Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
bugün çalışıyorum ama yarın izinliyim en azından bugünde erken kaçma planlarım var kısmetse

nfk canım gezi planınız gerçekleşmiş detayları bekliyoruz belkim bizde o taraflara bir program yaparız
önerilerin önemli benim için

born canım hoşgeldin valla iyi tatil yaptın hıı kızın nasıl gittin mi hiç doktora
isim sare güzel isim adıyla büyüsün

busmai canım taşınma işleri başlamış maşallah kızz sen ne fenasın hemen adama telefon ettirip iptal ettirmişsin
gerçi sonuna kadar da haklısın bazı insanlarda çok düşüncesiz yaa

pempiş offff keyif günlerin bitti desene neyse boşver evinin direği yanınızda olsun fazla sana yardımcı olmasada en azından
arada bir oluyor değil mi

destiny canım sende taşınıyormuşsun kolay gelsin
doğum günü içinde ben bu sene iftar yemeği sonrası pasta keseceğim o yüzden bir araştırmam olmadı

aryamm tabiki doğum günü diye söyleyeceksin canım bunda utanılacak ne var ki
fesleğen fikri benimde hoşuma gitti kızz bende yapabilirim bak bu işi

cumartesi günü işten eve gelip kızımla biraz park yaptık sonrasında da bir güzel uyuduk
akşama doğruda iğnemi olmaya başladım :18: offf müthiş yakıyor inşallah işe yarar da bu acılara değer
annemlere gittik
pazar günü de sabah geç kalktık kahvaltı ev işleri melisa banyo uyut derken saat 4 oldu 5 gibide bir sahil yaptık yemek yedik döndük eve sonra
bugünde inşallah eşimi bir akrabası ev taşımak için çağırmış o işi erken hallerderlerse belki sahile bir piknik yapmaya ineriz ama bilemiyorum bakacağız

nfk canım gezi planınız gerçekleşmiş detayları bekliyoruz belkim bizde o taraflara bir program yaparız
önerilerin önemli benim için
slm canlaaaar!!!

yoldaki bakım ve tamirat dolayısıyla tüm otobanı kapatıp trafiği e5e vermişler.
gebzeden bi trafik başlıyor körfeze kadar insan doğduğuna pişman oluyor. bi de benim eşim işi dolayısıyla hergün o yolu gidip geliyor.
istanbulda böyle bi rezillik görmedim. düşünki; koskoca istanbul ankara yolu normalde otoban ve e5 toplam 8 şerit
(ki buna rağmen trafik olur), yolun 3/4ünde 3 ve 2 şerit gidiyor ve bi yerde de tek şerit.
insanlar nasıl katil olmuyor, şaşıyorum doğrusu. eşim yan yollardan girdi, çıktı 3 saate sakaryaya vardık yani.
o trafikte gitsek eminim 5-6 saati rahatlıkla bulurdu.
ama iyi küfür yedi yetkililer ki bakımı söyledikleri zamandan önce açmışlar trafiğe.

neyse kötü başladı ama güzel devam etti. maşukiyede köy pazarına uğradık alışveriş yaptık. çok güzel pembe domatesler ve çilek falan aldık.
sonra mahmudiyeye çıktık. havası nefis, deresi şırıl şırıl akıyor. biraz yürüyüş yaptık. ardından sakaryaya geçtik.

http://lezzetgezgini.blogspot.com.tr/2012/05/meshur-kofteci-mustafa-adapazar-sakarya.html
şurda ıslama köfte yedik ama giderseniz dikkat edin, sağı solu çakma lokantalarla dolu.
asıl yer burası, yüz küsür yıllık bi lokanta ve harika bi köfteleri var.benim gibi bi köfte canavarının ilk 3üne girdi yani
porsiyonları küçük, en az 1,5 diye sipariş ver, tabak gelince ne demek istediğimi anlayacaksın
neyse arkadaşları ziyaret ettik, akşam da bi düğüne katıldık döndük.
sizin program belli mi bilmiyorum ama ıslama köfte yemeden geçmeyin.

https://tr.foursquare.com/v/köfteci-ismail/4cac363e965c9c74ebcecbfa
burayı da bilirsin belkim, sakaryanın en ünlüsü.giderseniz pekmezli kabak tatlısını mutlaka dene

