- 8 Ağustos 2011
- 11.784
- 9.392
- 448
''comix'' miii? o da olur, güzelmişşgünaydınnnnn
pempiş ilacın adını unuttuk yazarken comix miydi işe yaradı mı ?
diğer yazdıklarım silinmiş
nfk aynen bencede doğru zamanı yakalamak lazım yoksa ne kadar çok zorlarsak geri tepecek
bende emzirme için biraz azaltmaya başlayalım dedim bakalım dün akşam hava güzeldi normalde eve girer girmez melisa meme ister daha o söylemeden ben kızım parka gidelim hadi montunu getir dedim parka gittik fazla durmadık ordan markete gittik eve geldik hemen yemeğe giriştim ben sonra baktım melisa hiç meme istemedi ama bir mızmızlık yaptı ama meme istemedi sanırım alışkanlık oldu o saatlerde emmesi emmeyince bir huzursuzluk yaşadı akşamda şu saatlerin 1 saat ileri alınmasıkötü oldu dün akşam saat 10 da yatağa girdik emiyor ama cin gibi baktım uyumayacak sonra dedim çocuğa göre saat daha 9 tabi uyumaz sonra gittik oynadık saat 12 de anca uyudu
Yaw ne interneti köyde yaşıyor bu çocuk. Tv olabilir ama ben onun ailesine de pek güvenmiyorum. Ailede var bir pislik ama çözemedim.televizyon, interneeeet
geçmiş olsun pembe oğluşuna.senin iii olmana sevindim canım.
batuhan seçmez ama halaa ekmek zeytin hariç katı bişey yemez. köfte aslaa yemez çiyniyor ama yutmak istemiyor. nasıl alışır bilmiyorum az değil 18 aylık yemesi lazım çıldırıyorum bende. kv desen hiç umrunda değil altı aylık bebek gibi dayıyor tarhana ve muhallebiye. yemek konusunda çok sıkıntılıyım. çok tartıştım ama inanırmısınız meyveyi bile ana öğünden sayıyor. çocuğum aç yaaa aççç.
colucus Allah yardımcın olsun zor bidurum ben evlendiğim ilk zanalarda kv bana da aynısını yapmaya çalıştı ama ben geri püskürttümkadını.yinederaahat durmuyorkv.gelinin şanslısı kv ii olanıdır derlermiş.bebişin de doyuyordur muhakkak.oğlum da aç kalınca mızmızlanıyor.eşler çok önemli bu konularda.benim de eşim ailesiyle benim aramda kalınca ailesinden yana yana taraf alıyor.çok da zoruma gidiyor.ama pembenin de dediği gibi aşağı tükürsen sakal y. tükürsen bıyık misalı.rabbim ayrı evde huzurlu günler nsip etsin.
bu nesil farklı tabi evet ama benimkiler daha 10 yaşında. Ailenin büyük önemi var, zira sınıfımda tam tersi terbiyeli aklı başında çocuklar da var. Hatta bir sınıf öğr olarak aile içinde insanlar birbirine saygılıysa, iyi özellikler hakimse o aileden kötü çocuk çıkmıyor. Ama ailede namus bilmem ne olayları biraz karışıksa aynen yansıyor. Çocuk kesinlikle ailenin aynası. Rabbim hepimize hayırlı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin.Yavas yavas nasil.baslicaksin sen tecrubelisin iki uc cocuklu ark.lar diger bebislerdeki tecrubeleri yazsaniza.bizde ilham alalim :) bende iyice agirlasmadan halletsem diyorum ama nasil ?? Busmai sen ne zmn baslicakisn ve diger hamislerrr
born canım ben de oğlana lazımlık aldım şu müzikli olanlardan lakin bir arkadaşımın ikinci bebeği olunca oğlu ile geri sarmışlar şimdi tekrardan bezliyor.bana dedi ki çok da uğraşma oğlum tam yapıyodu doğumdan önce.senin de emeklerin boşa gider diye.ben de arada kaldım doğrusunu istersen.
aryam eşine çok geçmiş olsun.erkekler hasta olunca nazlı da oluyorlar.sana kolay gelsin.inşallah kolaylıkla güzel sonuç alırsınız.
