slm canlaaaar!!!nfk canım gezi planınız gerçekleşmiş detayları bekliyoruz belkim bizde o taraflara bir program yaparız
önerilerin önemli benim için
gittiğinden beri yazmadın sanıyorum. hadi bakalım annenlerle bi özlem giderinBusmai, bu sıralar ben bile bunalımdayımmmmm.seninki normal yani. Bu ayki bütün haklarıma hediye aldım, alışveriş yapıp rahatlayamıyorum da.
bu ara o huy değişimi, tripler bizde de fazlasıyla mevcutBiz de iki yaş sendromundayız sanırım ,
Dün ananeye bırakmak için yolda yürüyorduk, durdu ağlıyor , kucağıma alayım diyorum ıııh diyo ağlıyo , eline evden ufak bi çanta almış onu taşımaya çalışıyo, zorlanıyor, onu bana ver diyorum yine ağlıyo, yoruldu diye kucağıma almaya yeltenince ayaklarıyla üzerime vuruyor bi de yaramazsonuç , gösteriden 1 saat evvel evden çıkmamıza rağmen 10 dk kala yetişebildim..
Yolda yürütemediğim çocuk, apartmanda ananeyi görünce gülücükler saçmaya başladı , inadı nazı anneye bunların (;
oh oh, alışverişlere de gitmiş ana kız.Bugün öğle arası okulda kalmadım güne. Anneciğim ve babacığım burdayken gün olur mu :)?? İyiki de kalmamışım valla karataylık bi tek salata varmış. Okul çıkışı da anneme düğün için kıyafet bakmaya gittik. Güzel bi elbise ceket takım aldık. Koca ankarada bulamyıp burda bulması trajik :)
oo, hayırlı olsun canım. ev de almışsınız. sağlıkla, huzurlu oturun inş.. kolaylıklar diliyorum.Busmai evet canım ben de taşınıyorum inşallah sen nereye tasınıyosun karnın burnunda zor olmıcak mı yardım eden birileri var mı bari
Nfk seni gelmez dedilerdi ben de fırçadan kurtuldum sandıydım:)
hoşgeldin.. valla çok özledik seni. bu sefer bayağı uzun kaldın sanıyorum.Selaminaleykum canlar..
biz geldik evimize gecmise henuz bakamadan bi selam vereyim dedim yarin uzun uzun bakicam.ins.cook.ozledikk.hepiniziiii ins herseyler.yolundadir...
bir taşla iki kuş değil, bir taşla kuş katliamıAryacım ben aynı zamanda yeni evime geçicem ya herkes toplanmışken bir de yasin okuyalım istiyorum.herkese de böyle soylemeyi düşünüyorum çunku muhtemelen bi ev hediyesiyle gelecekler bi de doğum gunu dersem çok ayıp olur.bence söylemesen de olur herkes eve gelince anlar:)
kız o hallerinle baby shower parti mi yaptın bi de?!Dogumgunu telaslari baslamis ne guzel ben bu yil gecen yilki.gibi bir.kutlama yapamicam saniyorum cunku ablam yeni dogum yapmia olucak memlekette yapamam burda da yapmak canim hic.istemiyor ama.ufak capli da olsa bisiler yaparim saniyorum...ablamin dogumu yaklastigi icin gitmisken surpriz.baby shower yaptk ig ye yukledim.fotoyu.cok hos oldu hersey kiz bebeklerin herbiseyi susluuu :)))
Bizde de hersey yolunda cok.sukur yasir pasa evi ozlemis her kosesini didikledi neyseki babasi babanneye goturdu.ozlem gidersinler bende.biraz kafa.dinliyim :)) bu arada biz artik.yolun yarisini bitirdikkk diger dogumlara da pek az.kaldi heyecan yaptimm :)
amiiiiin! gözün aydın.. bu kısa ayrılık bakalım nasıl etki yapacak sizdeGünaydınlar herkeseeeeeee :) 19 mayısımız kutlu olsun. Çocuklarımız büyüyüp vatana millete hayırlı birer genç olsunlar inşallahhh.
