Allahımmm bugün çok uzundu!huuu!! nerdesiniz akşam tayfası?
busmai, pembiş, özlem, neyneyse..
Kızlaaaaaar :)
Amasra gezimiz güzeldi. Balık sever bir insan olarak balık ve salatasını çok beğendim. Manzarası da fena değildi. Eşime dedimki "şu üç günlük dünyada insan ömrünü deniz kenarında geçirmeli". İnsanın içini huzur kaplıyor. Ha ama sorun bi daha çocukla gider misin diye; HAYIRRRRR :) oğluşum giderken az, dönerken çok pürüz çıkardı. En son açtım ona telden keloğlan izlettim son 15dk. Koltuklara gofret çikolatası sürülünce babamızdan fırça yedik. Bi de orda gezip durunca ve oğluş evi hariç bi yerde uyumayınca iyice zıvanadan çıktı. Altına yaptığı kakayı bile okadar bağrış çağrış ve tepiniş temizlettiki sesimize gelenler oldu, çorabını kaka yaptı! Ben de onca şey koymuşum çantaya ama çorabı unutmamalıyım dememe rağmen unutmuşum. Neyseki babamız gidip aldı bize hemen bi çift. İşte gezme maceramız böyleydi :)
Pembişim çocuğu dışarı çıkartmalısın ki evi dışında yerlerde de uyuyanilsin. Bence iyi bir başlangıç yaptın, vazgeçme. Evde oturup ne yapacaktın?ögezdin havan değişti.
Hadi hayırlı olsun dişiniz.
Akrabanın da söyledikleri seni rahatlatmıştır sanırım.
Iyi uykular canım
Allahımmm bugün çok uzundu!
oğluş 3teki öğle uykusunu uyumadı ve akşama kadar beni yedi bitirdi..
sanırım suç bende;uyumasına yarım saat kala evin karşısındaki parka götürdüm oynadı sonra eve gelirken kıyameti kopardı. apartmanın sokağına girince direk bağırmaya başlıyorherkes bize bakıyordu.
sonra da evde uyumadı. uyutmaya çalıştıkça ağladı ağladı,ben de pes ettim "ne halin varsa gör" dedim.
en son; akşam 7de deliler gibi ağlayınca mecbur emzirip uyuttum, şimdi uyuyor bakalım ne zaman uyanacak
eşim de geç geldi; çok bunaldım çok..
yarın akşam da bir arkadaşa bebek görmeye gideceğiz eşimle, öğlen çıkıp hediye bakmam lazım..
aa gezi bugün müydü yahu ben de haftasonu sanıyordum,neyse ki sağ salim gidip geldiniz.
bak sen,ne evcimen çıktı bu Efe :) bence yeni gezilere de şans ver
amaaaa çorap olayı felaket olmuş
feyza nasıl?Evdeyim, 2 çocuk evde olunca buraya gelmek zor:)
amasra'yı gidilecek yerler listesine ekliyorum hemenn:106:Kızlaaaaaar :)
Amasra gezimiz güzeldi. Balık sever bir insan olarak balık ve salatasını çok beğendim. Manzarası da fena değildi. Eşime dedimki "şu üç günlük dünyada insan ömrünü deniz kenarında geçirmeli". İnsanın içini huzur kaplıyor. Ha ama sorun bi daha çocukla gider misin diye; HAYIRRRRR :) oğluşum giderken az, dönerken çok pürüz çıkardı. En son açtım ona telden keloğlan izlettim son 15dk. Koltuklara gofret çikolatası sürülünce babamızdan fırça yedik. Bi de orda gezip durunca ve oğluş evi hariç bi yerde uyumayınca iyice zıvanadan çıktı. Altına yaptığı kakayı bile okadar bağrış çağrış ve tepiniş temizlettiki sesimize gelenler oldu, çorabını kaka yaptı! Ben de onca şey koymuşum çantaya ama çorabı unutmamalıyım dememe rağmen unutmuşum. Neyseki babamız gidip aldı bize hemen bi çift. İşte gezme maceramız böyleydi :)
hamdolsun bak..uzmanı da yorumlamış sonuçları..Bu arada nefrolog olan uzak akrabamızı aradım. Test sonuçlarını okudum. Endişelenecek birşey olmadığını, 6 ayda bir sintigrafi ile takibe devam edilmesini, ilerleme olması halinde(ki %99 olmaz dedi) sondalı film çekilmesini falan söyledi. Allah'ım beter hastalıklardan korusun.
