Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Tükenmişlik sendromu.

Ne oldu bizim muhtara?

Bizim cadı busmaimize ne oldu? Bebiş bir doğsun her şey çok güzel olacak.

Valla tükenmişlik sendromu deyince direkt aklıma hamilelik geliyo hahahah. Hani meryem uzerlide durum öyle olmuştu ya

:124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124:İyi ki doğdun pembiş. Seni çok seviyorum.:124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124:

Canımmmm teşekkür ederimmmm. Ben de seni seviyorummmm :* :)

Pamuk helvacım bu arada senin de minik kuşunun doğum günü kutlu olsunnnnnn. Burçdaşım oğluşşşş

hayırlı sabahlar herkese günaydın
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim

nfk hayırdır canım umarım kötü birşey yoktur ???

pempiş iyiki doğdun pempiş planlı programlı kadın seni herşeyin istediğin gibi olsun inşallah

busmai ayy seni son dem hormonların vuracak kızım sen söyle onlar düşünemez belkide
keremle yalnız vakit geçirmek istersin sanıyorlardır buzluktakileri de götürmekle
iyi yapmışsın

born
ne yatalı misafiri kızz valla bizim önce bir meme işini halletmemiz lazım:44:

pamukhelva oğluşun iyiki doğmuş büyük abi olmuş zaten maşallah ona

günaydın canlar..

cancağazım şeker pembem; yeni yaşın hayırlı olsun. Rabbim ailen ve sevdiklerinle nice sağlıklı mutlu seneler göstersin inş..
büyük abi selimin de doğum günü kutlu olsun, Rabbim hayırlı uzun ömür yazsın inş.. iyiki doğdunuz..

şeker portakalım; çok geçmiş olsun. inş günbegün daha iyi olur babacığın. tüm hastalara acil şifalar diliyorum..

dün günümüz çok güzel geçti. kızlarla yedik, içtik, güldük eğlendik.. ayşecik de kuzeniyle kudur kudur.
bir saniye totosu yer görmedi, koşturdu durdu.

akşam eve dönünce de bir güzel yıkadım. ayakta zor duruyordu yorgunluktan. gece yarısı uyuyan bebenin saat 9da gözleri kapanıyordu.
neyse bi ara eşim annesine geçti. o sırada da ayşecik lazımlığın üstüne çıkmakla meşguldu. en sevdiği şey. üstüne çıkıp inmek.
ben de yanıbaşındayım. yine lazımlığın üstüne çıkıp dayandı, sonra oturur gibi kendini geri bıraktı ve 40-50 cm den sırtüstü geri düşüp
başını şiddetli vurdu, ensesinin üstünü. benim de basiretim bağlandı sadece izledim hemen kaldırdım, ama çok farklı ağlıyor.
hiç öyle ağladığını duymadım. yüzü gözü değişti. aldım mutfağa gittim su içirmek için. o saniye kusmaya başladı.
aklım başımdan gitti. eşimi aradım hemen eve gel, dr a gidicez diye. koştu geldi. onun zaten eli ayağına dolaşıyor.
sağa sola manasızca gidip geliyor. o sırada ayşecik bi daha kustu. bunların hepsi 30 saniye sürmedi yani.
apar topar hastaneye gittik. acildeki dr muayene etti. önemli bi şeyi görünmüyor, ama bi beyin cerrahı baksın dedi.
oradan devlet hastanesine gittik. tomografi çekildi, hamdolsun önemli bi şey yokmuş.
zaten oralarda idrakı açık, gayet keyifli bizimki, konuşuyor, gülüyor, mama istiyor.
öylece geri geldik. arabada hiç konuşmadı eşim. eve gelince ayşeciği yıkadım, uyuttum. başladım evi temizlemeye.