şimdiden sıhhatler olsun canım:)ben de saçımı boyatmak istiyorum da gebe iken kullandığınız herhangi bir ürün oldu mu kızlar. bende beyazlar mevcut ve ben çok rahatsızım bu durumdan.
siz öğretmensiniz kızlar daha ii bilirsiniz ya bu nesil çok farklı di mi akılları hep bu konularda.çalıştığım semtte çok duyuyorum bu mevzuları.Allah size kolaylık versin...
Sağol canımmm. Benim ahlaksız öğrencim erkek bu arada:)allah allah şimdiki kızlar erkeklerden beter
inşallah ahlaklı çocuklar yetistiririz. hiç sevmiyorum bu muhabbetleri.
bu arada çok geçmiş olsun esine.
Küfür konusunda çok katıyım zaten benimkiler küçük gerçi. Lan demeyi bile küfür sanıyorlar. Bahsettiğim çocukta bütün bu kötü özellikler var zaten.Benli ekşi tatları sevmem ama sarımsaklı sarımsaklı çok güzel oluyo valla :)
Tıp çok ilerledi kız bişi olmaz; herşey düzelir inşallah.
Bi şekilde tvde görüyorlar veya etrafta duyuyorlarburda da küfür çok yaygındır :/
tuvalet eğitiminde psikolojileri çok hassas oluyor. Herşeyden etkileniyorlar. Zira misafirliğe gidersen sekteye uğruyor. Hastalanırsa sekteye uğruyor. Lazımlıkta kaka yaparken uzun sürüyor es kaza sen bırakıp gidersen canı sıkılıyor vs...nacizane gözlemlerim bunlar. Tuvalet eğitimine yazın başlamak ve mümkünse o dönemde pek dışarı çıkmamak gerekiyor. Dışarıda bezine yap diyorsun evde lazımlığa. Dışarıda tuvalete götürsen korkuyor hiç yapmuyor vs..Baharcim.benimde en korktugum sey iste tam da egitimi verirken bebek dunyaya gelince herseyi basa sarmak o zaman cok kotu olur ama hic ogretmesem senye yaz da 3 yas cok gec olmaz mi napcam.bilemedim
günaydınnnnn
pempiş ilacın adını unuttuk yazarken comix miydi işe yaradı mı ?
aryam geçmiş olsun canım aklına kötü şeyler getirme herşeyin çaresi var artık allaha şükür
İnşallah canım. Sağol:)
ben de bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.. hiç başlamadım. zaten bi ara kakasını yapınca söylüyordu o ara ankaraya gidicez diye başlamadım şimdi hiç tuvalet sinyali de vermiyorBaharcim.benimde en korktugum sey iste tam da egitimi verirken bebek dunyaya gelince herseyi basa sarmak o zaman cok kotu olur ama hic ogretmesem senye yaz da 3 yas cok gec olmaz mi napcam.bilemedim
ben önce geceyi kestim sonra gündüz 2 kere 1 kere derken unuttu gitti..sağol canım benimm..
son hastalığından sonra alışkanlık oldu, karnı tok olduğu halde günde belki 6-7 kez yapışıyordu bana süt diye..
bi de memeden doymuyor, 10-15 dk memede duracak, ayrılmıyor. kavga dövüş bıraktırıyorum.
normalde yatmadan önce emziriyorum ayşeciği. ama son dört gündür bıraktım.
uyku rutini içindeki emzirmeyi yani. bu sefer yatağına yatmıyor. bizimle yatıyor.
sakinleyip mayışınca kendi yatağına koyuyorum. şuan belki bir kez emiyor gündüz.
sonra yavaş yavaş da geceyi kesicem.
off bezlenmeyi başa sarma durumu gerçekten kötü olur ,hiç uğraşmasak mı öyle üşeniyorum ki..geçmiş olsun pembe oğluşuna.senin iii olmana sevindim canım.
born canım ben de oğlana lazımlık aldım şu müzikli olanlardan lakin bir arkadaşımın ikinci bebeği olunca oğlu ile geri sarmışlar şimdi tekrardan bezliyor.bana dedi ki çok da uğraşma oğlum tam yapıyodu doğumdan önce.senin de emeklerin boşa gider diye.ben de arada kaldım doğrusunu istersen.
aryam eşine çok geçmiş olsun.erkekler hasta olunca nazlı da oluyorlar.sana kolay gelsin.inşallah kolaylıkla güzel sonuç alırsınız.
