Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

hadi bakalım, böreği ne kadar beğenmiş görelim
şaka bi yana, çıkın ailecek, gezin bi havanız değişsin oooh

9 yıl falan oldu yahu. Ünvde bile yapmazdım :) sonra işte evlilik mecbyr bırakıyor

bi de kardeşine para ver valla en güzeli o. Biz küçük kardeşime öyle yapıyoruz
odaklanmak ve üstüne düşmek lazım demekki..
ben yaklaşık 4 senelik evliyim, geldiğim nokta aha bu işte

aklın yolu bir

aklın yolu bir

Sen bi kere süpersin valla maşallah hele bu böreği de yapınca artık kocan bîlmiyorum seni nasıl bir tahta oturtur :) ben niye okadar üşeniyomuşum buna anlamadım; kolay geldi yapımı bu sefer...???

emlakçı aradı bahsettıgı evde kıracı varmış kıracıyla ev sahıbı mahkemelikmiş,kiracı evden cıkmıyomus adam da evı satamıyomuş
mahkeme sonuçlandığında benı arayacakmış.ben napıyım sımdı kıralık ev mı arayayım yoksa bu evde oturmaya devam mı edeyım
bizim ev sahıbının de umrunda değil,baksana ne kıracılar var,ben çekmece ve dolaplar ıcın guvenlık şeyisi aldıydım baktım kı onların vıdalanması lazım adamın dolaplarını delmıyım boşver dedim vazgeçtim
of ya bu kaçıncı
ne zaman o siteden ev almaya niyetlensem hep bir aksilik çıkıyor,bir şeyi cok istemiceksin annem sen naaptın be
okurken bi hoş oldum artıkın yerken nasıl olurum bılemıyorum,hemen tarıflerıme ekledim ılk fırsatta yapacağım,bunu yapmam ıcın annemın gelmesı lazım yoksa ceylın bana açtırmaz böregi

ben söylemesı ayıptır bugun dolapta kemıklı etım vardı onu kaynatıyorum suyuna da çorba yapacağım ama şöyle paça gibi bir şey yada sarımsaklı unlu yoğurtlu bır terbıye yapmayı planlıyorum.fikir olsun dıye söledım canım,kemık suyu çocuklar ıcın faydalı

kız nasıl bır alıntı bu ne yazacağımı unuttum valla

çocuk yetiştirmek cok zor bır sey mükemmel cocugu yetıstırmek mumkun degıl,zaten okula bı başladılar mı kontrol elınden gıdıyor.bir çok verdiğin şey yrele yeksan oluyor

zor zor

Kafayı yeme hakkını kullanmakla çook iyi ettin. Uyuduğun uykular da yarasın. Arada mini patlamalar yaşa bence, kocan baksın efeciğime:)
Kardeşim erkek. Muhtemelen tshirt alacağım ya da sonbahar geliyor, baharlık biraz kalın uzun kollu bir şey. Baharlıklar var sanırım mağazalarda.. Ona farklı bir pasta mı yaptırsam:)

çanta, ayakkabı, cüzdan, parfüm künye, kolye, kıyafette alabilirsin olmazsa değişim kartları var nasıl olsa.. kardedlerim bana saat alsa mesela yada en kalitelisinden bi güneş gözlüğü Hayır demem
Cüzdan da olabilir.
Saat iyi fikir ama ona bakacak zaman bulabilir miyim, bir de marka ne olabilir kararsızım.
Canım tekrar başın sağolsun.. Üst üste gelmiş. Mümkünse bir fakire veya bu zor durumdaki insanlara ulaştırmak üzere yardım toplayan derneklere sadaka verin, derim. Belaları def eder Allah'ın izni ile..

Nfk bunun bir de bisküvilisi vardı portakal'da.. Ama her ikisi için de sarma kısmından çekiniyorum ben.. İnşallah sen rahat sararsın.

Aaa bunlar çok güzel. Tam deniz kıyafeti işte, iyi aklına gelmiş.