Busmai, bu sıralar ben bile bunalımdayımmmmm.seninki normal yani. Bu ayki bütün haklarıma hediye aldım, alışveriş yapıp rahatlayamıyorum da.
gittiğinden beri yazmadın sanıyorum. hadi bakalım annenlerle bi özlem giderin
bu ara o huy değişimi, tripler bizde de fazlasıyla mevcut
yolda kesinlikle elimi tutmuyor. gösterdiğim güzergahtan da gitmiyor. ne kadar süre geçirirse geçirsin parktan çıkmak istemiyor.
ağlama krizlerine giriyor dediğin gibi tekmeler tokatlar parka gidip gelmek artık bana eziyet olmaya başladı.
keyifle evden çıkıyoruz ama dönüşte ayşecik ağlak ben de agresif oluyorum. işte bu sebeplerden

oh oh, alışverişlere de gitmiş ana kız.
nasibi varmış demek. bazen koca avm de bulamadığın şeyi küçücük bi dükkanda buluyorsun..
bu arada tarih belli oldu demek, sen ne giyiceksin, belli oldu mu?

Busmai evet canım ben de taşınıyorum inşallah sen nereye tasınıyosun karnın burnunda zor olmıcak mı yardım eden birileri var mı bari

Nfk seni gelmez dedilerdi ben de fırçadan kurtuldum sandıydım:)
oo, hayırlı olsun canım. ev de almışsınız. sağlıkla, huzurlu oturun inş.. kolaylıklar diliyorum.

gelmez mi sandıııın?! yazmasam bile gözüm üstünüzde kızıııııım!

Selaminaleykum canlar..
biz geldik evimize gecmise henuz bakamadan bi selam vereyim dedim yarin uzun uzun bakicam.ins.cook.ozledikk.hepiniziiii ins herseyler.yolundadir...
hoşgeldin.. valla çok özledik seni. bu sefer bayağı uzun kaldın sanıyorum.
ama yine de doyulmaz

bir taşla iki kuş değil, bir taşla kuş katliamı
çok güzel düşünmüşsün canım.

kız o hallerinle baby shower parti mi yaptın bi de?!
bence ikinize bir parti yapmalıydınız, sen de hamilesin.. sen ablana jest yapmışsın, ellerine yüreğine sağlık..

amiiiiin! gözün aydın.. bu kısa ayrılık bakalım nasıl etki yapacak sizde

ayşeciğin iki gündür ateşi var. sakaryada üşüttük sandım ama çok yükselmiyor ateşi, belki yarım bir derece kadar.
bugün de gördüm üst azı dişi patlamış. zaten son günlerde şırıl şırıl salya akıtıyordu inş çabucak geçer bu dönem de..

eşim balığa gitti. benim de kocamaaaaan bi sepet ütüm var. ayşecik çizgi film seyrederken bi kısmını yaparım inş.

Şeker portakalım bugün çalışıyorsun demek :/ neyseki yarın izinlsin. İyi değerlendir bak!! Sakın ütü ve ev işi moduna girme!!! :)

Nfkcım ne güzel bir değişiklik olmuş. Trafik haricinde bir sıkıntınız olmamış çok şükür. Ayşeciğin de dişi hayırlı olsun :)
Benim ne giyeceğim belli değil tabisiiii. Düğün ağustos sonu. O vakte kadar karatay yapıp, verebildiğim kadar kilo verip öyle alıcam kıyafeti inşallah aklımda güzel bir mor veya hürrem yeşili tarzı bişiler var ama kısıtlamıyorum hayallerimi

Biz de caddeye doğru uzunnn bi yürüyüş yapıp geldik ailecek. Yarın sabah gidiyo bizimkiler Efe de huysuzluğun doruklarında; elimde kalacak gibi

yorgunum ama keyifli geçti bu tatil. İstanbul kaçamağı yaptık. oğlana düğün kıyafeti çoooook aradık. kızınkiler hazırdı şükür gerçi kızlara bulmak zor değil...Mahmutpaşa Tahtakale ve yeşildireği gezdik tabiki mecburiyetten. tahtakalede gökmen oyuncaktan bikaç güzel şey buldum tavsiye ederim fiyatlar çok cazip. hava da çok güzeldi şansımıza ama benim kuzular çok huzursuz..kızım geceleri sürekli ağlıyor. gündüz zaten ağızları hep ayrık hiç sakin isteme yok hep ağlayarak...benim kafa da çok şiş eşimle sabır sınırlarımızı zorluyolar...duymazdan gelme taktiği denicem öneriniz varmı..

