Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

gelsin canım ya, niye sıkıntı yaptın?
sana yardım da eder, görüşmüş de olursunuz. bi şeyler yersiniz gider..
ne yardımı canım, benimkinden 1 ay küçük oğlu var onun da:)
köfte kızarttım veletlere
yaptığım tatlıdan ikram ettim
evimi temizleyecektim işte sorun da orda:) arkadaşım dağınık eve geldi neyse ki çocuklu; halden anlar. sohbet muhabbet şimdi gitti arkadaşım, keremi babasına 1 saat vereceğim işimi yapacağım.nasılsa kendi kuzeni! :)
bugün benim gezme günümdüüü
Bana baya para vermeleri lazım valla balığa çıkmam için :))

Yani spor ayakkabının doğasına ve amacına aykırı :)
rahat topuklular üretmişlerdir belki!
bence seksüü görünüyo

Hava ne soğuk yaa! Evde bile donuyorum.
Bu arada bu hafta emziği bıraktık biz:) başlayana kdar bi uğraştım, bıraktırana kadar ayrı uğraştım. İlk günler baya zorladı, bugün 5. Günümüz, unuttu sayılır şükür. Zaten uykuya geçerken emiyordu bir tek. Onun yerine biberonla süt içerek uyusun istiyorum ama ne mümkün:) aranızda varmı bu alışkanlığı olan? Nasıl alıştıracağım bilemedim

Sinirden yazasım yok..
Oğluşla pazara gittik. Öncelikle geçen haftadan "haftaya kesin geliriz, erken gelin" diyen terlik satıcısı yoktu. Havalar çok soğuksa yada işi varsa gelmeyebilirmiş dedi komşuları. Bu arada hava buz gibi ve biz oğluşla çıktık. Neyse bikaç alacağımızı aldık. Yakında oturan bi arkadaş aradı ve davet etti. Onun da 5 yaşlarında bi kızı var. Gittik. Herşey gayet güzeldi. Derken 5 yaşlarında kızı olan bi arkadaş daha geldi. Eşi bıraktığı için dönüşte sen beni bırakırsın dedi ok dedim. Derken herşey tepetaklak oldu. Kızlar 2leyince cadılığa başladılar. Yüzüne kapı kapatmalar, oyuncak gösterip vermemeler vs. Sonradan gelen arkadaşım da hiçbişi demiyo çocuğuna. Ben ne yedim ne içtim bilmiyorum ayrı bi de oğlum gözyaşı dökmeye başlayınca yeter gidiyoruz dedim. Zaten bana kalsa daha erken kalkacaktım da arkadaş bana bağlı olduğu için bekledim. Onları evlerinee bırakıp bizim eve geldikki kocamı aradım. Malum pazardan alınanlar ve Efe bir arada taşınamaz diye. Oğluşu bırak sonra inip eşyaları al; ben ev kıyafetleriyleyim dedi. İyi ama oğluş cozutmuş durumda dedim. Neyse eve çıkıp bıraktım oğluşu bağrış çağrış. Kocam da çöpleri hazırlamış atayım diye(!). İndim geldim toplam 4-5 dk geçmiştir. Kapıyı bi açtılar eşim "çok kötü bişi yaptı Efe" dedi. Ağladığı için dikkati dağılsın diye onu banyoya götürmüş. Banyoda saç jölesini alan Efe bi fırlatmış ki tüm koridor ve yolluk pert!! Ben altını değiştirirken coştu tabi. Eşim de jöleyi kaldırıyodu başladı laf saymaya "niye çocuk sapıtana dek kalkmıyosun da vsvs". Dinleme anlama yok. Ben de zaten gelen gelmiş bi güzel saydım sövdüm. O da bastı salona gitti kapıyı kapattı. Neyseki Efe kendi sesinden bunları farketmedi. Onu emzirirken bi de bi mesaj döşedim. Ama hala rahat değilim. Yani daha çok sövmeliyim.

Bu benim yazamamış halim.

