Gözün Aydın canım , darısı uzun uzun aylar sonra kavuşmanıza olsun inşaallah
Vialand'a biz De götürmek istiyoruz çocukları , bizim ufaklıklara hitab eden şeyler de var mı ?
Misafirler için bir gece öncesinden yapılabilecek şeyler düşünelim bence, o güne bırakma hepsini, akşam oturması mı gündüz mü
gözünaydın canım
vialand hakkındaki detaylı görüşlerini alalım nasıl gidilmeye değer bir yer mi birde 2 yaş grubuna hitap eden oyuncaklar varmı?
yemek konusundada ıslak kek yapabilirisin topiğin meşhuru oldu artık ama ben hala deneyemedim o ayrı
yanınada aryam yapmıştı sanırım karnıyarık börek güzel duruyordu salata artık kısır patates vb. bence yeterde artar bile
demekki yasir efendinin diş sıkıntısı varmış neys çıkmış çok şükür
doktoruna sor gene aklında kalmasın ama bizde sorduğumuzda 18 aylıktan sonra yamuk basıyorsa bakmak lazım demişti
amannn kendini beğenmiş kadın ayşecik iyi cevap vermiş ona
evet canım bende chescake mi yapsam diye düşündüm saat 4:30 da gelecekler..
herkese günaydın hayırlı sabahlarr
pempiş geziniz iyi geçmiş bir kaç aksilik dışında olsun en azından biraz havanız değişti gezmek iyidir yaa
bende senin sorduğun soruyu merak ediyorum acaba çocuklarımızı paylaşım açısından zorlamalımıyız çünkü biz ne kadar
paylaşımcı yaparsak başka çocuklar hiçbirşeyini vermeyince çocukda kötü olur yaa:44:
nfk canım siz ne yaptınız gidebildiniz mi şehir dışına?
bisiklet bencede lazım oyalanacak birşey olur biz almıştık ama şimdi havalar nedeniyle çatıda yazı bekliyor
busmai keremcik kaçta uyandı böyle durumlarda bende yatırmamaya çalışıyorum ama huysuz olunca mecbur kalıyoruz ne yapalım
aryam benim eltimin kızıda yabancı erkeklerden korkuyor çekiniyor acaba neden anlamadım valla:44:
arya babası ile vakit geçiriyormu yani oturup böyle birşeyler oynarlarmı ?
eltimin çocuğu babasını pek fazla göremiyor çok yoğun çalışıyor o yüzden sordum acaba babayı az gördükleri için mi böyle :44:
bizde dün bir hata yaparak cumhuriyet bayramı gösterisini izlemeye gittik önce beykoza gittik sosyal tesisde yemek yedik ordan sahilden boğazdaki ışık gösterilerini izleyecektik ama ne mümkün trafik trafik mecbur kandilli tarafında izlemek zorunda kaldık yani bu durumda havai fişek ile yazılan 90 yıl yazısını 09 okumak zorunda kaldık
havai fişekten çok insanların ses efektifleri daha güzeldi valla her patlayış aaaa oooo voooo wvooo
ama genede güzeldi sonrası daha kötü bir trafik ile gece 10 da anca evde olabildik yavrumda yolda uyudu tabi neyseki tüm gece hiç uyanmadı bizde şaşırdık boğaz havası ağır geldi herhalde
öğlen oldu bi türlü yazamadım.. kayinvalideler gitti çok yorucu oldu ama pazartesi vialande giitik çocuklarla keremide kayinvalidelere bıraktık. iyi oldu nezamandir gitmeyi istiyorduk.. neyse bunu atlattik şükür cuma günü kızımın öğretmenleri ev ziyaretine geleceklermis. ne yapayım bacilar
s.a canlar çok ihmal ediyorum biliyorum bi nasip olamıyor oturup yazmak bende anlamıyorum...
herşey de çok monoton aslında bir action yok doktor randevusu bir türlü bulamadık cumaya gidicez sanırım ama belki şehir dışında olabiliriz o gün amaan bilmiyorum gerçi maşallah diyim 2 gecedir çok sık uyanıyor ama ağlamaları epey azaldı...