Bu arada az önce uyku öncesi emzirmesinde bir baktım ki üst azılardan biri baya çıkmış, diğeri de yarmış. İnsanın zaten uyumayan ve huysuz bi çocuğu olunca nasıl diş çıkardığını anlamıyo bile
hay Allah! çocuk uyumayınca kendi bir, anne bin yoruluyor.. :100:Allahımmm bugün çok uzundu!
oğluş 3teki öğle uykusunu uyumadı ve akşama kadar beni yedi bitirdi..
sanırım suç bende;uyumasına yarım saat kala evin karşısındaki parka götürdüm oynadı sonra eve gelirken kıyameti kopardı. apartmanın sokağına girince direk bağırmaya başlıyorherkes bize bakıyordu.
sonra da evde uyumadı. uyutmaya çalıştıkça ağladı ağladı,ben de pes ettim "ne halin varsa gör" dedim.
en son; akşam 7de deliler gibi ağlayınca mecbur emzirip uyuttum, şimdi uyuyor bakalım ne zaman uyanacak
eşim de geç geldi; çok bunaldım çok..
yarın akşam da bir arkadaşa bebek görmeye gideceğiz eşimle, öğlen çıkıp hediye bakmam lazım..
evet, emen bebekle gezmek zor.Başka yerde uyuması konusunda hiç ümidim yok valla. Adam 2-3 aylıkken uyumazdı; şimdi 16 aylıkken ve etraf bu kadar ilgisini çekerken hayatta uyumaz :) valla ben yine söylüyorum ki emen çocukla gezmek zor bence. Bi anda aklına geliyo; oyala oyalayabilirsen :)
Pek iyi bir gece ve uyku olmadı. En uzunu 1,5 saat olan aralıklarla kalkıp durduk
Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Haftanın ortası ne çabuk geldi6dan beri uyanıp emen uyuz velet izin verirse yemek yapıp quiz sorusu hazırlamalıyım :/
günaydan canlar..
bugün iş yapmıcam, yemek de yapmıcam..
ayşeciği koruya götürücem. istediği kadar koşsun oynasın, düşsün kalksın, kirlensin.
gelip güzel bi yatarız kızımla.
akşama da garden party! mangalda hamsiiii
dün tatildi ya, sürekli bugün pazartesi gibi bi his var içimde :111:
feyza nasıl?
amasra'yı gidilecek yerler listesine ekliyorum hemenn:106:
efeyle sorunlar olmuş ama yine de harekette bereket vardır bacım.
bak ne güzel oldu, havan değişti. tebdili mekanda ferahlık vardırr
gofret yerine meyve verseydin hem etraf daha az kirlenirdi hem faydalı bi şey..
bu çikolata gofret tarzı şekerli şeylere ne kadar geç alışırlarsa o kadar iyi..
bu bebelere çanta hazırlamak fikren kolay aslında.
her türlü şeyi düşünüp tedbiren malzeme giysi alıyoruz yanımıza,
ama ne kerametse, çantada ne eksikse o gün o lazım oluyor. sinir oluyoruz
hamdolsun bak..uzmanı da yorumlamış sonuçları..
tedbiren takip edilsin, gönlün de ferah olsun bundan sonra:108:
gözünüz aydın, dediğin gibi zaten uyumayan huysuz çocuk, o yüzden diş sana sürpriz olmuştur..
hay Allah! çocuk uyumayınca kendi bir, anne bin yoruluyor.. :100:
bugünlerde ben de ayşeciği parktan çıkaramıyorum. sebebi eve dönmek istememesinden ziyade.