şimdiden sıhhatler olsun canım:)ben de saçımı boyatmak istiyorum da gebe iken kullandığınız herhangi bir ürün oldu mu kızlar. bende beyazlar mevcut ve ben çok rahatsızım bu durumdan.
siz öğretmensiniz kızlar daha ii bilirsiniz ya bu nesil çok farklı di mi akılları hep bu konularda.çalıştığım semtte çok duyuyorum bu mevzuları.Allah size kolaylık versin...
Allahım en kprktuğum şeyler..inşallah oğullarımda bi sorun yaşamam bu konuda. Allah ıslah etsin bence bir erkek öğretmen karşısına alıp çocuğu konuşmalı.Ay sabah sabah sinirlerim bozuldu baya. Öğrencilerimden biri kız ve erkek başka öğrencim hakkında abuk subuk konuşmuş. Cinsellikle ilgili. Nerdenn öğreniyorlar böyle şeyleri ya? Uyuz oldum daha yaşı ne başı ne?
güle güle kullan bakalımm fıstıkkkHerkese günaydın. Bugün 3 saat dersim var, okul çıkışında kuaföre gideceğim dip boyası için.
Hahaaaa, kayseriliye çocuk baktırırsan ya pastırma yedirir ya sucuk.
canım ya inşallah önemsiz birşeydir.Bu arada eşim rahatsız kızlar ya:/ prostat iltihaplanması ve büyümesi varmış. Canım çok sıkıldı. Ailesinde varmış. Birde o iyice kötü kötü düşününce moralim bozuluyor. Neşeli olmaya üstünde durmamaya önemsiz gb davranmaya çalışıyorum. İlgisizmişim gb görünüyor heralde. Cuma günü özelden bir profa gidecek.
oğlun hep aynı şeyleri yemekten bıkmıyor mu? aslında tarhana çok faydalı bir besin ama bari gidip migrostan "ev tarhanası" al. organik ürünler var orda. bir de su yerine sütle pişirince daha faydalı oluyor.evet kreşe kesinlikle vercem. kv orda yedirmezler doğru düzgün diyor onada karşı çıkarsa bırakırım işi başka çaresi yok. gerginlik istemiyorum. çok yaşadık bu gerginliği hep anlaırdımya. kadın çok manyak bildiğin gibi değil. farklı yollardan bişeyler yapmaya çalışıyorum ama çıkışı yok. çok üzülüyorum. tarhanayla ömürmü geçer.
şahsen ben çok çırpınmadan lazımlığı önüne koyuyorum çünkü bezine çişini dahi yapınca rahatsız oluyor.ama öğrensin telaşım da yok artık.arkadaşımın kız kardeşinde de aynı şey olmuş.ben göze alamıyorum.yiğenim de 3 yaşını doldurduktan sonra öğrendi.hiç zorlamadı ablam. belki kardeşyen etkilenmez de her çocuk farklı diyoruz sonuçta. o zaman a kadar öğrendi ğrendi öğrenmedi ise yapacak bişi yoktur demek hüseyin paşa için bezlemey devam ederiz rtık.Baharcim.benimde en korktugum sey iste tam da egitimi verirken bebek dunyaya gelince herseyi basa sarmak o zaman cok kotu olur ama hic ogretmesem senye yaz da 3 yas cok gec olmaz mi napcam.bilemedim
haklısın canım.ayşevik de sankisütten daha rahat kesilecek gibi.en iii azaltarak kesmekmiş.ben de bu arada maaşımdan eksilmeyi kabul ederek yeni bebe için emzirmeye gidecem eve.sistem acımasız özelde.olsun ama yavruma değerbana kalırsa şuan bebekte olumlu sinyaller yoksa,
kakasını söyleme, kirli bezden rahatsız olma gibi.. başlamamak daha iyi.
dediğin gibi onca uğraş çaba, bebek doğunca başa sarabilir.
yeğenim yeğenim hala bezli. bu yaz başlayacaklar tuvalet eğitimine, neredeyse 3 yaşında olacak yani.
