Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Sanırım şimdi :) 3 aile gidiyoruz, herkes arabası ile yani. Bi de herkesin ufak çocuğu var. Mescit olayı süper mantıklı çok teşekkür ederimmmm <3

Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Allah'ım birlik, beraberlik ve düzenimizi bozmasın.

herkese güneşli ve güzel bir tatil gününden günaydınnnnn

öyle deme yaa bakalım biz bu sefer çok iradeli ve kararlıyız gerçi eşimin ilk rejimi benim 45631722 ayyy sayamadım

ahhh ahhh ben sizi gibi böyle devlet memuru olamadım ki yaa özel sektör işte böyle kalleş bir yer
finans olduğum için bana tatil olmuyor güzelim yaa sürekli hesap kitap birde sene sonu yaklaşıyorya off off sorma yani:26:

ohhh ne güzel gezmece varmış güle güle gidin gelin

canım hadi gözünaydın diyeceğim ama biraz da muaallakta bırakmışlar seni ama benim anladığım sonuçlar kötü değil ama yinede tedbiri elden bırakmak istemediği için diğer tahlili istemiş bence :44:

günaydın canım seninde kutlu olsun
ohhh sizede yolculuk var demek ne güzel bol bol gezin bizim yerimizede

ohooo arabayla gidiyorsanız hiç sorun yok , rahat ol:13:

aminn herkesin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun

Amin canım.Sana da iyi gezmeler.

Herkese günaydın. Benim günüm hiç iyi başlamadı. Sabah sabah eşimle tartıştık. Olayı bütün açıklığı ile size anlatayım.Sabah sekiz olmadan Aden kalktı. Neyse kalktık, ona kahvaltısını yaptırdım. Hava güzel olunca çamaşır yıkadım, astım. Baktım saat dokuz buçuğa geliyor.Eşimi hafta sonu hep on birde kaldırırım. Aman dedim bu kez de biraz erken kalksın. Kahvaltıyı hazırladım. Saat tam onda kaldırdım. Saat on buçuk oldu hala yatakta bir sağa bir sola dönüyor. Ben de wc'ye gittim. Özellikle de biraz oyalandım. Bu sırada Aden kapıma vurup ağlamaya başladı. çIkınca bir baktım eşim oturma odasına yatmış. Ben de biraz sinirli sen hala kalkmadın mı dedim.O da kalktım işe ne yapsaydım zaten bu saatte kaldırmışsın dedi. Ben de en azından benim gibi sekiz olmadan kalkmadın dedim.Sonra bir cellallendi neymiş efendim niye ters ters konuşuyormuşum.O mu kaldırmış beni.Hiç seslenmedim.Baktım Aden'i de almış gidiyor annesigile.Çocuğu götürme dediysem de aldı gitti. Telefonunu da almamış.Kv ve kpden aramak zorunda kaldım.Onların yanında benimle yine telefonda ters ters konuştu. Çocuğu getir dedim, getirmiyor da. Akşam getirecekmiş. Ben rahat rahat dinleyeyim diye gibi absürt laflar etti.Çok sinirliyim.Görsün bekelım bundan sonra evde grev var.Yemek falan yapmayacağım.Kesinlikle de uzun süre konuşmayacağım.Olayı bütün objektifliği ile anlattım.Ben mi abartıyorum?

ozlemcim, su guzel tatil gununde gerilmissiniz, uzuldum. Biz geceleri defaetle kalkmaya, gece gec ve yorgun yatsak da sabah erken kalkmaya alistik. Ama bu adamlar uykulari sekteye ugrayinca giciklasiyorlar. Esin ne is yapar, gec mi yatar, uykuyu cok mu sever blmyrm ama topu topu 1 saat erken kaldirmissin.. O da "ben erken kalkiyorum madem, sen de uyuma" gibi anladi seni muhtemelen. Uyku sersemi de.. Ona bu afra tafra.. Yoksa senin davranisinda bi sivrilik yok.

Adeni annesine goturerek sana "yardim" etmis. Yani kendisi suan oyle dusunuyor olmali..