özellikle koruya çıkınca orada çocuklar akülü araba, kaykay, bisiklet tarzı oyuncaklara biniyor.
bizimki de peşlerinden 'nan nann nann' diyip takip ediyor. çocuklar arabalarına dokundurtmuyor.
zaten binmek değil maksat. bi dokunsa merakı azalacak, sakinleyecek ama kime anlatabilirimki..
babam oraya gidince oynasınlar diye eve ufak bi bisiklet almış. ayşecik nenedeyken epeyce oynuyor onunla.
eşime söyledim eve de alalım bi tane..
bilmiyorum arkadaşın yakın mı, ne alacaksınız ama.. bazen hediyeden ziyade altın iyi oluyor.
hem hediye için ayrılan bütçeye uyuyor, seçmek-acaba beğenir mi kullanır mı derdi yok, hem de kişinin işine yarıyor.
evde böyle durumlar için 0,5 gr ve gram altınlar bulunduruyorum ben.
yenidoğansa, güzel bi tulum şu kış günlerinde gayet iyi olur ama
evet, emen bebekle gezmek zor.
ama bu sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay ve efe gibi memeye düşkün çocuklar için geçerli sanırım.
ayşecik dışarıda çok uykusu gelmediyse meme aramıyor :44:
bugün evdesin galiba? bakıcı teyze gelince az kestirip sonra girişirsin işlerine.. kafa yerinde olmayınca
bırak soru hazırlamayı, yemek bile yapamaz insan :100:
Canım benim sakin... Sen haklısın tabi, eşini savunamıyorum sana karşı ama basit bir konu boşver... Keşke onlarda biraz bizim kadar fedakar olabilseler....Kızlar, bu bir son damla meselesi gibi oldu. Tamam, Allah razı olsun pazar günleri hep eşim kalkıyor ama Aden kalktıktan bir saat sonra beni kaldırıyor.Buna hiç ses çıkarmadım. Ben onu kaç saat sonra kaldırıyorum hiç düşünmüyor. Biraz da hazırladığım kahvaltıyı yapmayın annesine gitmesine bozuldum. Telefonda onların yanında konuşması da ayrı bir olay zaten.Erkekler biraz bencil oluyor. Kahvaltı hazırlamıştım. Teşekkür edeceği yerde, trip yapıp gidiyor. Ayrıca kızımın uyku saati gelmişti. Ha evde uyumuş ha orada. Valla ne yalan söyleyeyim sinirim geçmedi.Tatilimizi de mahvetti. Hala da gelmedi.
Ayrıca ne uyku sersemliği acaba? 40 dakikada insan ayılmaz mı?
Ben kızımı özledim.
hadi canım, inş tamamen atlattınız.
bütün insanlar gibi bebeler de makarna ve pilavcı.
ayşecik de ben gibi pilav olsun başka bi şey aramıyor. arya gibi üç öğün pilav yedirsem yiyecek
hastalık döneminde zaten iştah azaldığı için sevdiği şeyleri yemesine izin vermek gerek sanıyorum.
yani midesine bi şeyler gitsin de varsın makarna olsun..
ayşecik, bizimle masada yiyor yemeğini. sabah kahvaltıya yetişemezse bile öğle ve akşam.
mutlaka mama sandalyesinde oluyor. karnı tok olsa da bizimle oturtuyorum, alışsın diye.
bazen önüne koyuyorum, kendi döke saça yiyor, ben de yardım ediyorum.
ama çoğu zaman ben yediriyorum. doymaya başladığı zaman ağzını açmıyor, kafasını sağa sola çeviriyor.
o zaman da bebeğini karşıma koyup 'hadi bebek sen ye' diyorum. bi kaşık ona, bi kaşık ayşeciğe
o da sökmezse en etkili yöntem; çatalı yiyeceğe batırıp kendi yemesine izin veriyorum, yine böyle 3-5 kaşık daha yiyor.
ama öyle sürekli burnunun altına bi şeyler tıkmaya çalışmıyorum. öğünlerde kendi de acıktığı için yiyor.
aralarda eline meyve veriyorum, elma armut gibi şeyler. kek yediriyorum.
sen oyun olmazsa yemiyor diyorsun (eminim bunu duymaktan da sıkıldın) ama acıkınca yiyecek ya..
az da olsa yiyecek. bi yemek kültürü oluşturmak gerekiyor artık.
yani büyüyorlar ve her öğün anne için ayrı bi yorgunluk olmamalı.
kendi yemeye meraklıysa kendi yesin derim. haricen müzik aç, şarkı söyleyerek yedir.
her lokmasında el çırp, aferin de. mutlu olduğunu görürse belki iştahlanır..
Şeker portakalım, aslında pekte öyle değil babasıyla vakit geçiriyor. Ama etrafımda bikaç tane örnek var, kız çocuklarında bu durum olabiliyor anladığım kadarıyla. Birde bu ara iğneye gidiyoruz, yabancı nereye gitsek iğne sanıyor zavallı, basıtor yaygarayı.