Hımm aslında zor bir tarif değilmiş. El açması deyince ürküyoruz haliyle:)
Eline sağlık canım.
O işaret parmağının kilidi buluş anını hayal ettim de:) yaradana kurban ya:)
İvit, kocan kovalar seni:))
eneeeeem!! bu neeeee?!
Eki Görüntüle 788045

neli bu bacım? kıymalı yakışır heralde..
dönüşte hemen yapmak istiyorum.
var mısınız?

Süper olmuş, heytt be maşallah.

Nfk ; elinde oklavayla seni kovalayan enişteyi hayal ettim de bi an haber ver merdanemle yardım kuvveti olarak geliyim ben de

Aynennn..
Pembiş bir ara yazmıştı aile ne kadar ilgilenirse ilgilensin arkadaş mühim diye.. Bizimkilerin yaş grubunda da diğer çocuklar mühim. Çocuk 3-4 yaşına kadar hep anne babasını izliyor, örnek alıyor. Sonra dışarı açılmaya başlıyor. Sorun burda değil. Sorun bizdeki anaokulu, kreş vb kurumlarının bizim evde gösterdiğimiz hassasiyeti " müşteri" kaybederiz korkusuyla göstermemesi. Velinin bir tanesi gelip paramla değil mi kardeşim demesin diye daha fazla bağıranın, daha fazla ağlayanın dediği oluyor. Bu benim oğlumun evde hiç görmediği bir şeydi. Ama şimdi senin tabirinle ota b.. Ağlıyor. Sen bana diş macunu alaacaktın almadın, ühü ühü.. Veya durup dururken bağırıyor. Yaptıklarımın çöpe gittiğini düşünmüyorum. Ben evde yine aynı çizgideyim. İçim de parçalansa ağladığı için istediğini vermem. Bağırırsa veya vurursa istediği olmaz. Merkez'den sapsa da doğruyu bulacağını düşünüyorum. Önemli olan çocuklara doğruyu bulmasını öğretebilmek, kendi doğrularını empoze etmek değil. Neyse bu konu uzun:) sizinkiler ufak daha, büyüdüklerinde elifnaz, pamuk helva ve ben iyice tecrübe kazanmış oluruz inşallah:))) hala bir platformda görüşüyor olursak yardımcı oluruz:))
Kardeşim 91'li canım. Para vermem pek hoş olmaz:) bir başak burcu o.. Yeğenlerinin doğum günlerine çok özenir. Benim de ona aynı özeni göstermem lazım:)

Başka bi yerden ev alsanız olmaz mı?? Dediğin gibi bazen birşeyi çok istiyoruz ve olmuyor olmuyor. Herşeyde bi hayır var derler. Çok da üzülmemek lazım. Bu arada ne biçim kiracılar var hakkaten ya???

Benim de kardeşim 91 li ve para veren altın bulsun modunda hahhahaha. Bütçen varsa tabiki saat olarak lacoste falan alabilirsin. Madem özeniyor seninkilerin doğum günlerine (hem de genç bi erkek olarak!!) ozaman pasta da yaptır

yehuuuuu!!!
hadi bakalım, çok güzel olacak...
ben de dönüşte denerim artıkınnn

Sağolun kızlar hamurumuzu açtık, Gül şeklini de verdik küçük yamağımla beraber, iki saat sonrasını merakla bekmemekteyim, içini neli yapsam :44: hamur çok kolay tuttu pembecim tam da evdeki unuma denk geldi malzemeler ...

İyi eğlenceler tabii erkenden uyandırınca yavrular bizi börekler açılıp gezmeye bile vakit kalıyor ne güzel

Hakkınızda hayırlısı olsun cnm ama bu emlakçı güvenilir birisi mi, seni oyalayıp başkasına satmasın bi de..
Oturduğun evde artık çok huzursuzsan ki wc akıtıyor diyorsun; satın almak için evleri iyice Araştır soruştururum yerinde olsam belki aynı sitede sahibinden satılık falan vardır ya da yakınlarında, dün de bahsettiğim gibi ben karşı komşudan illallah edince bi eve çok ısınmıştım o olmadı çok ağladım bu komşu ile kalakaldım diye, sonra şimdi oturduğumuz ev kısmet oldu ,

Çorba fikri için de sağol evet ben hiç yapmadım böyle terbiyeli et sulu, çocuklar sever esasında , içine etinden de didikliyorsun di mi

Senin pozitifliğine bayılıyorumm :) evet erken kalkan çocuk iyidir. Hem böyle bi kişiliği olursa okula gitmesi için de uyandırması zor olmaz dimi??? (Efecim büyüdü okula bile gidiyo hayalimde farkındaysanız).

