bak sen yaramaza:)
biz de oğluşun odasını ayıracağız acaba zorlanır mı
tabi ki eşim keremi tam 2 saat işyerinde oyalayınca, yaptım herşeyi:)
şehriye salatası çok kolay ;genelde acelem varsa yaparım. misafirler de beğendi,hatta adam biraz daha istedi.
arpa şehriyeyi sıvıyağla pilav gibi su ekleyip pişiriyorum,soğuyunca evde ne malzeme varsa ekliyorum.
bu sefer haşlanmış tavuk, kırmızı biber ve yeşil biber doğradım. bol dereotu, pul biber -kara biber- tuz ,biraz limon, istenirse turşu da koyulabilir.
garnitürle de yapılır ,yani aklına gelebilecek her şekilde değişik bir salataya çevirebilirsin
Herkese günaydın. Güzel bir pazar diliyorum.
bak sen yaramaza:)
biz de oğluşun odasını ayıracağız acaba zorlanır mı
tabi ki eşim keremi tam 2 saat işyerinde oyalayınca, yaptım herşeyi:)
şehriye salatası çok kolay ;genelde acelem varsa yaparım. misafirler de beğendi,hatta adam biraz daha istedi.
arpa şehriyeyi sıvıyağla pilav gibi su ekleyip pişiriyorum,soğuyunca evde ne malzeme varsa ekliyorum.
bu sefer haşlanmış tavuk, kırmızı biber ve yeşil biber doğradım. bol dereotu, pul biber -kara biber- tuz ,biraz limon, istenirse turşu da koyulabilir.
garnitürle de yapılır ,yani aklına gelebilecek her şekilde değişik bir salataya çevirebilirsin
Tresan denedim ama bende faydalı olmadı:/tresan şampuan kullanıyorum ben bitkisel..
:)Bizim menüde karnıyarık börek, közlenmiş biber, yeşil salata ve (güya) çikolata soslu ıslak kek vardı. Islak kekin ıslaklıkla alakası yoktu. Üstüne de fındık serpeceği için arkadaş fındıklı çikolata sosu yapmıştı. Oysaki ben ona topiğimizin ıslak kekinin sitesini vermiştim. Koca kafalı madem uygulamıcan niye soruyosun?!? Hiç de beğenmedim. Ona da dedim ki sen benim verdiğim tarifi dene bi daha başka tarife bakmazsın. Kocası korkutmuş onu ya tutmazsa diye. Aferin dedim bana güvenme ona güven. Zaten bugün "atarlı gülistan" modumdayım; çizerimmmmmmmmmm hahahhaah
Sonraki mesajlarda konu açıklığa kavuşmuş:)Bu arada bi arkadaş aradı. Efeyi özlemiş çocukları. Akşama gelebilirseniz bekleriz dedi. Hava okadar soğukki sürekli sulu kar yağıyor. Yani kararsızım. Oğluşum bi yatsın kalksın bakicimmmmm :)
:))Herkes senin gibi becerikli hatun mu? Kız seninle güne falan da girilmez.Ama senin tarifine güvenmemekle ayıp etmiş.
Gezme teklifi düşünmeye gelmez hemen kabul edeceksin. Hele de çocuklu evse...Sen gitmeyeceksen biz gidelim.
Aryayı bence de üroloji görmeli, bu kadar sık iye olması hem de sen bu kadar dikkat ederken?Merhaba hatunlar...
Nfk, pembiş, ecrin saolun canlar... Annem ptesi hastaneden çıktı, evde yatıyor şuan. Yarın kontrolü var düzelme olmadıysa tekrar yatıracaklar.
Aryanın en son azı dişi patladı diye yazmıştım, iştah sorunu vardı, dra gittik dün, tahmin edin ne oldu? İdrar yolları tekrar iltihaplanmış! Boğazı ve kulağı kızarmış ama iltihap yoktu. Antibiyotiğe başladık yine... Oysa 2 hafta önce bitmişti diğer antibiyotiği
Dr a söylemiştim oysa, koruyucu şurup kullanalım diye, o da bir daha olursa onu da yazarım dedi. Bundan sonra koruyucu şurup kullanacağız artık. O kadar dikkat ediyorum, sürekli yıkıyorum poposunu, hazır suyu 10 dk kaynatıp içiriyorum yine oluyor! Bıktım bu 3. Yahu. Bir üroloji uzmanına gitsek iyi olacak sanırım.