bu arada şekerportakalı baban tedaviye başlamış şükür..busmai size de geçmiş olsun.pembiş Allah kavuştursun
hepinizi öptüm

Ne düğünü noluyooooo??? Güle güle kullansın kuzular oyuncakları :) kız bizim bi tane ile canımız çıkıyo; sen iyi bu vakte kadar fıttırmadın

Yarın akşam Efe ile bi arkadaşıma gideceğim inşallah. Mor bulgur salatasını merak ediyordu; akşamdan bulgurunu haşladım. Çocuklara da busmainin elmalı ıslak kekinden yaptım. Annem de bikaç gün yetecek yemek hazırladı sağolsun. Şimdi Efeyi uyutacam diye totom yer gördü :) iyi geceler herkeseeeeee.

Günaydınnnn

Bir sürü para verip, fisher price konuşan lazımlık aldım ama Kerem yine de oturmak istemiyor :/

gunaydin canlar..

Aysecik, nasil becerdiyse altinda bezi varken yatagimizi islatti :111:
Allahtan koruma vardi. Herseyi cikarip yikamaya attim. Evi toparliyorum, belkim saliya giderim..

eaglee, bebeler hazir sen ne giyeceksin kuzum??

pembisim, 19 mayisin pazartesiye denk gelmesi ne guzel oldu. Hem nobetin kaynadi, hem annenlerle daha cok vakit gecirmis oldun..
Gitti mi sizinkiker?..

busmai, dogumdan once tuvalet egitiminde yol almak istiyorsun. Ancak yeni kardesle basa saran cocukla duyuyoruz. Ben de biraktim. İsaretler var ama gunden gune daha hazir hisedecegini saniyorum.Bir iki ay daha gecsin bakalim. O zaman daha kisa surer. Sen de su asamada kendini sikma, yaz sonu tekrar denersin.
Olmadi seneye kalir.

elifnaz nerde yahuu?!

Kızlar elinde güzel pizza tarifi olan var mı, çok denedim ama olmuyor.. Bi yerde de patlıcanlı pizza yemiştim süperdi

Belki Kerem başa sarmaz diyerek aradan çıkarmak istiyorum ya.. Ama nasıl yapacağımı bilemiyorum işte hiç yanaşmıyor. Ara ara oturtmayı deneyeceğim ben de ,bakalım. Zira dikkatlice uğraşacak halim yok çook tembel hissediyorum bu iş için kendimi

Elifnazı ben de merak ettim..

Dun aysecikle parka gittik. Kucucuk bi topu vardi elinde. Dusurunce 3,5-4 yasinda bi oglan gelip aldi gitti.
Aysecik ardindan kisik sesle kibar kibar "vey topu veyy!" dediyse de cocuk coktan parkin diger ucuna isinlanmisti.

Eve gideceklermis annesi 10 dk ugrasti. Sonunda topu getirdi. Bana uzatti. "Bak bu bebegin topu, annesine veriyoruz" dedi. Ben de topu aldim. "Evet, bu bizim topumuz, izin istemeden alma" dedim. Cocuk yuzume kotu kotu bakti ve gerilip bi tukurdu.
Sok oldum, "aaa, cok ayip hic yakismadi" dedim. Bu sefer diger tarafima gecip yine tukurdu. Annesi de kaniksamis durumu. Dilinin ucuyla kusura bakmayin, blmyrm nasil vazgeciricez bu huyundan dedi.. Allah ana babasina guc versin, benim bile pataklayasim geldi veledi.. Simarikliga hic sabrim yok valla!!

Bize de bazen parkta musallat oluyo böyle çocuklar.. Tersliyorum, benim de hiç tahammülüm yok

Günaydınnnn

Bir sürü para verip, fisher price konuşan lazımlık aldım ama Kerem yine de oturmak istemiyor :/

Canım benim çocuk hazır değil demkki. Niye kasıyosun bebişimmmm? :) bizim komşunun oğlu üç yaşında ve ısrarla reddediyomuş. Akışına bırakmış mecburen. Sonuçta on yaşında hala bezlenen yok.

Herşey bir yana nöbet kaynaması diğer yana :))) annemler gitti sabah 8:15 gibi. O saatlerde ortalıkta koşturan Efe haydutu 8:40 gibi kalktı. Yani vedalaşamadılar. Neyseki pazar günü ankaraya gideceğiz; gelen akrabaları görmeye.

