- 24 Ocak 2014
- 1.037
- 929
- 73
sen ana okulu öğretmeni miydin canım ben seni mühendis sandım hep hay Allah.hakkını helal et. valla hızır gibi yetiştiniz sağolun kızlar..nfk canım nörologa götürmek gerektiğini bilmiyordum ben.ben de internetten teşhis koymam da.bu iki belirti beni korkuttu.neyse haftaya kontrolu var doktoruna sorayım o zman.gerekli görürse nöroloğa da götürürüm.çokk çokk sağol canım.otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bi süre önce tv de izlemiştim. uzman dr, bazı belirtiler var diye kendiniz teşhis koymayın demişti.
çocuk psikoloğu da bu teşhisi koyamaz, nörolog diye belirtmişti.
bi de bizimkiler şimdi özellikle ses vermiyor, bakmıyor bize aman oyundan geri kalırlarsa hafazanallah
bazen çağırıyorum, ayşee ayşee yok. garip sesler çıkarıyorum yok.. ayşe gel muuz, çikoçiko. anında soluğu yanımda alıyo zilli
ben anaokulunda öğretmenlik yaparken bi çocuk gelmişti. 4 yaşında. annesi babası çalışıyor.
rus bi dadısı var. sadece o ilgileniyormuş. bebekliğinden itibaren sakin huzurlu olsun diye odasında konuşulmamış
çocuk kapı sesine ilginç tepkiler veriyordu. özel doktoru vardı, bizim okula da gelmişti.
gözlemlediğim; ufak tefek oyuncak parçalarıyla oynaması. alır çevirir, o dönerken bi o yandan bi bu yandan saatlerce izler.
aynı cins oyuncakları mesela arabaları seviyordu o. yanyana dizer.. ve uzun zaman onları izler.
biri gelip bozar, o tekrar yapar. sinirlenmek hırçınlamak yok. tepkisizdi tamamen. bazen hafif hafif sallanırdı.
bi şeyler düşer, pat ya da bağırır. hiç dönüp bakmaz. zaten ismine zor dönüp bakıyordu. o da bir iki saniye sonra kafasını çevirir.
sen konuşurken dinlemez. kendi orda ama ruhu başka yerde sanki.
dışarıya karşı tamamen kayıtsız. kucağa alınmayı sevmez. dokunulmaktan hoşlanmaz.
sen onun yanına gidersin, oyuncağını alır en uzağa gider oturur. kas gelişimi de iyi değildi.
lego tarzı tak çıkar yapı oyuncaklarıyla oynayamazdı. hep püre tarzı yiyecekler vermişler, çiğnemek bile bilmiyordu.
altı bezliydi. ama onun durumu ileri safhaydı. patronum söylemişti, annesi akşamdan akşama yatağına uğruyor öpüyormuş.
hani başka bi ilgilenme yok. dadısı türkçe bile bilmiyordu, bilmiyorum ne oldu..
söylenenleri işitmiyor gibi dvranıyor sonra da etrafına bakınıyor.parmakla bişi isteme huyu yok mesela.hatta eşime de demiştim bi ara hiç işaret etmiyor bir şeyi diye.bazen bize hastalar geliyor çok geç kalınmış oluyor.sanırım beni bu derece hassas eden şahit olduğum vakalr oldu.hekim arkadaşlarım gelişim sürecinde hiç birşeyi atlama deyip duruyorlar.ben de öyle davranıyorum.ama rahat olmak aslında annenin psikolojisi için önemli...
otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bi süre önce tv de izlemiştim. uzman dr, bazı belirtiler var diye kendiniz teşhis koymayın demişti.
bi de bizimkiler şimdi özellikle ses vermiyor, bakmıyor bize aman oyundan geri kalırlarsa hafazanallah
bazen çağırıyorum, ayşee ayşee yok. garip sesler çıkarıyorum yok.. ayşe gel muuz, çikoçiko. anında soluğu yanımda alıyo zilli
ben anaokulunda öğretmenlik yaparken bi çocuk gelmişti. 4 yaşında. annesi babası çalışıyor.
rus bi dadısı var. sadece o ilgileniyormuş. bebekliğinden itibaren sakin huzurlu olsun diye odasında konuşulmamış
çocuk kapı sesine ilginç tepkiler veriyordu. özel doktoru vardı, bizim okula da gelmişti.
gözlemlediğim; ufak tefek oyuncak parçalarıyla oynaması. alır çevirir, o dönerken bi o yandan bi bu yandan saatlerce izler.
aynı cins oyuncakları mesela arabaları seviyordu o. yanyana dizer.. ve uzun zaman onları izler.
biri gelip bozar, o tekrar yapar. sinirlenmek hırçınlamak yok. tepkisizdi tamamen. bazen hafif hafif sallanırdı.
bi şeyler düşer, pat ya da bağırır. hiç dönüp bakmaz. zaten ismine zor dönüp bakıyordu. o da bir iki saniye sonra kafasını çevirir.
dışarıya karşı tamamen kayıtsız. kucağa alınmayı sevmez. dokunulmaktan hoşlanmaz.
sen onun yanına gidersin, oyuncağını alır en uzağa gider oturur. kas gelişimi de iyi değildi.
lego tarzı tak çıkar yapı oyuncaklarıyla oynayamazdı. hep püre tarzı yiyecekler vermişler, çiğnemek bile bilmiyordu.
altı bezliydi. ama onun durumu ileri safhaydı. patronum söylemişti, annesi akşamdan akşama yatağına uğruyor öpüyormuş.
hani başka bi ilgilenme yok. dadısı türkçe bile bilmiyordu, bilmiyorum ne oldu..
