canım hıc zor degıl ben 20 gunlukken felan basladım tek basıma yıkıyortum suan mesela kuvetını ııce su ıle dolduruyorum usumesın dıe bı kafası dısarıda kalıo ılk once vıcudunu yıkıyorum sampuanla zaten ustten sıkmalı tek elımle alabılıyorum basının altından koltuk altına doğru tek elımle tutuyorum tek elımlede yıkıyorum sonra sırtını cevırıyorum yıkıyorum sonra basına su dokup sampuanla yıkıyorum su dokup durluyorum hemen havlusuna sarıyorum cok basıt canım
Arkadaslar bebeklerini yalniz basina yikayanlar nasil yikiyor acaba? bende bu hafta oldu yikamadimbugun yikamak lazim ama yalnizim.
Merhaba kızlar nasılsiniz benim oğlumda bu aralar değişti ağlayarak uyanıyor disiyle alakalı olabilir birde büyüyorlar neticede sesi bile ağlarken daha kalın çıkıyorayrica daha fazla ilgi bekliyor yanında olayım birlikte oynayalım ya da gezdirelim o zaman tamam sorun yok .ama yalnız bıraktığımda yarım saat sonra bağırarak çağırıyor şehzademiz.
Emzirme konusunda 3-3,5 ay arasında bende sorun yasamıştım emmek istemiyordu ama emzirmeyi kesmedim istemediğinde zorlamadim 15 gündür rahatiz 3 saatten aşağı vermemeye çalışıyorum açıktigi icinde güzel emıyor şutum de daha da arttı 6 ayın sonuna kadar takviyesiz devam edebileceğiz sanırım
kızım suyu seviyor, banyo yaparken de çok keyifli ve huzurlu..
o yüzden pek zorlanmadım..
hep kendim yıkıyorum.
şu fileli bebek küvetlerinden almayı düşündüm, sonra ev küçük, nereye koyarım dedim vazgeçtim..
büyük bi leğen aldım kv'den..
başının altına temiz havluyu katlayıp koyuyorum.
5-10 cm su oluyor içinde..
yatırıyorum, yattığı yerde konuşarak yıkıyorum..
başını da yıkayabildiğim kadar yıkıyorum yattığı yerde..
ters çevirmeden konak olmasın diye duruluyorum başını..
sonra ters çeviriyorum. baş parmağım bi yanda diğer dört parmak bi yanda çenesinin altından tutuyorum.
bir elimle yıkıyorum yine.. başından aşağı su dökerken parmaklarımla kulaklarını kapatmaya çalışıyorum.
bütün bunlar 2-3 dk falan sürüyor.. hemen havlusuna sarıyorum önce başının nemini iyiyce alıyorum,
çünkü nette okudun soğuğu en çabuk baştan alıyorlar..
Bende ilk başlarda leğende yıkıyordum kızımı. dediğin gibi başının altına havlu yada kirli eşyalarını katlayıp koyuyordum.. o şekilde yıkıyordum ama artık leğene sığmıyor kızım.ayakları katlanıyor rahat edemiyor.. bizde mecbur fileli bebek küveti aldık ama ben onda çok rahat olamadım... zaten fileyi takmak benim için bulmaca gibi neresi baş ksmı neresi ayak kısmı bir türlü anlamadım.. bana nedense kızımda fileli küvette yıkanmaktan pek hoşlanmadı gibi geliyor.. öteki türlü leğendeyken su hoşuna gidiyordu.. ne yapacağımı şaşırdım:26::26:
Bende ilk başlarda leğende yıkıyordum kızımı. dediğin gibi başının altına havlu yada kirli eşyalarını katlayıp koyuyordum.. o şekilde yıkıyordum ama artık leğene sığmıyor kızım.ayakları katlanıyor rahat edemiyor.. bizde mecbur fileli bebek küveti aldık ama ben onda çok rahat olamadım... zaten fileyi takmak benim için bulmaca gibi neresi baş ksmı neresi ayak kısmı bir türlü anlamadım.. bana nedense kızımda fileli küvette yıkanmaktan pek hoşlanmadı gibi geliyor.. öteki türlü leğendeyken su hoşuna gidiyordu.. ne yapacağımı şaşırdım:26::26:
benimki de sığmıyor artık, bacakları havada kalıyor
bir arkadaş kendi de soyunup bebeğiyle banyo küvetine giriyormuş..
ama o hiiiç yapamayacağım bi şey galiba..
zaten hava buz..
banyoda yıkanmaz çocuk..