dün muayene ettimbaktım ki ön 4 dişi çıkmıştı bir boşluk var onun hemen yanında diş çıkmış onlar azı mı oluyo yoksa ben yine çocuguma boşa mı kızdım hakkaten bu sefer dişmiydi :44:
bir de kızlar biz hala ilk adım ayakkabısını giydiriyoruz yenisini alamadık çünkü ayagı içe basıyor doktora onu da sorcaz ama altı sert ayakkabı giymedi diye mi acaba çok kafama takılıyo kendi doktorumuza bunu da sorcam ama çok mühim değilse bazen uğşarıp cocugun ayagını daha da kötü ederler mi diye de düşünmüyo değilim
ne güzel deniz havası iyi gelmiştirsalata fotonu gördüm lezzetli görünüyor. .
gözünüz aydın canım..
O salatayı gördükten sonra , Amasra ya gitme isteği uyandı birden bende
Çok sevindim gezinizin güzel geçmesine..
Kıyafet çorap gerektiği zaman hep olur böyle şeyler zatenbizim de Bayram ziyaretinde iki üç kere çiş taştı üzerine sanki evdeymişiz de çok bol kıyafet varmış gibi ..
Gözünüz Aydın cnm tedbir amaçlı takip edilecek zaten %99 ilerleme olmaz demiş , çok güzel haber çok şükür..
Yeni dişiniz de hayırlı olsun
ayşecikle gezdik geldik. hava harika..
ama parkta küçük beyinli bi kadın beni gıcık etti..
parkta iki bebek var. biri salıncakta biri kaydırakta.
ayşecikle parka girdik. hadi koş bak salıncak boş dedim.
kadın hızlı hızlı çocuğu kaydırak başından aldı. hoop salıncağa
diğer kadın anladı durumu, bebeğini salıncaktan aldı biz geçelim diye. kendi kaydırağa gitti.
kucağıma aldım ayşeciği, 1 metre bile yok salıncakla aramda.
salıncağa doğru yürürken kadın hooop aldı bebeğini o salıncaktan (bindirdiği salıncak biraz yamuk)
diğerine koydubi de şöyle diyor bebeğine
''senin ayakların yere değmesin bu daha yüksek oğlum'' bana da pis pis sırıtıyor.
iki salıncak aynı, onlarınki az daha yamuk olduğu için 2 cm fark eder etmez yani..
bi de bebeği ayşecikle neredeyse aynı boyda. hızla sallanırken bile ayağıyla yer arası hiç yoksa bir karıştan fazla..
bindirdim ayşeciği beş dk salladım. ona armamı döndüm.
bi de seviyor güya benimkini. pembe eşofman takımı giymiş bebek için
'kız mı?' diye sorması yok mu?!
evet kız dedim, adı ne dedi ayşe dedim. ayşecik de 'aaayşee' diyince
şaşırdı güldü, ah benimki 2 yaşında ama hiç konuşmuyor dedi.
ben de benim kızım epeyce konuşuyor, sizinki de konuşur konuşur dedim.
ayşecik de annesine destek başladı konuşmaya, bebek, abi attii, hoppaaa diye.
sen misin küçük beyninle bana aptal muamelesi yapan..:89:
Nfkcım bende kıl oluyorum öyle tiplere yaww bi ilginç hareketler ıyyyk
ben de bugün niyetliydim dışarı çıkarmaya ama babası işe gitmeden uyuya kaldı bana da zor geldi şu anda da uyuyo hava artık iyice soğudu yarına kaldı artıkçççç
Elifnaz ben de vialanda gitmek istiyorum merak ediyodum hatta indirmizim de var 40 lira olucak bu ay sonuna kdr gidersek ama benim de çocugu birine bırakmam lazım birlikte binemedikten sonra eşimle ne kıymeti var dimiii ,
Pembiş senin de yolculuk sıkıntılı geçse de dçnüşte olsın insana güzel geliyo değişiklik ohh sefan olsun
ay ben balık beyinli oldum diğer yazcaklarımı hatırlayamadım alıntı yapmazsam böyle olur işte...
Bu arada hala araba bulamadık bu hafta sonu da doğum yapan ark.ımın mevlidi var gitmek de istiyorum ama tekrar bi otobüs yolcuşugu yapamam sanırım netsem bilemedim...