Yaradana kurban, aklını seveyim ben onun.
kendi küçücük, aklı kocaman maşallah melisa kuzuyaa
demek iğne de yapıyor anneye
bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.
Geçmiş olsun canım.bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.
hönk!! mühendis miii?:111:sen ana okulu öğretmeni miydin canım ben seni mühendis sandım hep hay Allah.hakkını helal et. valla hızır gibi yetiştiniz sağolun kızlar..nfk canım nörologa götürmek gerektiğini bilmiyordum ben.ben de internetten teşhis koymam da.bu iki belirti beni korkuttu.neyse haftaya kontrolu var doktoruna sorayım o zman.gerekli görürse nöroloğa da götürürüm.çokk çokk sağol canım.
geçmiş olsun canım ya..bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.
canımmm yaa kız içim parçalandı
allahım yaa ben herşeye ağlamaya hazırıım sanki yaa allahım evlatlarımızı bize bağışla böyle şeyler duyunca çalışma istemiyorum diyorum ama bizde böyle değiliz ki yani sonuçta kalan zamanları onlarla geçirmek için çabalıyoruz :26:
yok canım benim, bu çalışmak çalışmamak meselesi değilki..
o kadın bi şirkette yönetici miydi neydi.. zengin ve yoğun bi anne baba. gece geç saatte eve geliyorlar.
çocuk zaten sorunlu. anlamaları uzun sürmüş. belki daha önce dr a gitselerdi, farklı olabilirdi..
ama bi rus dadının eline vermişler bebeği, eğitimi var mı, varsa ne? nasıl çocukla ilgilendi bilinmez.
türkçe bile bilmiyorki kadın. ötesinde çocuk da hiç konuşmuyordu. tek kelime bile. okula başladıktan sonra
özel eğitim, bizim çocuklarla kaynaşma falan 3-4 ayda çok fark oldu.. ben okuldan ayrılırken çat pat konuşuyordu.
kendi yemeğini yiyordu, çiğniyordu. düşün bu çok büyük bi gelişme. ama haklısın, biz nimetteyiz hiç şükrümüz yok.
ancak böyle bi şey gördüğümüzde çocuklarımızın sağlıklı olduğuna şükretmek aklımıza geliyor. oysa dünya bi yana onun sağlığı bi yana
herşeyin başı sağlık :26:
sen neden anaokulunu bırakmıştın canım :44: gerçi zordur bir sürü çocukla uğraşmak
dersaneye başlamak için bırakmıştım. çocuk gelişimi istediğim bi bölümdü ama aptal sınav sistemi işte, başka bi bölüm okudum.
ama genede baya şey öğrenmişsindir o çalıştığın dönemde herşeyde bir hayır vardır sonuçta ayşe oluncada çıkacaktın değilmi
Nice yıllara şimdiden.24 nisan da birlikteliğimizin 13. yılı bitiyor
kesin eşim hatırlamaz o ayrıneyse bari ben bir yere götüreyim onu yemeğe falan klasik
elbette deneyim oldu. her zaman istediğim bi şey.
içimde kalmadı. bir sene kadar çalıştım galiba.
Nice yıllara şimdiden.
Ben de 24 nisan tatil yazacaksın sandım. Bize tatil olunca herkese tatil olacak gibi...
Bugün miniğime kamyon, kepçe, kürek, kova vs aldım. Parkta milletin oyuncaklarına saldırıyordu.
otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.
24 nisan da birlikteliğimizin 13. yılı bitiyor
kesin eşim hatırlamaz o ayrıneyse bari ben bir yere götüreyim onu yemeğe falan klasik
Nice yıllara şimdiden.
Ben de 24 nisan tatil yazacaksın sandım. Bize tatil olunca herkese tatil olacak gibi...
Bugün miniğime kamyon, kepçe, kürek, kova vs aldım. Parkta milletin oyuncaklarına saldırıyordu.
Okul öncesi öğretmenliğini ben de seviyorum. Gerçi kendi çocuğum olduktan sonra ister miydim bilmiyorum. Çalışma koşulları da çok iyi.
vayy 13 yıl dile kolay24 nisan da birlikteliğimizin 13. yılı bitiyor
Burdada çok sallanıyoruz. hemen hemen hergün.bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?