Hamuru tutturmana sevindim. Ben dolapta anca 45 dk tutabildim kocam yesin diye o yüzden yumuşak bi börek oldu. Çok tutunca daha kıyır kıyır oluyo. Valla benim favorim etli olması; peynirli falan gitmiyo bu hamura bence... Ama kimisi de kıymalıyı ağır buluyo o yüzden patates kıyma karışımı ile yapıyo. Umarım iyice kafanı karıştıracak kadar fikir vermişimdir hahhahaah

Son düzenleme:
pamuk helvacım, bence açma böreğe en çok kıymalı iç yakışır,
sonra da ıspanaklı.

ben de küçük bir şey sanmıştım kardeşini benımkı de 90 lı kocaman oldu be onlar:)
aslında neye ıhtıyacı olduğunu bılsen de ona göre alsan en ıyısı olur
kızsa eğer çok seçenek var alabileceğin çanta tişört ya da bir ev eşyası fıncan takımı gıbı vs.çeyızıne koyar ablamdan hedıye dıye:)

erkekse çok sınırlı alacağın sey,t-shırt alabilirsin,önümüz sonbahar swit alabılırsın.aklıma da bır sey gelmedı doğru düzgün,mp3 çaları falan var mı onun gıbı bır sey alabılrısın

Başka bi yerden ev alsanız olmaz mı?? Dediğin gibi bazen birşeyi çok istiyoruz ve olmuyor olmuyor. Herşeyde bi hayır var derler. Çok da üzülmemek lazım. Bu arada ne biçim kiracılar var hakkaten ya???

var burda bır suru sıte kısın da cok ev aramıştık bı suru eve bakmıştık hıc bırı ıcıme sınmedı ille de tutturdum o site diye,hem arkadaşlarım falan da orda kendımı daha ıyı hıssedıcem gıbı düşünüyorum.ama ıste zorlamamak da lazım bazen

benım ev sahıbı bu kıracıalrı gorsun de hızaya gelsın bı

benim kardeşim de 92li. terazi burcu.
ve ona hediye olarak para versem, mutluluktan uçar..

bu arada kendisi 2 yaşındaki yeğenimi kıskanıyor annemden, ciddi ciddi kıskanıyor

emlakçı guvenılır mı bılemıyorum kı,bende şans yok anacım.

etinden didiklemicem çorbanın ıcıne ceylın yiyemez belkı dıye,ayrıca etınden mınık mınık ağzına verırım dıye duşundum de benım kız et falan da yemıyor,tukuruyor

çorbayla pilavı yapana kadar kavruldum ocağın başında yaaaa
ayşeciği aldım salona koştum.. bi de limonata yapıcam az ferahlayayım da öle

Sen bi kere süpersin valla maşallah hele bu böreği de yapınca artık kocan bîlmiyorum seni nasıl bir tahta oturtur :) ben niye okadar üşeniyomuşum buna anlamadım; kolay geldi yapımı bu sefer...???
he hee..
o senin güzelliğin bacım, saolasın

açma böreğin lafı bile korkutur insanı. kat kat yufka açmayı gerektiriyor çünkü.
ama bu senin tarif heralde en pratik açma börektir..
ben de sabırsızlanıyorum valla

pamuk helvanın pozifliği pembişe bulaştı

bu, bi püf noktası demek: ne kadar dolapta beklerse o kadar çıtır oluyor.

ben bu yıl kiyafetten yirttim formaları varmış okulun bide eşofman takımı verecekler hergün farklı kıyafet zor oluyor . bide yikiyorsun utuluyorsun ben bunu giymeyecegim diyor ya iste ozaman salterler atıyor bende

