aile ne kadar ilgilenirse ilgilensin arkadaş mühim diye.. Bizimkilerin yaş grubunda da diğer çocuklar mühim. Çocuk 3-4 yaşına kadar hep anne babasını izliyor, örnek alıyor. Sonra dışarı açılmaya başlıyor. Sorun burda değil. Sorun bizdeki anaokulu, kreş vb kurumlarının bizim evde gösterdiğimiz hassasiyeti " müşteri" kaybederiz korkusuyla göstermemesi. Velinin bir tanesi gelip paramla değil mi kardeşim demesin diye daha fazla bağıranın, daha fazla ağlayanın dediği oluyor. Bu benim oğlumun evde hiç görmediği bir şeydi. Ama şimdi senin tabirinle ota b.. Ağlıyor. Sen bana diş macunu alaacaktın almadın, ühü ühü.. Veya durup dururken bağırıyor. Yaptıklarımın çöpe gittiğini düşünmüyorum. Ben evde yine aynı çizgideyim. İçim de parçalansa ağladığı için istediğini vermem. Bağırırsa veya vurursa istediği olmaz. Merkez'den sapsa da doğruyu bulacağını düşünüyorum. Önemli olan çocuklara doğruyu bulmasını öğretebilmek, kendi doğrularını empoze etmek değil. Neyse bu konu uzun:) sizinkiler ufak daha, büyüdüklerinde elifnaz, pamuk helva ve ben iyice tecrübe kazanmış oluruz inşallah:))) hala bir platformda görüşüyor olursak yardımcı oluruz:))
Kardeşim 91'li canım. Para vermem pek hoş olmaz:) bir başak burcu o.. Yeğenlerinin doğum günlerine çok özenir. Benim de ona aynı özeni göstermem lazım:)
yehuuuuu!!!
hadi bakalım, çok güzel olacak...
ben de dönüşte denerim artıkınnn
Sağolun kızlar hamurumuzu açtık, Gül şeklini de verdik küçük yamağımla beraber, iki saat sonrasını merakla bekmemekteyim, içini neli yapsam :44: hamur çok kolay tuttu pembecim tam da evdeki unuma denk geldi malzemeler ...Beğenmene sevidim canımm. Sana da kolay geldin hadi bakalım
9 yıl falan oldu yahu. Ünvde bile yapmazdım :) sonra işte evlilik mecbyr bırakıyor
Neyneysecim valla alıntıda uzay oldun şok oldum. Kafam zaten bi dünya hiçbiri de aklımda kalmadı. Ama seviyom seni onu diyim dedim :)) bi de kardeşine para ver valla en güzeli o. Biz küçük kardeşime öyle yapıyoruz
İyi eğlenceler tabii erkenden uyandırınca yavrular bizi börekler açılıp gezmeye bile vakit kalıyor ne güzelBakıcı teyzemiz tahlil sonuçları için bugün erken çıkmak istedi. 3 gibi çıkacak. Ben de bari yıkanıp paklanayım da belkim kocam bizi dışarı çıkarır. Olmadı kendime bi gexme kapısı yaparım. Du bakalım neler olacak :)))
emlakçı aradı bahsettıgı evde kıracı varmış kıracıyla ev sahıbı mahkemelikmiş,kiracı evden cıkmıyomus adam da evı satamıyomuş
mahkeme sonuçlandığında benı arayacakmış.ben napıyım sımdı kıralık ev mı arayayım yoksa bu evde oturmaya devam mı edeyım
bizim ev sahıbının de umrunda değil,baksana ne kıracılar var,ben çekmece ve dolaplar ıcın guvenlık şeyisi aldıydım baktım kı onların vıdalanması lazım adamın dolaplarını delmıyım boşver dedim vazgeçtim
of ya bu kaçıncı
ne zaman o siteden ev almaya niyetlensem hep bir aksilik çıkıyor,bir şeyi cok istemiceksin
annem sen naaptın be
okurken bi hoş oldum artıkın yerken nasıl olurum bılemıyorum,hemen tarıflerıme ekledim ılk fırsatta yapacağım,bunu yapmam ıcın annemın gelmesı lazım yoksa ceylın bana açtırmaz böregi
ben söylemesı ayıptır bugun dolapta kemıklı etım vardı onu kaynatıyorum suyuna da çorba yapacağım ama şöyle paça gibi bir şey yada sarımsaklı unlu yoğurtlu bır terbıye yapmayı planlıyorum.fikir olsun dıye söledım canım,kemık suyu çocuklar ıcın faydalı
çocuk yetiştirmek cok zor bır sey mükemmel cocugu yetıstırmek mumkun degıl,zaten okula bı başladılar mı kontrol elınden gıdıyor.bir çok verdiğin şey yrele yeksan oluyor
zor zor
Sağolun kızlar hamurumuzu açtık, Gül şeklini de verdik küçük yamağımla beraber, iki saat sonrasını merakla bekmemekteyim, içini neli yapsam :44: hamur çok kolay tuttu pembecim tam da evdeki unuma denk geldi malzemeler ...