mutfağa ve salon halısındaki kusmukları temizliyorum. eşim geldi yanıma oturdu. konuşmaya başladı.
sana daha önce de demiştim. sen çocuk bu düşer kalkar büyür modundasın. buna inanmışsın.
ben hiçbir zaman bu düşünceyi kabul etmedim. çocuk için maksimum tedbiri alıcaz. mobilya köşeleri ya da diğer eşyalar için.
zaten bu çocuk kendini kayıramıyor. o yüzden senin hiç gözünü ayırmaman lazım. bu ciddi bi kazaydı, ölebilirdi.
bu olay benim gözetimimde de gerçekleşebilirdi, ama senin çok daha dikkatli olman lazım falan dedi.
tamam bütün tebirleri birdaha gözden geçirelim gerekeni yapalım. daha da dikkatli olalım.
koltukları da mı çıkaralım evden, çocuk tepesine tırmanıyor, kolçaklarına çıkıp oturuyor diye.
diyelim koltuğu çıkardık, bazen düz yolda başka bi şeye bakarken, oyuncağına takılıp düşünüyor.
bunun sonu nereye gidiyor dedim. hem ne demek sen bakarken düşse o kadar önemli değil
ama benimleyken düşünce ben sorumlu mu oluyorum. üzüntü aynı, hem emin ol ben senden daha çok üzülüyorum.
vicdan desen aynı, neyimiz farklı dedim. ben o üzüntünün üstüne, vicdanın üstüne bi de senin bu tarzdaki
suçlamavari sözlerini işitiyorum dedim. bana diyorki; çocuğu bir saniye yalnız bırakmayacaksın.
tuvalete giderken eskisi gibi mama sandalyesine sabitle.. su içmeye giderken yanına al, o da seninle gelsin
gözünün önünde dursun. kendine zaman ayırmak istediğinde de anneme ver.
ne kadar kolay anlatıyorsun dedim. ben bu çocukla 24 saat beraberim. en temel ihtiyaçlarda bile çocukla birlikte ol diyorsun da
bu mümkün mü, hem bu bebek değilki kanguruyla sırtıma bağlayıp iş yapayım. en meraklı hareketli zamanında, kıpır kıpır bi bebek.
tabiki evin içinde istediği gibi gezecek dolaşacak dedim. hayır diyor, hiçbir iş yapma, dedim gibi ihtiyaclarını da ona göre ayarla
sadece bu çocuğa bak. hatta parka gitmeniz de şart mı, oralara da tırmanıyor, kayıyor, koşturuyor. hepsi tehlike diyor
ben de iyice abarttın, çocuğu salona hapsedelim mi diyorsun, yürümezse koşmazsa, tırmanmazsa nasıl öğrenecek
senin dediğin mantıkla otursun çocuk, 4 yaşına geldiğinde bunların hepsini yapabiliyor mu olacak sanıyorsun.
denemeden, pratik yapmadan o kaslarını çalıştırmadan motor gelişimi sağlanamazki dedim.
hem sana şu çocuğu versem iki gün evin içinde hatta alanı da darattım salonda hiç düşmeden, sağa sola çarpmadan
o günü tamamlayamazsın iddia ediyorum dedim. tutum konusunda çok farklı düşünüyoruz.
o zaman bi çocuk nöroloğuna ya da psikoloğuna mi gidicez, gidip uzmandan fikir soralım.
biz bu çocuğa nasıl davranıcaz, hangisi doğru diye dedim. önce kabul etti. kalkarken de vazgeçti.
ben sana söyleyeceğimi söyledim. nasıl istersen öyle yap diyor. ne kadar bencil bi düşünce, bana lafları saydın, nasılsa
bu çocuktan ben sorumluyum. şimdi arkanı döndün gidiyorsun, haksızlık yaptığın. yarın öbür gün tedbir almama rağmen
kaçınılmaz bi şekilde bu çocuk bir kaza daha geçirdiğinde yine dönüp ben demiştim diyeceksin, ya da o şekilde bakacaksın.
böylelikle sorumluluktan sıyrılmış mı oluyorsun. senden daha makul olmanı bekliyorum dedim. tınmadı bile, ben fikrimi söyledim dedi geçti gitti.
o gitti uyudu ama benim mideme ağrılar girdi kıvrandım durdum. hem sinirliyim, hem üzgünüm, hem vicdan yapıyorum, hem endişeliyim.
üstüne bir de böyle muameleye maruz kalıyorum. at tüm sorumluluğu anneye, ütopik şeyler iste.
yaparsa ne ala, yapmazsa o suçlu öyle mi yaniiii?!!!

​amanınn bu yazının puntosu pek büyük olmuşş.