şahsen ben hep salonda yıkıyom
ayyy cenacım nasılsın ayşecik nasıl denk geldik
bende yıkayamadım 1 haftadır çocuğu bu akşam yıkayacağız kısmetse biz ailecek hasta olduk eşim ben ve melisa şimdi biraz daha iyiyiz melisada balgam var çıkaramadı
onu çıkarsa biraz rahatlıycak yavrucuk bende daha kötü olmasın diye yıkamamıştım ama artık yağlandı saçları
bu arada ben işe başladım :26: yavrum evde alışmak çok zor ama mecbur alışacağız herşey onun için
zaten hava buz..
banyoda yıkanmaz çocuk..
canım hıc zor degıl ben 20 gunlukken felan basladım tek basıma yıkıyortum suan mesela kuvetını ııce su ıle dolduruyorum usumesın dıe bı kafası dısarıda kalıo ılk once vıcudunu yıkıyorum sampuanla zaten ustten sıkmalı tek elımle alabılıyorum basının altından koltuk altına doğru tek elımle tutuyorum tek elımlede yıkıyorum sonra sırtını cevırıyorum yıkıyorum sonra basına su dokup sampuanla yıkıyorum su dokup durluyorum hemen havlusuna sarıyorum cok basıt canım
saol cancağızım.. ayşecik iyi..
melisa rahatsız demek..:2:
balgama çörek otunun iyi geldiğini duymuştum.
bir tutam çörek otunu bir fincan suda kaynat, ılınmış suyundan 3-4 çay kaşığı içir.
bunu birkaç kez yapınca, sanırım kusuyormuş,bütün balgamlar da çıkıyormuş..
annen mi bakıyor melisa'ya?
bizim perşembe aşılar? ateşlenmesinden korkuyorum, başladı tırsmalalar..:18:
benim oğlumda geceleri uyanırken nasıl ağlayarak uyanıyo anlatamam çığlık çığlığa sancısı falan mı var dedik bir kaç gecedir böyle normalde sessiz uyanır çünkü.. hasta mı ettik oğlumu diye üzülüyodumherkeste varmış bu problem dönemsel bişey demekki içim rahatladı
zaten hava buz..
banyoda yıkanmaz çocuk..
kız anneleriii!!
bebişlerin kukusunu nasıl temizliyorsunuz?
iç kısımlarda beyaz tortular birikiyor..
kaynatılmış ılıtılmış suyla ıslattığım pamuğukla iç kısımları hafifçe temizlemeye çalışıyorum..
ama canımdan can gidiyor ya acıtırsam diyee:18:
çok geçmişler olsun kuzuma..canım bugün baya kusmuş balgam çıkmış hep kusmuklarında inşallah böyle çıkarıyordur aman iyileşsinde
canım bakıcı bakıyor melisaya gerçi hemen karşı komşumuz tanıdık olduğu biraz iyi oldu hemde yakın bizim evimizde bakıyor
evet bende perşembe gidecektim ama cumaya aldırdım o gün izin alacağım bende korkuyorum:26:
ben de cesaret edemiyorum.. hadi tuttum, sabunladım yıkadım..
Ben mecbur banyoda yıkıyorum.. kışın iyice ısıtırım banyoyu öyle yıkarım artık..:26: Ben duşun altında kucağında yıkamayı düşündüm birkaç sefer ama kıpır kıpır kayar kollarımdan diye cesaret edemedm..
açıkcası ben pek orayı elleyemiyorum.. hiç temizlemedim korkumdan..:18: bende size sorcaktım temizliyormusunuz diye..:26:
canım bende ilk zamanlar canı acır diye ellemiyordum 1. ay kontrolünde sarılığımız hala geçmemişti doktor idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi örnek vericez hemşire batikonla temizlerken annesi pis kalmış burayı çok iyi temizle yoksa enfeksiyon kapar dedi hiç canı acımaz pamuğu ılık suyla ıslat içini güzelce temizle dedi. Bende o günden sonra özellikle ne zaman kaka yapsa çok güzel temizliyorum canıda yanmıyor benim kız yaygaracı canı yansa kıyameti koparır hiç sesi çıkmadığına göre sorun yok.kız anneleriii!!
kaynatılmış ılıtılmış suyla ıslattığım pamuğukla iç kısımları hafifçe temizlemeye çalışıyorum..
kız anneleriii!!
Temizlememek gerekiyormuş orası kendi kendini temizliyormuş benim kuzenim çocuk Dr bana ilk onu tembihlemişti bi de temizlemek idrar yolu enfeksiyonuna neden olabiliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?