Herkese günaydın. Bu bebişlerin gelişimleri konusu açılmışken size bir şey anlatacağım. Hep anlatayım diyorum unutuyorum. Bizim okula yeni bir bayan geldi. Aden'den bir hafta küçük kızı var. Okulun yeni başladığı sıralar konuşuyorduk. bize Dr 12 ay kontrolünde 10-15 anlamlı kelime söylüyor mu diye sordu, ben de o kadar söylemiyor dedim diye anlatıyordum. O da yaaa dedi. Bizimki anne, baba diyor.Abisine hem abi diyor hem de ismiyle sesleniyor dedi. Anneannesine hem anneanne hem de anene diyormuş.Dedesi arayınca telefonu alıp dede iyiyim gidiyormuş. Gel deyince yok gelmem, bir şeye yok deyince var diyormuş gibi şeyler anlattı. Beni moralim bir bozuldu anlatamam. Eşime anlattım hiç sallamadı. Artık onunla çocuk muhabbetine girmiyorum.
Geçmiş olsun canım.
Evet, bunu bende duymuştum. Hatta 2. Dil için en uygun zaman 3 yaşmış dil zekaları çok açık oluyormuş çünkü.yurt dışındakiler zaten ana dillerini konuşurken sorun yaşıyorlar, akıcı ve telaffuzu doğru bir şekilde konuşmaları çok zor.ister istemez o ülkenin aksanı ve gramerine kayıyorlar.
ben de heves ediyordum ama makaleleri okuyunca gördüm ki daha vakit var..
önce anadilini tam olarak öğrenecek 0-3 yaş arasında.
sonra da yeni bir dil için 3 yaşından ergenliğe kadar olan dönem uygunmuş, hızlı öğrenirlermiş. ama sürekli kullanmazsa da yine hızlıca unutulurmuş.
offf iptal oldu yazacaksın sandım ödüm koptu neyse ki sonuna varmışsınız..
inşallah güzel sonuçlar olsun
yazık ya çok geçmiş olsun tekrar..
neyse ki hastanede yatıralım demiyorlar.
arkadaşımın çocuğu bir boğaz enfeksiyonu yüzünden nerdeyse 1 haftadır hastanede.
ağızdan alınan antibiyotik işe yaramadı ,damar yolundan serumla veriyorlar. perişan oldular ,bebek 13 aylık..güya tatile gelmişlerdi
iğne de iyi bir alternatifmiş, keşke o da evinde iğneyle halledebilseydi. bebeğin karaciğerinde sorun var doktor gözetiminde olması lazım; o yüzden doktorları serumu seçti sanırım
Görünce çok şarşırdım:) arada yaz yahu...Ben Isvicredeyim Burada ki uzmanlar önce anadilinizi ögretin cocugunuza sonra diger dilleri daha kolay ögrenir diyorlar canim ikinci dili icin 3 yasindan sonra düsün derim...
Bu arada herkese selamlar elimden geldigince girip okumaya calisiyorum ama maalesef yazamadim hic benim oglan cok hareketli izin vermiyor cok öpüyorum hepinizi
Tek iyileşsin artık ta, katlanacağız artık:/Ne bakteriymiş arkadaş ya??!! Ne inatçı çıktılar. İdrar yolu enfeksiyonunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum ben. Ama Allah korusun böbreğini kaybetmeye kadar gidiyormuş. İğne olurken yorup üzecek seni ama yeterki iyi olsun; napalım katlanıcaz.
Canım ben de korktum iptal olacak diye. Çünkü el ve ayaklarını tutmamıza rağmen göbeğini attırarak kımıldamaya çalışıyodu düşün. Bi kişi de gelip karnını tuttu mecburen.
Allah arkadaşına sabır versin ya çok zor
Satışınız hayırlı olsun, dönüşünüz de sıkıntılı olmuş ama bit miş şükür. İnşallah gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda alırsınız. Arabasızlık ta zor yahu... Hele çocukla...selamın aleyküm canlar....