İyi eğlenceler tabii erkenden uyandırınca yavrular bizi börekler açılıp gezmeye bile vakit kalıyor ne güzel
Hakkınızda hayırlısı olsun cnm ama bu emlakçı güvenilir birisi mi, seni oyalayıp başkasına satmasın bi de..
Oturduğun evde artık çok huzursuzsan ki wc akıtıyor diyorsun; satın almak için evleri iyice Araştır soruştururum yerinde olsam belki aynı sitede sahibinden satılık falan vardır ya da yakınlarında, dün de bahsettiğim gibi ben karşı komşudan illallah edince bi eve çok ısınmıştım o olmadı çok ağladım bu komşu ile kalakaldım diye, sonra şimdi oturduğumuz ev kısmet oldu ,
Çorba fikri için de sağol evet ben hiç yapmadım böyle terbiyeli et sulu, çocuklar sever esasında , içine etinden de didikliyorsun di mi
ben de küçük bir şey sanmıştım kardeşini benımkı de 90 lı kocaman oldu be onlar:)Kafayı yeme hakkını kullanmakla çook iyi ettin. Uyuduğun uykular da yarasın. Arada mini patlamalar yaşa bence, kocan baksın efeciğime:)
Kardeşim erkek. Muhtemelen tshirt alacağım ya da sonbahar geliyor, baharlık biraz kalın uzun kollu bir şey. Baharlıklar var sanırım mağazalarda.. Ona farklı bir pasta mı yaptırsam:)
Cüzdan da olabilir.
Saat iyi fikir ama ona bakacak zaman bulabilir miyim, bir de marka ne olabilir kararsızım.
Canım tekrar başın sağolsun.. Üst üste gelmiş. Mümkünse bir fakire veya bu zor durumdaki insanlara ulaştırmak üzere yardım toplayan derneklere sadaka verin, derim. Belaları def eder Allah'ın izni ile..
Nfk bunun bir de bisküvilisi vardı portakal'da.. Ama her ikisi için de sarma kısmından çekiniyorum ben.. İnşallah sen rahat sararsın.
Aaa bunlar çok güzel. Tam deniz kıyafeti işte, iyi aklına gelmiş.
Hımm aslında zor bir tarif değilmiş. El açması deyince ürküyoruz haliyle:)
Eline sağlık canım.
O işaret parmağının kilidi buluş anını hayal ettim de:) yaradana kurban ya:)
İvit, kocan kovalar seni:))
Süper olmuş, heytt be maşallah.
Aynennn..
