Hahha ya cidden imam işi alemdi :)Geçmiş olsun canım babacığına. Allahtan biraz toparlamış, inş çok çok daha çabuk iyileşirr.
valla canikom bol bol çikolata ve truf getirdi:) ben bana bişi alma demiştim zaten. Kıyafet konusunda pek tutturamıyor, daha önce aldıklarını hiç giymedim neredeyse. Aryaya kot mont kot şortlu bahçevan ve şalvar almış bu kadar. Zaten son günü beklemişler alışveriş için ondada pazar olduğu için heryer kapalıymış:))
Ay canım geçmiş olsun, neler yaşamışsındır allah bilir . Şimdi iyi değil mi ayşecik?? Eşinin tavrı da herkesin eşinin olduğu gb ymiş anladığım kadarıyla. Senin eşin sakince konuşmuş, bizimki çıkışır, o çıkışınca ben çıkışırım falan, kavgaya dönüşür. Yani arya yeni emeklediği zamanlar biz çok yaşıyoduk bunları. Baya baya kavga ediyorduk, ben en sonunda bana bu çocuğun bakıcısıymışım gb davranma, bunların olmamasını en çok ben istemem, ben onun annesiyim. Dedikten sonra kesildi gb. Artık bendeykende ondaykende kazalar oluyor ama üzerinde konuşmuyoruz bile. Üstelik onla günde en fazla 1-2 saat geçirirken benle hep birlikte. Ona rağmen baya vukuatı var. Anladı sanırım bazı şeylerin engellenemeyeceğini. Sende ona çocuğu imama emenet ettiği günleri hatırlatsaydınhiç takma yani herkeste aynı durum.
İki kardeş arasında bu kadar fark:)Off erkek milleti işte , bilmiyorum anlatmış mıydım
kızım 1 yaşlarındayken iftara 7 sülalesini davet etti beyimiz , neyse temizlik hazırlık derken çocuk tabii ihmâl ediliyor ister istemez , misafirlerime ikrama başladım yemekler yendi,
çocuk artık çıldırdı , durmuyor ağlıyor , dedim arka odaya geç de oyalayıver çocuğu, en azından masayı kaldırıp çayı koyayım...
Yok efendim oyalayamazmış, senede Bir gelmiş de ailesi , arka odaya mı gidilirmiş ??
Bak bak, sanki kapıy Çek misafiri bırak git dedik.. Ayy o günki gibi kızdım yine..
O zaman jeton düşmüştü bende , bu adam; çocuğu 1 yaşına gelmiş , ağladığında uyanmamış, bir kaşık mama yedirmemiş, bir kez dahi bez değiştirmemiş , yardımcı olmamış, misafirlerine sofralar kurulmuş, hiç yapamıyorum vay yetişemedim dememişim, beyimiz de iyice alışmış, motorlu zannetmiş beni sanırım ...
Neyse şimdi o zamana göre bayağı yol katetti ama ııh istediğim kıvamda değil yine de... Bizimkinin bir erkek kardeşi var, salata yapar, sofra kurar kaldırır, misafire meyve çay servisi yapar, yemek yapılamadıysa dışardan söyler vs vs.. bir keresinde adamın kolu baştan başa alçıda , o hâlde bile kalkıp tabak sandalye taşıyordu eşine yardım ediyordu tek eliyle, o zaman gözlerim dolmuştu , imrenmiştimbilmiyorum hata bizde mi , yaradılış meselesi mi, ya da hanımlar eşlerini nasıl bu kıvama getiriyor taktik almak lazım
Geçen de hafta sonu için Adapazarı'na giderken , eşyaları topladım şarj aletlerini koyayım dedim, baktım yine şarja takılı beyimizin telefonu, neyse dedim herhalde dolunca bana haber verir, koyabilirsin işi bitti der... Oraya bi gittik , benim şarjım nerde? E dedim takıldıydı fişte, sonra da unuttum gitti neticede benim düşünüp koymam gereken bi ton daha eşya var, kendin almadın mı ? Yoo!.. Sonra da mühim telefonlar gelecekmiş de bilmem ne bıdı bıdı söylendi, ben de dedim iyi ders olsun bu bi dahakine alırsın kendinpembişin valiz hazırlarken pijama ya da donunu unutma taktiği geldi aklıma hemen çook haklıymış vallahi bi dahakine ben de unutucam bakalım neylerini henüz düşünmedim
Colicos sağoalsın kollardan öpmek benim de en sevdiğim
Penkit için de. Öyle çok deforme olmuyo takılırken pencereler ,hem anahtarı var gerekli olmadığında açıp eski hâli gibi kullanabiliyorsun pencereni, Allah korusun tüm yavruları böyle kötü kazalardan ..
