Dun aysecikle parka gittik. Kucucuk bi topu vardi elinde. Dusurunce 3,5-4 yasinda bi oglan gelip aldi gitti.
Aysecik ardindan kisik sesle kibar kibar "vey topu veyy!" dediyse de cocuk coktan parkin diger ucuna isinlanmisti.
Eve gideceklermis annesi 10 dk ugrasti. Sonunda topu getirdi. Bana uzatti. "Bak bu bebegin topu, annesine veriyoruz" dedi. Ben de topu aldim. "Evet, bu bizim topumuz, izin istemeden alma" dedim. Cocuk yuzume kotu kotu bakti ve gerilip bi tukurdu.
Sok oldum, "aaa, cok ayip hic yakismadi" dedim. Bu sefer diger tarafima gecip yine tukurdu.Annesi de kaniksamis durumu. Dilinin ucuyla kusura bakmayin, blmyrm nasil vazgeciricez bu huyundan dedi.. Allah ana babasina guc versin, benim bile pataklayasim geldi veledi.. Simarikliga hic sabrim yok valla!!
diğer mesajımda yazmayı unutum yanlıs anlamamıssındır umarım sen yanlıs yapıyorsun anlamında yazmamısdım ben.
'on yaşında hala bezlenen yok'Canım benim çocuk hazır değil demkki. Niye kasıyosun bebişimmmm? :) bizim komşunun oğlu üç yaşında ve ısrarla reddediyomuş. Akışına bırakmış mecburen. Sonuçta on yaşında hala bezlenen yok.
Herşey bir yana nöbet kaynaması diğer yana :))) annemler gitti sabah 8:15 gibi. O saatlerde ortalıkta koşturan Efe haydutu 8:40 gibi kalktı. Yani vedalaşamadılar. Neyseki pazar günü ankaraya gideceğiz; gelen akrabaları görmeye.
Biz de dün parka gittik. Efeden yarım yaş büykük bi çocuk topunu ısrarla paylaşmak istemeyip gözünün önünde dolandı durdu oğluşumun. Bi ara yanına gitti Efe ve futbol oynayalım demek için şut çekme hareketi yaptı. Ama çocuğun bacağına denk geldi. Anam velet de hemen tekme atmaz mı?? Neyse dedim bak kardeşe vurursan o da vurur dedim uzaklaştırdım. Çocuk babasını pataklamaya başladı biz gidince ağzındaki kürdanı zorla çıkarıyor diye. Agresif çocukla uğraşmak zor. Yani başkalarına zarar vermesin Allah korusun :/
nerelerdesin yaaa?! güzel gözlü sahil nasıl?henuz hazır değil demeki zaten tuvalet egıtımı ıcın 2- 2bucuk yas ideal olan. eger zorlarsan sureklı ısrarcı olursan ters tepkı yaratırsın canım. hem tuvaletten korkar hemde ınat eder. kendi hazır oldugunda işaret verir. bırde hazır olmadan cabalarsan ve basaramzsa basarısız oldugu duygusunu yasar ve ılerkı hayatını etkıler psıkolok bır arkadasımla bunu uzun uzun konumsusduk. ve onun tavsıyesı onu zorlamadan haızr oldugunu hıssetıgımızde tuvalet e oturmak ısdermısın dıye sormak hayır derse zorlamamk ve bıraz zaman gecmeısnı beklemek. buarada tuvalet ıle ılgılı sarkılar soylemek kıtaplar okumak ve bızı gormesını sağlamakmıs . buarada onemlı bır noktatuvalete cıktıklarında kendılerındne bır parcanın gıttıgını dusunuyorlarmıs o nedenle tuvalete yaptıgında mutlaka el sallanıp sifonu cekmesinbi sağlamak lazımmıs.
inan şımarık çocuğa hiiç sabrım yok!okurken sok oldum ama çocugun örenek aldığı biri vardır mutlaka biryerden görüp başlamısdır. ailede pek bir uöursuz oyle özür dileyip naısl vazgectırıcez demekle vazgecmıyor cocuklar. ıyı dayanmıssın sne benım tepkım kesın sert olurdu yanı dövme olarak alınmasın ama kızardım cocuga .
Buralardayım bebişimaaaa, bu kadar tembel topik gormedim.
arya, dilanaz, colicos, bahar, ilbilge, ecrin, born, bahar, seker portakalim, pamuk helva nerelerdesiniz huuuu!
Ne düğünü noluyooooo??? Güle güle kullansın kuzular oyuncakları :) kız bizim bi tane ile canımız çıkıyo; sen iyi bu vakte kadar fıttırmadın
'on yaşında hala bezlenen yok'
senin bu rahatlığını ve mantığını seviyorum dostum!:13:
oo, her şerde bi hayır var. baksana, siz de ankara yolcususunuz
çocuğun kendini ifade etmesi tamam ok de; bu sınırsız kural tanımamazlık, bu vurmalar herkesin içinde ana babayı şebek etmeler ne yaa!!
kendi jenerasyonumla, çocuğumki arasında terbiye ve eğitim bakımından o kadar fark varki.. bakalım biz nasıl yetiştiricez bu çocukları :26:
nerelerdesin yaaa?! güzel gözlü sahil nasıl?
tuvalet eğitimi konusunda tüm yazdıklarına katılıyorum. kas kontrolü için biraz daha beklemek lazım sanıyorum.
inş zamanlıca ve çok zorlanmadan hallederiz bunu..
inan şımarık çocuğa hiiç sabrım yok!
orda izinsiz alma dememin sebebi de, annesinin söylemesinden etkilenmiyor, benden çekinir diyeydi.
ama nerdeeeee?