Hee elifnaz sen de herşeyi hazır al gitsin aaamaaaan
ne diyeyim şimdi aminmi desem
canım oğlan için sadece küçük bi park var kerem yanımızda olmadığı icin girmedik. kızlar için bir çok şey var ama asıl eğlence büyükler için olanlar özellikle viking.. yanlız hafta sonu ve tatillerde gitmemek gerek biz sabah çok erken ordaydik herseye çok rahat bindik.. daha sonra kalabalık oldu bi adalet kulesini yarim saat beklediler.. trenede binemedik çok sira vardı.. cocuk oyuncaklarında çok sıra olmuyor..
evet canım bende chescake mi yapsam diye düşündüm saat 4:30 da gelecekler.. sizde ev ziyaretleri oldu mu?
Evet, ben de aşırı kalabalık olacağını tahmin etmiştim, oğlanlar biraz daha büyüsün, vialand da biraz da popülerliğini yitirsin öyle gidelim biz mademistanbulun bu aşırı kalabalıklığından şehri terk edesim geliyor bazen
Biz de geçen yıl yapmadılar ev ziyareti , bu yıl da veliler kendi aranızda toplaşın beni de çağırın dedi öğretmen , ama herkese uyan günü bulmak zor , şimdilik bir aktivite yok yani..
Chesscake iyi fikir, cafe pepela/ kahvaltılıklar kategorisinde bir "brownie cheescake" var , hem yapımı basit hem nefis oluyor, hep yaptığın bir tarifin yoksa tavsiye ederim kesinlikle
Okul çıkışı gelecekler aç olurlar muhtemelen , börek ve salata ile de tamamlayınca süper menü olur, kolay gelsin şimdiden
huuu!! nerdesiniz akşam tayfası?
busmai, pembiş, özlem, neyneyse..
Kızlaaaaaar :)
Amasra gezimiz güzeldi. Balık sever bir insan olarak balık ve salatasını çok beğendim. Manzarası da fena değildi. Eşime dedimki "şu üç günlük dünyada insan ömrünü deniz kenarında geçirmeli". İnsanın içini huzur kaplıyor. Ha ama sorun bi daha çocukla gider misin diye; HAYIRRRRR :) oğluşum giderken az, dönerken çok pürüz çıkardı. En son açtım ona telden keloğlan izlettim son 15dk. Koltuklara gofret çikolatası sürülünce babamızdan fırça yedik. Bi de orda gezip durunca ve oğluş evi hariç bi yerde uyumayınca iyice zıvanadan çıktı. Altına yaptığı kakayı bile okadar bağrış çağrış ve tepiniş temizlettiki sesimize gelenler oldu, çorabını kaka yaptı! Ben de onca şey koymuşum çantaya ama çorabı unutmamalıyım dememe rağmen unutmuşum. Neyseki babamız gidip aldı bize hemen bi çift. İşte gezme maceramız böyleydi :)
Ayyy sormayın başımıza ne geldi .(Eşimle barıştık bu arada.)Akşam eşimle forum avm'ye gitmeye karar verdik. Aden'e bez alacaktık.Bir de evde biraz para vardı onu bankamatiğe yatıralım dedik. Neyse gidince eşim parayı yatıralım dedi.Parayı yatırdık.Biraz gezdik.Sonra kipa'ya girdik.Alacaklarımızı alıp kasaya geldik.Eşime ben çıkayım sen gel dedim.Neyse biz çıktık, eşim de bir iki dakika sonra geldi.Sonra arkamızdan bir çift geldi.Kızları Aden'in peşinden koşmaya falan başladı.Bunlar da bize kaç aylık gibi çocukla ilgili sorular sordular.Ben de adam bir tuhaf geldiği için biraz mesafeli durdum ama kadınla konuştum.Sonra arabaya bindik.Eşim cüzdanının olmadığını fark etti.Birden o adam aklıma geldi ama eşime pek yaklaşmadığı için eşime bir şey demedim. Eşim kasada unuttum herhalde diyerek hemen kipaya döndü.Alışverişin üzerinden sadece 10 dak. geçmiş.Bizden sonra tek müşteri o çift.Daha doğrusu eşim ödeme yaparken o adam orada.Bizden sonra ödeme yapıyorlar.Bir ara eşime çok yaklaşıyor sırada.Maalesef kamera yakın çekim yapmıyormuş. Kasayı ayrıntılı göstermiyor.Adamın günahını da almak istemiyoruz tabi ama.Hemen bütün kartları iptal ettirdik.Allah'tan hemen fark ettik.Adiş'in nüfus cüzdanı da gitti.Eşimin ehliyeti.Eşim daha geçenlerde bir konu oldu da ülkenin yarısı soyguncu olmuş dedi.Ben de çok canım abartma demiştim.Ya nasıl oluyor da kimse bulmuyor.nEYSEKİ İÇİNDE SADECE 90 TL VARDI.bİR DE PARAYI DAHA ÖNCE YATIRMASAYDIK.