Busmai , aldığım en isabetli bebek ürünü , slingti, çoook memnun kalacaksın insallah .. Bebeklerin çoğu, onun içinde olmayı çok seviyo, hatta ben ev işi yaparken asardım kucağıma birlikte iş yaparken uyuyakalırdı minnoş
Neyneyse hoşgeldin cnm sağolasın bizler de iyiyiz , bizde de aynen kardeş didişmeleri ile geldi geçiyor tatil
Sende ne var ne yok bacımtamam canım, fırsat buldukça buralardayım, inşallah
oo hamarat hatun yine işleri halletmiş:) bizde hala hiç hazırlık yok..
çok geçmiş olsun canım.. Allah beterinden esirgesin.. ne kadar korursan koru, aynen senin de belirttiğin gibi, düz yolda giderken bile çocuk düşer, bir tarafını incitmeyi başarır. açıkçası eşinin bahsettiği model ile ancak cam çocuk yetişir diye düşünüorum. çocuk tırmanır, hoplar, zıplar, koşar ve düşer. çocuktan bunları yapmamasını istemek abes bence. sen benimsediğin modelde ilerle, ilerde eşin de sana hak verecektir.
Busmai hamilelik atarları başlamış yine:)) teklif bekleme bacım dinlenmek istediğinde gönder gitsin, millet ne bilsin senin halini.
bu arada mete bencede çok güzel bi isim, isabetli olmuş:))
Bu arada biz tuvalet egtiminr basladik iki gün oldu.cabuk alisacak gibi.biz lazimligi sevmedik.poposu aciyo sanirim ona oturmadi.bende banyoya oturduyorum.gun icinde kazamiz oluyo hic kixmiyorum.olabilir kizim diyorum.gece bagliyodum bu gece baglamayacagm.sivi gecirmez alez aldim iki tane.gece onlari kullanacagim.parka giderken falan yanima yrdek iki parca kiyafet aliyorum .kacirirsa orada falan degistiriyoruz. Surekli sorup duruyorum cisin var mi kakan var mi diye. Şimdilik iyi gidiyoruz.
hayırlı sabahlar herkese günaydın
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
nfk hayırdır canım umarım kötü birşey yoktur ???
pempiş iyiki doğdun pempiş planlı programlı kadın seni herşeyin istediğin gibi olsun inşallah
Eki Görüntüle 1161815
busmai ayy seni son dem hormonların vuracak kızım sen söyle onlar düşünemez belkide
keremle yalnız vakit geçirmek istersin sanıyorlardır buzluktakileri de götürmekle
iyi yapmışsın
born ne yatalı misafiri kızz valla bizim önce bir meme işini halletmemiz lazım:44:
pamukhelva oğluşun iyiki doğmuş büyük abi olmuş zaten maşallah ona
Hayırdır yaa tükenmişlik sendromundan bahsetmişsiniz. neler oluyor. geçmişi okuyamadım ama anlayamadım bugün size biraz vakit ayırmayı planlıyorum.[/SIZE][/I][/B]
günaydın canlar..
cancağazım şeker pembem; yeni yaşın hayırlı olsun. Rabbim ailen ve sevdiklerinle nice sağlıklı mutlu seneler göstersin inş..
büyük abi selimin de doğum günü kutlu olsun, Rabbim hayırlı uzun ömür yazsın inş.. iyiki doğdunuz..
şeker portakalım; çok geçmiş olsun. inş günbegün daha iyi olur babacığın. tüm hastalara acil şifalar diliyorum..
dün günümüz çok güzel geçti. kızlarla yedik, içtik, güldük eğlendik.. ayşecik de kuzeniyle kudur kudur.
bir saniye totosu yer görmedi, koşturdu durdu.
akşam eve dönünce de bir güzel yıkadım. ayakta zor duruyordu yorgunluktan. gece yarısı uyuyan bebenin saat 9da gözleri kapanıyordu.
neyse bi ara eşim annesine geçti. o sırada da ayşecik lazımlığın üstüne çıkmakla meşguldu. en sevdiği şey. üstüne çıkıp inmek.
