Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Aynen canim bende senin gb bi elimle tutup kafasini sirtini yikiyorum fileye sirt ustu yatirip on tarafini yikiyorum ama bi iki haftadir fileye yüzüstü yatiriyorum artik tek elimle tutamiyorum cok hareketli kafasi ayagi bacagi kollari hicbiyeri durmuo bende hem sirt ustu hem yuz ustu yatirip iki tarafinida yikiyom kafasini yüzüstü yatarken yikiyom kafasini kendi kaldırdığından kulagina su gitmiyor..bu arada cocugu emmeyen arkadaslar doymadigini düşünenler once kilo takibi yapin ama ayni tartida.cisine bakin eger hersey normalse ısrarla emzirin ozellikle o uyurken..benim gogsum cok nadir beni rahatsız edecek sekilde dolmustur.hamileyken aldigim göğüs pedini bile nerdeyse hic kullanmadim ama cok sukur sutum yetti dediginiz gb kilo verdikce bide goguslerim iyice kuculdu bunlari kriter almayın sut emdikce gelio pompalarda yaniltio onada guvenmeyin..ama tabiiki çocuğunu anne sutuyle beslemek cok güzel fakat dünyanin sonuda degil rabm baska dert vermesin..cokda üzülmeyin naçizane tavsiyem benim..ben kirk gun annemi emmisim sonra biberonla inek sutu icmisim noldu cok şükür gayetde saglikliyimdir.

Arkadaslar bebeklerini yalniz basina yikayanlar nasil yikiyor acaba? bende bu hafta oldu yikamadimbugun yikamak lazim ama yalnizim.

kızım suyu seviyor, banyo yaparken de çok keyifli ve huzurlu..
o yüzden pek zorlanmadım..
hep kendim yıkıyorum.
şu fileli bebek küvetlerinden almayı düşündüm, sonra ev küçük, nereye koyarım dedim vazgeçtim..
büyük bi leğen aldım kv'den..

başının altına temiz havluyu katlayıp koyuyorum.
5-10 cm su oluyor içinde..
yatırıyorum, yattığı yerde konuşarak yıkıyorum..
başını da yıkayabildiğim kadar yıkıyorum yattığı yerde..
ters çevirmeden konak olmasın diye duruluyorum başını..

sonra ters çeviriyorum. baş parmağım bi yanda diğer dört parmak bi yanda çenesinin altından tutuyorum.
bir elimle yıkıyorum yine.. başından aşağı su dökerken parmaklarımla kulaklarını kapatmaya çalışıyorum.

bütün bunlar 2-3 dk falan sürüyor.. hemen havlusuna sarıyorum önce başının nemini iyiyce alıyorum,
çünkü nette okudun soğuğu en çabuk baştan alıyorlar..

benim oğlumda geceleri uyanırken nasıl ağlayarak uyanıyo anlatamam çığlık çığlığa sancısı falan mı var dedik bir kaç gecedir böyle normalde sessiz uyanır çünkü.. hasta mı ettik oğlumu diye üzülüyodum herkeste varmış bu problem dönemsel bişey demekki içim rahatladı

Bende ilk başlarda leğende yıkıyordum kızımı. dediğin gibi başının altına havlu yada kirli eşyalarını katlayıp koyuyordum.. o şekilde yıkıyordum ama artık leğene sığmıyor kızım. ayakları katlanıyor rahat edemiyor.. bizde mecbur fileli bebek küveti aldık ama ben onda çok rahat olamadım... zaten fileyi takmak benim için bulmaca gibi neresi baş ksmı neresi ayak kısmı bir türlü anlamadım.. bana nedense kızımda fileli küvette yıkanmaktan pek hoşlanmadı gibi geliyor.. öteki türlü leğendeyken su hoşuna gidiyordu.. ne yapacağımı şaşırdım:26::26:

Benimki çok hareketli olduğu için filede kaymaya başladı. Ben küvet süngeri aldım o daha kolay geldi