Pembiş bir ara yazmıştı aile ne kadar ilgilenirse ilgilensin arkadaş mühim diye.. Bizimkilerin yaş grubunda da diğer çocuklar mühim. Çocuk 3-4 yaşına kadar hep anne babasını izliyor, örnek alıyor. Sonra dışarı açılmaya başlıyor. Sorun burda değil. Sorun bizdeki anaokulu, kreş vb kurumlarının bizim evde gösterdiğimiz hassasiyeti " müşteri" kaybederiz korkusuyla göstermemesi. Velinin bir tanesi gelip paramla değil mi kardeşim demesin diye daha fazla bağıranın, daha fazla ağlayanın dediği oluyor. Bu benim oğlumun evde hiç görmediği bir şeydi. Ama şimdi senin tabirinle ota b.. Ağlıyor. Sen bana diş macunu alaacaktın almadın, ühü ühü.. Veya durup dururken bağırıyor. Yaptıklarımın çöpe gittiğini düşünmüyorum. Ben evde yine aynı çizgideyim. İçim de parçalansa ağladığı için istediğini vermem. Bağırırsa veya vurursa istediği olmaz. Merkez'den sapsa da doğruyu bulacağını düşünüyorum. Önemli olan çocuklara doğruyu bulmasını öğretebilmek, kendi doğrularını empoze etmek değil. Neyse bu konu uzun:) sizinkiler ufak daha, büyüdüklerinde elifnaz, pamuk helva ve ben iyice tecrübe kazanmış oluruz inşallah:))) hala bir platformda görüşüyor olursak yardımcı oluruz:))
Kardeşim 91'li canım. Para vermem pek hoş olmaz:) bir başak burcu o.. Yeğenlerinin doğum günlerine çok özenir. Benim de ona aynı özeni göstermem lazım:)
Başka bi yerden ev alsanız olmaz mı?? Dediğin gibi bazen birşeyi çok istiyoruz ve olmuyor olmuyor. Herşeyde bi hayır var derler. Çok da üzülmemek lazım. Bu arada ne biçim kiracılar var hakkaten ya???
benim kardeşim de 92li. terazi burcu.Benim de kardeşim 91 li ve para veren altın bulsun modunda hahhahaha. Bütçen varsa tabiki saat olarak lacoste falan alabilirsin. Madem özeniyor seninkilerin doğum günlerine (hem de genç bi erkek olarak!!) ozaman pasta da yaptır
Sağolun kızlar hamurumuzu açtık, Gül şeklini de verdik küçük yamağımla beraber, iki saat sonrasını merakla bekmemekteyim, içini neli yapsam :44: hamur çok kolay tuttu pembecim tam da evdeki unuma denk geldi malzemeler ...
İyi eğlenceler tabii erkenden uyandırınca yavrular bizi börekler açılıp gezmeye bile vakit kalıyor ne güzel
Hakkınızda hayırlısı olsun cnm ama bu emlakçı güvenilir birisi mi, seni oyalayıp başkasına satmasın bi de..
Oturduğun evde artık çok huzursuzsan ki wc akıtıyor diyorsun; satın almak için evleri iyice Araştır soruştururum yerinde olsam belki aynı sitede sahibinden satılık falan vardır ya da yakınlarında, dün de bahsettiğim gibi ben karşı komşudan illallah edince bi eve çok ısınmıştım o olmadı çok ağladım bu komşu ile kalakaldım diye, sonra şimdi oturduğumuz ev kısmet oldu ,
Çorba fikri için de sağol evet ben hiç yapmadım böyle terbiyeli et sulu, çocuklar sever esasında , içine etinden de didikliyorsun di mi
he hee..Sen bi kere süpersin valla maşallahhele bu böreği de yapınca artık kocan bîlmiyorum seni nasıl bir tahta oturtur :) ben niye okadar üşeniyomuşum buna anlamadım; kolay geldi yapımı bu sefer...???
pamuk helvanın pozifliği pembişe bulaştıSenin pozitifliğine bayılıyorumm :) evet erken kalkan çocuk iyidir. Hem böyle bi kişiliği olursa okula gitmesi için de uyandırması zor olmaz dimi??? (Efecim büyüdü okula bile gidiyo hayalimde farkındaysanız).
