Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım benim büyük kızda öyleydi hatta ben bunun normal olduğunu düşünürdüm. herkes çok şaşırdı ama yegenim ve oğlum tam tersi yegenimde geç konustu, oglumda anca anne baba diyor oda çok nadir bu senin çocuğunun geri olduğu anlamına gelmez .. bi arkadasimin kızıyla benim büyük kızda aynı ayar oda geç konuştu ama onunda ozamanlar el becerileri çok iyiydi.

İyiki emziriyorum da mecburen oturuyorum!! Sabahtan beri ya bişi hazırla ya ortalık topla modundayım. Çocuk olunca ev niye bu kadar dağılıyo yaaaaaa??? :/ neyse oğluş uyusun bi tek kendimi hazırlamam kalacak inşallah.

Şahika&Feraye kitabını okuyorum. Arada Çanakkale Savaşına da değiniyor. Her seferinde ağlıyorum. Ne zorluklar çekilmiş, anneler elleri ile kına yakarak çocuklarını nasıl göndermişler.... Allah'ım sen bi daha yaşatma bize öyle günleri. Tabi devamında arapların yaptıkları da varki herkes öğrensin ders olsun dedirtecek cinsten. Hiç Türklerin müslüman oluşu umurlarında olmadan kıymışlar... Okudukça sinirleniyorum. Kitap biran önce bitsin cinayet romanına başlıcam :)

Geç kalmış bir günaydın da benden... Evet, bunu bende duymuştum. Hatta 2. Dil için en uygun zaman 3 yaşmış dil zekaları çok açık oluyormuş çünkü.
Görünce çok şarşırdım:) arada yaz yahu...
Tek iyileşsin artık ta, katlanacağız artık:/
Satışınız hayırlı olsun, dönüşünüz de sıkıntılı olmuş ama bit miş şükür. İnşallah gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda alırsınız. Arabasızlık ta zor yahu... Hele çocukla...
!!!! Şaka gb!!! Geçmiş olsun canım. Allahtan çok çok sıkıntılı bir ameliyat değil. Sen üzülme diye mi söylememişler?
Bizimkinde de çene bol.... 6 aydan sonra anne diyordu( başkası dese inanmam, ama öyle) şimdi de derdini anlatıyor iyi kötü. Son zamanlarda çaya gay, ayağa ve ayakkabıya aya, ördeğe va va ( vak vak) vs diyor.
born hayırlı olsun inşallah gönlünüze uygun güzel bir araba bulursunuz. . bizede dua edinde 7 kişilik araba alalım. jipte güzel olur
İnşallah alırsınız valla. Kalabalık aile, malum....

Yok artık! Yani o konuşuyordur doğru da senin bu işte adende tuhaflık aramana şaşırdım. 3 yaşına kadar zamanı var konuşmanın. Kimileri daha erken, kimileri daha geç. Ama her çocuğa göre değişir, takma bence kafana.

Tabi her çocuk birbirinden farklı oluyor.Aslında sanki ikinci çocuklar daha çabuk dileniyor.

Ben de taaaaa ne zaman limon yapraklarının konusuna başlamıştım ama hiç sevmedim. Kitabı yarım bırakmayı da sevmem ama artık bırakacağım. Çünkü cehennemi aldım ve geldi.Bitince bu kitabı alayı m bakalım. Merak ettimm.

Evet ya resmen konuşuyor demek ki. Kızı merak ettim. Adiş de terlik ve ayakkabıya eğğğ eğğğğ diyor sürekli. Uyku kuzusuna me me, köpeğine de hav hav diye sarılıyor. Tabi yolda gördüğü kedilere hav hav diyor.Dil gelişimi normal diye düşünüyorum. Daha çok hareketle derdini anlatıyor. İstediği şeyi işaretle gösteriyor ve ıııı diyor. Az çok her çocuk aynı oluyor zaten.