ben de yanıbaşındayım. yine lazımlığın üstüne çıkıp dayandı, sonra oturur gibi kendini geri bıraktı ve 40-50 cm den sırtüstü geri düşüp
başını şiddetli vurdu, ensesinin üstünü. benim de basiretim bağlandı sadece izledimhemen kaldırdım, ama çok farklı ağlıyor.
hiç öyle ağladığını duymadım. yüzü gözü değişti. aldım mutfağa gittim su içirmek için. o saniye kusmaya başladı.
aklım başımdan gitti. eşimi aradım hemen eve gel, dr a gidicez diye. koştu geldi. onun zaten eli ayağına dolaşıyor.
sağa sola manasızca gidip geliyor. o sırada ayşecik bi daha kustu. bunların hepsi 30 saniye sürmedi yani.
apar topar hastaneye gittik. acildeki dr muayene etti. önemli bi şeyi görünmüyor, ama bi beyin cerrahı baksın dedi.
oradan devlet hastanesine gittik. tomografi çekildi, hamdolsun önemli bi şey yokmuş.
zaten oralarda idrakı açık, gayet keyifli bizimki, konuşuyor, gülüyor, mama istiyor.
öylece geri geldik. arabada hiç konuşmadı eşim. eve gelince ayşeciği yıkadım, uyuttum. başladım evi temizlemeye.
mutfağa ve salon halısındaki kusmukları temizliyorum. eşim geldi yanıma oturdu. konuşmaya başladı.
sana daha önce de demiştim. sen çocuk bu düşer kalkar büyür modundasın. buna inanmışsın.
ben hiçbir zaman bu düşünceyi kabul etmedim. çocuk için maksimum tedbiri alıcaz. mobilya köşeleri ya da diğer eşyalar için.
zaten bu çocuk kendini kayıramıyor. o yüzden senin hiç gözünü ayırmaman lazım. bu ciddi bi kazaydı, ölebilirdi.
bu olay benim gözetimimde de gerçekleşebilirdi, ama senin çok daha dikkatli olman lazım falan dedi.
tamam bütün tebirleri birdaha gözden geçirelim gerekeni yapalım. daha da dikkatli olalım.
koltukları da mı çıkaralım evden, çocuk tepesine tırmanıyor, kolçaklarına çıkıp oturuyor diye.
diyelim koltuğu çıkardık, bazen düz yolda başka bi şeye bakarken, oyuncağına takılıp düşünüyor.
bunun sonu nereye gidiyor dedim. hem ne demek sen bakarken düşse o kadar önemli değil
ama benimleyken düşünce ben sorumlu mu oluyorum. üzüntü aynı, hem emin ol ben senden daha çok üzülüyorum.
vicdan desen aynı, neyimiz farklı dedim. ben o üzüntünün üstüne, vicdanın üstüne bi de senin bu tarzdaki
suçlamavari sözlerini işitiyorum dedim. bana diyorki; çocuğu bir saniye yalnız bırakmayacaksın.
tuvalete giderken eskisi gibi mama sandalyesine sabitle.. su içmeye giderken yanına al, o da seninle gelsin
gözünün önünde dursun. kendine zaman ayırmak istediğinde de anneme ver.
ne kadar kolay anlatıyorsun dedim. ben bu çocukla 24 saat beraberim. en temel ihtiyaçlarda bile çocukla birlikte ol diyorsun da
bu mümkün mü, hem bu bebek değilki kanguruyla sırtıma bağlayıp iş yapayım. en meraklı hareketli zamanında, kıpır kıpır bi bebek.
tabiki evin içinde istediği gibi gezecek dolaşacak dedim. hayır diyor, hiçbir iş yapma, dedim gibi ihtiyaclarını da ona göre ayarla
sadece bu çocuğa bak. hatta parka gitmeniz de şart mı, oralara da tırmanıyor, kayıyor, koşturuyor. hepsi tehlike diyor
ben de iyice abarttın, çocuğu salona hapsedelim mi diyorsun, yürümezse koşmazsa, tırmanmazsa nasıl öğrenecek
senin dediğin mantıkla otursun çocuk, 4 yaşına geldiğinde bunların hepsini yapabiliyor mu olacak sanıyorsun.
denemeden, pratik yapmadan o kaslarını çalıştırmadan motor gelişimi sağlanamazki dedim.
hem sana şu çocuğu versem iki gün evin içinde hatta alanı da darattım salonda hiç düşmeden, sağa sola çarpmadan
o günü tamamlayamazsın iddia ediyorum dedim. tutum konusunda çok farklı düşünüyoruz.