Ne güzel, melisa şimdiden katılmış bayrama. Tam gördmeseniz de o çoşku bile yetmiştir.
ne güzel deniz havası iyi gelmiştirKızlaaaaaar :)
gözünüz aydın canım..Bu arada nefrolog olan uzak akrabamızı aradım. Test sonuçlarını okudum. Endişelenecek birşey olmadığını, 6 ayda bir sintigrafi ile takibe devam edilmesini, ilerleme olması halinde(ki %99 olmaz dedi) sondalı film çekilmesini falan söyledi. Allah'ım beter hastalıklardan korusun.
Bu arada az önce uyku öncesi emzirmesinde bir baktım ki üst azılardan biri baya çıkmış, diğeri de yarmış. İnsanın zaten uyumayan ve huysuz bi çocuğu olunca nasıl diş çıkardığını anlamıyo bile
Şeker portakalım, aslında pekte öyle değil babasıyla vakit geçiriyor. Ama etrafımda bikaç tane örnek var, kız çocuklarında bu durum olabiliyor anladığım kadarıyla. Birde bu ara iğneye gidiyoruz, yabancı nereye gitsek iğne sanıyor zavallı, basıtor yaygarayı.
Ne güzel, melisa şimdiden katılmış bayrama. Tam gördmeseniz de o çoşku bile yetmiştir.
O salatayı gördükten sonra , Amasra ya gitme isteği uyandı birden bendeKızlaaaaaar :)
Gözünüz Aydın cnm tedbir amaçlı takip edilecek zaten %99 ilerleme olmaz demiş , çok güzel haber çok şükür..Bu arada nefrolog olan uzak akrabamızı aradım. Test sonuçlarını okudum. Endişelenecek birşey olmadığını, 6 ayda bir sintigrafi ile takibe devam edilmesini, ilerleme olması halinde(ki %99 olmaz dedi) sondalı film çekilmesini falan söyledi. Allah'ım beter hastalıklardan korusun.
öğlen oldu bi türlü yazamadım.. kayinvalideler gitti çok yorucu oldu ama pazartesi vialande giitik çocuklarla keremide kayinvalidelere bıraktık. iyi oldu nezamandir gitmeyi istiyorduk.. neyse bunu atlattik şükür cuma günü kızımın öğretmenleri ev ziyaretine geleceklermis. ne yapayım bacilar
geçmiş olsun canım, bunu da savdınöğlen oldu bi türlü yazamadım.. kayinvalideler gitti çok yorucu oldu ama pazartesi vialande giitik çocuklarla keremide kayinvalidelere bıraktık. iyi oldu nezamandir gitmeyi istiyorduk.. neyse bunu atlattik şükür cuma günü kızımın öğretmenleri ev ziyaretine geleceklermis. ne yapayım bacilar
s.a canlar çok ihmal ediyorum biliyorum bi nasip olamıyor oturup yazmak bende anlamıyorum...
herşey de çok monoton aslında bir action yok doktor randevusu bir türlü bulamadık cumaya gidicez sanırım ama belki şehir dışında olabiliriz o gün amaan bilmiyorum gerçi maşallah diyim 2 gecedir çok sık uyanıyor ama ağlamaları epey azaldı...
dün muayene ettimbaktım ki ön 4 dişi çıkmıştı bir boşluk var onun hemen yanında diş çıkmış onlar azı mı oluyo yoksa ben yine çocuguma boşa mı kızdım hakkaten bu sefer dişmiydi :44:
bir de kızlar biz hala ilk adım ayakkabısını giydiriyoruz yenisini alamadık çünkü ayagı içe basıyor doktora onu da sorcaz ama altı sert ayakkabı giymedi diye mi acaba çok kafama takılıyo kendi doktorumuza bunu da sorcam ama çok mühim değilse bazen uğşarıp cocugun ayagını daha da kötü ederler mi diye de düşünmüyo değilim
öğlen oldu bi türlü yazamadım.. kayinvalideler gitti çok yorucu oldu ama pazartesi vialande giitik çocuklarla keremide kayinvalidelere bıraktık. iyi oldu nezamandir gitmeyi istiyorduk.. neyse bunu atlattik şükür cuma günü kızımın öğretmenleri ev ziyaretine geleceklermis. ne yapayım bacilar
s.a canlar çok ihmal ediyorum biliyorum bi nasip olamıyor oturup yazmak bende anlamıyorum...