Her şeye rağmen gezmek iyidir ya.
bence hiç gitme ;mevlütler çok kalabalık oluyor ben sevmiyorumNfkcım bende kıl oluyorum öyle tiplere yaww bi ilginç hareketler ıyyyk
ben de bugün niyetliydim dışarı çıkarmaya ama babası işe gitmeden uyuya kaldı bana da zor geldi şu anda da uyuyo hava artık iyice soğudu yarına kaldı artıkçççç
Elifnaz ben de vialanda gitmek istiyorum merak ediyodum hatta indirmizim de var 40 lira olucak bu ay sonuna kdr gidersek ama benim de çocugu birine bırakmam lazım birlikte binemedikten sonra eşimle ne kıymeti var dimiii ,
Pembiş senin de yolculuk sıkıntılı geçse de dçnüşte olsın insana güzel geliyo değişiklik ohh sefan olsun
ay ben balık beyinli oldum diğer yazcaklarımı hatırlayamadım alıntı yapmazsam böyle olur işte...
Bu arada hala araba bulamadık bu hafta sonu da doğum yapan ark.ımın mevlidi var gitmek de istiyorum ama tekrar bi otobüs yolcuşugu yapamam sanırım netsem bilemedim...
Hee elifnaz sen de herşeyi hazır al gitsin aaamaaaan
ortopedik ayakkabı giydirebilirsin bences.a canlar çok ihmal ediyorum biliyorum bi nasip olamıyor oturup yazmak bende anlamıyorum...
herşey de çok monoton aslında bir action yok doktor randevusu bir türlü bulamadık cumaya gidicez sanırım ama belki şehir dışında olabiliriz o gün amaan bilmiyorum gerçi maşallah diyim 2 gecedir çok sık uyanıyor ama ağlamaları epey azaldı...
dün muayene ettimbaktım ki ön 4 dişi çıkmıştı bir boşluk var onun hemen yanında diş çıkmış onlar azı mı oluyo yoksa ben yine çocuguma boşa mı kızdım hakkaten bu sefer dişmiydi :44:
bir de kızlar biz hala ilk adım ayakkabısını giydiriyoruz yenisini alamadık çünkü ayagı içe basıyor doktora onu da sorcaz ama altı sert ayakkabı giymedi diye mi acaba çok kafama takılıyo kendi doktorumuza bunu da sorcam ama çok mühim değilse bazen uğşarıp cocugun ayagını daha da kötü ederler mi diye de düşünmüyo değilim
bizimki de kadınlardan korkuyoranladım canım ben eltimin kızında acaba problem bundan mı kaynaklanıyor demiştim ama değil sanırım
o hatta bazı erkeklerden acayip derecede onları görünce boynumuza sarılıp titreyecek derecede korkuyor buna anlam verebilmiş değilim:44:
evet yaa değişik oldu yinede ne yapalım ama seneye evimizde otururuz herhalde
sağol canım önerin için ama eşim kıyafet al dedi ben de koton dan 5 yaşındaki kızına bir kazak ve yeni doğan oğluna bir hırka aldım,çok şık şeyler var kotondagünaydan canlar..
bugün iş yapmıcam, yemek de yapmıcam..
ayşeciği koruya götürücem. istediği kadar koşsun oynasın, düşsün kalksın, kirlensin.
gelip güzel bi yatarız kızımla.
akşama da garden party! mangalda hamsiiii
dün tatildi ya, sürekli bugün pazartesi gibi bi his var içimde :111:
feyza nasıl?
amasra'yı gidilecek yerler listesine ekliyorum hemenn:106:
efeyle sorunlar olmuş ama yine de harekette bereket vardır bacım.
bak ne güzel oldu, havan değişti. tebdili mekanda ferahlık vardırr
gofret yerine meyve verseydin hem etraf daha az kirlenirdi hem faydalı bi şey..