4.ayda bebekler emmeyi reddeder diye okumustum israrla devam etmek gerekiyomus yoksa tamamen birakirmis. Etrafi kesfe basliyolar ondan. Benim oglum da reddetmese de etrafa cok bakiniyo surekli birakip yeniden tutuyo bundan sonraki adim da reddetme olabilir umarim hepimiz bu donemi atlatiriz bebislerimiz memeyi birakmadan.

benimki de sığmıyor artık, bacakları havada kalıyor
bir arkadaş kendi de soyunup bebeğiyle banyo küvetine giriyormuş..
ama o hiiiç yapamayacağım bi şey galiba..

zaten hava buz..
banyoda yıkanmaz çocuk..
şahsen ben hep salonda yıkıyom

ayyy cenacım nasılsın ayşecik nasıl denk geldik

bende yıkayamadım 1 haftadır çocuğu bu akşam yıkayacağız kısmetse biz ailecek hasta olduk eşim ben ve melisa şimdi biraz daha iyiyiz melisada balgam var çıkaramadı
onu çıkarsa biraz rahatlıycak yavrucuk bende daha kötü olmasın diye yıkamamıştım ama artık yağlandı saçları
bu arada ben işe başladım :26: yavrum evde alışmak çok zor ama mecbur alışacağız herşey onun için

saol cancağızım.. ayşecik iyi..
melisa rahatsız demek..:2:

balgama çörek otunun iyi geldiğini duymuştum.
bir tutam çörek otunu bir fincan suda kaynat, ılınmış suyundan 3-4 çay kaşığı içir.
bunu birkaç kez yapınca, sanırım kusuyormuş,bütün balgamlar da çıkıyormuş..

annen mi bakıyor melisa'ya?
bizim perşembe aşılar? ateşlenmesinden korkuyorum, başladı tırsmalalar..:18:

kız anneleriii!!

bebişlerin kukusunu nasıl temizliyorsunuz?

iç kısımlarda beyaz tortular birikiyor..
kaynatılmış ılıtılmış suyla ıslattığım pamuğukla iç kısımları hafifçe temizlemeye çalışıyorum..
ama canımdan can gidiyor ya acıtırsam diyee:18:

evet onu benimde bi arkadadim yapiyor beraber giriyorlar kuvete. bnm kizi zor zaptediyorum suyun icinde kollar bacaklar hic durmuyo birde geri geri atiyo kendini. ben usur diye file almadim banyo sungeri var direk onun icine yatiriyorum suyun icinde usumuyor. Koca kuveti yatagin ortasina koyuyorum altina musamba oyle yikiyoruz

Aynen canim bende senin gb bi elimle tutup kafasini sirtini yikiyorum fileye sirt ustu yatirip on tarafini yikiyorum ama bi iki haftadir fileye yüzüstü yatiriyorum artik tek elimle tutamiyorum cok hareketli kafasi ayagi bacagi kollari hicbiyeri durmuo bende hem sirt ustu hem yuz ustu yatirip iki tarafinida yikiyom kafasini yüzüstü yatarken yikiyom kafasini kendi kaldırdığından kulagina su gitmiyor..bu arada cocugu emmeyen arkadaslar doymadigini düşünenler once kilo takibi yapin ama ayni tartida.cisine bakin eger hersey normalse ısrarla emzirin ozellikle o uyurken..benim gogsum cok nadir beni rahatsız edecek sekilde dolmustur.hamileyken aldigim göğüs pedini bile nerdeyse hic kullanmadim ama cok sukur sutum yetti dediginiz gb kilo verdikce bide goguslerim iyice kuculdu bunlari kriter almayın sut emdikce gelio pompalarda yaniltio onada guvenmeyin..ama tabiiki çocuğunu anne sutuyle beslemek cok güzel fakat dünyanin sonuda degil rabm baska dert vermesin..cokda üzülmeyin naçizane tavsiyem benim..ben kirk gun annemi emmisim sonra biberonla inek sutu icmisim noldu cok şükür gayetde saglikliyimdir.