Tabii canım hayatı boyunca kendi uyanacak okula falan sıvavlara, düşünsene mıy mıy sabah uyanmayan, her yere geç kalan bi oğlun olsun ister miydin
Evet çözünmüş kıyma olmadığıdan bi koşu gidip alana kadar bir tepsiyi peynirli yaptık , hamur iki saat bekledi ve yumuşacık benimki de, ben yumuşak severim zaten ama benimki biraz pideye benzedi tad olarak ama nefis ve çok pratik, yaşasın artık börek açamıyorum demiycem
pamuk helvacım, bence açma böreğe en çok kıymalı iç yakışır,
sonra da ıspanaklı.
Evet ıspanaklıya ben de bayılırım şöyle peynirli karıştırılmış olacak azıcık da

bu arada kendisi 2 yaşındaki yeğenimi kıskanıyor annemden, ciddi ciddi kıskanıyor
Benim 80 doğumlu Abi'm annemi kıskanıyor torunlarından ayol

Ay ben de böreği açana kadar piştim mutfağım Güney cephe bol güneşli olduğundan
ben bu yıl kiyafetten yirttim formaları varmış okulun bide eşofman takımı verecekler hergün farklı kıyafet zor oluyor . bide yikiyorsun utuluyorsun ben bunu giymeyecegim diyor ya iste ozaman salterler atıyor bende
Evet ya sorma, bi de ben bunu giymem demeleri var haklısın
Ne yazık ki bizim okul serbest kıyafete geçecekti bu yıl , ana sınıfları zaten öyleydi de, bire gidince kıyafet derdinden kurtulurum diyordum ben de..

Anlaştık canım kk anneleri dayanışma platformu, korksun babalar bizden
Aynı hareketler hem aç aç gelip mutfağa koşar sonra da kabahtli biz oluruz
Bir keresinde Kv de de iken; akşam acıktık deyince bize içli köfte kızartmıştı, bizle beraber bekar abisi de vardı eşimin,
neyse bunların ikisi otırup köfteleri yediler yediler, sonra kadıncağıza kızıyorlar ; niye içli köfte yaptın bu saatte ! Ben de dellendim ya hu ben niye on tane yemiyorum, hem kendi iradenizle yiyip hem kadına kızıyorsunuz diye bozdum oburcukları

aklın yolu bir
Ben 6 senelik evliyim, senin geldiğin yerin yakınında değilim yaw:)) şurada heves ediyorum da elim gelişiyor:)
Yok canım, derdim mükemmel olması değil.. İlla ki bozulacak. Kendi karakteri oturacak vs ama okula gönderip bu kadar bozulma olması sinir bozucu.
Ev konusunda da hayırlısı olsun. Ben olsam orada oturan arkadaşlarıma haber ederdim. Sahibinden ev çıkabilir veya başka emlakçı vardır. Her şeyin hayırlısı..

Lacoste saat diyorsun, bir bakayım nasıl bir şeymiş o:)
Geçen yıl kızım çok küçük olduğundan ben hiç bir şeye karışmadım. Bir tek pasta aldık. Kalanını dayısı ayarladı. Ondan önceki her yıl da hediyesini.. 3 yaşındayken de ben salladım, dayısı sürpriz yaptı:)) şimdi gel de özenme.
Oo hamuru yoğurmuşuz bile maşallah.

Evet bence de kafasını karıştıracak kadar fikir verdin:)
Aramızda 8 yaş var:) büyüdü işte maşallah.
Dur bakalım annemle çıkarız güzel bir tshirt falan alırız inşallah. Bir de saat bakacağım.

İlahi:))) kıskanılır mı yaw:)

Gayretli hatun. Tatlı yaptı, yemek yaptı, bir de limonata.. Bravo.

Burda da varmış bir kıskanan:)
Börek nasıl pideye benzedi? Peyniri olduğu için mi?
Bu da şaheserim teşekkürler pembişhipopotam
Hamurun üst yüzeyindeki yamaları görmezden gelin lütfen

Helal
Sabah ben elimde açamam diyen akşama masaya böreği koyuyor, ne topik ya Rabbim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…