Hamuru tutturmana sevindim. Ben dolapta anca 45 dk tutabildim kocam yesin diye o yüzden yumuşak bi börek oldu. Çok tutunca daha kıyır kıyır oluyo. Valla benim favorim etli olması; peynirli falan gitmiyo bu hamura bence... Ama kimisi de kıymalıyı ağır buluyo o yüzden patates kıyma karışımı ile yapıyo. Umarım iyice kafanı karıştıracak kadar fikir vermişimdir hahhahaah
Sizler de aynı şeyleri yazınca sevindim bi an ya hu, bir tek bizim kız böyle zanneder olmuştum artık, okul açılınca çıksa bu özgür kız modundan iyi olacak zira rezil olmak var işin ucunda
Öf okuldan öğrenilen olumsuz davranışlar konusunda haklısın , bizim bir de annesini çok sevdiğim bir arkadaşı böyle hırçın, annesine vurmalar, herşeyi şikayet etmeler, öfke nöbetleri; bu kız tek çocuk onun da etkisi var tabii, ben elimden geldiğince esna yanlış davranıyor öyle yapılmaz vs vs aşılamaya çalışıyorum inşaallah, şimdilik onun yaptıklarının yanlış olduğunu biliyor ve uygulamıyor ama kalıcı olarak etkilenmez bu kötü huylardan ,
Ama bir ara o arkadaşı kardeşlere kötü davranır dediği için selime çok kötü davranıyormuş, bunu da kendisi itiraf etti cadı
Sağolasın cnm evet bir ara iyi gibi olmuştu yeniden ateşleniyordu geceleri, neyse ki ilaca başladık düzeldi biraz , Allah bütün hasta çocuklara şifa versin, sizin de abi ateşlenmişti onun nesi varmış
Tabii canım hayatı boyunca kendi uyanacak okula falan sıvavlara, düşünsene mıy mıy sabah uyanmayan, her yere geç kalan bi oğlun olsun ister miydinSenin pozitifliğine bayılıyorumm :) evet erken kalkan çocuk iyidir. Hem böyle bi kişiliği olursa okula gitmesi için de uyandırması zor olmaz dimi??? (Efecim büyüdü okula bile gidiyo hayalimde farkındaysanız).
Hamuru tutturmana sevindim. Ben dolapta anca 45 dk tutabildim kocam yesin diye o yüzden yumuşak bi börek oldu. Çok tutunca daha kıyır kıyır oluyo. Valla benim favorim etli olması; peynirli falan gitmiyo bu hamura bence... Ama kimisi de kıymalıyı ağır buluyo o yüzden patates kıyma karışımı ile yapıyo. Umarım iyice kafanı karıştıracak kadar fikir vermişimdir hahhahaah
Evet ıspanaklıya ben de bayılırım şöyle peynirli karıştırılmış olacak azıcık dapamuk helvacım, bence açma böreğe en çok kıymalı iç yakışır,
sonra da ıspanaklı.
Benim 80 doğumlu Abi'm annemi kıskanıyor torunlarından ayolbenim kardeşim de 92li. terazi burcu.
ve ona hediye olarak para versem, mutluluktan uçar..
bu arada kendisi 2 yaşındaki yeğenimi kıskanıyor annemden, ciddi ciddi kıskanıyor
Ay ben de böreği açana kadar piştim mutfağım Güney cephe bol güneşli olduğundançorbayla pilavı yapana kadar kavruldum ocağın başında yaaaa
ayşeciği aldım salona koştum.. bi de limonata yapıcam az ferahlayayım da öle
Evet ya sorma, bi de ben bunu giymem demeleri var haklısınben bu yıl kiyafetten yirttimformaları varmış okulun bide eşofman takımı verecekler hergün farklı kıyafet zor oluyor . bide yikiyorsun utuluyorsun ben bunu giymeyecegim diyor ya iste ozaman salterler atıyor bende
telefonunu yaz, acil aramalara kaydedeyim o zaman
he valla. eve gelir aranır ne yemek var diye.
bizimki ilk iş mutfağa girer, ocaktaki tencere kapaklarını tek te açar.
sonra buzdolabına bakar tatlı var mı diye.. beğenirse birden keyiflenir coşar.
yemekten sonra da 'nfk artık kilo aldıracak şeyler yapma lütfeeen'
Ben 6 senelik evliyim, senin geldiğin yerin yakınında değilim yaw:)) şurada heves ediyorum da elim gelişiyor:)odaklanmak ve üstüne düşmek lazım demekki..