canım bugün baya kusmuş balgam çıkmış hep kusmuklarında inşallah böyle çıkarıyordur aman iyileşsinde
canım bakıcı bakıyor melisaya gerçi hemen karşı komşumuz tanıdık olduğu biraz iyi oldu hemde yakın bizim evimizde bakıyor
evet bende perşembe gidecektim ama cumaya aldırdım o gün izin alacağım bende korkuyorum:26:

Evet canım bu sanırım dönemsel gelişimleri ile alakalı bir durum bir de dis çıkarma hazırlıkları başlıyor ortalama 6 ve 7. Aylarda çıkıyormuş dişler

Ben mecbur banyoda yıkıyorum.. kışın iyice ısıtırım banyoyu öyle yıkarım artık..
:26: Ben duşun altında kucağında yıkamayı düşündüm birkaç sefer ama kıpır kıpır kayar kollarımdan diye cesaret edemedm..

açıkcası ben pek orayı elleyemiyorum.. hiç temizlemedim korkumdan..:18: bende size sorcaktım temizliyormusunuz diye..:26:

çok geçmişler olsun kuzuma..
bir arkadaşımın bebeğine de 2. aydan itibaren komşusu bakıyor, şimdi 10 aylık.
çok memnun. sen de şanslısın.. güvenilir birini bulmak zor olabiliyor..

ben de cesaret edemiyorum.. hadi tuttum, sabunladım yıkadım..
durularken duştan akan suyun sıcaklığı sabit olmuyorki..
blmyrm nasıl oluyor bu işler.. :44:

açıkcası ben pek orayı elleyemiyorum.. hiç temizlemedim korkumdan..:18: bende size sorcaktım temizliyormusunuz diye..:26:

ben de ilk iki ay hiç dokunmadım korkumdan..
sonra bi gün kakası da iyice bulaşmıştı mecbur azcık araladım ki, iç dudakların araları bembeyaz.
epey birikmişti.. şimdi 3-4 günde bir hafifçe temizliyorum..

canım bende ilk zamanlar canı acır diye ellemiyordum 1. ay kontrolünde sarılığımız hala geçmemişti doktor idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi örnek vericez hemşire batikonla temizlerken annesi pis kalmış burayı çok iyi temizle yoksa enfeksiyon kapar dedi hiç canı acımaz pamuğu ılık suyla ıslat içini güzelce temizle dedi. Bende o günden sonra özellikle ne zaman kaka yapsa çok güzel temizliyorum canıda yanmıyor benim kız yaygaracı canı yansa kıyameti koparır hiç sesi çıkmadığına göre sorun yok.

merhaba arkadaşlar benim kızım hala emmiyor sadece uykuluyken emiyor valla kafayı yiycem artık dışarı bile çıkamıyorum dün alışveriş merkezine gittik evden çıkmadan önce uyuttum sonra emzirdim hemen giydirip alışverişe çıktık 4 saat dolaştık hemen eve geldik uyuttumaya çalıştım oda uyumadı emmeye zorladım sadece 2 dak emdi düzeni bozludu resmen sağıp biberonla veriyorum almıyor kaşıklada biri onu oyalıyor dikkatini çekiyor bende kaşıkla ağzına akıtıyorum resmen oda 40-50 cc anca alıyor. Uyutarak ne kadar emzirilir valla çok çaresiz kaldım önceden kolay uyutuyordum ama artık uyutmasıda zor. 1.Benim gibi olan varmı? 2.varsa sorunu düzeldimi? 3. düzelmediyse ne yapmayı düşünüyor bir planı varmı?

Temizlememek gerekiyormuş orası kendi kendini temizliyormuş benim kuzenim çocuk Dr bana ilk onu tembihlemişti bi de temizlemek idrar yolu enfeksiyonuna neden olabiliyormuş

Temizlememek gerekiyormuş orası kendi kendini temizliyormuş benim kuzenim çocuk Dr bana ilk onu tembihlemişti bi de temizlemek idrar yolu enfeksiyonuna neden olabiliyormuş

çok enteresan herkez başka bişey söylüyor valla kime neye inanacağını şaşırıyor insan ben önceleri temizlemiyordum ama hemşite uyarınca temizledim hangisi doğru ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…