hüseyin de kaka yapınca anne geldi diyor ama daha siftah yapamadık.bir köşeye çömelip yapıyor şimdilik :))ayşecik lazımlığın üstünde zoraki oturuyor..
tedirgin oluyor. bezi olmadığı için kendini rahat hissetmiyor sanıyorum. bazen kakasını haber veriyor.
hemen bezini açıp oturtuyorum. yok yapmıyor. kaldırıp bezini bağlıyorum. o şekilde gidip lazımlığa oturuyor yapıyor
daha zamanı var belliki
benim de oğlum öyle biberonu içiyor başlıyor yatakta şarkı söylemeye pepe pepe dulululo gibi bişey:) bu arad uykuya dalana kadar benim yatağımda kalıyor.dün gece bya zorladı bizi.ama biz erken işe gidiyoruz ben de yeni saate uysun diye aynı saatlerde yatağa götürüyorum.kendimi kötü hisstettim şimdi şeker portakalıdiğer yazdıklarım silinmiş
nfk aynen bencede doğru zamanı yakalamak lazım yoksa ne kadar çok zorlarsak geri tepecek
bende emzirme için biraz azaltmaya başlayalım dedim bakalım dün akşam hava güzeldi normalde eve girer girmez melisa meme ister daha o söylemeden ben kızım parka gidelim hadi montunu getir dedim parka gittik fazla durmadık ordan markete gittik eve geldik hemen yemeğe giriştim ben sonra baktım melisa hiç meme istemedi ama bir mızmızlık yaptı ama meme istemedi sanırım alışkanlık oldu o saatlerde emmesi emmeyince bir huzursuzluk yaşadı akşamda şu saatlerin 1 saat ileri alınmasıkötü oldu dün akşam saat 10 da yatağa girdik emiyor ama cin gibi baktım uyumayacak sonra dedim çocuğa göre saat daha 9 tabi uyumaz sonra gittik oynadık saat 12 de anca uyudu
Yaw ne interneti köyde yaşıyor bu çocuk. Tv olabilir ama ben onun ailesine de pek güvenmiyorum. Ailede var bir pislik ama çözemedim.
batuhan seçmez ama halaa ekmek zeytin hariç katı bişey yemez. köfte aslaa yemez çiyniyor ama yutmak istemiyor. nasıl alışır bilmiyorum az değil 18 aylık yemesi lazım çıldırıyorum bende. kv desen hiç umrunda değil altı aylık bebek gibi dayıyor tarhana ve muhallebiye. yemek konusunda çok sıkıntılıyım. çok tartıştım ama inanırmısınız meyveyi bile ana öğünden sayıyor. çocuğum aç yaaa aççç.
colucus Allah yardımcın olsun zor bidurum ben evlendiğim ilk zanalarda kv bana da aynısını yapmaya çalıştı ama ben geri püskürttümkadını.yinederaahat durmuyorkv.gelinin şanslısı kv ii olanıdır derlermiş.bebişin de doyuyordur muhakkak.oğlum da aç kalınca mızmızlanıyor.eşler çok önemli bu konularda.benim de eşim ailesiyle benim aramda kalınca ailesinden yana yana taraf alıyor.çok da zoruma gidiyor.ama pembenin de dediği gibi aşağı tükürsen sakal y. tükürsen bıyık misalı.rabbim ayrı evde huzurlu günler nsip etsin.
bu nesil farklı tabi evet ama benimkiler daha 10 yaşında. Ailenin büyük önemi var, zira sınıfımda tam tersi terbiyeli aklı başında çocuklar da var. Hatta bir sınıf öğr olarak aile içinde insanlar birbirine saygılıysa, iyi özellikler hakimse o aileden kötü çocuk çıkmıyor. Ama ailede namus bilmem ne olayları biraz karışıksa aynen yansıyor. Çocuk kesinlikle ailenin aynası. Rabbim hepimize hayırlı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin.