Cahideden dene bence

Amanınnnn çok kötü

Biz de dün parka gittik. Efeden yarım yaş büykük bi çocuk topunu ısrarla paylaşmak istemeyip gözünün önünde dolandı durdu oğluşumun. Bi ara yanına gitti Efe ve futbol oynayalım demek için şut çekme hareketi yaptı. Ama çocuğun bacağına denk geldi. Anam velet de hemen tekme atmaz mı?? Neyse dedim bak kardeşe vurursan o da vurur dedim uzaklaştırdım. Çocuk babasını pataklamaya başladı biz gidince ağzındaki kürdanı zorla çıkarıyor diye. Agresif çocukla uğraşmak zor. Yani başkalarına zarar vermesin Allah korusun :/

Cahideyle yıldızımız barışmadı.. hangi tarifini denediysem beğenmedim. Ev yapımı simit, pasta, bi iki yemek çeşidi, en son da muhallebili kemalpaşa tatlısı.. Uğraşmaya değmeyen tatlar çıktı. Sonunda bıraktım.

Oğluşun öğrenmesini istiyorum çünkü bezle dolaşmasına üzülüyorum. Kimyasal içeriyorlar sonuçta.
Bir de görümcem oğluna 3,5 yaşında öğretti tuvaletini, baya zorlandı. Sürekli altına yapıyordu, üst baş rezalet.. Şimdi 4,5 yaşında ,geçende yazlığın bahçesine kakasını yapmış! Çok iğrenç,midem bulandı..Büyük çocuğu hizaya sokmak daha zor. Bak senin komşu da öğretememiş hala.

Dün gece Kerem yatarken
"iyi gece anne, iyi gece baba." dedi çok sevimliydi :)

Günaydınnnn

henuz hazır değil demeki zaten tuvalet egıtımı ıcın 2- 2bucuk yas ideal olan. eger zorlarsan sureklı ısrarcı olursan ters tepkı yaratırsın canım. hem tuvaletten korkar hemde ınat eder. kendi hazır oldugunda işaret verir. bırde hazır olmadan cabalarsan ve basaramzsa basarısız oldugu duygusunu yasar ve ılerkı hayatını etkıler psıkolok bır arkadasımla bunu uzun uzun konumsusduk. ve onun tavsıyesı onu zorlamadan haızr oldugunu hıssetıgımızde tuvalet e oturmak ısdermısın dıye sormak hayır derse zorlamamk ve bıraz zaman gecmeısnı beklemek. buarada tuvalet ıle ılgılı sarkılar soylemek kıtaplar okumak ve bızı gormesını sağlamakmıs . buarada onemlı bır noktatuvalete cıktıklarında kendılerındne bır parcanın gıttıgını dusunuyorlarmıs o nedenle tuvalete yaptıgında mutlaka el sallanıp sifonu cekmesinbi sağlamak lazımmıs.

Zorlamıyorum zaten.
Ama ben bu işleri tamamen çocuğun keyfine bırakmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.
Tracy Hogg un kitabında "çocuk diğer herşeyi bizden öğrendiği gibi tuvaletini tuvalete yapmayı da bizden öğrenir, kendi kendine öğrenmesini beklemek saçma olur.. 2 yaş civarı çocuğun en agresif olduğu yaştır ve bu yaştan önce tuvalet alışkanlığını kazandırmak daha doğrudur. " diyor

cocukların bedensel gelısımı de var canım bıur cocugun cişini tutabilmesi için kas gelişiminin tamamlana bılmesı laızm buda tabı cocukdan cocuga degısıklık gosdersede genelde 2- 2bucuk yas arasında oluyormus. kız cocuklarında bu daha erken de olabılıyormus. bunun dışında tabııkı bızden ogrenecek bunuda gorsellıgı kullanarak yapmalıyız yanı bızı tuvalette gormelıler. sarkılarla vede kıtaplarla ogretmelıyız. eger cocuk haızr degılse ne kadar ugrasılırsa ugrasılsın sadece cocukta travma yarttıgıuna ınanıyorum ben. cocugun buna hazır olduguda farklı yollarla anlasılabılınıyor. nasıl mı bır kenara cekılerek altına yapması sabah bezınde cıs olmaması aradabır tuvalete oturmak ısdemesı vs. siz oturak almıssınız onu sürekli gorebilecegı yere koyun zamanla kendı ısdeyecekdır zaten. buarada yanlıs anlasılma olması cocugu bırak kendı basına öğrenır demek isdemedim sadece zamanlama cok önemli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…