o zaman bi çocuk nöroloğuna ya da psikoloğuna mi gidicez, gidip uzmandan fikir soralım.
biz bu çocuğa nasıl davranıcaz, hangisi doğru diye dedim. önce kabul etti. kalkarken de vazgeçti.
ben sana söyleyeceğimi söyledim. nasıl istersen öyle yap diyor. ne kadar bencil bi düşünce, bana lafları saydın, nasılsa
bu çocuktan ben sorumluyum. şimdi arkanı döndün gidiyorsun, haksızlık yaptığın. yarın öbür gün tedbir almama rağmen
kaçınılmaz bi şekilde bu çocuk bir kaza daha geçirdiğinde yine dönüp ben demiştim diyeceksin, ya da o şekilde bakacaksın.
böylelikle sorumluluktan sıyrılmış mı oluyorsun. senden daha makul olmanı bekliyorum dedim. tınmadı bile, ben fikrimi söyledim dedi geçti gitti.
o gitti uyudu ama benim mideme ağrılar girdi kıvrandım durdum. hem sinirliyim, hem üzgünüm, hem vicdan yapıyorum, hem endişeliyim.
üstüne bir de böyle muameleye maruz kalıyorum. at tüm sorumluluğu anneye, ütopik şeyler iste.
yaparsa ne ala, yapmazsa o suçlu öyle mi yaniiii?!!!
Nfk cım bana eşim de kv de aynı şeyi söylüyor
"evde hiçbirşey yapma,sadece çocuğa bak"
"ne yiyip ne içecez, ne giyecez pardon??" diyorum o zaman. görünüşte gülüyorum ama cinlerim tepeme çıkıyor yani.
kv ye götürdüğümde keremle zor baş ediyorlar.
annemler de öyle,akşama pertleri çıkıyor kereme bakınca.
eşim de aynı şekilde mutlaka bir kaza atlatır 1 saat bıraksam.
millete konuşmak kolay geliyor. kimse kıymet de bilmiyor. Nur içinde yatsın; eşimin çok yaşlı bir dedesi vardı," torunumuza çok iyi bakıyorsun gelin hanım, Allah senden razı olsun" demişti.. Ne kadar mutlu olmuştum ..Şimdi O yok, bana da öyle diyen yok
Yok yaa benim cadılığım eşime. Ya da binde bir başkasına, artık balatayı sıyırırsam. Kimseye birşey dediğim yok.
İki çocukla zaten dışarı çıkamam, bana fırsat yaratsalar ya.
Keremle vakit geçirmeye gelince, onun dışarda daha çok eğlendiğini biliyorum ama artık parkta zaptetmeye halim yok. Yine de 2-3 günde bir hep çıkardım dışarı.
Belki de sezeryan benim için daha hayırlı; mecburen Keremi eğlendirmeleri gerekecek ben yatarken. Kendimi geçtim artık o mutlu olsun bari. Kızgınım dünyaya ülen
İsim sanırım Mete olacak çünkü yorumlarınızdan Mert isminden korkar oldum. Eşim de Mete ya da Mert birini seç diyor ben de Meteyi seçiyorum
Emin misin??
Biz de evvelki gün eşimle dışarı çıkıyorduk Kerem asansöre parmağını sıkıştırdı herşey 1 saniye içinde oldu
Ben bayılmak üzereydim parmakları kopacak zannettim,Kerem çok ağladı eşim de şok oldu ama neyse ki birşey olmadı.
herşey bi anda gözünün önünde olunca o da ne diyeceğini bilemedi suçlayamadı beni.
"Allah koruyor bunları ya" dedi ben de "evet, görüyorsun!! dedim
Ayşeciğe çok geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın; eşinin de senden özür dileyeceğine eminim. Ama maalesef mantık aynı.
herkes aynı ya.. benim babam da ayşecik düşüp çarpınca çok kızıyor bana.
senin işin çocuğa bakmak diyor. kendi ayşeciği parka götürdüğünde, bahçeye indirdiğinde 10 dk sonra geri geliyor.
aman bu çok fena, tehlikeli işler yapıyor. bi de düştü az daha şöyle olacaktı falan filan diyor.
yani bizatihi çocuğu zaptetmenin ne kadar güç olduğunu bildiği halde nasılsa bu annesi diye
bu çocuğa iyi bak, düşmesin demek ne kadar kolay. bi şey olunca da annesi bakamadı mı oluyor?!
sen de haklısın. herkes hazır çocuğu sever. bir saat iki saat şekerleme gibi geliyor.
daha fazlası işlere gelmez..