Sağol canımmm. Benim ahlaksız öğrencim erkek bu arada:)
Küfür konusunda çok katıyım zaten benimkiler küçük gerçi. Lan demeyi bile küfür sanıyorlar. Bahsettiğim çocukta bütün bu kötü özellikler var zaten.
tuvalet eğitiminde psikolojileri çok hassas oluyor. Herşeyden etkileniyorlar. Zira misafirliğe gidersen sekteye uğruyor. Hastalanırsa sekteye uğruyor. Lazımlıkta kaka yaparken uzun sürüyor es kaza sen bırakıp gidersen canı sıkılıyor vs...nacizane gözlemlerim bunlar. Tuvalet eğitimine yazın başlamak ve mümkünse o dönemde pek dışarı çıkmamak gerekiyor. Dışarıda bezine yap diyorsun evde lazımlığa. Dışarıda tuvalete götürsen korkuyor hiç yapmuyor vs..
İnşallah canım. Sağol:)
ben de bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.. hiç başlamadım. zaten bi ara kakasını yapınca söylüyordu o ara ankaraya gidicez diye başlamadım şimdi hiç tuvalet sinyali de vermiyor
ben önce geceyi kestim sonra gündüz 2 kere 1 kere derken unuttu gitti..
off bezlenmeyi başa sarma durumu gerçekten kötü olur ,hiç uğraşmasak mı öyle üşeniyorum ki..
ben saçıma ışıltı attırdım birkaç gün önce , çok canım sıkılıyordu hastalık sonrası. eşim evdeyken gidip yaptırdım. hamileliğe zararı olur mu bilmiyorum ama çok seyrek attırdım bişey olmaz heralde..
sen de kına dedikleri boyalar var ya, her rengi var, onlardan bi tane al götür kuaföre. Kuaför "onlar da sonuçta boya ama daha az zararlıdır" demişti. Ben kına yaptırmadım normal ışıltı benimki, saçımın birkaç ton açığı.
Allahım en kprktuğum şeyler..inşallah oğullarımda bi sorun yaşamam bu konuda. Allah ıslah etsin bence bir erkek öğretmen karşısına alıp çocuğu konuşmalı.
güle güle kullan bakalımm fıstıkkk
ben de aynı şeyi düşünmüştüm görünce
canım ya inşallah önemsiz birşeydir.
ben eşim bel fıtığı olduğunda karalar bağlamıştım.. eşim o hallerimle onun moralini daha çok bozduğumu söylemişti.
oğlun hep aynı şeyleri yemekten bıkmıyor mu? aslında tarhana çok faydalı bir besin ama bari gidip migrostan "ev tarhanası" al. organik ürünler var orda. bir de su yerine sütle pişirince daha faydalı oluyor.
kreşe başlama konusunda da kv ne derse desin kararlı ol, "bu çocuk kreşe başlamak zorunda , sosyalleşmesi lazım. Artık eğitim, çocuklar için erkenden başlıyor" de. işi bırakmayı düşünme bence kreş şart.
eminim kreşte beslenme alışkanlığını kazanır. onların menüleri oluyor sana bildiriyorlar çocuğun ne yediğini. hem arkadaşlarından görünce kendi de yiyecektir moralini bozma.
evet, gündüz isteyince bi şekilde oyalanıyor.
ama uykudan önce emmeyı bırakması zor oldu. ilk üç gün epeyce ağladı.
vurdu, kendini paraladı. eşim biraz sakinleştirdi. dün 4. gündü. yatağa yatınca yine süt dedi.
sen balık yedin, su için, muz yedin. aferin falan dedim. ikna oldu tok olduğuna, bi daha istemedi
ben de bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.. hiç başlamadım. zaten bi ara kakasını yapınca söylüyordu o ara ankaraya gidicez diye başlamadım şimdi hiç tuvalet sinyali de vermiyor
ben önce geceyi kestim sonra gündüz 2 kere 1 kere derken unuttu gitti..
off bezlenmeyi başa sarma durumu gerçekten kötü olur ,hiç uğraşmasak mı öyle üşeniyorum ki..
ben saçıma ışıltı attırdım birkaç gün önce , çok canım sıkılıyordu hastalık sonrası. eşim evdeyken gidip yaptırdım. hamileliğe zararı olur mu bilmiyorum ama çok seyrek attırdım bişey olmaz heralde..
sen de kına dedikleri boyalar var ya, her rengi var, onlardan bi tane al götür kuaföre. Kuaför "onlar da sonuçta boya ama daha az zararlıdır" demişti. Ben kına yaptırmadım normal ışıltı benimki, saçımın birkaç ton açığı.