Bebek arabamız tamir edilmişşşşş
çok şaşkınım 4 gün içinde istanbula gidip gelmiş; bugün almaya gideceğim! :) yeni araba almaya da ; görümcemden araba istemeye de gerek kalmadı, yaşasın Chicco!
Canım bence hiç sinir olma her milletin iyisi kötüsü var.. Unutma ki Hz Ali nin oğulları Hasan ve Hüseyini öldürenler de müslümandı.. Hz Osmanı öldürenler de..
Türkiyede sağ sol çatışmalarında birbirlerini öldürenler de Türktü..
Ermenilere Kürtlere sorsan soykırım yaptık onlara, bize sorsan onlar bize yaptı.. Açıkçası insan öyle bir varlık ki hemen gaza gelebilen, hayvandan daha aşağılık olabilen ; tutkuları uğruna ölebilen öldürebilen..
Bir yerde okumuştum arapları ;"türkler islamiyete şunu sokuyor bunu sokuyor iyice sapıttılar; hanımlarınıza çocuklarınıza saldıracaklar kafir oldular "vs söyleyerek ingilizler kışkırtmış. Tabi ingiliz olarak değil; arap kılığında ingilizler olarak.
Dünyada anlamadığım birşey varsa; o da savaşlar.
İnsan insan olmalı.

Benim görümcemin çocuğu da erken konuştu ve az kullanılan kelimeleri bile doğru şekilde kullanıyordu. Bence sürekli tv izlemekten.. Neyse işte, şimdi zeki ama hiçbir arkadaşıyla oynamayı beceremeyen sürekli vuran döven laf dinlemeyen bir çocuk. Kreşten atıldı, istemedi onu öğretmenleri düşünün.. Annesi çalışıyor; teyzesi bakıyor şimdi. 4 yaşında. herkes çaresiz kaldı.
Çocuk aklıbaşında olsun da az konuşsun; sorun değil bence.

Son düzenleme:

E tamam gayet normal bence. Başka bir konuda da aden ondan üstündür merak etme.

Alinti yapamadim. Gecmis olsun dileklerinde bulunan arkadaslara tes ederimm. Aryacim annem babam hastaliklarini, agrilarini son raddeye kadar soylemezler mqlesef. Sabah anneme dun konustugumuzda neden soylemedin diyorum. E senin bebegin var. Gelip gidemezsin. Uzulursun diyo

merhaba sevgili topik arkadaşlarım.

nerede kalmıştık

bayramdan önce yazmıştım en son nfk beni topiğe almayacak

bayramınızıda kutlayamadım özür diiyorum herkesten.

geçmiş bayramınız mübarek olsun desem bayramda biteli bir hafta olacak.

bayramdan iki gün önce eve kombi takıldı.eşim bizi anneme bıraktı.

kendi geri döndü sağolsun ortalığı temizlemiş ama herşeyi kaldırmak zorunda oduğundan.

döndüğümüzde ev yerleştir valiz yerleştir.bayram sonrası hiç iyi olmadı.

zilhicce ayı bitmeden oruç tutayım dedim em iş güç he oruç tansiyonum düştü.

rahatsızlandım orucu bozmak zorunda kaldım.neyse hep negatif şeyler yazmayayım.

bayramda oğluşumun beklenen iki dişi çıktı pek nazlı oldu çıkmaları.

bizimki kapı gıcırtısına bile oynuyor.bayramda herkesin maskotu oldu.

ikinci çocuklar gerçekten daha erken konuşuyorlar.benim kızım bayağı geç konuşmuştu.

mahmut kerim dede ,baba anne epeydir söylüyor bayramda başka kelimelrde duyduk .annem şekerliği kaldırıyordu masadan ağma,ağma

diye tepki gösteriyor.birde ateşe cıss,ve altını açıncada çişş demeyi öğrendi.

Son düzenleme:
nfk babana geçmiş olsun canım. iyiki aynı şehirdesiniz.

Konusma mevzuuna gelince, her cocugun gelisimi farklidir. Dr un bile su kadar kelime konusmasi gerek demesini yadirgadim. Dil gelisimi ozel bi alan. Bi arkadasin 11 aylik kizini gordum. Bulasik makinesini gostererek bulasik makinesi diyor tam telaffuz edemese de. Aysecik de 2 yasindaki yegenimden daha cok kelime soyluyor. Su da istatiksel bi gercekki erkekler kiz bebeklere gore daha gec konusuyor. Ote yandan onemli olan onemli olan onceliklere ismi soylendiginde tepki vermesi, basit komutlari anlamasi ve yapmasi. O yuzden bunlar anliyorsa, basit direktifleri yerine getiriyorsa, kendi de 3-5-10 neyse kelime kullaniyorsa endiseye mahal yok. Kiyaslama yapip uzmeyin kendinizi..