Sizlerde sıkıntısı olan yok gördüğüm kadarıyla iyisiniz çok şükür. Öpüyorum hepiniziiii!!!
Kilolar
Yumurta oğlum az yiyor diye eklediğim bir şey, şart değil:)Bu arada görümcemin poğaça tarifiyle başarıya ulaştım,
1 bar süt ,1/2 bar sıvıyağ, 1/2 bar ılık su, yaşmaya, 2 yk şeker, 1 tat kaş tuz ve aldığı kadar un.
neyneysenin tarifiyle çok benziyor ama onda yumurta ve yoğurt da var.
onu denemeye geldi sıra:)
Çalışan olsun, çalışmayan olsun küçük çocukluya misafir gelen bu kadar beklentiye girmemeli bence. Ki seninkiler misafirliğe gelmiyor (du). İnsanların beklentilerini yükseltmeyin. Kimse teşekkür etmiyor aksine daha fazlasını bekliyorlar:/Günaydın herkesee...
Busmai cim saol bacım. Kızılcık aklımda olsun, en azından recelini falan bulundurayım. . Revaniye gelince ben pek sevmem, ağır bir tatlı ve pekmezle yapılıyor. Pekmezi de sevmem zati:) yanlış kişiye sordun.
Pembişim yorulma demek havada mı kaldı ne:) bakalım elimden geleni yapiciiim. Kahvaltısı, öğle yemeği, akşamı püfff!
Bugün annemi dr a götüreceğim, inşallah sonuçlar iyi çıkar.
Hava çok soğukk, hırkayla gelen ben, napıcam hiç bilmiyorum.
Herkesin günü güzel geçsin inşallah...
Pamuk helvanın bloğunu da merak ettim, adresi yazsanıza:)
Adamı sinir etme isaura:)He ya valla oskar vermeli ama çocuklara değil ana babalarına çünkü onlar ilgilendiafiyet bal olsun balığınız :)
Daha çok yeni bi blog. Ben de instagramdan farkettim. Özelden mesaj olarak atıp buraya yazmayalım ki deşifre olmasın
Valla blog işi ciddi iş. Şöyleki;; sürekli yazmalısın. İnsanlar seni takip edecek sonuçta: sıkılıp bırakmamak gerek. Yani bende o potansiyel yokkkk :) bi de şimdi ben dayanamaz herşeyden yazarım, okuldaki çocuklar bilem okur muhabbetini yapar. Ah ünlü olmak çok zoooor hahaha. Teşekkür ederim canım yapabileceğimi düşündüğün için :)
Günaydın canikom.
Bak yemek konusunda her çalışan normal insanın yaptığını yapıp bol pişiriyorsun, öğle ve akşam aynı menü yapıyorsun ve kesinlikle salata da dahil en fazla 3 çeşit yapıyorsun. Adamı sinir etme isaura!!!!
Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee. Güzel bir hafta sonu olsun inşallah.
Bi ara pazara gitmem lazım. Hem meyve sebze almaya hem de oğluşun ev ayakkabısını değiştirmeye. Bi de patik matik bişi bakmalıyım.
Görüşürüzzzzz :)
Dün davet günü olmuş:)aman allahım üni.den arkadaşım aradı buralardaymış 5 dk ya geliyormuş
Hiç anlamam bu balık tutkusunu:)soğuk da laf mı, buz buuuzzzz!
zaten balık soğuk havada oluyor.
geçen sene kardan yollar kapanıp vapurlar çalışmadığı gün bile gitmişti.
5 kg çinekopla dönmüştü
ama tutkunu olmayan buna katlanamaz, delilik yani.. soğukta saatlerce beklemek :111:
Annene çok geçmiş olsun, Rabbim tekrarını göstermesin.İvitttt, pamuk helva ve nfkyı da alıntıladım sanıyordum ama becerememişim:)
Annemi götürdüm değerleri düşüyor, bayramdan sonra bi daha kontrole gidecek. Veee güzel haber şu ki, annem bende sizinle geleyim dedi:) kv ve kp e gerek kalmadı yani:)) aslında gelmelerinde bi sakınca yok tabi, hatta gelip annemin yaptığı fedakarlığın da kıymeti anlasınlar diye düşünüyordum. Ama gerek kalmadı.