NFK canım benim nekadar büyük üzüntüyle okudum tahmin edemezsin. allahım korumuş. çok şükürki bişeyi yok. neler hissettiğini tahmin edebiliyorum. ama suçluluk asla duyma söylediklerinde sonuna kadar haklısın. sen böyle olmasını istemezdin heralde gözünden bile esirgediğin miniğini. erkekler bu konuda malesef böyle. eşimde bu konuda bana ve çevresinde kim varsa tepkili. bu konu önlemle önüne geçilecek bişey değil. tamam tabiiki önlem alalım ama olacağı varsa düz yerdede takılıp düşüyorlar dediğin gibi. rabbim kuzularımızı bize bağışlasın en kötüsünden korusun. canım benim biliyorumki bu üzüntü kolaylıkla geçmeyecek ama endişe edecek bişeyde yokmuş bu rahatlatıyor en azından. şu an yanında olmak isterdim. koşa koşa gelirdim yanına keşke yakın olabilseydik. insan böyle durumlarda sevdiklerinin yanında olmak istiyor. ben batuşu bliyorsun kv bırakıyorum ama nekadar önlem alıyor şüpheliyim. çünki çoğu zaman dikkat etmiyor. mermer bir merdiveni var evin batuş hep ordan çıkıp inmek istiyor. birgün düşüp kafasını gözünü kırmasından korkuyorum. aklım hep evde kalıyor. balkon kapısını açıyor bizimki çok uyanık bir fırsatını bulsa hemen çıkıyor. korkuluklar alçak çok rahat çıkıp aşağı düşebilir dikkat edemiyor. böyle olunca kafaya takılıyor işte çocuklarımız allaha emanet. rabbim korusun hepsini. dün akşam terastaydım karşı binanın terasındaki çocuklarla bişeyler konuşuyor aklınca bir taraftanda düz duvara tırmanmaya çalışıyor. ayakları çıplak olsa kesin tırmanır bizimki. off hepbu korkularla yaşıyorum işte bende. bu çocuklardan herşey beklenir. Şimdi daha iyi değilmi canım.

Nfk cım bana eşim de kv de aynı şeyi söylüyor
"evde hiçbirşey yapma,sadece çocuğa bak"
"ne yiyip ne içecez, ne giyecez pardon??" diyorum o zaman. görünüşte gülüyorum ama cinlerim tepeme çıkıyor yani.
kv ye götürdüğümde keremle zor baş ediyorlar.
annemler de öyle,akşama pertleri çıkıyor kereme bakınca.
eşim de aynı şekilde mutlaka bir kaza atlatır 1 saat bıraksam.
millete konuşmak kolay geliyor. kimse kıymet de bilmiyor. Nur içinde yatsın; eşimin çok yaşlı bir dedesi vardı," torunumuza çok iyi bakıyorsun gelin hanım, Allah senden razı olsun" demişti.. Ne kadar mutlu olmuştum ..Şimdi O yok, bana da öyle diyen yok

Yok yaa benim cadılığım eşime. Ya da binde bir başkasına, artık balatayı sıyırırsam. Kimseye birşey dediğim yok.
İki çocukla zaten dışarı çıkamam, bana fırsat yaratsalar ya.
Keremle vakit geçirmeye gelince, onun dışarda daha çok eğlendiğini biliyorum ama artık parkta zaptetmeye halim yok. Yine de 2-3 günde bir hep çıkardım dışarı.
Belki de sezeryan benim için daha hayırlı; mecburen Keremi eğlendirmeleri gerekecek ben yatarken. Kendimi geçtim artık o mutlu olsun bari. Kızgınım dünyaya ülen

İsim sanırım Mete olacak çünkü yorumlarınızdan Mert isminden korkar oldum. Eşim de Mete ya da Mert birini seç diyor ben de Meteyi seçiyorum
Tükenmişlik sendromu.

Ne oldu bizim muhtara?

Bizim cadı busmaimize ne oldu? Bebiş bir doğsun her şey çok güzel olacak.
Emin misin??

Biz de evvelki gün eşimle dışarı çıkıyorduk Kerem asansöre parmağını sıkıştırdı herşey 1 saniye içinde oldu
Ben bayılmak üzereydim parmakları kopacak zannettim,Kerem çok ağladı eşim de şok oldu ama neyse ki birşey olmadı.
herşey bi anda gözünün önünde olunca o da ne diyeceğini bilemedi suçlayamadı beni.
"Allah koruyor bunları ya" dedi ben de "evet, görüyorsun!! dedim

Ayşeciğe çok geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın; eşinin de senden özür dileyeceğine eminim. Ama maalesef mantık aynı.

herkes aynı ya.. benim babam da ayşecik düşüp çarpınca çok kızıyor bana.
senin işin çocuğa bakmak diyor. kendi ayşeciği parka götürdüğünde, bahçeye indirdiğinde 10 dk sonra geri geliyor.
aman bu çok fena, tehlikeli işler yapıyor. bi de düştü az daha şöyle olacaktı falan filan diyor.
yani bizatihi çocuğu zaptetmenin ne kadar güç olduğunu bildiği halde nasılsa bu annesi diye
bu çocuğa iyi bak, düşmesin demek ne kadar kolay. bi şey olunca da annesi bakamadı mı oluyor?!