bi de velet öyle kendi çapında tükürmüyor, büyük adam gibi üstüme koca koca tükürükler attı ya
Bu arada ilk cupcake denemem için tarif bakıyorum, sizlerden yapan varmı? Doğumgününe yapıcam da öncesinde bi deneme yapayımm
kardeşim evleniyor biricik görümceyim anlayacağınız....yeşil payetli bir kumaştan elbise diktiriyorum malum alt bedenle üst beden uymuyor
fıttırmadımmı bilmiyorum emin değilim ama çok enteresan bir dönemdeyim sanırım kayış koptu bünye herşeyi kaldırıyor(anayım ben anayım der hep gırgır yaparım evdekilere...2 yaş dönemi için öneri bekliyorum bak çok ciddiyim sadece acımayın destek olun bugün kızım krize girdi yarım saat ağlamakla bağırmak arası bir inat yaptı...bide bunlar sırayla yapıyo biri ağlarken diğeri çok sakin hatta kardeşini uyarıyor yapma ağlama hayır yasak diye:)
valla film gibi:)
Su akar yolunu bulur demişler sonuçta
Anaaaaaaaa; sen de mi görümce olcan?? Fazla ortak noktamız mı oldu ne?? Allah tamamına erdirsin. Ben hazır bakıcam inşallah. Senin de alt üst bedenin uymuyosa bişi demiyorum!! :)
Valla biz sürekli kudurduğumuz için iki yaş ergenliğini bilmiyorum :) ama okuduğum yazılarda çocukla zıtlaşmamak gerektiği ve ses tonu ile önemsediğimizi hissettirmemizi ama sınırları da farkettirmemizi önermişler. Sana bunu uygulamada başarılarvalla okurken seninkiler çok tatlı ama yaşamak olarak bilemicem :))
ikizim var benim o beni 10 yıl önce görümce yaptı şimdi küçük kardeş yapıyor...evet matematikçi arızalı görümce ortak noktamıztatlılar teyzesi ama uyurken bambaşka güzeller tıpkı öğrencisiz okulun keyfine doyulmadığı gibi:)
geçen sene yapamadığın doğum gününün de acısını çıkartacaksın belliki.Buralardayım bebişimOkuyorum da nete ayırdrdığım Kısıtlı zamanlarımda doğumgünü araştırmaları yapıyorum. Zaman az kaldı, ben tutuştum:18:
evet. efe de iki bebe kapasitesinde olduğuna göre; anam yoksa siz aynı kişi misiniz?Anaaaaaaaa; sen de mi görümce olcan?? Fazla ortak noktamız mı oldu ne?? Allah tamamına erdirsin. Ben hazır bakıcam inşallah. Senin de alt üst bedenin uymuyosa bişi demiyorum!! :)
Valla biz sürekli kudurduğumuz için iki yaş ergenliğini bilmiyorum :) ama okuduğum yazılarda çocukla zıtlaşmamak gerektiği ve ses tonu ile önemsediğimizi hissettirmemizi ama sınırları da farkettirmemizi önermişler. Sana bunu uygulamada başarılarvalla okurken seninkiler çok tatlı ama yaşamak olarak bilemicem :))
''efe ve annesinin maceraları 698. gün''Akşam iki çocuklu bi arkadaşıma gittim. Efe yine fırtına mode on du. Sonuç kırık bir kupa oldu. Neyseki bununla atlattık :) baya sohbet ettik ama hep ayakta :) bu sefer 5 yaşındaki abla ile daha iyi anlaştı. Arkadaşım bu kudurukluğa karşı bu kadar sakin olmayı nasıl başardığımı, ilaç kullanıp kullanmadığımı sorduah ahhhhh dedim :)
kardeşim evleniyor biricik görümceyim anlayacağınız....yeşil payetli bir kumaştan elbise diktiriyorum malum alt bedenle üst beden uymuyor
fıttırmadımmı bilmiyorum emin değilim ama çok enteresan bir dönemdeyim sanırım kayış koptu bünye herşeyi kaldırıyor(anayım ben anayım der hep gırgır yaparım evdekilere...2 yaş dönemi için öneri bekliyorum bak çok ciddiyim sadece acımayın destek olun bugün kızım krize girdi yarım saat ağlamakla bağırmak arası bir inat yaptı...bide bunlar sırayla yapıyo biri ağlarken diğeri çok sakin hatta kardeşini uyarıyor yapma ağlama hayır yasak diye:)
valla film gibi:)
sabah sabah beni gülümsettin, ilahiikizim var benim o beni 10 yıl önce görümce yaptı şimdi küçük kardeş yapıyor...evet matematikçi arızalı görümce ortak noktamıztatlılar teyzesi ama uyurken bambaşka güzeller tıpkı öğrencisiz okulun keyfine doyulmadığı gibi:)
Pembişimmm cupcake tarifi için çok saol valla makbule geçti. Sen yaparken orada ( sütü kestirip koymaktan bahsetmiş ya) sen kestirmişmiydin??
Rica ederim canım.
Normal süt koydum valla. Ayrıca hindistan cevizi o eklememiş ama ben ekledim ki çok güzel bir lezzet verdi. Vanilya da normal poşettekilerden koydum; aramakla uğraşmadım esans modunda olanı
ay sağolasın bacımmmKaç cup çıkıyor ? Ben yarım ölçü yapayım olmazssa. Bugün yapar arz ederim komutanımm
Ok bende bi yarım ölçü deneyeyim.Ben de ilk denemede yarım ölçü yapmıştım. Mantıklı yani çekirgevalla unuttum kaç tane çıktığını. Ama 12 den çoktu sanki...???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?