Bugün misafir ağırlama günün senin, belli oldu şekerim. Kolay gelsin sana. E akşama hazırladığın şeylerden koy işte.
Oo fena olmuş..Sinirden yazasım yok..
Oğluşla pazara gittik. Öncelikle geçen haftadan "haftaya kesin geliriz, erken gelin" diyen terlik satıcısı yoktu. Havalar çok soğuksa yada işi varsa gelmeyebilirmiş dedi komşuları. Bu arada hava buz gibi ve biz oğluşla çıktık. Neyse bikaç alacağımızı aldık. Yakında oturan bi arkadaş aradı ve davet etti. Onun da 5 yaşlarında bi kızı var. Gittik. Herşey gayet güzeldi. Derken 5 yaşlarında kızı olan bi arkadaş daha geldi. Eşi bıraktığı için dönüşte sen beni bırakırsın dedi ok dedim. Derken herşey tepetaklak oldu. Kızlar 2leyince cadılığa başladılar. Yüzüne kapı kapatmalar, oyuncak gösterip vermemeler vs. Sonradan gelen arkadaşım da hiçbişi demiyo çocuğuna. Ben ne yedim ne içtim bilmiyorum ayrı bi de oğlum gözyaşı dökmeye başlayınca yeter gidiyoruz dedim. Zaten bana kalsa daha erken kalkacaktım da arkadaş bana bağlı olduğu için bekledim. Onları evlerinee bırakıp bizim eve geldikki kocamı aradım. Malum pazardan alınanlar ve Efe bir arada taşınamaz diye. Oğluşu bırak sonra inip eşyaları al; ben ev kıyafetleriyleyim dedi. İyi ama oğluş cozutmuş durumda dedim. Neyse eve çıkıp bıraktım oğluşu bağrış çağrış. Kocam da çöpleri hazırlamış atayım diye(!). İndim geldim toplam 4-5 dk geçmiştir. Kapıyı bi açtılar eşim "çok kötü bişi yaptı Efe" dedi. Ağladığı için dikkati dağılsın diye onu banyoya götürmüş. Banyoda saç jölesini alan Efe bi fırlatmış ki tüm koridor ve yolluk pert!! Ben altını değiştirirken coştu tabi. Eşim de jöleyi kaldırıyodu başladı laf saymaya "niye çocuk sapıtana dek kalkmıyosun da vsvs". Dinleme anlama yok. Ben de zaten gelen gelmiş bi güzel saydım sövdüm. O da bastı salona gitti kapıyı kapattı. Neyseki Efe kendi sesinden bunları farketmedi. Onu emzirirken bi de bi mesaj döşedim. Ama hala rahat değilim. Yani daha çok sövmeliyim.
Bu benim yazamamış halim.
:)Bu arada misafirlerle herşey yolunda gitti. arpa şehriyeli salata,rus(amerikan) salatası, kıbrıs tatlısı veeee peynirli poğaça yaptım:) poğaça işinde uzman oldum galiba çok güzel puf puf oldular.
kerem de 2 yaşındaki çocukla oynadı.
giderken de onlara boyama kitabı,annelerine şal, bir de poğaçalardan koydum verdim.
sonra eşim "senin bu hediyeleşme huyunu çok seviyorum" dedi. iltifatı da aldık, bak seeennn
bugün full kapasite çalıştım artık huzurla uyuyabilirim!
Tresan denedim ama bende faydalı olmadı:/
:)
Bir fenomen atarlı gülistan:))
Sonraki mesajlarda konu açıklığa kavuşmuş:)
:))
Aryayı bence de üroloji görmeli, bu kadar sık iye olması hem de sen bu kadar dikkat ederken?
Geçmiş olsun.
Kilolar
Yumurta oğlum az yiyor diye eklediğim bir şey, şart değil:)
Yoğurt da nerden esti bilmiyorum:)
Benim yazdığım tarifin orijinali de 1 bardak süt, 1 bar su, 1 bar sıvıyağ idi ama öyle çok geliyor bize.