Allahım en kprktuğum şeyler..inşallah oğullarımda bi sorun yaşamam bu konuda. Allah ıslah etsin bence bir erkek öğretmen karşısına alıp çocuğu konuşmalı.
güle güle kullan bakalımm fıstıkkk
ben de aynı şeyi düşünmüştüm görünce
canım ya inşallah önemsiz birşeydir.
ben eşim bel fıtığı olduğunda karalar bağlamıştım.. eşim o hallerimle onun moralini daha çok bozduğumu söylemişti.
oğlun hep aynı şeyleri yemekten bıkmıyor mu? aslında tarhana çok faydalı bir besin ama bari gidip migrostan "ev tarhanası" al. organik ürünler var orda. bir de su yerine sütle pişirince daha faydalı oluyor.
kreşe başlama konusunda da kv ne derse desin kararlı ol, "bu çocuk kreşe başlamak zorunda , sosyalleşmesi lazım. Artık eğitim, çocuklar için erkenden başlıyor" de. işi bırakmayı düşünme bence kreş şart.
eminim kreşte beslenme alışkanlığını kazanır. onların menüleri oluyor sana bildiriyorlar çocuğun ne yediğini. hem arkadaşlarından görünce kendi de yiyecektir moralini bozma.
şahsen ben çok çırpınmadan lazımlığı önüne koyuyorum çünkü bezine çişini dahi yapınca rahatsız oluyor.ama öğrensin telaşım da yok artık.arkadaşımın kız kardeşinde de aynı şey olmuş.ben göze alamıyorum.yiğenim de 3 yaşını doldurduktan sonra öğrendi.hiç zorlamadı ablam. belki kardeşyen etkilenmez de her çocuk farklı diyoruz sonuçta. o zaman a kadar öğrendi ğrendi öğrenmedi ise yapacak bişi yoktur demek hüseyin paşa için bezlemey devam ederiz rtık.
hatta bu rkadaşımın çocuğu dizin de sallasın diye ağlıyormuş.yeni doğanı hep eşi sallamış ayağınd.çok gülmüştüm inş. başıma gelmez
haklısın canım.ayşevik de sankisütten daha rahat kesilecek gibi.en iii azaltarak kesmekmiş.ben de bu arada maaşımdan eksilmeyi kabul ederek yeni bebe için emzirmeye gidecem eve.sistem acımasız özelde.olsun ama yavruma değer
hüseyin de kaka yapınca anne geldi diyor ama daha siftah yapamadık.bir köşeye çömelip yapıyor şimdilik :))
benim de oğlum öyle biberonu içiyor başlıyor yatakta şarkı söylemeye pepe pepe dulululo gibi bişey:) bu arad uykuya dalana kadar benim yatağımda kalıyor.dün gece bya zorladı bizi.ama biz erken işe gidiyoruz ben de yeni saate uysun diye aynı saatlerde yatağa götürüyorum.kendimi kötü hisstettim şimdi şeker portakalı(
Yaw ne interneti köyde yaşıyor bu çocuk. Tv olabilir ama ben onun ailesine de pek güvenmiyorum. Ailede var bir pislik ama çözemedim.
yok ya sen doğrusunu yapıyorsun aslında alışması lazım yeni saatede daha yeni ya ondan herhalde alışırlar inşallah
dün akşamda eşim erkenden yattı salonda uyuya kaldı saat daha 9 du ki o 12 den önce yatmaz neyse yatağına git dedim o uyudu uykusunu aldı gecede hiç kalkmadı seslerinizi duydum ama kalkamadım diyor
neyse bu gecede ben onların seslerini duycam ama kalkmaya yeltenmeyeceğim bu akşamda baba kız oynasınlar
dün gece öksürmekten boğazım gıcıklanıyor melisa doktor oldu sürekli muayene etti beni
anne öksür öhö öhö
tamam kızım öhö öhö
anne cızzzz (iğne)
anne kulak
anne ates
anne öksör öhö öhö
ne alakası var canım, kerem de oyuncaklarıyla hiç oynamıyor varsa yoksa tava tencere, kırılmış zerzevat ,şişeler saçma sapan şeylermaşallah ya kızına.bu erkek çocuklar sanırsam daha geç söküyor konuşmayı.ama konuştukça o ben kendimden geçiyorum.o günlerin hayalini kuruyorum bzen bıdı bıdı herşeyi anlatacağı günleri.