Bayadır yazamıyorum ama bir sorun neden tatil dönüşü için valizleri hazırladık döneceğiz arabamız satıştaydı o sırada alıcısı çıktı satmaya karar verdik eşyalarımızı almak için arabayla ugrasırken eşim anahtarı arabanın içinde unutup kapıyı kapattı yedek anahtar da yanımızda değildi onun gelmesini bekledik satışı yaptık ve ilk kez otobüs yolculugu yaptık baya da uzun sürdü ama 2 saat sonra ancak uyudu..Artık arabasızız araba bakınıyoruz inşallah güzel bişey bulabiliriz...
Sizleri takip etmeye çalıştım ama net yoktu orda hasta olanlardan güzel sonuçlar çıkar inş diye dua ettim ama aryam iğneye başlıcakmış çok geçmiş olsun canım
pembiş sizin sonuçlar güzel çıkar inş...
elifnaz senin kızlar nasıl oldu
nfk benimki de seninki gibi hem burnu tıkalı hem mümüklü nası iş anlamadım
busmai şeker portakalı neyneyse ve herbikimseler umarım herşeyler yolundadır..
!!!! Şaka gb!!! Geçmiş olsun canım. Allahtan çok çok sıkıntılı bir ameliyat değil. Sen üzülme diye mi söylememişler?günaydın canlar.
bu sabah kahvaltı hazırlarken eşim hastaneye gidip gitmeyeceğimi sordu.
neden gideyimki dedim, e baban ameliyat oluyor ya dedi
şaka mı yapıyorsun, şok durumları falan. anlaşıldı ki şaka değil.
2 sene önce kasık ameliyatı olmuştu. simetrik şekilde karşı tarafta da çıkmıştı.
bir süredir ağrısı vardı, demek ameliyata karar verilmiş, haberim yok. annemi aradım.
hayırdır, sen bu saatte niye aradın diyo gülerek.
eh anne dedimm
neyse bi kek yapabilirsem iyi olacak. marketten de içecek alır giderim.
sizler de iyisiniz inş..
Bizimkinde de çene bol.... 6 aydan sonra anne diyordu( başkası dese inanmam, ama öylebabov muu?
sen de aney oluyorsun bu durumda..
ama bence tembihle efenin yanında teyzesi, babası seni anne diye çağırsın.
ismin yerleşmesin. benim kv de ayşeciğe nfk gel, hani nfk diye söylüyor sürekli.
bi anlatamadım, anne dedirtemiyorum. ben nfk diye söylüyorum diyo
yeğenim 1,5 yaşındayken sürekli anni anni diyordu. çok da tatlı söylüyordu velet.
yengeme 'ah ne güzel, kimbilir ne mutlu oluyorsundur sana anne dediğinde' dedim.
'amaaan, o bana da anni diyor, babasına da, dedesine de' dedi
ayşecik babasına baba diye sesleniyor. ama bana bilinçli olarak anne demeye yeni başladı.
babasına triplenmesem daha da bilmezdi ya. eşime, bak senin baba olduğunu ona ben öğrettim.
baba geldi, baba ver, babanı arayalım. sana baba diye seslenmeye başladı. ama hala bana anne demiyor dedim.
birkaç gün o da aynısını yaptı. ayşecik de durumu kavradı
şimdi başka odadayken bile annee diye bağırıyor. eğer annemm! diye karşılık vermediysem.
kalkıp geliyor yanıma, anneee diyor tekrar, ben karşılık verince de gidip oynamaya devam ediyor
İnşallah alırsınız valla. Kalabalık aile, malum....born hayırlı olsun inşallah gönlünüze uygun güzel bir araba bulursunuz. . bizede dua edinde 7 kişilik araba alalım. jipte güzel olur
Herkese günaydın. Bu bebişlerin gelişimleri konusu açılmışken size bir şey anlatacağım. Hep anlatayım diyorum unutuyorum. Bizim okula yeni bir bayan geldi. Aden'den bir hafta küçük kızı var. Okulun yeni başladığı sıralar konuşuyorduk. bize Dr 12 ay kontrolünde 10-15 anlamlı kelime söylüyor mu diye sordu, ben de o kadar söylemiyor dedim diye anlatıyordum. O da yaaa dedi. Bizimki anne, baba diyor.Abisine hem abi diyor hem de ismiyle sesleniyor dedi. Anneannesine hem anneanne hem de anene diyormuş.Dedesi arayınca telefonu alıp dede iyiyim gidiyormuş. Gel deyince yok gelmem, bir şeye yok deyince var diyormuş gibi şeyler anlattı. Beni moralim bir bozuldu anlatamam. Eşime anlattım hiç sallamadı. Artık onunla çocuk muhabbetine girmiyorum.