Neticede olan olmus ama uzatmamak gerek. İyice sinirlenip kendini harap etme.. Sakin bi zamaninizda haftasonu 1 saat bile az uyuyarak daha cok ve birlikte zaman gecirebileceginizi anlat

Hadi gözün aydın canım... Gözün aydın diyorum çünkü şuan riskli bir durum yok anladığım kadarıyla. Ama tedbirli davranıp kontrol altında tutmak istiyorlar, ilerleme, gerileme olur mu diye. Ben böyle anladım yani.
Aryammmmm, minik arya nasıl oldu??
Aryanın bugün son iğnesi olacak. Tek hastalık belirtisi olan yeme olayı ise asla eskisi gb değil tabi ama hastalık dönemine göre biraz daha iyi.
Eşin uyku sersemliğiyle biraz fazla sinirlenmiş bence. Biraz da uykuya düşkün anladığım kadarıyla, olmuş olan... Boşver yinede seni düşünüp nefes alman için adeni götürmüş. Sende keyfini çıkar bence. Zaten basit bir konu, öpüşün barışın
Aryanın yeme olayı malum..,
Bende ısrar etmiyorum. Bu sefer de az az yiyip yarım saatte bir yemek istiyor. Ne yapacağımı anlamadım. Ona mı uyayım, yoksa öğün olarak verip sonraki öğüne kadar bekleyip iyice acıkmasını mı bekleyim? Birde şunu soracağım, bizimki bu ara pirinç pilavı, bulgur pilavı, makarnaya düştü. Evde pişen yemeği yemeyince istediği, sevdiği şeyleri yapıyor musunuz? Aryaya kalsa hep makarna, hep makarna.... Birde şunu sorayım oyunla mı yediriyorsunuz yemeği? Biz oyunla yiyorduk ama artık uğraşmak istemiyorum, yemezsse yemiyor.

Ben rapor vereyim hemen:)
Ctesi pazar aryayla uyuyup aryayla uyandım tembellik yaptık, hiçbişi yapmadım.
Dün de aryayı okula götürdüm, erkek öğretmenleri görünce baya ağladı beni öğretmenler odasına sokmadı sağolsun. Ama güzeldi. Öğleden sonra işe giriştim, taki yatana kadar...
Bugünde bayrama babası ile gitti, erkek öğretmenlere aynı tepkiyi vermiş, bizimki baya korkuyor tanımadığı erkeklerden. Dünden temizleyemediğim salonumu ve ufak tefek işlerimi de hallettim sayılır. Aryacık hala uyuyor. Akşama arabaşı çorbası ve zeytinyağlı pırasa var. Benden bu kadar....
Bugün kv ve kp gelecekler, zannedersem akşama doğru gelirler.

Kızlar, bu bir son damla meselesi gibi oldu. Tamam, Allah razı olsun pazar günleri hep eşim kalkıyor ama Aden kalktıktan bir saat sonra beni kaldırıyor.Buna hiç ses çıkarmadım. Ben onu kaç saat sonra kaldırıyorum hiç düşünmüyor. Biraz da hazırladığım kahvaltıyı yapmayın annesine gitmesine bozuldum. Telefonda onların yanında konuşması da ayrı bir olay zaten.Erkekler biraz bencil oluyor. Kahvaltı hazırlamıştım. Teşekkür edeceği yerde, trip yapıp gidiyor. Ayrıca kızımın uyku saati gelmişti. Ha evde uyumuş ha orada. Valla ne yalan söyleyeyim sinirim geçmedi.Tatilimizi de mahvetti. Hala da gelmedi.

Ayrıca ne uyku sersemliği acaba? 40 dakikada insan ayılmaz mı?
Ben kızımı özledim.

hadi canım, inş tamamen atlattınız.
bütün insanlar gibi bebeler de makarna ve pilavcı.
ayşecik de ben gibi pilav olsun başka bi şey aramıyor. arya gibi üç öğün pilav yedirsem yiyecek
hastalık döneminde zaten iştah azaldığı için sevdiği şeyleri yemesine izin vermek gerek sanıyorum.
yani midesine bi şeyler gitsin de varsın makarna olsun..

ayşecik, bizimle masada yiyor yemeğini. sabah kahvaltıya yetişemezse bile öğle ve akşam.
mutlaka mama sandalyesinde oluyor. karnı tok olsa da bizimle oturtuyorum, alışsın diye.
bazen önüne koyuyorum, kendi döke saça yiyor, ben de yardım ediyorum.
ama çoğu zaman ben yediriyorum. doymaya başladığı zaman ağzını açmıyor, kafasını sağa sola çeviriyor.
o zaman da bebeğini karşıma koyup 'hadi bebek sen ye' diyorum. bi kaşık ona, bi kaşık ayşeciğe
o da sökmezse en etkili yöntem; çatalı yiyeceğe batırıp kendi yemesine izin veriyorum, yine böyle 3-5 kaşık daha yiyor.
ama öyle sürekli burnunun altına bi şeyler tıkmaya çalışmıyorum. öğünlerde kendi de acıktığı için yiyor.
aralarda eline meyve veriyorum, elma armut gibi şeyler. kek yediriyorum.

sen oyun olmazsa yemiyor diyorsun (eminim bunu duymaktan da sıkıldın) ama acıkınca yiyecek ya..
az da olsa yiyecek. bi yemek kültürü oluşturmak gerekiyor artık.
yani büyüyorlar ve her öğün anne için ayrı bi yorgunluk olmamalı.
kendi yemeye meraklıysa kendi yesin derim. haricen müzik aç, şarkı söyleyerek yedir.
her lokmasında el çırp, aferin de. mutlu olduğunu görürse belki iştahlanır..