bi de bi sorum olacaktı bu otizm hakkında bilgisi olanlar benimle de pylaşsa.oğlum oyuncaklarla oynamayı sevmiyor.bi de yabancı akraba ayrımı yok ondabiraz araştırdım da korktum ya..acaba normal mi test yaptırsam mı?bu otizm farkındalık günüymüş.inşallah ben yanılıyorumdur.
dün gece öksürmekten boğazım gıcıklanıyor melisa doktor oldu sürekli muayene etti beni
anne öksür öhö öhö
tamam kızım öhö öhö
anne cızzzz (iğne)
anne kulak
anne ates
anne öksör öhö öhö
yok canım çıkıyor benim teyzem kullanıyordu her sefer farklı renk yapabiliyorsunben de pek uğraşmayı düşünmüyorum kendi seyrine bıraktım canım.öğrense ne ala öğrenmese de yapacak bişi yok. bu kına boya dediklei saça sürülünce artık çıkmıyormuş sanırım.bi de organik boya diyorlar acaba bunula aynı şey mi. ben de hem beyazlrımkapansın hem de azıcık değişiklik istiyorum...
maşallah ya kızına.bu erkek çocuklar sanırsam daha geç söküyor konuşmayı.ama konuştukça o ben kendimden geçiyorum.o günlerin hayalini kuruyorum bzen bıdı bıdı herşeyi anlatacağı günleri.
bi de bi sorum olacaktı bu otizm hakkında bilgisi olanlar benimle de pylaşsa.oğlum oyuncaklarla oynamayı sevmiyor.bi de yabancı akraba ayrımı yok ondabiraz araştırdım da korktum ya..acaba normal mi test yaptırsam mı?bu otizm farkındalık günüymüş.inşallah ben yanılıyorumdur.
ayşecik lazımlığın üstünde zoraki oturuyor..
tedirgin oluyor. bezi olmadığı için kendini rahat hissetmiyor sanıyorum. bazen kakasını haber veriyor.
hemen bezini açıp oturtuyorum. yok yapmıyor. kaldırıp bezini bağlıyorum. o şekilde gidip lazımlığa oturuyor yapıyor
daha zamanı var belliki
tohum otizm diye bi site var bazı belirtiler sıralanmış onların 6sı varsa test yaptırın diyor. aslında göz kontağı kurmuyor oğlum benim de dikkatimi çekmişti önceden.bugün okurken o da bi belirtiymiş.aslında netten bakmamak bu tarz şeylere biliyorum ama.haftaya çocuk psikiyatrisine götürecem testleri varmış.yaptırmaya karar verdim.inşallah sen haklısındır.ne bileyim ben çok evhamlıyım aslında....ne alakası var canım, kerem de oyuncaklarıyla hiç oynamıyor varsa yoksa tava tencere, kırılmış zerzevat ,şişeler saçma sapan şeyler
otizmde çocuk ona söylediğin şeylerle ,seslendiğinde hiç ilgilenmezmiş
yabancı akraba ayrımı yok derken ne güzel işte insanları yabancılamıyor bunları ilerde öğrenecek korkması uzak durması gereken kişileri..
sağol canım bu arada değişiklik iyi oldu
yok canım çıkıyor benim teyzem kullanıyordu her sefer farklı renk yapabiliyorsun
organik boyayı her kuaför kullanmıyor bildiğim kadarıyla daha pahalı kuaförle konuşman en iyisi
erkek çocukların geç konuştuğunu herkes söyler ama bazılarıda erken konuşur (örnek kerem)
ama bence çocukla alakalı bir durum bu sende hiç zorlama eninde sonunda konuşacak sussunlar diye bakacağız bir zaman
otizm olarak da bence yanlış düşünüyorsun her çocuk oyuncaklarla oynayacak diye bir kaide yok onun ilgi alanları başkadır bence belki seninle beraber olmak mutlu bile edebilir
ama annelik iç güdümüzde var bu maalesef insan her zaman her konuda endişe yaşabiliyor ama sonrasında çocuk büyüdükçe yersiz olduğunu görüyoruz allaha şükür
merhaba
şu azı dişlerimiz bi tamamen bi çıksa kaç gecedir uyuyamıyoruz.