sen de haklısın. herkes hazır çocuğu sever. bir saat iki saat şekerleme gibi geliyor.
daha fazlası işlere gelmez..

aman aman çok geçmişler olsun.. :18:
dün eşime de söyledim. ben kusursuz değilim. ancak Allahın koruyucu melekleri çocukları mükemmel bi şekilde korur.
ben gözümü ayırmadan tüm gün onu izlesem, yanında dursam yine de koruyamam. Allah koruyor diyorum.
hem evet Allah koruyor diyor, hem de sen herşeye yetişeceksin diyor
özür dileyeceğini de sanmıyorum. dilese de çok bi şey değiştirmez. önemli olan uzun vadede tavrı.
çocuğunu gözünden sakınıyor, kıyamıyor. ama bu şekilde de olmaz yani..

günaydın çok geçmiş olsun . okuduklarıma da ayrıca üzüldüm cocuklarımızı pamuklara sarıp saklayamayız eger ikna edebilirsen eşini beraber pedagog a gidin eminim o zaman eşinin bakısı bır nebze değişecekdır.

ah canım ya, sağol varol. iyiki siz varsınız.
mermer merdiven çok korkutucu:18: bi arkadaşın evinde var, üç tane de küçük çocuğu.
2 yaşında bi kızı vardı, sürekli inip çıkıyordu, yüreğim ağzıma geliyordu. ama annesi alışmış. korkmuyor.
ben kendim inerken bile tutunarak yavaş yavaş iniyordum. Allah korusun var ya gerçekten çok tehlikeli..
sizin balkon korkulukları da kötüymüş ya:26: bizim balkonlar kapalı. zaten balkon kapılarını da kapalı tutuyorum.
pencerenin dibine sandalyeyi çekip camdan bakma sevdası başladı. camlar da eski tip tek cam, ısı cam gibi sağlam da değil.

Günaydın kızlar , hepiniz sağolun miniğime guzel dilekleriniz için... Insan garip bir hüzne ve sevince kapılıyor; çocuklarının göz önünde anlayamadan büyüyüp yaş almasını gördükçe... Pembişcim , yeni yaşın; yavrunla ve sevdiklerinle sağlık huzur mutluluk içinde geçsin insallah , Rabbim hayırlı güzel uzun ömürler nasib etsin..
Busmai kereme geçmiş Olsun, Mete ismiyle güzel ömürler versin , Mete Mert den daha güzel bence de
Nfk cım çok geçmiş olsun , Allah küçük büyük bütün dertlerden kazalardan korusun miniklerimizi... Biliyorsunuz bizde de ben eşime kızıyorum çocuklara dikkat etmediği için; ama o meselâ çocuğu parka götürüp telefonla konuşuyor vs... Kızmakta haklı oluyorum çoğu kere.....
Ama bir evin içinde, pencere gibi mühim noktalara güvenlik tedbiri alındıktan sonra, çocuğu ne kadar kısıtlayabiliriz ki, neticede oyuncağının üzerindeyken de düşebiliyorlar ... Ve düşüp kalktıkça öğreniyorlar .... Parkta yüksek kaydırağa çıkmayı öğrenmiş mesela bizimki, önce bi hop oturup hop kalktım , sonra dualarımı okudum , allahım dedim sana emanetler... bunlar henüz kendini koruyabilme yetisine sahib değil... Ki Rabbim kötü insanların şerrinden korusun en mühimi, ufak tefek kazalar elbet olacak Allah büyüklerinden korusun.... Bilemiyorum yanlış mı olur , yerinde olsam o an hemen arayıp söylemezdim eşime durumu, vereceği tepkiyi az çok bilir insan çünkü .. Ve o üzüntülü endişeli anında İnan bi de koca lafını hiç çekemem, sen yine iyi sabırlısın maşallah ... Madem öyle, akşam anneciğine geçip oturacağı yerde oturup bebesine baksın gözünü ayırmadan , di mi ama, neticede biz de akşama kadar yoruluyoruz,işten gelince ona devret vazifeyi. Bakalım nasıl korunup kollanıyormuş bebe görmüş olursun :44:

Allah Nur içinde yatırsın , hâlden insandan anlayan bi insanmış ne güzel,
Kızma canım kızma en güzel günlerin bunlar, ben geri dönmek isterdim ikinci doğumumun olduğu günlere, sonrasında havalar sıcak olacağı için atarsın Mete'yi silinge, üçünüz park bahçe gezersiniz insallah...
Ay canım ufak tefek kazalar olur tabii de pencere balkon güvensiz deyince bile kötü oldum ben,
Istersen penkit diye birşey var bana da Elifnaz söylemişti sağolsun , bir kutudan 5 tane çıkıyor 75 tl miydi tam hatırlayamadım, takması da çok basit , güvensiz pencerelere ve balkon kapısına takın isterseniz....

o an aramamak gibi bi seçeneğim olamazdı. çünkü başını çarptıktan sonra
bayılma, kusma, gözlerde kayma gibi tepkilerin önemli olduğunu biliyorum. sonuçta beyin kanaması riski var.
akşam eşim gelir, yemek yeriz. kendinin işi varsa, bana derki sofrayı toplama. geç ayşecikle otur.
bazen de diyorki, sen ayşeciğe bak ben sofrayı toplayayım. topluyor, düzenliyor, makineyi açıyor.
yeterki sen ayşeciğe bak. dediğin çok doğru; dikkatini ayırıp yarım saat oynayacağı zaman sıkıntı yok.
ama kendi başka bi şeylerle ilgilenecekse nfk sen içerlerde uğraşma, gel çocuğu kolla

herhangi bi işim için dışarı çıkacak olsam, 1-2 saat çocuğa bak desem, soluğu annesinde alır.
bir taşla iki kuş.

Bugün iki tane rüya gördüm. çok enteresanki rüyaların ikiside uçağın düşmesiyle ilgiliydi. şöyleki; ben avm nin girişinde içerideymişim. tavan yüksekliği oldukça büyük avm de girişi çok büyük. ben kenarda beklerken içeriye uçak giriyor burnunu cam kaplamaya 2 kez vuruyor ama yüksekte sonra kuyruk kısmı aşağı dönüyor ve yere çakılıyor. çok korkuyorum o halde. uyandığımı hatırlıyorum tekrar uyumuşum yine uçak gördüm ve ben yine avm deyim. bu kez ayırıcı duvarda var ama çok küçük. uçak avm nin kapısından içeri giriyor ama yere yakın giriyor ve çarpıyor tabana. tekerlekleri ve parçalar fırlıyor. bende o ayırıcı duvara yapışmış vaziyette kendimi korumaya çalışıyorum. ya bana çarparsa parçalar diye düşünüyorum. çok garip.

Amin canım ya.. bir de 4-5 aylık yeni anneydim; sürekli anneliğimi hayatımı sorguluyorum acemiliklerim var; dedemizin o cümlesini duyunca nasıl mest olmuştum tahmin edersin.

Ayy canım sağol moral verdin inşallah çıkabiliriz dışarı Metecikle Keremcikle
Ben de tevafuk dün sling siparişi verdirmiştim internetten kardeşime:) Babasling diyorlar, çapraz takılıyor bahsetmiş miydim? Herkes memnunmuş, kumaşı inceymiş ve bebek kangurudan daha sağlıklı yatıyormuş içinde hamakta yatıyor gibi. Bakalım becerebilecek miyim kullanmayı.

Heyt be işte bu. çok biliyorlarsa akşam onlar baksın di mi
Evet sonuçta zaten çocuğumuzun başında duruyoruz herşeyimizden fedakarlık ediyoruz daha ne yapalım??? Sanki bizden çok düşünüyorlar, hiçbirşeyle ilgilenme demesi kolay!

Hah! Aynen bizde de öyle
Eşime çok bunaldım dediğimde hemen "anneme götüreyim" diyor
Bu ara mobilyacı geldi, tamirci geldi; Kerem yanlarına gitmek istiyor eşim de beni çağırıyor "şunu al bize iş yaptırmıyor" diyor.
"Eeee, ben nasıl iş yapıyorum onunla bütün gün??" diyorum
Ben de bu gece deprem olduğunu gördüm çok kötüydü hayırdır inşallah..

Canım olmuyorki ama yemek yapmak zorundasın, temizlik ütü yapmak zorundasın, çocuğa bakmak zorundasın. millete yetişmek zorundasın vs vs... bunların hepsi hayatımızda ve yapmak zorundayız. peki biz hiç dinlenmeyecekmiyiz. çocuğun uyuduğu zamanlarda yapsan sen işini bitirdiğinde uyanmış olacak. yatana kadar pertimiz çıkıyor zaten. hadi yapmadık diyelim bütün bunları sonucunada katlanabileceklermi acaba? hiç sanmıyorum çünki hazır düzene alışmışlar hepöyle olacak sanıyorlar yapmayıncada. of ya laf işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…