bu çikolata gofret tarzı şekerli şeylere ne kadar geç alışırlarsa o kadar iyi..
bu bebelere çanta hazırlamak fikren kolay aslında.
her türlü şeyi düşünüp tedbiren malzeme giysi alıyoruz yanımıza,
ama ne kerametse, çantada ne eksikse o gün o lazım oluyor. sinir oluyoruz
hamdolsun bak..uzmanı da yorumlamış sonuçları..
tedbiren takip edilsin, gönlün de ferah olsun bundan sonra:108:
gözünüz aydın, dediğin gibi zaten uyumayan huysuz çocuk, o yüzden diş sana sürpriz olmuştur..
hay Allah! çocuk uyumayınca kendi bir, anne bin yoruluyor.. :100:
bugünlerde ben de ayşeciği parktan çıkaramıyorum. sebebi eve dönmek istememesinden ziyade.
özellikle koruya çıkınca orada çocuklar akülü araba, kaykay, bisiklet tarzı oyuncaklara biniyor.
bizimki de peşlerinden 'nan nann nann' diyip takip ediyor. çocuklar arabalarına dokundurtmuyor.
zaten binmek değil maksat. bi dokunsa merakı azalacak, sakinleyecek ama kime anlatabilirimki..
babam oraya gidince oynasınlar diye eve ufak bi bisiklet almış. ayşecik nenedeyken epeyce oynuyor onunla.
eşime söyledim eve de alalım bi tane..
bilmiyorum arkadaşın yakın mı, ne alacaksınız ama.. bazen hediyeden ziyade altın iyi oluyor.
hem hediye için ayrılan bütçeye uyuyor, seçmek-acaba beğenir mi kullanır mı derdi yok, hem de kişinin işine yarıyor.
evde böyle durumlar için 0,5 gr ve gram altınlar bulunduruyorum ben.
yenidoğansa, güzel bi tulum şu kış günlerinde gayet iyi olur ama
evet, emen bebekle gezmek zor.
ama bu sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay ve efe gibi memeye düşkün çocuklar için geçerli sanırım.
ayşecik dışarıda çok uykusu gelmediyse meme aramıyor :44:
bugün evdesin galiba? bakıcı teyze gelince az kestirip sonra girişirsin işlerine.. kafa yerinde olmayınca
bırak soru hazırlamayı, yemek bile yapamaz insan :100:
hahha bırakıcan moklu moklu gezsinBaşka yerde uyuması konusunda hiç ümidim yok valla. Adam 2-3 aylıkken uyumazdı; şimdi 16 aylıkken ve etraf bu kadar ilgisini çekerken hayatta uyumaz :) valla ben yine söylüyorum ki emen çocukla gezmek zor bence. Bi anda aklına geliyo; oyala oyalayabilirsen :)
Pek iyi bir gece ve uyku olmadı. En uzunu 1,5 saat olan aralıklarla kalkıp durduk
Uyku saatlerini kesinlkle kaçırmamak gerekiyo sanırım :) sağlıklı olsunlar da varsın huysuz olsunlar
Çorap olayını hiççççç sorma sinir oldum. Bırakıcan moklu moklu görecek gününü aslında :) benim oğlum tipik bir yengeç bence. Eve gelince bir huzur, bir mutluluk anlatamam :) bir kaç ay geçsin anca yeni bir gezi macerasına girebiliriz valla :)
Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Haftanın ortası ne çabuk geldi6dan beri uyanıp emen uyuz velet izin verirse yemek yapıp quiz sorusu hazırlamalıyım :/
guzel gunlerde kullan canim.. Esinden veto yemissin ama zamanla yumusar.. Bence suan surat yapip uzatma, sen isini bilirsin..ozlemcr çok geçmiş olsun ,nasıl da el çabukluğuyla alıyorlar cüzdanları hayret ediyorum, işin acısı Kabenin dibinde bile hırsızlar var ne kadar Allahtan korkmaz insanlar.. neyse ki çok paranız yokmuş yanınızda
eşinle ilgili durumda da eşinin bebeği götürmesi senin için iyi olmuş ama benim eşim de sabahları kalkınca çok uyuz oluyor
dün çarşıdan kendime güel ciciler aldım, deichmann dan çook şeker bi bot aldım; 29 tl ydi. 100 tl den düşmüş. tek kalmış. iç dış deri, yarım bot, bilekte bittiği yerde de kürkü var,topuklu. bayıldım. eve gelince eşime gösterdim,tepkisi: "bu botu giyemezsiiiinnnn!!!!"