Geçmiş olsun canım.
canım benim büyük kızda öyleydi hatta ben bunun normal olduğunu düşünürdüm. herkes çok şaşırdıama yegenim ve oğlum tam tersi yegenimde geç konustu, oglumda anca anne baba diyor oda çok nadir bu senin çocuğunun geri olduğu anlamına gelmez .. bi arkadasimin kızıyla benim büyük kızda aynı ayar oda geç konuştu ama onunda ozamanlar el becerileri çok iyiydi.
İyiki emziriyorum da mecburen oturuyorum!! Sabahtan beri ya bişi hazırla ya ortalık topla modundayım. Çocuk olunca ev niye bu kadar dağılıyo yaaaaaa??? :/ neyse oğluş uyusun bi tek kendimi hazırlamam kalacak inşallah.
Şahika&Feraye kitabını okuyorum. Arada Çanakkale Savaşına da değiniyor. Her seferinde ağlıyorum. Ne zorluklar çekilmiş, anneler elleri ile kına yakarak çocuklarını nasıl göndermişler.... Allah'ım sen bi daha yaşatma bize öyle günleri. Tabi devamında arapların yaptıkları da varki herkes öğrensin ders olsun dedirtecek cinsten. Hiç Türklerin müslüman oluşu umurlarında olmadan kıymışlar... Okudukça sinirleniyorum. Kitap biran önce bitsin cinayet romanına başlıcam :)
Geç kalmış bir günaydın da benden...
Evet, bunu bende duymuştum. Hatta 2. Dil için en uygun zaman 3 yaşmış dil zekaları çok açık oluyormuş çünkü.
Görünce çok şarşırdım:) arada yaz yahu...
Tek iyileşsin artık ta, katlanacağız artık:/
Satışınız hayırlı olsun, dönüşünüz de sıkıntılı olmuş ama bit miş şükür. İnşallah gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda alırsınız. Arabasızlık ta zor yahu... Hele çocukla...
!!!! Şaka gb!!! Geçmiş olsun canım. Allahtan çok çok sıkıntılı bir ameliyat değil. Sen üzülme diye mi söylememişler?
Bizimkinde de çene bol.... 6 aydan sonra anne diyordu( başkası dese inanmam, ama öyle) şimdi de derdini anlatıyor iyi kötü. Son zamanlarda çaya gay, ayağa ve ayakkabıya aya, ördeğe va va ( vak vak) vs diyor.
İnşallah alırsınız valla. Kalabalık aile, malum....
Yok artık! Yani o konuşuyordur doğru da senin bu işte adende tuhaflık aramana şaşırdım. 3 yaşına kadar zamanı var konuşmanın. Kimileri daha erken, kimileri daha geç. Ama her çocuğa göre değişir, takma bence kafana.
Canım bence hiç sinir olma her milletin iyisi kötüsü var.. Unutma ki Hz Ali nin oğulları Hasan ve Hüseyini öldürenler de müslümandı.. Hz Osmanı öldürenler de..İyiki emziriyorum da mecburen oturuyorum!! Sabahtan beri ya bişi hazırla ya ortalık topla modundayım. Çocuk olunca ev niye bu kadar dağılıyo yaaaaaa??? :/ neyse oğluş uyusun bi tek kendimi hazırlamam kalacak inşallah.