Günaydın kızlar , hepiniz sağolun miniğime guzel dilekleriniz için... Insan garip bir hüzne ve sevince kapılıyor; çocuklarının göz önünde anlayamadan büyüyüp yaş almasını gördükçe... Pembişcim , yeni yaşın; yavrunla ve sevdiklerinle sağlık huzur mutluluk içinde geçsin insallah , Rabbim hayırlı güzel uzun ömürler nasib etsin..
Busmai kereme geçmiş Olsun, Mete ismiyle güzel ömürler versin , Mete Mert den daha güzel bence de
Nfk cım çok geçmiş olsun , Allah küçük büyük bütün dertlerden kazalardan korusun miniklerimizi... Biliyorsunuz bizde de ben eşime kızıyorum çocuklara dikkat etmediği için; ama o meselâ çocuğu parka götürüp telefonla konuşuyor vs... Kızmakta haklı oluyorum çoğu kere.....
Ama bir evin içinde, pencere gibi mühim noktalara güvenlik tedbiri alındıktan sonra, çocuğu ne kadar kısıtlayabiliriz ki, neticede oyuncağının üzerindeyken de düşebiliyorlar ... Ve düşüp kalktıkça öğreniyorlar .... Parkta yüksek kaydırağa çıkmayı öğrenmiş mesela bizimki, önce bi hop oturup hop kalktım , sonra dualarımı okudum , allahım dedim sana emanetler... bunlar henüz kendini koruyabilme yetisine sahib değil... Ki Rabbim kötü insanların şerrinden korusun en mühimi, ufak tefek kazalar elbet olacak Allah büyüklerinden korusun.... Bilemiyorum yanlış mı olur , yerinde olsam o an hemen arayıp söylemezdim eşime durumu, vereceği tepkiyi az çok bilir insan çünkü .. Ve o üzüntülü endişeli anında İnan bi de koca lafını hiç çekemem, sen yine iyi sabırlısın maşallah ... Madem öyle, akşam anneciğine geçip oturacağı yerde oturup bebesine baksın gözünü ayırmadan , di mi ama, neticede biz de akşama kadar yoruluyoruz,işten gelince ona devret vazifeyi. Bakalım nasıl korunup kollanıyormuş bebe görmüş olursun :44:
Bugün iki tane rüya gördüm. çok enteresanki rüyaların ikiside uçağın düşmesiyle ilgiliydi. şöyleki; ben avm nin girişinde içerideymişim. tavan yüksekliği oldukça büyük avm de girişi çok büyük. ben kenarda beklerken içeriye uçak giriyor burnunu cam kaplamaya 2 kez vuruyor ama yüksekte sonra kuyruk kısmı aşağı dönüyor ve yere çakılıyor. çok korkuyorum o halde. uyandığımı hatırlıyorum tekrar uyumuşum yine uçak gördüm ve ben yine avm deyim. bu kez ayırıcı duvarda var ama çok küçük. uçak avm nin kapısından içeri giriyor ama yere yakın giriyor ve çarpıyor tabana. tekerlekleri ve parçalar fırlıyor. bende o ayırıcı duvara yapışmış vaziyette kendimi korumaya çalışıyorum. ya bana çarparsa parçalar diye düşünüyorum. çok garip.
Amin canım ya.. bir de 4-5 aylık yeni anneydim; sürekli anneliğimi hayatımı sorguluyorum acemiliklerim var; dedemizin o cümlesini duyunca nasıl mest olmuştum tahmin edersin.
Ayy canım sağol moral verdin inşallah çıkabiliriz dışarı Metecikle Keremcikle
Ben de tevafuk dün sling siparişi verdirmiştim internetten kardeşime:) Babasling diyorlar, çapraz takılıyor bahsetmiş miydim? Herkes memnunmuş, kumaşı inceymiş ve bebek kangurudan daha sağlıklı yatıyormuş içinde hamakta yatıyor gibi. Bakalım becerebilecek miyim kullanmayı.