ben yaklaşık 4 senelik evliyim, geldiğim nokta aha bu işte
aklın yolu bir
Yok canım, derdim mükemmel olması değil.. İlla ki bozulacak. Kendi karakteri oturacak vs ama okula gönderip bu kadar bozulma olması sinir bozucu.emlakçı aradı bahsettıgı evde kıracı varmış kıracıyla ev sahıbı mahkemelikmiş,kiracı evden cıkmıyomus adam da evı satamıyomuş
of ya bu kaçıncı
annem sen naaptın be
zor zor
Lacoste saat diyorsun, bir bakayım nasıl bir şeymiş o:)Benim de kardeşim 91 li ve para veren altın bulsun modunda hahhahaha. Bütçen varsa tabiki saat olarak lacoste falan alabilirsin. Madem özeniyor seninkilerin doğum günlerine (hem de genç bi erkek olarak!!) ozaman pasta da yaptır
Oo hamuru yoğurmuşuz bile maşallah.Sağolun kızlar hamurumuzu açtık, Gül şeklini de verdik küçük yamağımla beraber, iki saat sonrasını merakla bekmemekteyim, içini neli yapsam :44: hamur çok kolay tuttu pembecim tam da evdeki unuma denk geldi malzemeler ...
Evet bence de kafasını karıştıracak kadar fikir verdin:)Senin pozitifliğine bayılıyorumm :) evet erken kalkan çocuk iyidir. Hem böyle bi kişiliği olursa okula gitmesi için de uyandırması zor olmaz dimi??? (Efecim büyüdü okula bile gidiyo hayalimde farkındaysanız).
Aramızda 8 yaş var:) büyüdü işte maşallah.ben de küçük bir şey sanmıştım kardeşini benımkı de 90 lı kocaman oldu be onlar:)
aslında neye ıhtıyacı olduğunu bılsen de ona göre alsan en ıyısı olur
kızsa eğer çok seçenek var alabileceğin çanta tişört ya da bir ev eşyası fıncan takımı gıbı vs.çeyızıne koyar ablamdan hedıye dıye:)
erkekse çok sınırlı alacağın sey,t-shırt alabilirsin,önümüz sonbahar swit alabılırsın.aklıma da bır sey gelmedı doğru düzgün,mp3 çaları falan var mı onun gıbı bır sey alabılrısın
var burda bır suru sıte kısın da cok ev aramıştık bı suru eve bakmıştık hıc bırı ıcıme sınmedı ille de tutturdum o site diye,hem arkadaşlarım falan da orda kendımı daha ıyı hıssedıcem gıbı düşünüyorum.ama ıste zorlamamak da lazım bazen
benım ev sahıbı bu kıracıalrı gorsun de hızaya gelsın bı
İlahi:))) kıskanılır mı yaw:)benim kardeşim de 92li. terazi burcu.
ve ona hediye olarak para versem, mutluluktan uçar..
bu arada kendisi 2 yaşındaki yeğenimi kıskanıyor annemden, ciddi ciddi kıskanıyor
Gayretli hatun. Tatlı yaptı, yemek yaptı, bir de limonata.. Bravo.çorbayla pilavı yapana kadar kavruldum ocağın başında yaaaa
ayşeciği aldım salona koştum.. bi de limonata yapıcam az ferahlayayım da öle
ben bu yıl kiyafetten yirttimformaları varmış okulun bide eşofman takımı verecekler hergün farklı kıyafet zor oluyor . bide yikiyorsun utuluyorsun ben bunu giymeyecegim diyor ya iste ozaman salterler atıyor bende
Burda da varmış bir kıskanan:)Tabii canım hayatı boyunca kendi uyanacak okula falan sıvavlara, düşünsene mıy mıy sabah uyanmayan, her yere geç kalan bi oğlun olsun ister miydin
Evet çözünmüş kıyma olmadığıdan bi koşu gidip alana kadar bir tepsiyi peynirli yaptık , hamur iki saat bekledi ve yumuşacık benimki de, ben yumuşak severim zatenama benimki biraz pideye benzedi tad olarak ama nefis ve çok pratik, yaşasın artık börek açamıyorum demiycem
Evet ıspanaklıya ben de bayılırım şöyle peynirli karıştırılmış olacak azıcık da
Benim 80 doğumlu Abi'm annemi kıskanıyor torunlarından ayol
Ay ben de böreği açana kadar piştim mutfağım Güney cephe bol güneşli olduğundan
Evet ya sorma, bi de ben bunu giymem demeleri var haklısın
Ne yazık ki bizim okul serbest kıyafete geçecekti bu yıl , ana sınıfları zaten öyleydi de, bire gidince kıyafet derdinden kurtulurum diyordum ben de..
Bu da şaheserimteşekkürler pembişhipopotam
Hamurun üst yüzeyindeki yamaları görmezden gelin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?