herşey de çok monoton aslında bir action yok doktor randevusu bir türlü bulamadık cumaya gidicez sanırım ama belki şehir dışında olabiliriz o gün amaan bilmiyorum gerçi maşallah diyim 2 gecedir çok sık uyanıyor ama ağlamaları epey azaldı...
dün muayene ettimbaktım ki ön 4 dişi çıkmıştı bir boşluk var onun hemen yanında diş çıkmış onlar azı mı oluyo yoksa ben yine çocuguma boşa mı kızdım hakkaten bu sefer dişmiydi :44:
bir de kızlar biz hala ilk adım ayakkabısını giydiriyoruz yenisini alamadık çünkü ayagı içe basıyor doktora onu da sorcaz ama altı sert ayakkabı giymedi diye mi acaba çok kafama takılıyo kendi doktorumuza bunu da sorcam ama çok mühim değilse bazen uğşarıp cocugun ayagını daha da kötü ederler mi diye de düşünmüyo değilim
ayşecikle gezdik geldik. hava harika..
ama parkta küçük beyinli bi kadın beni gıcık etti..
parkta iki bebek var. biri salıncakta biri kaydırakta.
ayşecikle parka girdik. hadi koş bak salıncak boş dedim.
kadın hızlı hızlı çocuğu kaydırak başından aldı. hoop salıncağa
diğer kadın anladı durumu, bebeğini salıncaktan aldı biz geçelim diye. kendi kaydırağa gitti.
kucağıma aldım ayşeciği, 1 metre bile yok salıncakla aramda.
salıncağa doğru yürürken kadın hooop aldı bebeğini o salıncaktan (bindirdiği salıncak biraz yamuk)
diğerine koydubi de şöyle diyor bebeğine
''senin ayakların yere değmesin bu daha yüksek oğlum'' bana da pis pis sırıtıyor.
iki salıncak aynı, onlarınki az daha yamuk olduğu için 2 cm fark eder etmez yani..
bi de bebeği ayşecikle neredeyse aynı boyda. hızla sallanırken bile ayağıyla yer arası hiç yoksa bir karıştan fazla..
bindirdim ayşeciği beş dk salladım. ona armamı döndüm.
bi de seviyor güya benimkini. pembe eşofman takımı giymiş bebek için
'kız mı?' diye sorması yok mu?!
evet kız dedim, adı ne dedi ayşe dedim. ayşecik de 'aaayşee' diyince
şaşırdı güldü, ah benimki 2 yaşında ama hiç konuşmuyor dedi.
ben de benim kızım epeyce konuşuyor, sizinki de konuşur konuşur dedim.
ayşecik de annesine destek başladı konuşmaya, abi attii, bebek hoppaaa diye.
sen misin küçük beyninle bana aptal muamelesi yapan..:89:
herkese günaydın hayırlı sabahlarr
nfk canım siz ne yaptınız gidebildiniz mi şehir dışına?
bisiklet bencede lazım oyalanacak birşey olur biz almıştık ama şimdi havalar nedeniyle çatıda yazı bekliyor
bizde dün bir hata yaparak cumhuriyet bayramı gösterisini izlemeye gittik önce beykoza gittik sosyal tesisde yemek yedik ordan sahilden boğazdaki ışık gösterilerini izleyecektik ama ne mümkün trafik trafik mecbur kandilli tarafında izlemek zorunda kaldık yani bu durumda havai fişek ile yazılan 90 yıl yazısını 09 okumak zorunda kaldık
havai fişekten çok insanların ses efektifleri daha güzeldi valla her patlayış aaaa oooo voooo wvooo
ama genede güzeldi sonrası daha kötü bir trafik ile gece 10 da anca evde olabildik yavrumda yolda uyudu tabi neyseki tüm gece hiç uyanmadı bizde şaşırdık boğaz havası ağır geldi herhalde
inş pazar günü gidicez
dün eşim de teklif etti gidip izleyelim diye, ama benim gözüm kesmedi boğaz havası ayşeciği üşütürüz diye :26:
dönüşte trafik biraz sıkıntı olmuş ama bence çok güzel yapmışsınız..
melisaya da boğaz havası yaramış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?