Eki Görüntüle 1162025
Heyt be işte bu. çok biliyorlarsa akşam onlar baksın di mi
Evet sonuçta zaten çocuğumuzun başında duruyoruz herşeyimizden fedakarlık ediyoruz daha ne yapalım??? Sanki bizden çok düşünüyorlar, hiçbirşeyle ilgilenme demesi kolay!
nice senelere pembiş...hep telaşlı ama hep seni mutlu eden güzel koşturmalı bir hayat olsun...
bu arada kerem de kaza atlatmış çok geçmiş olsun vallahi aklımızı alacak bu kuzular
Rabbim hayırlara çevirsin..
hiçbir zaman onu yapıyorum, bunu yapıyorum.
şundan fedakarlık ediyorum demem, zaten bunlardan ben memnun oluyorum.
ancak yapılanın da görülmemesi sinir bozuyor.
ama ne?! akşama hazır yemekler, temiz ev, ütülü çamaşırlar dolapları sanki başka bi kadın gelip yapıyor..
çok doğru söyledin bacım.
geçmiş olsun canım.. iyiki sana gelmedi..
dün hastaneden çıkarken girişte sedyenin üstünde 4 yaşlarında bi kız çocuğu kimse yok yanında.
ben de eşimi bekliyorum. yanına gittim. biraz konuştum, yalnız mısın diye babam içeride dedi.
titriyor çocuk, bacakları titriyor hem de zangır zangır.. sonra gördümki, kızın ayağı baştan başa yanmış derisi sıyrılmış
yavrum, gık demiyor. ah demiyor, ağlamıyor
acısından nasıl ayağı titriyor, ben de ameliyattan sonra cok acı çekmiştim de
ayaklarım öyle titremişti, üstünde duramamıştım.. ne oldu bilmiyorum. hastanedeki sistemler de çok ilginç.
kız çocuğu yanmış, acile gelmiş. yok kayıt yapın, bilgilerini verin diyorlar.. çocuk kayıt işlemlerini bekliyor.
oysaki en acil durum, bi yandan dr müdahale etsin bi yandan kayıt yapılır. her yerde bürokrasi!
canım mutlu yaslar sana dogum gunun kutlu olsun
Off erkek milleti işte , bilmiyorum anlatmış mıydım
kızım 1 yaşlarındayken iftara 7 sülalesini davet etti beyimiz , neyse temizlik hazırlık derken çocuk tabii ihmâl ediliyor ister istemez , misafirlerime ikrama başladım yemekler yendi,
çocuk artık çıldırdı , durmuyor ağlıyor , dedim arka odaya geç de oyalayıver çocuğu, en azından masayı kaldırıp çayı koyayım...
Yok efendim oyalayamazmış, senede Bir gelmiş de ailesi , arka odaya mı gidilirmiş ??
Bak bak, sanki kapıy Çek misafiri bırak git dedik.. Ayy o günki gibi kızdım yine..
O zaman jeton düşmüştü bende , bu adam; çocuğu 1 yaşına gelmiş , ağladığında uyanmamış, bir kaşık mama yedirmemiş, bir kez dahi bez değiştirmemiş , yardımcı olmamış, misafirlerine sofralar kurulmuş, hiç yapamıyorum vay yetişemedim dememişim, beyimiz de iyice alışmış, motorlu zannetmiş beni sanırım ...
Neyse şimdi o zamana göre bayağı yol katetti ama ııh istediğim kıvamda değil yine de... Bizimkinin bir erkek kardeşi var, salata yapar, sofra kurar kaldırır, misafire meyve çay servisi yapar, yemek yapılamadıysa dışardan söyler vs vs.. bir keresinde adamın kolu baştan başa alçıda , o hâlde bile kalkıp tabak sandalye taşıyordu eşine yardım ediyordu tek eliyle, o zaman gözlerim dolmuştu , imrenmiştimbilmiyorum hata bizde mi , yaradılış meselesi mi, ya da hanımlar eşlerini nasıl bu kıvama getiriyor taktik almak lazım
Geçen de hafta sonu için Adapazarı'na giderken , eşyaları topladım şarj aletlerini koyayım dedim, baktım yine şarja takılı beyimizin telefonu, neyse dedim herhalde dolunca bana haber verir, koyabilirsin işi bitti der... Oraya bi gittik , benim şarjım nerde? E dedim takıldıydı fişte, sonra da unuttum gitti neticede benim düşünüp koymam gereken bi ton daha eşya var, kendin almadın mı ? Yoo!.. Sonra da mühim telefonlar gelecekmiş de bilmem ne bıdı bıdı söylendi, ben de dedim iyi ders olsun bu bi dahakine alırsın kendinpembişin valiz hazırlarken pijama ya da donunu unutma taktiği geldi aklıma hemen çook haklıymış vallahi bi dahakine ben de unutucam bakalım neylerini henüz düşünmedim
Penkit için de. Öyle çok deforme olmuyo takılırken pencereler ,hem anahtarı var gerekli olmadığında açıp eski hâli gibi kullanabiliyorsun pencereni, Allah korusun tüm yavruları böyle kötü kazalardan ..