Çalışan olsun, çalışmayan olsun küçük çocukluya misafir gelen bu kadar beklentiye girmemeli bence. Ki seninkiler misafirliğe gelmiyor (du). İnsanların beklentilerini yükseltmeyin. Kimse teşekkür etmiyor aksine daha fazlasını bekliyorlar:/
Adamı sinir etme isaura:)
Dün davet günü olmuş:)
Hiç anlamam bu balık tutkusunu:)
Annene çok geçmiş olsun, Rabbim tekrarını göstermesin.
Oo fena olmuş..
Canım aryaya isaura diyorsun da seninki ne?
1. Efeyi niye götürdün pazara? Babayla bıraksaydın ya.
2. Bizahmet ev kıyafetlerini değişsin, poşetleri taşısın. Çok yoruyorsun kendini..
Patladın işte artık daha fazla taşıyamayınca..
Misafirlikteki ortama yorum bile yapamıycam, okurken hafakanlar bastı. Kimseyi bekleme bence bundan sonra. Taksiye binsin arkadaşın.
Gerçekten güzel karşılamışsın. Maşallah:)
Yazacak halim ve keyfim yok...
Efeyi pazara ev ayakkabısı yüzünden götürdüm; denesin de bi sonraki hafta gelmek zorunda kalmıyım diye. Ama noldu?? Bu sefer de terlikçi gelmedi!!
Bu modu nerden hatırlıyorum acaba?:))Yazacak halim ve keyfim yok...
Efeyi pazara ev ayakkabısı yüzünden götürdüm; denesin de bi sonraki hafta gelmek zorunda kalmıyım diye. Ama noldu?? Bu sefer de terlikçi gelmedi!!
Kızınca kafaaaan ,dominosa gideeeer:)
Tresan denedim ama bende faydalı olmadı:/
Bir fenomen atarlı gülistan:))
Sonraki mesajlarda konu açıklığa kavuşmuş:)
:))
Aryayı bence de üroloji görmeli, bu kadar sık iye olması hem de sen bu kadar dikkat ederken?
Geçmiş olsun.
Kilolar
Yumurta oğlum az yiyor diye eklediğim bir şey, şart değil:)
Yoğurt da nerden esti bilmiyorum:)
Benim yazdığım tarifin orijinali de 1 bardak süt, 1 bar su, 1 bar sıvıyağ idi ama öyle çok geliyor bize.
Çalışan olsun, çalışmayan olsun küçük çocukluya misafir gelen bu kadar beklentiye girmemeli bence. Ki seninkiler misafirliğe gelmiyor (du). İnsanların beklentilerini yükseltmeyin. Kimse teşekkür etmiyor aksine daha fazlasını bekliyorlar:/
Adamı sinir etme isaura:)
Dün davet günü olmuş:)
Hiç anlamam bu balık tutkusunu:)
Annene çok geçmiş olsun, Rabbim tekrarını göstermesin.
Oo fena olmuş..
Canım aryaya isaura diyorsun da seninki ne?
1. Efeyi niye götürdün pazara? Babayla bıraksaydın ya.
2. Bizahmet ev kıyafetlerini değişsin, poşetleri taşısın. Çok yoruyorsun kendini..
Patladın işte artık daha fazla taşıyamayınca..
Misafirlikteki ortama yorum bile yapamıycam, okurken hafakanlar bastı. Kimseyi bekleme bence bundan sonra. Taksiye binsin arkadaşın.
Gerçekten güzel karşılamışsın. Maşallah:)
Busmainin dediği gibi hepimiz isaurayız :)
Pzt sendromu yaşıyorummmmm
Bugün arya için çıktığımız alışverişte, hiçbişi alamadık iyi mi? Montları beğenmedim, botlardan beğendiklerimin numarası yoktu. Beğendiğim elbiseleri niye alamadım bilmiyorum. Aryaya hayvanları öğreten 12-18 aya hitap eden bi kitap aldım. Koskoca günü heba ettim!
Topiğin adı tez değiştirileeee!!!!
Yaşama canım yaşama, eninde sonunda o nöbet tutulacak. Gözünde büyütüp günü kendine zehir etme bari. Üstelik haftaya bayram tatili, sabre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?