Son düzenleme:
huuu!! nerdesiniz akşam tayfası?
busmai, pembiş, özlem, neyneyse..

Bir de ona sorsan öyle bir haklıdır ki:)
Kendinizi bu tip şeyler için yıpratmayın. Eşin gelince aden'i yatırıp konuşun derim.

huuu!! nerdesiniz akşam tayfası?
busmai, pembiş, özlem, neyneyse..

Evdeyim, 2 çocuk evde olunca buraya gelmek zor:)

ohooo arabayla gidiyorsanız hiç sorun yok , rahat ol:13:

aminn herkesin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun

Herşeye rağmen yoruldummmmm :)

Amin canım.Sana da iyi gezmeler.

Sağl canımcım.
Bence evliliğin tuzu biberi bunlar :) iyi olmuş aranızın biraz limoni olması. Sonrasında güzel bir barışma olur :) erkek milleti bencil kuşum. Ben de bugün onu düşünüyordum; gee zaten uyumuyorum vs, adam da demiyoki haftanın bigünü hatuncum uyusun da ben ilgileneyim.

Sanırım dediğin sebeplerden takip etmek istiyor doktor :/

Bîz valla oyunla yiyoruz. Çok nadiren eforsux bir yemeğimiz oluyor. Elbet büyüyünce artık oyun gerekmicek diye ümid ediyorum. Bizde de bir tür pilav mutlaka oluyor. Yanına da genelde köfte yiyor. Yada etli sebze yemeğinin azıcık sebze ve etinden.

Kızlaaaaaar :)
Amasra gezimiz güzeldi. Balık sever bir insan olarak balık ve salatasını çok beğendim. Manzarası da fena değildi. Eşime dedimki "şu üç günlük dünyada insan ömrünü deniz kenarında geçirmeli". İnsanın içini huzur kaplıyor. Ha ama sorun bi daha çocukla gider misin diye; HAYIRRRRR :) oğluşum giderken az, dönerken çok pürüz çıkardı. En son açtım ona telden keloğlan izlettim son 15dk. Koltuklara gofret çikolatası sürülünce babamızdan fırça yedik. Bi de orda gezip durunca ve oğluş evi hariç bi yerde uyumayınca iyice zıvanadan çıktı. Altına yaptığı kakayı bile okadar bağrış çağrış ve tepiniş temizlettiki sesimize gelenler oldu, çorabını kaka yaptı! Ben de onca şey koymuşum çantaya ama çorabı unutmamalıyım dememe rağmen unutmuşum. Neyseki babamız gidip aldı bize hemen bi çift. İşte gezme maceramız böyleydi :)

Bu arada nefrolog olan uzak akrabamızı aradım. Test sonuçlarını okudum. Endişelenecek birşey olmadığını, 6 ayda bir sintigrafi ile takibe devam edilmesini, ilerleme olması halinde(ki %99 olmaz dedi) sondalı film çekilmesini falan söyledi. Allah'ım beter hastalıklardan korusun.

Bu arada az önce uyku öncesi emzirmesinde bir baktım ki üst azılardan biri baya çıkmış, diğeri de yarmış. İnsanın zaten uyumayan ve huysuz bi çocuğu olunca nasıl diş çıkardığını anlamıyo bile

Geldim kendi kendime çalıp oynuyorum :) oğluşu uyutup hemen yatıcam ben de. Ona da çorba içirdim bi de bi kase yoğurt yedirdim, e temiz hava da aldı bugün; baya uyuması lazım bakalım :) iyi geceler herkeseeeeee.

Pembişim çocuğu dışarı çıkartmalısın ki evi dışında yerlerde de uyuyanilsin. Bence iyi bir başlangıç yaptın, vazgeçme. Evde oturup ne yapacaktın?ögezdin havan değişti.
Hadi hayırlı olsun dişiniz.
Akrabanın da söyledikleri seni rahatlatmıştır sanırım.
Geldim kendi kendime çalıp oynuyorum :) oğluşu uyutup hemen yatıcam ben de. Ona da çorba içirdim bi de bi kase yoğurt yedirdim, e temiz hava da aldı bugün; baya uyuması lazım bakalım :) iyi geceler herkeseeeeee.
Iyi uykular canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…