Busmai , aldığım en isabetli bebek ürünü , slingti, çoook memnun kalacaksın insallah .. Bebeklerin çoğu, onun içinde olmayı çok seviyo, hatta ben ev işi yaparken asardım kucağıma birlikte iş yaparken uyuyakalırdı minnoş
Neyneyse hoşgeldin cnm sağolasın bizler de iyiyiz , bizde de aynen kardeş didişmeleri ile geldi geçiyor tatil
Arkadaşlarla dışarı çıktık. Çok eğlendik.
Pembişimmmmm doğum gününü kutlamaya girdim kız topiğeee:)))
iyiki doğdun canım arkadaşım, topiğin neşesi, becerikli hatunn
İyiki varsın valla
Ben yine giremiyorum bu ara kusuruma bakmayın. Seminere aryayı da götürüyorum, gün boyu pertim çıkıyor. Eve gelince de ev temizleme toplanma işleri artık. Malum haftaya artık kv lere geçeceğiz, tatil başlıyor. ( tatil mi eziyet mi bilemedim) bugün üç odamı temizledim, pencere, perde, koltuk, duvar bunları sildim yıkadım. Bi gün salonu, bi gün mutfağı hallederim bi ara da. Halıları da yıkamaya verdimmi tamamdır.
Bugün seminere gitmeyip bu işlerimi yaptım, öğleden sonrada pikniğe gittik, acayip yoruldum yani. Aryaya da güneş kremi sürmedim güneş pek yok gb gelmişti, eve gelince bi baktım kollar kıpkırmızı. İnş yarına gecer, gelir gelmez uyudu ama ateşi de vardı bi ara sanırım güneş çarptı.
Ve klasik sorunumuz, arya yine yemiyor:)) ptesiden beri nerdeyse hiçbişi yemiyor, yine bi hastalığı var belliki ama inş diştir.
bizden haberler böyle. Bende gerim gerim geriliyorum zaten haftaya gideceğiz diye.
çiş eğitimine başlayan yok mu kızlar ben ramazanda başlayayım diyorum
Bu arada biz tuvalet egtiminr basladik iki gün oldu.cabuk alisacak gibi.biz lazimligi sevmedik.poposu aciyo sanirim ona oturmadi.bende banyoya oturduyorum.gun icinde kazamiz oluyo hic kixmiyorum.olabilir kizim diyorum.gece bagliyodum bu gece baglamayacagm.sivi gecirmez alez aldim iki tane.gece onlari kullanacagim.parka giderken falan yanima yrdek iki parca kiyafet aliyorum .kacirirsa orada falan degistiriyoruz. Surekli sorup duruyorum cisin var mi kakan var mi diye. Şimdilik iyi gidiyoruz.
Ne kaynatmışınız beeeeeee :) ben bugün kutlamalar arası koşturmaktan yazamadım valla :)
Canımcım teşekkür ederimmmm :)
Bişi yapmadan yoruluyorumdemiştim ya ondan bu muhabbet oldu
Canımıniçiiiiiiiiii. Ne büyük stres atlatmışsın dünnnn ?!?! Öncelikle şükür Allah ıma Ayşecik iyi. Koca konusunda valla bak yaşlı teyzeler bile kocalarının aynı davrandığını anlatıyorlar. Demekki erkek olmanın kuralı bueşime olayı anlattım ve "bak zaten snne vicdan yaparken bi de üstüne laf sayılması ne kötü... Ben oğlumun hüzünlü bakışı ile deli gibi üzülürken bi de fiziksel bişi olduğunda ne hissediyorumdur?" Dedim. O da haklısın niyeyse böyleyiz dedi. Sanırım doğum günüm diye üstüme gelmedi sen gayet güzel ifade etmişsin kendini artık sinir olma. Bi de bakıcımız babaların ikinci çocuktan sonra bu özelliklerini yitirdiklerini söyledi
Doğum günü tebriği için de teşekkür ediyorum :)
İkinci oğlumun adıııııAllah nasip ederse tabi :) çok güzel valla adı ile yaşasın inşallah.