başım zonkluyor.ağrı kesici verdim uyudu yavrum.
nfk benim kızımda aynen böyle yapmıştı ilk başlarda. iki yaşına doğru
almıştım lazımlığı oturuyordu ama asla yapmıyordu.altını bezlemedim zamanda tutuyordu tuvaletini.
getirip bağlamamı istiyordu bezi takınca hemen yapıyordu.ilk zamanlar üzerine düştüm baktım yapmıyor,
bıraktım 2,5 yaşına gelince, tatilde annemlerde tekrar başladık o zaman söylemeye başladı.
bir,kaç günde alıştı.daha sonra hiç altına kaçırma filan yaşamadık.geç haber verdiğinden belki.
kerim,de aynısı olurmu blimiyorum.çocuktan çocuğa değişiyor işte.dün bornda sormuştu.
lazımlık alıp denemelere başlıycam.diş çıkarma sonlansın.
arya tuvalet eğitimine başlamıştı yanlışmı hatırlıyorum?
tohum otizm diye bi site var bazı belirtiler sıralanmış onların 6sı varsa test yaptırın diyor. aslında göz kontağı kurmuyor oğlum benim de dikkatimi çekmişti önceden.bugün okurken o da bi belirtiymiş.aslında netten bakmamak bu tarz şeylere biliyorum ama.haftaya çocuk psikiyatrisine götürecem testleri varmış.yaptırmaya karar verdim.inşallah sen haklısındır.ne bileyim ben çok evhamlıyım aslında....
oyuncaklarıyla oynamaması tek nedne değil bi kaç şey var tabi nete de bakmamak lazım sadece.ben sizin de bilgilerinizialmak istedim sadece.onun yüzüznde svilce çıkınca bile dert ediyorum işte.haklısın canım annelk iç güdüsü....
inşallah çabucak çıkar:26:
demekki çocuklara bırakmak lazım bu işi onlar zamanı biliyorlar
arya başlamıştı fakat sekteye uğramış ortam değişince sıkıntı oluyor çocuklar için :26:
canım benim hiç öyle üzme kendini bak sende diyorsun internetten böyle şeylere takılmamak lazım ama anneyiz işte olmuyor maalesef
başka ne nedenler varki ???
merhaba
şu azı dişlerimiz bi tamamen bi çıksa kaç gecedir uyuyamıyoruz.
başım zonkluyor.ağrı kesici verdim uyudu yavrum.
nfk benim kızımda aynen böyle yapmıştı ilk başlarda. iki yaşına doğru
almıştım lazımlığı oturuyordu ama asla yapmıyordu.altını bezlemedim zamanda tutuyordu tuvaletini.
getirip bağlamamı istiyordu bezi takınca hemen yapıyordu.ilk zamanlar üzerine düştüm baktım yapmıyor,
bıraktım 2,5 yaşına gelince, tatilde annemlerde tekrar başladık o zaman söylemeye başladı.
bir,kaç günde alıştı.daha sonra hiç altına kaçırma filan yaşamadık.geç haber verdiğinden belki.
kerim,de aynısı olurmu blimiyorum.çocuktan çocuğa değişiyor işte.dün bornda sormuştu.
lazımlık alıp denemelere başlıycam.diş çıkarma sonlansın.
arya tuvalet eğitimine başlamıştı yanlışmı hatırlıyorum?
maşallah ya kızına.bu erkek çocuklar sanırsam daha geç söküyor konuşmayı.ama konuştukça o ben kendimden geçiyorum.o günlerin hayalini kuruyorum bzen bıdı bıdı herşeyi anlatacağı günleri.
anne öksür öhö öhö
tamam kızım öhö öhö
anne cızzzz (iğne)
anne kulak
anne ates
anne öksör öhö öhö
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?