Senin icin talihsiz bi gun olmus ama su cucuguna bakmayan, ne yaptigini umursamayan annelere de illetim misafirlige gidince daha da saldim cayira moduna giriyorlar. Dokup sacmis mi, dolaplari mi karistirmis, diger cocuga zarar mi vermis, vurmus mu umrunda deil. Ne rahat gel keyfim gel insanlar var yaaa! İste belledin o kadini ona gelmeyeceksin gitmeyeceksin, yoksa gunun boyle heder oluyor. Suncagizlik keyif de zehir oluyor.

Esin de anlayissizlik etmis. Sonucta maddi manevi zarari sen cektin, tribi yine sana yapiyor. Cok ayip ediyor

Son düzenleme:

Eşimin orda yaşananlardan haberi bile yokki. Sormayınca tabi... Ağzıma çok kötü sözler geliyo da susuyorum.

Arkadaşım iyidir hoştur ama çok rahattır bazı konularda. Ben kendime bakıyorum; inan nfk şimdiden Efeye "yapma, onu üzme" vs gibi bişiler diyorum. Anlamıyodur ama olsun diyerekten. Ama millete bakıyorum valla çocuklarını ne rahat yetiştiriyolar. Hiçbişi deme yok.

Çok bunaldım ya

Soyledin, esin de anlamistir saniyorum. Ote yandqn bu rqhat annelere hic tahammulum yok. Simarik bi velet de ilsa onq degil annesine kiziyorum. Kendi keyfinden sebep dunya yansa umrunda olmayacak sen dogrusunu yapiyorsun simdiden alistirmak gerek. Anlamiyor diyedusunme, zira artik anlamaya basladilar

Heee çok anladı.... Bencil...

Umarım düzgün bi insan olur oğluşum ilerde...

Ay canım benim can sıkıcı hadiseler yaşamışsın, geçmiş olsun
Evvela erkeklerle alakalı şunu anladım ki; gerçekten dünyaya farklı pencerelerden bakıyoruz onlarla; o sebeptendir ki artık hiçbir şeyini takmıyorum ben, geçen pazar biz de çocuk mevzu yüzünden atıştık, normalde çok sakin bir insandır, baktım sayıyor da sayıyor hiiiç dinlemedim bile ! Ne oldu ertesi gün özür diledi paşam!!
Çocuğuna tek söz etmeyen ebeveynlere ben de çok çok gıcığım!! Kızımın bir arkadaşı da böyle, ailecek görüşürüz ; çocuk onca insanın içinde eşimin poposuna doğru patlatıyor ; karı koca tek kelime etmiyor ya hu, insan bi dur der, bi ayıp yapma evladım der, biraz kaba olacak ama hayvan değil ki bu; bazı düsturları öğrenmesi için sözden anlamıyorsa ; kulağını bükmek lazım ara sıra.... Ben nefes aldırmıyorum nerdeyse çocuğa, aman başkasının yanında kaba birşey yapmasın, kötü bir söz sarfetmesin, diyerek ...
Ama
Böylelerine en güzeli , kendi annesi birşey demiyorsa, ayıp Mayıp dinlemeyip; biz çocuğu uyaracağız ki ; belki anneleri de anlar çocuğuna müdahale etmesi gerektiğini ..

Son düzenleme:
kıyamam ben sana ya..
geçende bana da öyle olmuştu ya; baktım arkadaşımın çocuklarına birşey söylediği yok. oyuncaklarını elletmiyorlar,ittiriyorlar; oğlum içli içli ağlıyo ve mutsuz..ben de hemen kalkmıştım. artık böyle. oğlum kimin yanında mutluysa ben de ordayım. büyük çocuklar gerçekten çok zalim oluyor,çok can sıkıcı.