çok dikkat çekiyormuş; ben de çok sinirlendim konuşmuyorum şu an
bence hiç gitme ;mevlütler çok kalabalık oluyor ben sevmiyorum
ortopedik ayakkabı giydirebilirsin bence
bizimki de kadınlardan korkuyor
sağol canım önerin için ama eşim kıyafet al dedi ben de koton dan 5 yaşındaki kızına bir kazak ve yeni doğan oğluna bir hırka aldım,çok şık şeyler var kotonda
oyuncaklarına elletmeyen çocuklara ben de uyuz oluyorummm
geçen gün bi kız vardı keremle baya ilgilendi bana diyor ki
"bebeğiniz çok tatlıymış.. bisikletimle biracık oynamasına izin verebilirim" :) çok mutlu oldum
hahha bırakıcan moklu moklu gezsin
sorma ya hem temizliyoruz hem de rahat durmuyorlar
kızlar ben bu gece istanbula uçuyorum; biraz ani oldu. annem ve babamla gidiyorum inşallah
ama sizinle buluşmaya vaktim olmaz sanırım amcamları teyzemleri falan dolaşırız bi de doğum yapan kuzenime gidicembana dua edin inş güzel geçer, bebek arabasını da götüreceğim inş sorun olmaz uçakta
gecmis olsun canim.. Butun vucudunda mi cikti? İns krem iyi gelir..günaydın
nasılsınız?
oğlumun vücudunda döküntüler çıktı.
dün dr götürdük .alerji olabilir dedi.
losyon verdi.bugün daha iyi...
Ayıp valla kimse bişi yazmamış!! :)
Elifnazım valla madonun ürünleri süper oluyo. Bence tatlıyı da hazır alabilirsin. Salata yaparsın bi. Üç çocuk var kızım sende!! :)
çok geçmiş olsunAyyy sormayın başımıza ne geldi .(Eşimle barıştık bu arada.)Akşam eşimle forum avm'ye gitmeye karar verdik. Aden'e bez alacaktık.Bir de evde biraz para vardı onu bankamatiğe yatıralım dedik. Neyse gidince eşim parayı yatıralım dedi.Parayı yatırdık.Biraz gezdik.Sonra kipa'ya girdik.Alacaklarımızı alıp kasaya geldik.Eşime ben çıkayım sen gel dedim.Neyse biz çıktık, eşim de bir iki dakika sonra geldi.Sonra arkamızdan bir çift geldi.Kızları Aden'in peşinden koşmaya falan başladı.Bunlar da bize kaç aylık gibi çocukla ilgili sorular sordular.Ben de adam bir tuhaf geldiği için biraz mesafeli durdum ama kadınla konuştum.Sonra arabaya bindik.Eşim cüzdanının olmadığını fark etti.Birden o adam aklıma geldi ama eşime pek yaklaşmadığı için eşime bir şey demedim. Eşim kasada unuttum herhalde diyerek hemen kipaya döndü.Alışverişin üzerinden sadece 10 dak. geçmiş.Bizden sonra tek müşteri o çift.Daha doğrusu eşim ödeme yaparken o adam orada.Bizden sonra ödeme yapıyorlar.Bir ara eşime çok yaklaşıyor sırada.Maalesef kamera yakın çekim yapmıyormuş. Kasayı ayrıntılı göstermiyor.Adamın günahını da almak istemiyoruz tabi ama.Hemen bütün kartları iptal ettirdik.Allah'tan hemen fark ettik.Adiş'in nüfus cüzdanı da gitti.Eşimin ehliyeti.Eşim daha geçenlerde bir konu oldu da ülkenin yarısı soyguncu olmuş dedi.Ben de çok canım abartma demiştim.Ya nasıl oluyor da kimse bulmuyor.nEYSEKİ İÇİNDE SADECE 90 TL VARDI.bİR DE PARAYI DAHA ÖNCE YATIRMASAYDIK.
Her şeye rağmen gezmek iyidir ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?