Şahika&Feraye kitabını okuyorum. Arada Çanakkale Savaşına da değiniyor. Her seferinde ağlıyorum. Ne zorluklar çekilmiş, anneler elleri ile kına yakarak çocuklarını nasıl göndermişler.... Allah'ım sen bi daha yaşatma bize öyle günleri. Tabi devamında arapların yaptıkları da varki herkes öğrensin ders olsun dedirtecek cinsten. Hiç Türklerin müslüman oluşu umurlarında olmadan kıymışlar... Okudukça sinirleniyorum. Kitap biran önce bitsin cinayet romanına başlıcam :)
Geçmiş olsun canım.
Evet ya resmen konuşuyor demek ki. Kızı merak ettim. Adiş de terlik ve ayakkabıya eğğğ eğğğğ diyor sürekli. Uyku kuzusuna me me, köpeğine de hav hav diye sarılıyor. Tabi yolda gördüğü kedilere hav hav diyor.Dil gelişimi normal diye düşünüyorum. Daha çok hareketle derdini anlatıyor. İstediği şeyi işaretle gösteriyor ve ıııı diyor. Az çok her çocuk aynı oluyor zaten.
Anam bu kadar saat naptınız????!!!! Kınıyorum hepinizi :)
Dışarıçıkmışken oğluşa üç tane kitap aldım. Bi tanesi fisher priceın şekiler, diğeri dokun hisset serisi vahşi hayvanlar ve benim ilk kitaplarım serisinden yine şekiller. İki tane şekiller almışım gibi dursa da birinde karşılaştırma da var.
Ben bugün bebek arabasını almaya gittim hazır almışken de çarşıda gezdim biraz:) oğluşa kamuflaj pantolon aldım :)) şimdi kv deyim
Bu aralar sıkkınım ev bi garip halde bir türlü toparlayamıyorum artık işin içinden çıkamadım c.tesi yardımcı gelicek de ferahlarım inş...
Buraya da giremiyorum çok fazla nedenini yazamıyorum şu anda çok bariz benim oldugum anlaşılır netim gidiyor arada diyim gitsin !!
oğluş hiç ama hiçbişey yemiyor sakın dişten demeyin bir bitmedi gitti şu dişleri..
memleketteyken arklarımın çocukları 3 saat yerlerinden kalkmadı ben 1 dk oturmadım çok aşırı hareketli tamam sürekli oturmasından iyidir ama amaaan ben çok depresifim bi kaç zamana kendimi toparlar dönerim çok öpüyorum sizleri...
merhaba sevgili topik arkadaşlarım.
nerede kalmıştık
bayramdan önce yazmıştım en son nfk beni topiğe almayacak
bayramınızıda kutlayamadım özür diiyorum herkesten.
geçmiş bayramınız mübarek olsun desem bayramda biteli bir hafta olacak.
bayramdan iki gün önce eve kombi takıldı.eşim bizi anneme bıraktı.
kendi geri döndü sağolsun ortalığı temizlemiş ama herşeyi kaldırmak zorunda oduğundan.
döndüğümüzde ev yerleştir valiz yerleştir.bayram sonrası hiç iyi olmadı.
zilhicce ayı bitmeden oruç tutayım dedim em iş güç he oruç tansiyonum düştü.
rahatsızlandım orucu bozmak zorunda kaldım.neyse hep negatif şeyler yazmayayım.
bayramda oğluşumun beklenen iki dişi çıktı pek nazlı oldu çıkmaları.
bizimki kapı gıcırtısına bile oynuyor.bayramda herkesin maskotu oldu.
ikinci çocuklar gerçekten daha erken konuşuyorlar.benim kızım bayağı geç konuşmuştu.
mahmut kerim dede ,baba anne epeydir söylüyor bayramda başka kelimelrde duyduk .annem şekerliği kaldırıyordu masadan ağma,ağma
diye tepki gösteriyor.birde ateşe cıss,ve altını açıncada çişş demeyi öğrendi.
evet pembecim ya yorucu bi bayram sonrası oldu benim için.
bina yeni asında ilk ben oturuyorum doğalgaz tesisatı var da.
kombi takıldı.holde, mutfağa boru döşendi.ayy birde boyanacak o borular
çok çirkin duruyor...matkap sesinden bina inliyor resmen.oğlumde korkunca
gelip bana sarılıyor yavrum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?