Son düzenleme:
Nfkcım babanın durumu nedir canikom??

Misafirlerimi güzelce ağırladım. Sonra bi arkadaşla ona çanta bakmaya caddeye çıktık. Kaşlagöz arasında kızı zannımca Efeye bişi yaptı ki yavrum içli içli ağladı. Zaten sevmiyo arabası ile gezmeyi; iyice dar etti bana yani. Her çocuk 4-5 yaşında böyle mi olur?? Nefret bi durum valla!!

Anam bu kadar saat naptınız????!!!! Kınıyorum hepinizi :)

Dışarıçıkmışken oğluşa üç tane kitap aldım. Bi tanesi fisher priceın şekiler, diğeri dokun hisset serisi vahşi hayvanlar ve benim ilk kitaplarım serisinden yine şekiller. İki tane şekiller almışım gibi dursa da birinde karşılaştırma da var.

Ben bugün bebek arabasını almaya gittim hazır almışken de çarşıda gezdim biraz:) oğluşa kamuflaj pantolon aldım :)) şimdi kv deyim

Bu aralar sıkkınım ev bi garip halde bir türlü toparlayamıyorum artık işin içinden çıkamadım c.tesi yardımcı gelicek de ferahlarım inş...
Buraya da giremiyorum çok fazla nedenini yazamıyorum şu anda çok bariz benim oldugum anlaşılır netim gidiyor arada diyim gitsin !!
oğluş hiç ama hiçbişey yemiyor sakın dişten demeyin bir bitmedi gitti şu dişleri..
memleketteyken arklarımın çocukları 3 saat yerlerinden kalkmadı ben 1 dk oturmadım çok aşırı hareketli tamam sürekli oturmasından iyidir ama amaaan ben çok depresifim bi kaç zamana kendimi toparlar dönerim çok öpüyorum sizleri...

Ben bugün bebek arabasını almaya gittim hazır almışken de çarşıda gezdim biraz:) oğluşa kamuflaj pantolon aldım :)) şimdi kv deyim

Hayırlı olsun demeyi unutmuştum şimdi demiş olayım. Hayırlı olsunnnnn :) valla çok sevindim bu kadar kısa sürede hallolmasına. Kamuflajlı fotoyu en kısa zamanda bekliyoruz yakışıklı Keremden

Diş değil kızım huyları böyle bunların!! Dünyaya geliş amaçları bizi on yaş birden yaşlandırmak benim oğluş da sessiz yaramaz olduğu için herkes neyinden şikayet ediyosun diyodu. Böyle diyen herkese bi 15 dk verdim Efeyi ki anladılar. Napalım kızım kutumuzdan bu çıktı diyip susacağız :)

Evi ne takıyosun boşverrrrrrr. Bak ben aylardır dolabımı düzeltemedim. Artık geçen temizlikçi bişi koyacaktı dedim ki dur ben koyayım çok karışık. Evet hiç böyle görmemiştim dolabınızı diyo :) napak ölek mi ???

Seebini özelden yazsana kız çok merak ettimmmmmmm :)

Kombi takıldı derken borular vs ile dimi?? Allah kolaylık versinnnnnn. Gerçi bitmiş; büyük geçmiş olsunnnnnn. Çok fena ya biliyorum arkadaşlarımdan :/ çok da yorucu ve keyifsiz bi bayram tatili olmuş ama boşver olmuş bitmiş :)

evet pembecim ya yorucu bi bayram sonrası oldu benim için.

bina yeni asında ilk ben oturuyorum doğalgaz tesisatı var da.

kombi takıldı.holde, mutfağa boru döşendi.ayy birde boyanacak o borular

çok çirkin duruyor...matkap sesinden bina inliyor resmen.oğlumde korkunca

gelip bana sarılıyor yavrum.

Bazı borular boyanmıyo yalnız ona dikkat edin aman diyim. Burda boyayanlar olmuş; doğalgazcılar gelince kazıttırmışlar o boyaları.

Ufaklıklara kıyamam ya bi tırsaklık geliyo onlara bazen

Günaydınlar herkeseeeeeee. Haftanın son günü de geldi çok şükür. Herkese güzel bir gün diliyorummmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…