Biz birbirimizi takdir ederiz boşverrr :)
Benim eşim de araba camına sıkıştırdı çocuğun elini! Oğluş tırstı tabi... Neyseki cam bi engelle karşılaşınca geri iniyo; asansörler gibi
Babana deki valla Ayşecik fena ise Efe ne acaba :)))
Canım teşekkür ederim :)
Dün avmyok falan diyodun ya ondan oldu benceeee :)
Valla Mete beyler de Kerem beyler gibi tombiş olursa zor kullanırsınbiz Efeyi bi kere bile kanguruda taşıyamadık çok şükür :)
Canımcım teşekkürler :)
Ah kuzum benimmmmm(( kıyamam ben ona ( saçma sapan hastane işkeri dediğin gibi.
Canım benim teşkkür ederim :)
Ben olsam o an herşeyi bırakır giderdim odaya valla ne çay çorbası yani... Sabırlı hatunsun vesselam :)
En önemlisi don unutmak valla kesin çözüm hahhahahahahahha
Oh çok güzel :)
Canım canımmmmm teşekkür ederim. İyiki sizler de varsınız benim sanaldaki ailem :)
Ne hamarat bişisin sen bacım yaaaa. Maşallah sana. Ünşallah çok önemli bişi değildir minik Aryanın olayı :/
Güzel taraflarını görmeye çalış. Arkadaşlarınla buluşucan vs.
Sana başarılar şekerim. Çifte kavrulmuş bir eğitim seni bekler
Bi arkadaşım kızını alıştırırken anaane ile birlikte hep sorup duruyolarmış çişin var mı diye. Kocası da diyodu ki "bana bu kadar sorup sıkboğaz etseler vallahi giderim evin her yerine yaparım" hahahhahah. Kopmuştum bu düşünceye :) kolay gelsin canım :)
Ay yoruldum valla yaz yaz. Yarın görüşürüz inşallah :)
Hahha düşünce süpermiş :)
İkinci oğullarımız adaş oluyo demek inşallah :)
Kutlama 1 olur 2 olur da 4 ne yafuuu diyeti bozmuşsundur bugün kaçarın yok
Bu arada Jelly Devote diye bi hatun 6 ayda 20 kilo vermiş çok pis gaza geldim resimlerine bakınca
http://galeri.haberturk.com/diger/galeri/439114-sadece-6-ayda
Kız Meteyi ben önermiştim ya burdaaaa :) valla ikinci çocuğum olacak mı olmayacak mı bilinmez ama erkek ismim hazır yani :)
Hiç sorma valla şokşokşok. Diyeti de üç dilim pasta yiyerek bozdum evet :/ ama en son 2de yemek yedim ve 5ten sonra bişi yemedim. Belki accık toparlar
Linke tıklayacağım ama ben o kadar sürede 10 kilo versem öper başıma koyarımmetabolizmam yavaş anacımmmmm.
Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Haftanın son günü hayırlı ve uğurlu olsun :) şu mübarek günde sizden ricam Iraktaki Türkmenlere yapılan zulmün bitmesi için dua etmeniz... Güzel bir gün diliyorum.
Pamukhelva, sen böyle bahsedince eşimle kendimi düşündüm. Sağ olsun eşim de misafir varken servise yardım eder.hatta çoğunlukla ben lafa dalarım o kalkar.Off erkek milleti işte , bilmiyorum anlatmış mıydım
Pamukhelva, sen böyle bahsedince eşimle kendimi düşündüm. Sağ olsun eşim de misafir varken servise yardım eder.hatta çoğunlukla ben lafa dalarım o kalkar.yaradılış diyorum.
Gıcıksın diyorummmmm :)
Bu açıdan şanslıyım ama benim de eşimi eleştirdiğim başka noktalar var tabi ki.
Ya kızım bi git ya ne de eleştiriyosun acabaaaaa????!!!
Var var hiç olmaz mı?yüzüne de söylüyorum çok canayakın, girişken değil. Mesafeli biri. Arkadaşlarla şuraya buraya gidelimden hoşlanmaz.iyi arkadaşları var, onlarla birlikte olmaktan hoşlanır. Benimse yok eski okuldan, yeni okuldan, siteden şurdan burdan arkadaşlarım var. Beraber bir şey yapalım eşlerle desek pek istemez hele ev gezmesinden tiksinir. Ya sizinkiler de böyle değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?