Kocacım gece 1 gibi geldi. Yataktaki yayılma günlerim bitti
.
yorgunum ama keyifli geçti bu tatil. İstanbul kaçamağı yaptık. oğlana düğün kıyafeti çoooook aradık. kızınkiler hazırdı şükür gerçi kızlara bulmak zor değil...Mahmutpaşa Tahtakale ve yeşildireği gezdik tabiki mecburiyetten. tahtakalede gökmen oyuncaktan bikaç güzel şey buldum tavsiye ederim fiyatlar çok cazip. hava da çok güzeldi şansımıza ama benim kuzular çok huzursuz..kızım geceleri sürekli ağlıyor. gündüz zaten ağızları hep ayrık hiç sakin isteme yok hep ağlayarak...benim kafa da çok şiş eşimle sabır sınırlarımızı zorluyolar...duymazdan gelme taktiği denicem öneriniz varmı..
bu arada şekerportakalı baban tedaviye başlamış şükür..busmai size de geçmiş olsun.pembiş Allah kavuştursun
hepinizi öptüm
gunaydin canlar..
Aysecik, nasil becerdiyse altinda bezi varken yatagimizi islatti :111:
Allahtan koruma vardi. Herseyi cikarip yikamaya attim. Evi toparliyorum, belkim saliya giderim..
eaglee, bebeler hazir sen ne giyeceksin kuzum??
pembisim, 19 mayisin pazartesiye denk gelmesi ne guzel oldu. Hem nobetin kaynadi, hem annenlerle daha cok vakit gecirmis oldun..
Gitti mi sizinkiker?..
busmai, dogumdan once tuvalet egitiminde yol almak istiyorsun. Ancak yeni kardesle basa saran cocukla duyuyoruz. Ben de biraktim. İsaretler var ama gunden gune daha hazir hisedecegini saniyorum.Bir iki ay daha gecsin bakalim. O zaman daha kisa surer. Sen de su asamada kendini sikma, yaz sonu tekrar denersin.
Olmadi seneye kalir.
elifnaz nerde yahuu?!
Dun aysecikle parka gittik. Kucucuk bi topu vardi elinde. Dusurunce 3,5-4 yasinda bi oglan gelip aldi gitti.
Aysecik ardindan kisik sesle kibar kibar "vey topu veyy!" dediyse de cocuk coktan parkin diger ucuna isinlanmisti.
Eve gideceklermis annesi 10 dk ugrasti. Sonunda topu getirdi. Bana uzatti. "Bak bu bebegin topu, annesine veriyoruz" dedi. Ben de topu aldim. "Evet, bu bizim topumuz, izin istemeden alma" dedim. Cocuk yuzume kotu kotu bakti ve gerilip bi tukurdu.
Sok oldum, "aaa, cok ayip hic yakismadi" dedim. Bu sefer diger tarafima gecip yine tukurdu.Annesi de kaniksamis durumu. Dilinin ucuyla kusura bakmayin, blmyrm nasil vazgeciricez bu huyundan dedi.. Allah ana babasina guc versin, benim bile pataklayasim geldi veledi.. Simarikliga hic sabrim yok valla!!
Günaydınnnn
Bir sürü para verip, fisher price konuşan lazımlık aldım ama Kerem yine de oturmak istemiyor :/
gunaydin canlar..
Aysecik, nasil becerdiyse altinda bezi varken yatagimizi islatti :111:
Allahtan koruma vardi. Herseyi cikarip yikamaya attim. Evi toparliyorum, belkim saliya giderim..
eaglee, bebeler hazir sen ne giyeceksin kuzum??
pembisim, 19 mayisin pazartesiye denk gelmesi ne guzel oldu. Hem nobetin kaynadi, hem annenlerle daha cok vakit gecirmis oldun..
Gitti mi sizinkiker?..
busmai, dogumdan once tuvalet egitiminde yol almak istiyorsun. Ancak yeni kardesle basa saran cocukla duyuyoruz. Ben de biraktim. İsaretler var ama gunden gune daha hazir hisedecegini saniyorum.Bir iki ay daha gecsin bakalim. O zaman daha kisa surer. Sen de su asamada kendini sikma, yaz sonu tekrar denersin.
Olmadi seneye kalir.
elifnaz nerde yahuu?!
Kızlar elinde güzel pizza tarifi olan var mı, çok denedim ama olmuyor.. Bi yerde de patlıcanlı pizza yemiştim süperdi
Belki Kerem başa sarmaz diyerek aradan çıkarmak istiyorum ya.. Ama nasıl yapacağımı bilemiyorum işte hiç yanaşmıyor. Ara ara oturtmayı deneyeceğim ben de ,bakalım. Zira dikkatlice uğraşacak halim yok çook tembel hissediyorum bu iş için kendimi
Elifnazı ben de merak ettim..