gelelim eşinle ilgili kısma.. sen zaten ne yapman gerektiğini biliyorsun değil mi çekirge
o kafanın o etleri yenecekkkkk :)
waooow susarak nasıl özür dilettin?
genelde ben özrümü söke söke alırım:)

ben de görümcemin 4 yaşındaki çocuğunu baya bi uyarıyorum. artık anası babası devreye girmeyince mecbur! bana içten içe kızıyorlarsa da umrumda değil.
zaten yeni başladığı kreşte birinin kafasına sandalye indirmiş, birinin makasla saçını kesmiş.. öğretmenlerin hepsi şikayetçiymiş. ben diyorum eşime o çocuk normal değil diye. yok "çok zeki "yok "çok akıllı".. yahu insanlarda da yaramaz çocuk akıllı olur diye bi algı var. var mı böyle saçmalık ya. bence aklını kullanmak akıllılıktır ;ötekisi düpedüz dengesizlik.

nfk "anlıyor" derken Efe paşayı kastetti sanırım

Bu arada misafirlerle herşey yolunda gitti. arpa şehriyeli salata,rus(amerikan) salatası, kıbrıs tatlısı veeee peynirli poğaça yaptım:) poğaça işinde uzman oldum galiba çok güzel puf puf oldular.
kerem de 2 yaşındaki çocukla oynadı.
giderken de onlara boyama kitabı,annelerine şal, bir de poğaçalardan koydum verdim.
sonra eşim "senin bu hediyeleşme huyunu çok seviyorum" dedi. iltifatı da aldık, bak seeennn

bugün full kapasite çalıştım artık huzurla uyuyabilirim!

iyi idare etmissin bravo üst üste misafir bana göre değil

sin i r bozucu bir durum olmuş bizim büyük kızda yapıyor bazen kardeşine ona bile deli oluyorum ben
annelere gelince kesinlikle haklısın çok düşüncesiz bazıları..

Botlara bayıldım.Nerede satılıyor? Senden önce hemen alayım.

O DEĞİLDE demin baktım kaldırılmış satıştannn alamadım alamadımmmm etek gömleğide verdim

kadife vardı kırmız onu üstünede birşeyler uyduru veriri artık

kızlar bebiş değiller bence artık çocuklara evde giymesi için patik vs ne aldınız

bakamıyorlarsa doğurmasınlar net. doğurup doğurup sokağa atıyorlar.

Oyyy.... Canını sıkmışlar bugünnn... Çocuğuyla ilgilenmeyen arkadaşına bişi söylemek istemiyorum! Ayıp etmiş...
Eşin de baya anlayışlı davranmış, tebrik etmek lazım. Bazen eşlerin bencilliği tavan yapıyor nedense! Ama anlat ona da, zor bigün geçirdiğini, oda sabırlı olsun birazcık. Gerçi sinirle dökülmüşsün herşeyi ama:) bugün barışırsınız artık...

Vay vayyy.... Telaş yapan hatuna da bak sen. Döktürmüşsün, ellerine sağlık. Hediyeleşme huyuna da bayıldım:)
Bu arada şehriye salatasını nasıl yapıyorsun? Becerikli busmai paylaş bizimle...
Herkese günaydınn... Güzel bir pazar olsun inşallah...

Günaydın biz bu hafta sonu evdeyiz kisliklar, temizlik..
dün a. kerem park yatağından inmismi, atlamismi anlamadik. tehlikeli diye ablasının eski yatağını kurduk odasına. ikeanin yataklarindan olduğu için alçak. düşse bile sıkıntı olmaz ama alismasi zor olacak gece uyanıp bizim odaya gelmiş

bak sen yaramaza:)
biz de oğluşun odasını ayıracağız acaba zorlanır mı
tabi ki eşim keremi tam 2 saat işyerinde oyalayınca, yaptım herşeyi:)
şehriye salatası çok kolay ;genelde acelem varsa yaparım. misafirler de beğendi,hatta adam biraz daha istedi.

arpa şehriyeyi sıvıyağla pilav gibi su ekleyip pişiriyorum,soğuyunca evde ne malzeme varsa ekliyorum.
bu sefer haşlanmış tavuk, kırmızı biber ve yeşil biber doğradım. bol dereotu, pul biber -kara biber- tuz ,biraz limon, istenirse turşu da koyulabilir.
garnitürle de yapılır ,yani aklına gelebilecek her şekilde değişik bir salataya çevirebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…