Dun aysecikle parka gittik. Kucucuk bi topu vardi elinde. Dusurunce 3,5-4 yasinda bi oglan gelip aldi gitti.
Aysecik ardindan kisik sesle kibar kibar "vey topu veyy!" dediyse de cocuk coktan parkin diger ucuna isinlanmisti.
Eve gideceklermis annesi 10 dk ugrasti. Sonunda topu getirdi. Bana uzatti. "Bak bu bebegin topu, annesine veriyoruz" dedi. Ben de topu aldim. "Evet, bu bizim topumuz, izin istemeden alma" dedim. Cocuk yuzume kotu kotu bakti ve gerilip bi tukurdu.
Sok oldum, "aaa, cok ayip hic yakismadi" dedim. Bu sefer diger tarafima gecip yine tukurdu.Annesi de kaniksamis durumu. Dilinin ucuyla kusura bakmayin, blmyrm nasil vazgeciricez bu huyundan dedi.. Allah ana babasina guc versin, benim bile pataklayasim geldi veledi.. Simarikliga hic sabrim yok valla!!
Canım benim çocuk hazır değil demkki. Niye kasıyosun bebişimmmm? :) bizim komşunun oğlu üç yaşında ve ısrarla reddediyomuş. Akışına bırakmış mecburen. Sonuçta on yaşında hala bezlenen yok.
Herşey bir yana nöbet kaynaması diğer yana :))) annemler gitti sabah 8:15 gibi. O saatlerde ortalıkta koşturan Efe haydutu 8:40 gibi kalktı. Yani vedalaşamadılar. Neyseki pazar günü ankaraya gideceğiz; gelen akrabaları görmeye.
Cahideden dene bence
Amanınnnn çok kötü
Biz de dün parka gittik. Efeden yarım yaş büykük bi çocuk topunu ısrarla paylaşmak istemeyip gözünün önünde dolandı durdu oğluşumun. Bi ara yanına gitti Efe ve futbol oynayalım demek için şut çekme hareketi yaptı. Ama çocuğun bacağına denk geldi. Anam velet de hemen tekme atmaz mı?? Neyse dedim bak kardeşe vurursan o da vurur dedim uzaklaştırdım. Çocuk babasını pataklamaya başladı biz gidince ağzındaki kürdanı zorla çıkarıyor diye. Agresif çocukla uğraşmak zor. Yani başkalarına zarar vermesin Allah korusun :/
Günaydınnnn
Bir sürü para verip, fisher price konuşan lazımlık aldım ama Kerem yine de oturmak istemiyor :/
henuz hazır değil demeki zaten tuvalet egıtımı ıcın 2- 2bucuk yas ideal olan. eger zorlarsan sureklı ısrarcı olursan ters tepkı yaratırsın canım. hem tuvaletten korkar hemde ınat eder. kendi hazır oldugunda işaret verir. bırde hazır olmadan cabalarsan ve basaramzsa basarısız oldugu duygusunu yasar ve ılerkı hayatını etkıler psıkolok bır arkadasımla bunu uzun uzun konumsusduk. ve onun tavsıyesı onu zorlamadan haızr oldugunu hıssetıgımızde tuvalet e oturmak ısdermısın dıye sormak hayır derse zorlamamk ve bıraz zaman gecmeısnı beklemek. buarada tuvalet ıle ılgılı sarkılar soylemek kıtaplar okumak ve bızı gormesını sağlamakmıs . buarada onemlı bır noktatuvalete cıktıklarında kendılerındne bır parcanın gıttıgını dusunuyorlarmıs o nedenle tuvalete yaptıgında mutlaka el sallanıp sifonu cekmesinbi sağlamak lazımmıs.
Zorlamıyorum zaten.
Ama ben bu işleri tamamen çocuğun keyfine bırakmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.
Tracy Hogg un kitabında "çocuk diğer herşeyi bizden öğrendiği gibi tuvaletini tuvalete yapmayı da bizden öğrenir, kendi kendine öğrenmesini beklemek saçma olur.. 2 yaş civarı çocuğun en agresif olduğu yaştır ve bu yaştan önce tuvalet alışkanlığını kazandırmak daha doğrudur. " diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?